Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
parlag
csendes tag
A szoba 3.5m (sz) x 7m (h) alapterületű (szabályos téglalap alakú), melyből egyik végén amerikai konyha van. A terasz felől 110cm hosszúságú radiátor, tőle kb 1.5 arasznyira kezdődik egy 50-es TV.
Vele szembe sarokgarnitúrán ülök, ebben az elrendezésben még épp középről látom a TV-t kb 2.5m-es távolságból. Amennyiben a TV-n tolnom kell jobbra, akkor már nem fogom tudni középről nézni, mert a sarokgarnitúrát nem tudom rátolni az étkező asztalra. -
BBéci
legenda
válasz parlag #16701 üzenetére
Egy alaprajzzal többre mennénk.
Csak ismételni tudom magam: a hangdobozokat szabad térben kell elhelyezni. Ha erre nincs lehetőség, akkor olyat válassz, ami falra, vagy konzolra szerelhető, de ne apró bögréket, kockákat. Kivéve, ha azok Bose minőségűek.
Gondolkoztál azon, hová tennéd a Boston szett szatellitjeit? A térhatás miatt elengedhetetlen, hogy a tévétől viszonylag távol legyenek a frontsugárzók. Közvetlenül mellé tenni nem ajánlott. 2,5 méteres nézési távolság esetén a frontok közötti távolság 2-2,3 m körül ideális.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
parlag
csendes tag
Előkerestem egyet, csatolom.
- a bal oldali szobáról van szó
- a TV és ülőgarnitúra pont fordítva, ellenkező oldalon, mint eredeti lakásterven
- terasztól nem virág és lámpás asztal van, hanem a radiátor
Sajnos méretekben nagyon meg vagyok fogva...A Boston szett frontjai kerülhetnek falra? Még üres a falfelület teljesen, nem laktuk be.
[ Szerkesztve ]
-
Pro Koryak
addikt
hali,
ezek közül melyiket lenne érdemes megvenni?
onkyo tx-sr806
h/k 255
h/k 360
denon 2809a 360-as többet ér 20e ft-tal mint a 255???
kössz
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz parlag #16703 üzenetére
Valamit eddig nem vettem figyelembe.
A radiátor aligha képez akadályt a hangdoboznak, mivel legalább 30-40 centivel előtte állna. Nem is értem, miként jöhetett képbe. Nálam is ugyanaz a helyzet.
Igen, a Boston dobozkái falra is szerelhetők, de felejtsd el, mert nem kell efféle kompromisszummal gyötörni magadat.(#16704) Pro Koryak
A 360 bőven többet ér még 20e forintnál is, viszont a felsoroltak közül az Onkyo a legkomolyabb, utána a Denon.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz parlag #16706 üzenetére
Hogy kerül az ülőgarnitúra a TV közelébe? Nem szemben vannak egymással?
Nem szeretem a megoldhatatlan feladatokat.(#16707) Pro Koryak
Onkyóra csak valami komoly összegű megvesztegetés hatására mondanám, hogy zenei a hangja, lehet akár az elő-végfok csúcsmodell is.
Milyen stílusú zenét hallgatsz? Amennyiben hangszerest, egy sztereó erősítővel jobban járnál.[ Szerkesztve ]
-
HornedReaper
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
válasz HornedReaper #16709 üzenetére
Ez aztán az 5.1
-
Tonyo
őstag
válasz HornedReaper #16709 üzenetére
Jó randa..
-
Peak
addikt
Esetleg ha a klasszikusok érdeklik a t. nagyérdeműt, jó szívvel ajánlom a Blade Runner BD50 kiadását, "The Final Cut" by Ridley Scott, TrueHD 5.1 hanggal.
Ősrégi, 1982-es a film, de minden évben valamiért úgy adódik, hogy megnézem, s most először láttam az újrakevert hanggal a bika házimozin... nálam még mindig 10/10 pontos alkotás.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
BBéci
legenda
válasz DjKoxi #16716 üzenetére
Látod, kapásból mondtam, hogy Yamaha, mert azok szokták megtéveszteni a gyanútlan tulajdonosukat.
A MOVIE THTR egyértelmű bizonyítéka annak, ahogy a CINEMA DSP kreál a beérkező sztereó jelből surroundot. Nyomd meg a Straight vagy Pure Direct gombot!(#16718) Pro Korya
Akusztikus gitár, jazz és klasszikus zenére nem ajánlom a H/K erősítőket, talán 460-tól fölfelé, de azonos árkategóriában még azok nem muzsikálnak olyan jól, mint egy Denon, Marantz, vagy Yamaha. Ez a tapasztalatom.[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Pro Koryak #16718 üzenetére
Én sem ajánlom a h/k-t.
-
TCr
veterán
Ugyan én csak a 255-öst hallottam (meg áruházban egy kisebbet, 165-öst talán), de azok sem voltak jók élőzenére.
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Ed Parker
nagyúr
Én is a denont ajánlom, ha már hm erősítő zenére.
-
Tonyo
őstag
Nem "köl" valakinek egy hiface átalakító?
-
Pro Koryak
addikt
köszi a válaszokat.
még annyit:
adott egy 1.3hdmi csatikkal ellátott nem hd-s erősítő(pl denon 2308).ha a blu-ray lejátszó kiküldi neki a hd hangot hdmi-n keresztül,
az erősítő lekonvertálja azt v átengedi átalakítás nélkül???vagyis meg tudja szólaltatni a truehd és dts-hd hangot ily módon???
ha nem, milyen hangformátum lesz belőle, dts core?
[ Szerkesztve ]
-
pr0bi
senior tag
Ha főleg zenélsz akkor (ahogy előttem is írták ) h/k-t felejtsd el viszont ha egy jó mozivas kell csak ajánlani tudom a harman kardont.
-
rayoliviero
veterán
A következő a problémám:
Erősítőt (Yamaha VX-361) és 5 hangfalat használok tv nézéshez is. Optikai kábellel van összekötve az erősítő a tv-vel. Eddig nem volt semmi probléma még Mindig tv-t használtam, nem zúgtak a hangfalak, most beköttettem a UPC-t (SD mediabox scart kábellel a tv-hez kötve) és a hangfalak zúgnak sajnos. Sajnos még a tv-ben történő zene, beszéd mellett is hallani egy erős zúgást. Ha lejjebb veszem a hangerőt, akkor nincs zúgás, de akkor a tv már túl halk. Normális ez a zúgás? Tudok valamit ellene tenni?
Köszönöm a választ.
-
O_L_I
őstag
válasz Pro Koryak #16725 üzenetére
Igen, ilyen esetben mind a kettőnél a "core" lesz lejátszva ami DTS-nél 1500 körüli kbit/s DD-nél meg 640 kbit/s
-
Xantor
tag
Tiszteletem mindenkinek!
Néhány éve már csak itthon porosodik egy hibás erősítő amit most így a nyáron életre szeretnék kelteni/keltetni.
Egy Bayreuth Concerto Hi-Fi STEREO VERSTARKER HSV9165-ről lenne szó.
Youtube videó egy még működő darabról.
A következő probléma miatt hibásodott meg: zenehallgatás közben a lábammal véletlenül lekapcsoltam az erősítőt és azzal a mozdulattal vissza is kapcsoltam a lábammal, hogy élvezhessem tovább a zene örömet..., ám ekkor lángra lobbant és gyors kikapcsoltam ismételten.
Később reménykedve, hogy még működni fog vissza kapcsoltam és a két rákötött hangfal (2x90W, német kb. 10 -10kg-os MDF lapos darab) csak zúgott..., ekkor feladtam a további küzdelmet, hisz láttam, hogy reménytelen a helyzetem.
Apám később hozzá nyúlt, annak tudatában, hogy ő majd megjavítja. A képen látható helyen voltak látható problémák: valószínűleg a már kicserélt két ellenállás elődjei voltak azok amik lángra kaptak. Ezt édesapám kicserélte a képem bejelölt helyen lévő két ellenállásra, de javulás nem történt..., néha csak szikrázgatott bekapcsolás után az ellenállás vagy a körül, de semmi több eredmény nem volt. Ezek után a pincében porosodott 1-2 évet.
Röviden ennyi a története eme darabnak. Nagyon kedveltem még fénykorában, mert bár technikai adatokat nem találtam eddig még, de a 2x90W-ot kb. 1/3-os hangerővel tudtam kb. max járatni, tehát úgy gondolom, hogy sokat bíró egy erősítő ez. 4 kimeneti csatorna van rajta, szóval még bővíteni is tudnám ha szükséges.
A kérdéseim a következők lennének:
- Mi lehet a problémája az erősítőnek?
- Érdemes-e vele foglalkozni, javítható-e esetlegesen?
- Szabolcs megyében ismer-e valaki egy olyan szakembert/szerelőt aki meg tudná javítani?
- Valaki tudna írni róla technikai adatokat?
- Kb. teljesítményre mennyit bírhat az erősítő?Előre is köszönöm a segítséget és hogy elolvastátok!
A józan ész olyan ritka manapság, hogy lassan a "szuper erő" kategóriájába sorolható...
-
O_L_I
őstag
válasz rayoliviero #16727 üzenetére
Rossz a SCART kábeled.
Van egy digitális koax audio kimenet is a media BOX-on azt kösd közvetlenül az erősítőre Így digitális összeköttetést kapsz és elvileg nem lesz interferencia. -
BBéci
legenda
válasz rayoliviero #16735 üzenetére
A sárga elméletileg 75 ohmos, mert videokábel, azzal próbáld ki!.
-
BBéci
legenda
válasz Pro Koryak #16738 üzenetére
Rengetegszer leírtuk, hogy a DTS core jobban tud megszólalni egy 5-8 éves komoly erősítőn, mint egy ugyanannyiba kerülő vadiújon a DTS-HD MA.
-
nagyúr
projektort + vásznat a nappaliba hogy érdemes szerelni? gondolom előbb a vásznat felfúrom a plafonra (motoros rolós Grandview) és utána igazítom hozzá a lensshiftel nem rendelkező projektort a szoba másik végén a mennyezetre? Kell, hogy középen legyen ugye?
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
BBéci
legenda
válasz Vikthor #16742 üzenetére
A vászon függőleges tengelyében kell lennie, az tény, viszont a magassága készülékfüggő. Sokat szívok a vetítőkkel, mert a kanapém mögötti könyvespolcra szoktam tenni őket és nem mindegyik képét lehet lehúzni a vászonig.
-
pedrő
aktív tag
Sziasztok!
Rendelkezésemre áll 4 db AR Status S30, 1 db AR Status SC2, 1 db RX-V440RDS és egy RX-V2500. A probléma a következő: egyik szobát se tudom úgy átrendezni, hogy minden megfelelően elférjen és jól szóljon. Így 2 db S30 és az SC2 kiköltözött a nappaliba a már jól bevált RX-V440RDS-vel, viszont itt van még az RX-V2500, ami szerintem fölösleges, ha csupán sztereóra tudom berendezni a szobát. Ezért arra gondoltam, hogy eladom a 2500-ast és veszek egy sima sztereó erősítőt+valami DAC-ot, ha van értelme. Az eredeti terv az volt, hogy beszerzek egy fokkal komolyabb hangfal szettet (ezért is vettem meg a 2500-ast), az AR szett pedig kimegy a nappaliba a 440-essel.
Tudnátok segíteni kiötleni valami okosat?Üdv. :
pedrő -
BBéci
legenda
Bizonyára velem van baj, de nem tudok elképzelni olyan nappalit/szobát, ahol ne lehetne normálisan elhelyezni 4 db kisméretű állódobozt.
-
fenix
csendes tag
Helo ki hallotta az új Marantz SR5007 erősítőt én annyit hallottam jobb mint az előd.
-
BBéci
legenda
válasz betyarr #16749 üzenetére
A 440 árából nem jönne ki egy jó sztereó + DAC.
Ennek ellenére én sem adnám el a 2500-ast, hanem bármi áron összeállítanám vele az 5.1 rendszert, mert remek erősítő.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ukrajnai háború
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hardcore café
- Call of Duty: Black Ops 6
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!