Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#62998) danielsz


danielsz
tag

Na megvolt a Pécs-Orfű-Abaliget verseny, az Orfű-Abaliget 9K távon indultam. A tavalyi eredményemen mindenképpen javítani akartam, ott aztán volt minden: meleg (hűvösebb május utáni első meleg hétvége), elfutott eleje, brutális oldalbeszúrás a dombon, fájdalmak a célig. Idén oké volt a dolog, az első két ember elhúzott annyira már az elején, hogy nem kellett foglalkozni velük, próbáltam viszonylag visszafogni az elejét az 5 km után következő emelkedőre gondolva - Gonosz Manó a beceneve (bár asszem eredetileg a túlfelének). Itt eléggé el nem ítélhető módon a 10+%-os részekbe belesétáltam, mert nem akartam elsavasodni (1,5 km-en 90 m-t emelkedik), aztán lefelé igyekeztem pörgetni. Így utólag lehetett volna jobban, de sose voltam az a nagy lejtőfutó. Végül is kicsivel 40 percen belül meglett a 8,9 km, 4:26 perc/km 125 m szintemelkedéssel - pont azon filóztam, hogy jó lenne 40 percen belülre tolni -, a tavalyin majdnem 3 percen javítottam. Meglett a 3. hely is, persze az első kettőtől fényévekre elmaradva. Strava link: [link]

Mondjuk sokat segített, hogy 14 fok volt, nem 30 :D, persze itt a félmaraton az igazán szemét, az első 6 km közel 300 m-t emelkedik.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.