- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kicsiogre
tag
válasz
Woodslave #153596 üzenetére
Érdekes sok olyan ismerösöm van fizikai munkát végez van aki bever napi majd egy kiló hust aztán mégsincs baj a veséjével.....meghát egy átlagember hol nézi megyi fehérjét eszik tutti hogy többet.. De azt nem mondja a doki hogy a sok zsiros cukros szar menyire káros persze csak a fehérje... Igyál sok sok folyadékot aztán a vese tudja a dolgát nem a fehérjétöl romlik el( szerintem ) inkább asok izfokozo , térfogatnővelö, stb stb amivel a kaját telenyomják.
-
flash-
veterán
válasz
Woodslave #153584 üzenetére
azért ez a testsúlykilónként 1g fehérjénél több kársos szöveg ez már csak azért sem lehet igaz mert az átlag magyar étrendet figyelembe véve azt az emberek nagyrésze szerintem túllépi(aki nem diétázik) hisz azért sokan esznek minden nap húst ,szalámis szendvicset, halat,tojást, mást nem szalonnát kolbászt,tejtermékeket.szóval értitek...mégis elmarad a vesebetegségek száma a leggyakoribb betegségektől..(közel sem annyi mint a cukros, meg a többi,stb..)
ha iylen káros lenne káros lenne már tskilónkénti 1g, akkor minen túlsúlyos ,sokat étkező, sportoló az lenne...
(valszinűbbnek tartom hogy azért találkozhat sok vesebeteg gyúróssal, mert lehet a konditeremben ahol szúrják magukat a bajtársak ott egymásnak ugyanazt a dokit ajánlgatják,stb..)nekem az is érdekes hogy sok orvos nemtörödömségből nem tesz különbséget a tápanyag vitamin és makroszükségleteknél az egyéni eltéréseket illetően(sportolóban-testépítőben naponta 300g fehérje épül,bomlik, már csak ez a tény indokolja a több fehérjét-na nyilván nem a napi 300g bevitelt,de töbet..mint ahogy azért szeretncsére vannak nemzetközi ajánlások vitaminoknál ahol már külön említik a terhes nőket,fizikai munkát végzőket,időseket.
testsúlykilónkénti 2g fehérjét a komolyabb szakemberek, metaanalizisek biztonságosnak mondják fizikai edzést végző embereknél akik egészségesek.
-
Jim-X
őstag
-
zapikanka
tag
válasz
zapikanka #153536 üzenetére
kis update, hátha valakinek lesz ilyesmi problémája és segit neki:
voltam urologian és here viszértágulat ami okozza ezt az alsóhasra kiterjedő tompa húzó/nyomó érzést. edzés hatására növekedhet a fájdalom, szóval valószinü ez lesz nekem. viszont szopás, mert elvileg csak mütéttel lehet kezelni és utána sincs kizárva, hogy ne újuljön ki.
ha esteleg volt valakinek ilyen és mütét nélkül sikerült túljutni rajta akkor szivesen fogadom a tapasztalatokat, egyébként pedig ha azt akarom, hogy ne fájjon akkor ne edzek. f*szom.
-
gergo5991
őstag
válasz
flash- #153565 üzenetére
én a c and a-ban veszem a slim fit farmert, quality stretch anyagbol van, derékba 34/32-lábhosszba veszem, de ez is szorit picit. a 36/32esnél már a comb vádli jó, de derékba van vagy 10 centi felesleg, amit ha övvel osszehúzok mintha lóf.om lenne ugy néz ki szemből.
amugy 177 centi 85 kiló, 63mas comb 44es vádli.
-
Woodslave
félisten
válasz
Shingen #153587 üzenetére
Bunny és a belgyógyász szaki véleménye nem egyezik a kérdésben
Teljesen oda meg vissza volt minden orvos akivel az utóbbi időben találkoztam emiatt a "magas" fehérje bevitel miatt.
Ettől még lehet hogy nekem ez a gyenge pontom és ami normális esetben nem "káros" az nekem sok ennyi. Most még agyalok, de 88gramm fehérjén azért elég érdekes lesz a kajám...
-
Shingen
addikt
-
Woodslave
félisten
na megint voltam vérvételen, gyakorlatilag minden kajálással-edzéssel összefüggő értékem csillagos. Karmabid, kreatinin, egfr, koleszterin, ldl.. asszem írnom kell privátot dr. Rémálomnak...
Minden évben amikor rákészülök hogy életem formája lesz kénytelen vagyok átlagember diétára váltani, hogy megnyugodjak..,
Ja ez a orvos már sok gyúróst látott vesekezelésre járni. Testsúly 1x mennyiség felett már mérgezi a vesét a fehérje.
-
Ļantos
aktív tag
válasz
Zola007 #153580 üzenetére
Nem mindenkin lesz az, így pontos
Láttam tegnap gyereket ilyenben 120 kilósan, biztos kényelmes neki meg minden de én nem tudnék benne edzeni. Bicajon ráveszem az mtb-s nadrágot mert nem érzem jól magam. Olyan mintha harisnyába lennék de leginkább meztelen. Valamilyen szinten zavar ha a seggem bámulják, pláne férfiak.
-
medica
senior tag
válasz
mike1334 #153573 üzenetére
Tiltakozik a szervezet
Nekem sincs most időm annyi (síszezon), de azért heti 3 belefér. Csak a hétvégi hosszú kimarad általában
Apollyon: nem a légellenállással nyersz vele ha arra gondolsz és nem tizedeket. Ne szorít sehol (teljesen elasztikus), nem is lehetne mozogni benne máshogy. Nem szívja be az izzadságot mint a melegítők pl., hanem átengedi a külső felületre. -
Apollyon
Korrektor
válasz
Zola007 #153571 üzenetére
Én egyáltalán nem követem a trendet, hanem pont, hogy azt hordom, ami kényelmes. Másrészt nem hiszem, hogy lenne a konditeremben bármilyen olyan gyakorlat, ami a testre feszülős ruházatot igényelné az effektív kivitelezéshez.
(#153572) medica: Versenyeken oké, hogy számíthat az pár tized/század másodperc, de te versenyzel?
Ha megizzadok, lefürdök utána, a nadrág meg amúgy is ki lesz mosva. Komfortosabb... hát számomra nem, pont, hogy mocskosul irritál. Egészségesebb? Ehh, hát ami a tökeimet szorongatja, az biztos nem. Praktikus? A bővebb nadrág is az.
-
mike1334
veterán
válasz
medica #153569 üzenetére
Csak futottam...mióta (b)iroda(lm)i rohamosztagos lettem szépen lassan abbamaradt a futás. meg minden rendszeres mozgás...fáj is a hátam, lábam, mindenem...
-
medica
senior tag
válasz
Apollyon #153570 üzenetére
A kompressziós ruházat, stb. férfi és női kivitelben is készül. Sétálni meg biciklizni nyilván nem létkérdés de ha komolyabbra veszed a figurát már nem mindegy mit használsz. Persze lehet hogy minden kerékpár versenyző férfi, triatlonista, stb. női ruhában edz és versenyez és a sportruházatot készítők (nike, reebok, adidas, gorillawear, stb) mind idióták (ja nem). Nem rohadsz bele ha izzadsz, könnyebben szárad, stb. Komfortosabb, egészségesebb és praktikusabb mint melegítőalsóban büdösödni. Az hogy nem áll jól meg leszarja aki edzeni jár nem pózolni.
-
Zola007
veterán
válasz
Apollyon #153566 üzenetére
én cicagatyában edzek mióta szétrepedt a seggemen a rövidgatya és farmerben kellett befejezni az edzést
Másrészt 10e alatt nincs normális melegítő nadrág, annyiból meg veszek 3 ilyet ebayen.
Feleannyi helyet foglal a táskában mint a nadrág, nem rohadsz bele és nem dörzsöli ki a combom.
Felhúzásnal meg jobb mint a rövidgatya, ez kopik, nem a vádlim bőre és télen tudom aláöltözetnek használni ha -15 fok van.
Nem az a férfi, aki követi a trendet, hanem aki leszarja és azt csinálja ami neki jólesik.
-
medica
senior tag
válasz
mike1334 #153568 üzenetére
Végre egy mozgó ember! Nekem az kidörzsöli általában (alkati kérdés), a krém se segít (mellbimbónál viszont jó). A gagyi futócuccoknál inkább jellemző hogy kidörzsöli, télen véresre aztán a forró zuhany alatt meg ordítás (no homo!). Minőségibb ruházatnál ez nem fordult még elő. (Vasárnap jégen toltunk 35-öt a Raxon, 3200m szint, kellett grödel is, olyan jeges volt).
-
mike1334
veterán
válasz
medica #153567 üzenetére
Elég sokáig futottam 10+ km-t lenge gatyában, a hűs szellő érzésénél nincs is jobb, csak nyújtásnál kell figyelni, hogy ki ne kukucskáljon
Viszont a mellbimbómat az elején kegyetlenül kikezdte a póló, felülre jobb a feszülős izzadtságelvezetős cucc és arra vmi felülöltözet. -
medica
senior tag
válasz
Apollyon #153566 üzenetére
"Amikor valaki a teremben hímneműként meg cicanadrágban edz... Ehh
"
Mondjuk ha fut is meg hasonló aerobot csinál azt elég körülményes lenne klottgatyában szöszmöszmackóban, neppersusogóban vagy pizsamaalsóban kivitelezni. A kompressziós cuccok persze nem mindenkinek állnak jól, de a praktikusságuk nem kérdés. -
Apollyon
Korrektor
Nálam a farmer nadrágoknál egy fazon jön be, az pedig a STRAIGHT. A többi az testre simulós, mint amiket a lányok meg nők hordanak. Nem tudom elképzelni, hogy egy ilyen nadrágot ami akár csak a vádlimra simul, nemhogy 1 napot, de 5 percet tudjam viselni...
Megpróbáltam, nálam ez a okéköszezthótziherbiztosnem kategória.Másrészt boxer alsóból is azt hordom, ami a paketeknek szabad teret ad. Egyébként is ez az egészséges, mivel így tudja szabályozni a test a paketek hőmérsékletét az ideálishoz. Ugyanez farmernél, nem véletlenül..
Amikor valaki a teremben hímneműként meg cicanadrágban edz... Ehh
-
flash-
veterán
válasz
gergo5991 #153546 üzenetére
Nálam ami bejott az az egy szammal nagyobb slim farmer mint ami a méretem(vagyis 32es helyett 33ast hordok) igy nem lóg de nem is all rajtam ugy mintha cicanaci lenne(mint ami divat) sőt picit még tágul is ott ahol kell neki,
Illetve olyat keress ami a kritikus részeken sztreccs. Noveli a kenyelmet es nem fog szakadni es jobban rááll az alakodra
C&a ba vettem ilyet, nemrég, nekem bevallt -
mike1334
veterán
válasz
MATEO6600 #153556 üzenetére
Ja, hát feszülősre lehet fel tudnám húzni, de azt nem szeretem...ingből más, ott én is a slim fitet szeretem, vagy az egy számmal kisebbet, ha éppen nincs slim fit. A fél szekrényem ingből áll, minden nap azt hordom vmi sötétebb nadrággal/farmerrel. Mondjuk van egy slim fit öltönyöm, na az feszül, de asszonynak tetszik
Nekem is van 31es gatyám, sőt talán még van vholegy 30as is, de szeretem a kicsit bővebbet, sose lehet tudni, hogy mikor szalad fel pár kiló
(az elmúlt 10 évben 67-83 kiló között ingadoztam, de pár éve már nem megy 74 fölé)
-
MATEO6600
őstag
válasz
mike1334 #153549 üzenetére
De felmegy az, csak feszül.
Nekem ez tetszik, nem érdekel más véleménye, tudom, hogy sokak szerint nőies :-)186/80 vagyok, és asszem 31es nadrágot hordok. De ez nem túl releváns infó, mert emlékszem hogy egy ugyanilyen magas, súlyos, de 0 izommal rendelkező ismerősöm nagyobb gatyát hord.
Engem inkább az ing választás aggaszt, azok feszülnek hátban, néha szakadásig...
Kathi Béla öltözködési stílusa tetszik e téren, rajta faszán állnak a slim ingek. Meg kéne kérdeznem hol vásárol :-D -
Shingen
addikt
Hali!
Miért lehet, utóbbi időben a tejsavó turmixok basszák a gyomrom.
Gyomorszájamnál van egy megmagyarázhatatlan érzés (hányinger érzés szerű).
Nem vagyok laktózérzékeny mert a tejet iszom simán.
Eddig a turmixoktól sem volt bajom, utóbbi időben figyeltem fel rá. -
mike1334
veterán
válasz
Zola007 #153550 üzenetére
Nincs nálam centi...egy a4-es papírlapot alapul véve (nem röhög, más nem volt, még egy vonalzó se, szegény a hivatal...) olyan 40 (+2-3) cm, szóval egyáltalán nem nagy, de valahogy mindig fennakadok azokon a farmereken, amik nem "regular"-ok
patex1983
A simulást se szeretem, jobb ha egy kicsit laza, pláne ha nem csak vádliban adja ki az alakom
-
Tamoo
nagyúr
Slim fit?
Jó topikban járok?
[link] -
Zola007
veterán
válasz
marked one94 #153533 üzenetére
bitang vagy töki
-
hubai38
aktív tag
Na emberek,remélem nem zavarok és nem gázolok senkinek a lelki világába.
Kérdés?NEBIDO250,egyenlő SUSTANON 250-el.
-
Na ki hogy tervezi az edzést meg a kajálást az ünnepekre? Én készülök, hogy nem baszom azért szét teljesen a rendszert és nem leszek malacka januárra
Most azért durván felültem az inzulin hullámvasútra, a reggeli tojásrántotta után ma ettem 2 tábla étcsokit, az IIFYM jegyében. Most zuhant be a vércukrom, kicsit szédülök. Még egy adag zsírszegény túró befér mára
-
zapikanka
tag
marked one94: köszi, megnézem!
MATEO6600: sajna ez időről időre előjön kb 2016 óta, azóta többször pihentem és mindig "kiujul".
bemelegitest nem szoktam elsumákolni, szóval nem hiszem, hogy azért van ez.
néha amúgy leterjed a bal here tájékra ez a húzó/nyomó érzés, arra egyik orvos azt mondta, hogy hereviszértágulat, a másik orvos pedig, hogy nem az. -
MATEO6600
őstag
válasz
zapikanka #153531 üzenetére
Hali!
Nekem volt hasonló problémám, anno még Bunnyt is megkérdeztem.
Én is voltam orvosnál, megnyugtattak, hogy ez nem sérv.
Részleges hasizomhúzódásnak hívnám a dolgot az én esetemben legalább is.
Nálam egy hónap nem edzés volt a megoldás, te mennyit pihensz? -
marked one94
őstag
Na megvolt az 5. Powerbuilder kupa, egesz jol sikerült. Biztato eredmenyek szuletettek jovoevi ob-ra.
Számok: guggi 182,5kg ebben maradt meg.
Nyomas 145kg ezt megint sikerult kimaxolni.
Huzas 220kg ebben is maradt mondjuk technikailag nem volt a legszebb.Ha varakit erdekel feldobhatom a vidiket.
💪
-
zapikanka
tag
Sziasztok!
Voltam már pár orvosnál (ultrahang,urologia) és valamiért nincs meg a megoldás.
Edzés közben/után az alsó hasfalamban feszitő érzést tapasztalok (most is például fekvőtámasz közben előjött és azóta is tart), de aztán egy-két óra és megszünik ez az érzés. Azt gondoltam volna, hogy egy idő után elmúlik és hozzászokik a szervezet ha esetleg ott gyenge volt az izom, de sajna minden egyes edzés vagy olyan mozgásforma ahol a hasfal erőlködik előjön ez a dolog.
Én azt hittem sérv azalapján, hogy hol érzem a feszitő érzést (itt ahol mutatja), de a vizsgálatok azt mutatták és az orvosok azt mondták, hogy nem az. (Nincs duzzanat és ha lefekszem sem érzek semmit)
Esetleg valakinek hasonló tapasztalat?
Köszi.
Üdv,
z -
headhunter
addikt
-
flash-
veterán
válasz
Apollyon #153518 üzenetére
Mhnből tervezek többet is kiprobalni anno még talan csokisat vettem (viszont mintha az mar nem lenbe hanem csokis keksz van helyette)
Nekem az akkor izlett es nem is draga bár ha a proteinbuzz olcsobb akkor inkabb azt.. Abbol vanília nem de a csoki izlett esetleg a fekete málna, nőverem dicserte nagyon -
Zola007
veterán
válasz
patex1983 #153519 üzenetére
pont attól a
# coconut fat
#skimmed milk powder
#emulsifiers (E471, E472a)
#glucose syrup, #sucrose
#anti-caking agent (calcium phosphates)] , #thickener (cellulose gum)
#colour
azok amiktől olyan krémes és finom a szájtek.
De hát tudjuk, hogy a teremben háború, de azért a fehérje íze számít. -
patex1983
őstag
válasz
Apollyon #153520 üzenetére
Az tiszta sor, de én ilyenekre gondolok pl:
creamer [partly hydrogenated coconut fatm skimmed milk powder, emulsifiers (E471, E472a), glucose syrup, stabiliser (potassium phosphates), thickener (cellulose gum), emulsifier: lecithins (soy)
Ezek azok a felesleges sallangok, amik pl egy Gymbeam-nél nincsenek feltüntetve. Erre céloztam a kérdésemmel, hogy ezek a "fincsi dolgok" vajon valóban nincsenek benne, vagy csak "elfelejtik" kiírni?
-
Apollyon
Korrektor
válasz
patex1983 #153519 üzenetére
Mert a scitecesben van bcaaaaa meg minden szar, ami amúgy nem kell de kifizettetik veled. Plusz ott durván rámennek az ízhatásra ahogy látszik is, míg egy stillmassnál kevésbé.
Az összes fehérjéből viszont egy dolog a lényeg: a tejsavófehérje-koncentrátum. Ezután majdnem minden más plusz összetevő csak ballaszt.
-
patex1983
őstag
Ha már újra a fehérjepor a téma: Hogy van az, hogy egyes márkák millió összetevőből állnak, míg mások alig 4-5-ből? Pl.:
Protein Buzz:
Ingredients: Whey protein concentrate 87%, flavourings, L-GLutamin, creamer [partly hydrogenated coconut fatm skimmed milk powder, emulsifiers (E471, E472a), glucose syrup, sucrose, milk protein, stabiliser (potassium phosphates), anti-caking agent (calcium phosphates)], thickener (cellulose gum), L-arginine, emulsifier: lecithins (soy), acid (citric acid), salt, L-Leucine, sweeteners (sucralose), L-isoleucine, L-valine, coloursScitec:
Ingredients:
Banana: Whey Protein Concentrate (from Milk, Emulsifier: Soy Lecithin) containing lactoglobulin, lactoferrin, lactalbumin and immunoglobulin protein fractions; Taurine, Flavors (Banana, Cream), Dextrose, Sodium Chloride, L-Glutamine, Thickener (Xanthan gum), Sweeteners (Acesulfame K, Sucralose), L-Leucine, Whey Protein Isolate (from Milk, Emulsifier: Soy Lecithin), Bromelain extracted from Ananas comosus (1200 GDU/g), Papain extracted from Carica papaya (1.5 FIP U/mg).Stilmass:
Összetétel chocolate banana:Tejsavófehérje koncentrátum - WPC 80, zsírszegény kakaó, aroma: csoki,banán édesítőszerek: szukralóza(E955)Gymbeam:
TrueWhey choco: szárított tejsavófehérje-koncentrátum, zsírszegény kakaópor, aroma (csokoládé), édesítőszer (szukralóz).A kevés összetevőből állók valóban ennyivel "tisztábbak", vagy hogy is van ez kérem?
-
Apollyon
Korrektor
válasz
flash- #153515 üzenetére
Régen én csak sciteces fehérjét toltam, mert olcsóbban is kaptam, meg mert gondoltam az a tuti és jó... Azóta viszont már elég sok más fehérjém is volt, és azt kell mondjam hogy a többivel szemben a sciteces túlzottan, feleslegesen édes. Arról nem beszélve hogy többször annyiba kerül mint más fehérjék, de legalább nem leszel izmosabb.
Persze ha ez kell hajrá. Viszont ha fontos a pénz, akkor érdemes mást is kipróbálni.
-
Woodslave
félisten
véleményes pá embernél, nekem nagyon bejött a nem steviás ízesítésű fehérje, csoki banán, csoki, vanília stb.
Árban meg brutál 4 kg 9700 Ft [link] - jó 1300 a szállítás meg 300 ha nem utalgatok
-
MATEO6600
őstag
válasz
marked one94 #153506 üzenetére
Nem bizony, ha találok valami jó ruhát, egyből megveszem!
-
mike1334
veterán
-
KoVee84
senior tag
Reggeli turmixba van vmi gluténmentes alternatíva a zabra? Lehetőleg hasonló ársávban of korsz!
-
MATEO6600
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia