Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Apple notebookok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-01-31 18:13:27

LOGOUT.hu

Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11851) Xero válasza Jorus (#11850) üzenetére


Xero
nagyúr

Pedig jobban jársz vele :)

(#11852) macbookman válasza TommyNagz (#11848) üzenetére


macbookman
csendes tag

RE: fekete-fehér MacBook.

Kinyitott állapotban is akarok valami látható feketét.. inverter fedőlap vagy képernyő keret?

(#11853) marslakócska


marslakócska
csendes tag

Sziasztok!

Apple-re váltanék.

Azaz van egy HP 6530b típusú részben bővített(C2D 2.53ghz, 3gb ram, 1gb vga, ~2ó akksi, stb..) notim és lecserélném pl egy powerbook g4 17-re vagy kis plusz pénz befektetése mellett egy macbook pro 17 is érdekelne.
Viszont egyenlőre csak a powerbookot tudom megengedni magamnak.

A kérdésem az volna hogy egy fullos powerbook g4 hardverileg milyen kiépítésnek felel meg egy microsoft géphez viszonyítva, azaz megéri e nekem erre a gépre cserélnem a hp-m vagy gyűjtögessek még inkább és cseréljem le egy macbook pro-ra?

Tisztelettel: marslakócska

Halló! Alien? - Nem, itt nem él ilyen. XD

(#11854) TommyNagz válasza marslakócska (#11853) üzenetére


TommyNagz
senior tag

(#11853) marslakócska

Neeee...púderbúkot felejtsd el. Az utsó púderbúk is kb. egy Pentium 4-nek felel meg, és évek óta nem támogatott a PowerPC platform (mert ugyebár ezekben még nem intel CPU ketyegett, hanem IBM PowerPC G4). Az utolsó OS X verzió, ami elmegy rajta a 10.5.8 (2008-ban adták ki, az aktuális verzió a 10.8.3) Új szoftvereket már nagyon ritkán adják ki PPC platformra. Mindenképp egy inteles Mac-et vegyél, és ne hagyd hogy lehúzzanak, nehogy már egy Core2Duo laptopért adjanak egy PowerBookot.

[ Szerkesztve ]

encapsulation dot1q

(#11855) Misi1979 válasza marslakócska (#11853) üzenetére


Misi1979
őstag

Felejtsd el a cserét. Én már csak Unibody gépekben gondolkodnék mac-fronton.

A hp után hatalmas visszalépés lenne a g4.

A kismókusok kenyérre is kenhetik.

(#11856) Xero válasza marslakócska (#11853) üzenetére


Xero
nagyúr

Röviden: Ne.

Intel-re válts. Abból is minimum 2008 vagy az utáni MBP.

[ Szerkesztve ]

(#11857) marslakócska


marslakócska
csendes tag

Köszönöm szépen a válaszotokat :)

Igazából osx-et szeretnék már használni, nem annyira a gép a lényeg mivel nem játszom rajta csak a forge of empiressel meg a grepolisszal a neten :). Esetleg ha lesz kedvem felrakom a diablo 2-t :D

De ha jól tudom microsoft gépekre elég macerás feltenni unix rendszert már csak a driverek beszérzése miatt is és egyébként sem megfelelő a rendszer számára ms környezet emiatt gyakran áll fenn az összeolás veszélye. Igaz ez? Vagy azért megoldható egy stabilan működő pl osx mountain lion feltelepítése és ennek állandó használata, folyamatos frissítése akár?

Halló! Alien? - Nem, itt nem él ilyen. XD

(#11858) tDr1v3r válasza marslakócska (#11857) üzenetére


tDr1v3r
veterán

Nem... annyi hogy válogatni kell hozzá az alkatrészeket (ezért bukó a történet notinál, persze ez alól van pár kivétel), de ettől függetlenül ugyanolyan stabilul fut a rendszer mint a normál Mac-eken.

Semmiképp se válts PowerBook-ra... inkább gyűjts még rá, aztán később vegyél használtan egy nVidia 9400m-es vagy erősebb GPU-val szerelt gépet.

disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3

(#11859) TommyNagz válasza tDr1v3r (#11858) üzenetére


TommyNagz
senior tag

150.000-ért vetten a nagynénimnek egy 2008-as alu unibody MacBookot BeszMac-ről :) Szóval annyira már nem horror az ár, persze ez relatív. A.P.T-t és iDeaBudát pedig mindenki messziről kerülje el...

encapsulation dot1q

(#11860) tDr1v3r válasza TommyNagz (#11859) üzenetére


tDr1v3r
veterán

Mi a baj velük?

Amúgy, most én is gondolkodtam hogy kéne venni valami használt MBP-t magamnak (150 körül, max 180k), de egyelőre nagyon úgy tűnik hogy inkább egy új, erős hardverrel és normális házzal szerelt HP ProBook fog jönni...

[ Szerkesztve ]

disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3

(#11861) TommyNagz válasza tDr1v3r (#11860) üzenetére


TommyNagz
senior tag

(#11860) tDr1v3r

Kérdezte az egyik fórumtárs privátban, bemásolom ide, amit írtam Neki. (mert neki is gyanúsak voltak elmondása szerint...)

"Szia!

TUDTAM, hogy nem vagyok egyedül, nem Te vagy az első. Vettem ettől a mocsok féreg APT-től egy 2010-es prót még tavaly nyáron. Fél évre rá teljesen lehalt a gép, egyik reggel bekapcsolás után a gongnál tovább nem jutott. Almárium megnézte, a ROM IC-nél volt egy beázás amit nemhivatalos apple szervizben javítottak (leforrasztották, majd pucolás után vissza). iDeaBudás Antal, és APT (Szabolcs, hasznatlmac@gmail.com) nagy spanok. Ez a féreg vehetett egy roncs gépet, az iDeában megjavították, és így passzolta tovább nekem. 80-ért ment el a gép végül alkatrészként.... Persze se gar, se papír, semmi, szóval totál tehetetlen voltam a témában. Amit tehetek az az, hogy akit lehet, figyelmeztetek, és elmesélem a történetem. Ja, és amúgy a töltőe első nap megadta magát, leszakadt a feje a kábelről. Elég sokat kellett baszogatni mindkét nyomorultat, hogy kapjak egy normális töltőt.

Másik sztori:

Haverom vett ettől a féregtől egy gépet. 2008-as unibody alu MacBook, állítólag hibátlan. Odamegyünk a Nyugatiba, elémrak egy teljesen leharcolt, horpadt gépet utángyártott töltővel. Árból nem engedett, sőt még ő kért el +7000 Ft-ot, hogy gyári töltőt adjon hozzá...

Harmadik sztori:
Srác mesélte, akivel üzleteltem egyszer. Vett egy roncs gépet, ami nem kapcsolt be, hogy megjavíttassa. Elvitte az iDeába, ott az Antallal (a tulaj srác) szétszedték, megnézték, és kiderült, hogy a gépnek nem csak a billentyűzete, hanem a kijelzője, akksija, mindene beázott, szóval nem leöntve lett a gép, hanem vízbe eshetett. Egy huszasért ott is hagyta a gépet alkatrésznek. Másnap lát egy hirdetést Hardveraprón, iDeaBuda kínál eladásra egy hibás MacBookot olcsón. Srác le akart rá csapni, felhívta, és ez a barom nem vágta le, hogy kivel beszél, előadta, hogy a gép egyik napról a másikra nem akar bekapcsolni, és ő nem tudja mi baja lehet. A gond az volt, hogy elkérte a szériaszámot, és egyezett azzal a géppel, amit előző nap szedtek szét közösen...
Nagyjából ennyi. Még mindig szétb@sz az ideg, amikor belegondolok, hogy mennyi pénzem ment el ezen a rohadt gépen....

Negyedik iDeás sztori:
2010-es 11" Air trackpadje félreérzékelt teljesen. iDeában ki akarták cserélni 30+áfáért az egész trackpad-et. Elvittem az AppSolute-ba, ott meg kemény 9ezer forintért kiportalanították, és jobb volt, mint új korában......"

[ Szerkesztve ]

encapsulation dot1q

(#11862) Jorus válasza TommyNagz (#11861) üzenetére


Jorus
nagyúr

APT-től vettem anno egy Air-t (tavaly ősszel talán, egy 4.2-est, ha jól emlékszem), annak semmi baja nem volt mondjuk, és a srác is korrekt volt. A gép azóta is remekül üzemel ismerősi körben gond nélkül. Nem tisztem védeni őt, mivel ezen az egy bolton kívül nem ismerem, de ha veszel egy gari nélküli gépet, ami fél év után meghol, azzal nem sokat lehet kezdeni. Lehet, ő sem tudta, hogy hibás.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#11863) TommyNagz válasza Jorus (#11862) üzenetére


TommyNagz
senior tag

Nem tőlem származik az első rossz sztori vele kapcsolatban, így nekem az a verzió, hogy nem tudta, hogy hibás a gép őszintén szólva meg se fordul a fejemben....

encapsulation dot1q

(#11864) petata válasza Jorus (#11862) üzenetére


petata
őstag

Ha már tapasztalatok, én is tőle vettem az 5.2-es Airt verhetetlen áron. A rendszer szerint garis a gép és adásvételit is kötöttünk, szóval van valami kézzel fogható nálam. Korrekt volt a srác, bár eléggé kapkodott, plusz nem sok energiát fektetett abba, hogy megmagyarázza, miért nincsen számla. Ezek azért némi gyanakvásra adhatnak okot, viszont egyelőre tökéletes az Air, remélem így is marad.

I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.

(#11865) tDr1v3r válasza TommyNagz (#11861) üzenetére


tDr1v3r
veterán

Az igen... akkor úgy néz ki hogy testvércége a Konzolok Szervízének. ;]

(#11864) petata: Használt termék eladásánál nem kell számla tudtommal.

[ Szerkesztve ]

disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3

(#11866) TommyNagz válasza tDr1v3r (#11865) üzenetére


TommyNagz
senior tag

(#11865) tDr1v3r

Ezt nem igazán értem. Mire gondolsz? :(

encapsulation dot1q

(#11867) r3dsnake


r3dsnake
nagyúr

Az ILYEN kiosztású billetyűzet esetén, ha magyarra lenne állítva a szövegbevitel, akkor a bal felső gomb nullaként viselkedne? Köszi!

(#11868) marceeh válasza r3dsnake (#11867) üzenetére


marceeh
tag

Igen :))

(#11869) bLaCkDoGoNe válasza TommyNagz (#11866) üzenetére


bLaCkDoGoNe
veterán

Van egy Konzolok Szervize nevű hely, ahol konzolok javításával foglalkoznak, róluk terjengenek ilyen tákolós-kókányolós rémtörténetek. (Mások szerint meg totál korrektek, csak a teljesség kedvéért. Nekem semmilyen tapasztalatom nincs vele.)

[ Szerkesztve ]

"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] 

(#11870) Ochocinco46 válasza r3dsnake (#11867) üzenetére


Ochocinco46
aktív tag

az én amcsiból hozott air-emnek [ilyen] a kiosztása. magyarra állítva a szövegbevitelt nincs "nulla" billentyű. ez elég zavaró. esetleg valakinek megoldás??

(#11871) TommyNagz válasza Ochocinco46 (#11870) üzenetére


TommyNagz
senior tag

Hát hogy ne lenne :)

http://bakman.hu/egyebek.html

Hungarian Pro I0 kiosztás kell neked, ezzel meg lesz oldva a nulla és a hosszú í is (alt+vessző).

encapsulation dot1q

(#11872) Jorus válasza Ochocinco46 (#11870) üzenetére


Jorus
nagyúr

Enyém is ilyen, én control+option+0-t használom.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#11873) Ochocinco46


Ochocinco46
aktív tag

köszönöm

(#11874) petata válasza Jorus (#11872) üzenetére


petata
őstag

+1

I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.

(#11875) r3dsnake válasza Ochocinco46 (#11870) üzenetére


r3dsnake
nagyúr

Ha jól látom, akkor amit én linkeltem, annak a gépnek német kiosztása van. Ebben az esetben ott lenne a nulla a helyén (attól hogy nincs odarajzolva), vagy itt is 3 billentyűvel lehet előhozni?

Köszi!

(#11876) selenge


selenge
tag

Szasztok! Van egy a1181es gepem, nem jo a dvdje, pendrivra tettunk egy tigrr 10.4.8-at (dmg) de csak a kerdojel mappa jelenik meg semmire nem reagal, mindnfele gombkombinaciot kiprobaltam. ibootal kene ramasolni az ost a pendrivra? masik macrol a vinyo iy meg lett formazva..Hogy tudnek ost varazsolni ra

SZIASZTOK, ÚJ VAGYOK ITT! HOGY VAGYTOK? - Nyomd meg a CapsLock-ot!! - HUUUUU, KÖSZI, MOST MÁR NEM KELL TARTANOM A SHIFTET!

(#11877) Xero válasza selenge (#11876) üzenetére


Xero
nagyúr

Pontosan milyen gép? Adott esetben 10.6 is mehet rá.
Hogy került fel a pendrive-ra a telepítő? Nem kell semmivel szórakozni, csak fogni kell egy Mac-et, Disk Utilityvel restore-olni a telepítőt a pendrive-ra és arról indulni.

(#11878) TommyNagz válasza selenge (#11876) üzenetére


TommyNagz
senior tag

Milyen iboot? Ne keverjük már ide a hackintosht könyörgöm. :O Ha van egy GYÁRI telepítő DMG-d, és egy működő Mac-ed, akkor csak formázz meg egy pendrive-ot GUID partition table-re egy HFS+ partícióval (Mac OS Journaled) és a restore fülnél image-eld rá a dmg-t a pendrive-ra. Ennyi.

encapsulation dot1q

(#11879) newface567


newface567
csendes tag

Lehet, hogy inkább Maces jellegű.

Telefonon eltérő könyvtár van, a gépről (Mac) új számokat raknék rá, viszont csak syncelni enged úgy viszont úgy lehet, hogy a telefonon lévő törlődik. Hol tudnám külön "ráhúzni" a számokat a telefonra? (Nem igazán találtam rá lehetőséget, illetve nem engedi a rendszer.)

Tehát lényegébe gépről plusz számokat tennék a telefonra sync nélkül/Syncelném a telefont de előtte az azokon lévő plusz számokat raknám a gépre, hogy ne vesszen el.

(#11880) TommyNagz válasza newface567 (#11879) üzenetére


TommyNagz
senior tag

(#11879) newface567

Sehogy. Egy iCucc egy iTunes Library-vel lehet csak sync-elve. Következő a javaslatom:

1.Szedd le az iExplorer-t vagy a Senuti-t (utóbbit jobban ajánlom)
2. Másold be vele a telefonon lévő számokat a gépeden lévő iTunes Library-be
3. Add hozzá az új számokat, amiket szeretnél a gép iTunes Library-jéhez (vagy ha jól értem ez már meg is volt)
4. Szinkronizáld a telefont a géppel, elvileg van olyan okos, hogy ami már rajta van, azt nem törli le, és rakja újra rá, hanem csak az újakat :)

Ennyi :)

encapsulation dot1q

(#11881) newface567 válasza TommyNagz (#11880) üzenetére


newface567
csendes tag

Elég rugalmatlan a rendszer. Hogy csinálhattak ilyen rendszert ami nem engedi, hogy két eltérő könyvtárral rendelkező cucc tartalmát tegyük egybe? Hihetetlen. Wines korábbi iTunesba egy oldalon lehetett látni az Iphone tartalmakat a gépével és simán ráhúztam a telefonra az adott számot és rámásolta...

Mindegy, köszönöm. Megpróbálom akkor valamelyik programmal... Mondjuk ezt így nem nevezném felhasználói élménynek.

[ Szerkesztve ]

(#11882) Kommy válasza newface567 (#11881) üzenetére


Kommy
veterán

Ez most is ugyan így van

[ Szerkesztve ]

(#11883) newface567 válasza Kommy (#11882) üzenetére


newface567
csendes tag

Nálam úgy néz ki, hogy külön válthatok iTunesba a telefonra és vissza a gép tartalmára, de akárhogy próbáltam "ráhúzni" nem csinált semmit.

Mindegy... Azért OS X-nek is van hova fejlődnie...
Winnél még mindig körökkel jobb mondjuk.

(#11884) TommyNagz válasza newface567 (#11881) üzenetére


TommyNagz
senior tag

Miért lenen jó, hogy 384576347865 library-vel van szinkronizálva? Totális káosz lenne az eredménye. Vagy úgy látom a szinkronizáció fogalma nem tiszta, ami nem baj. Tehát ez úgy néz ki, hogy Neked van egy, az az 1 darab library-d, amiben minden cuccod benne van. Filmek, zenék, App-ok, Podcasted, minden.

Ezt te fogod, és ráSZINKRONIZÁLOD az iOS eszközeidre. Ha pedig valamit az iOS eszközödön vásárolsz, az megjelenik a library-dben is a gépeden. Szinkronizáció, tehát minden eszköz tartalma megegyezik.

Régebben Windows-os iTunes-szal ez azért működhetett neked, mert akkor éppen azzal a Library-vel volt "párosítva" azaz szinkronizálva a telefonod. Valószínűleg azóta áttértél Mac-re, viszont a Library-det nem "vitted magaddal", és ezért közli, hogy törölni kell mindent, és az új library-vel szinkronizálni.

Az én példám:
Adott egy asztali masina, egy iPhone, és egy iPad. Az asztalin 3 azaz HÁROM OS van. Egy 10.8.3, egy 10.6.8, és egy Windwos 7. Az iTunes Library-met mind a három rendszer eléri, tudom hallgatni a zenéimet, tudom nézni a videóimat, és még szinkronizálhatom is az új tartalmakat a telefonomra, vagy az iPad-emre, akármelyik OS is fut épp.

Szerintem nagyon jó megoldás ez, jó, hogy kinőttek abból, hogy "fájlokat másoljunk rá flash meghajtókra". itt zeneszámokat, albumokat, playlisteket másolunk rá egy egységes zenekönyvtárból zenelejátszókra. Sokkal "tisztább" mint az, hogy akkor most a "Tiesto_2008_mix.mp3" fájlt az F: meghajtón lévő MP3 lejátszómra rámásolom.

szerk.: szóval lényegében nem szar ez, csak át kell látni, hogy milyen elven működik, és miért. Ennyi az egész.

[ Szerkesztve ]

encapsulation dot1q

(#11885) newface567 válasza TommyNagz (#11884) üzenetére


newface567
csendes tag

Tisztába vagyok a fogalmakkal. Valóban Macre váltottam. Viszont valamiért nem tudtam mindent rávarázsolni a teljes könyvtárat, de a lényeg a helyzet.
A telefonon van X szám plusz néhány másik. A gépen szintén fenn van ugyanaz az X, plusz néhány másik. És kb. megállt a tudomány. Persze elegánsabb ez az egy könyvtár dolog de nekem most pont az kéne jóöreg módon fogom a Z számot a gépről és rámásolom a telefonra és fordítva. Ennyit akarok, manuálisan, egyszerűen, régimódian, és NEM lehet! Ez pedig zavar.

Meguntam, egyszerűen szinkronizáltam, néhány szám eltűnt ugyan ami a telefonon volt, de mindegy...
Nem tudtam gyorsan és kényelmesen megoldani amit akartam. Ennyi. Egy almás termékkel elvileg semmi gond, minden csak "működik".
Mindegy, összességébe amúgy nagyon jó ez az OS X de ugyanúgy megvannak a zavaró dolgok, bár kevesebb, és nem, nem azért mert más filozófia hanem bizonyos funkciók működése egyszerűen logikátlan vagy épp teljesen érthetetlen, mikor még én is, akinek semmi köze a szoftverfejlesztéshez sem ilyenre vagy olyanra terveztem volna bizonyos funkciókat.

Azért köszönöm a segítséget. :)

(#11886) TommyNagz válasza newface567 (#11885) üzenetére


TommyNagz
senior tag

(#11885) newface567

Nagyon szívesen, remélem nem voltam túl nyers :) Néha én is úgy vagyok vele, hogy vannak logikátlan dolgok, pl. legutóbb iDVD-vel és iMovie-val szoptam kicsit, de utána mindig rájövök, hogy teljesen logikus, csak át kell látni, és meg kell érteni. Én az a fajta ember vagyok, aki úgy tud csak használni dolgokat megfelelően, ha belelát abba, hogy mi folyik a "motorháztető alatt". Nem feltétlen akarok belepiszkálni, csak azért szeretek tudni mindenről.

Visszatérve az iTunes mizériára, ezt csak egyszer kellett elkövetni, most már a Mac-es Library-ddel fog szinkronizálódni a készülék :)

encapsulation dot1q

(#11887) newface567 válasza TommyNagz (#11886) üzenetére


newface567
csendes tag

Hmm,inkább lényegretörő volt. Tudom, mostmár nem lesz gondom az iTunesszal csak az a pár szám tűnt el.
Én is szeretem átlátni a dolgokat, de van elég amivel foglalkozhatok. A gép pont nem olyan amivel foglalkozni szeretnék, az csak működjön. Nekem teljesen mindegy, hogy hány RAM, milyen processzor hány Ghz-n van benne, csak működjön és legyen gyors a rendszer, ne akadjon, ne töltsön egy órát. Ezért Air. Pont a hozzám hasonló felhasználóknak találták ki ha jól tudom. :D

(#11888) iOce


iOce
tag

Sziasztok! Elég érdekes, és komplex problémával találkoztam ma, miután hazaértem a munkahelyemről. Napközben is használtam a macbook promat, olyan 25% töltöttség körül rádugtam a töltőre, és olyan 97%-on lehúztam, és indultam haza. Itthon összedugtam a monitorral/billel/egérrel, bekapcsoltam, és lecsuktam. Ami furcsa volt pár perc után, hogy nem adja ki jelet a külső monitorra. Átmozgattam, újradugtam, ellenőriztem mindent. Restart, ki be kapcsolás, alvó módba küldés, majd ébresztés, többször, semmi kép, csak a monitor azt jelezte, ha újraindulta a macbook. Eközben lettem arra figyelmes, hogy 99%-on áll a töltés, és még mindig narancssárga (olyan 15-20 perc után), lehúztam, visszadugtam, először zöld, majd megint narancssárga, többszöri próbálkozás, minden alkalommal . Mi a répa lehet ez, valakinek van ötlete?

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Redmi Note 5 Blue, Apple Macbook Pro 13" 2.9GHz, Dell U2713HM

(#11889) TommyNagz válasza newface567 (#11887) üzenetére


TommyNagz
senior tag

Így van, abszolút jól választottál. :) Nem kevés a tárhely? ;]

encapsulation dot1q

(#11890) newface567 válasza TommyNagz (#11889) üzenetére


newface567
csendes tag

Szerintem lehet, hogy most meglepetést fogok okozni. Még több mint 80 giga szabad a 128bol. xD
Plusz Google drive 5 giga extra...Meg van egy külső HDDm is.

(#11891) TommyNagz válasza newface567 (#11890) üzenetére


TommyNagz
senior tag

Hamar megettem én azt a 128-at az Air-emen :D Volt mellé egy 500-as külső :P Ami aztán zakózott egyet persze az ágyról, úgyhogy alkatrész lett belőle...

encapsulation dot1q

(#11892) Xero válasza TommyNagz (#11880) üzenetére


Xero
nagyúr

Téves.

(#11893) TommyNagz válasza Xero (#11892) üzenetére


TommyNagz
senior tag

Ez meglepetésként ért. Viszont zenét, appokat, tehát "vásárolható kontentet" csak egy gépről lehet szinkronizálni.

Jól sejtem, hogy az a Mac Pro 3,1-es modell ID-vel fut? ;] ;] ;]

encapsulation dot1q

(#11894) Xero válasza TommyNagz (#11893) üzenetére


Xero
nagyúr

Mindent lehet több gépről is rápakolni. Egyedüli feltétel az azonos account és a kézi managelés. Nálam az adatok iCloud-ban ülnek, a backup a MacBook Pro-ra megy, viszont az app-eket, vagy a zenéket-filmeket éppen arról az eszközről pakolom fel amelyikről kényelmes.

Nem, a Mac Pro egy 2010-es Quad. A hackli a családé. Adataim alatt részletezve.

szerk: Itt pedig még inkább: [link]

[ Szerkesztve ]

(#11895) macbookman válasza selenge (#11876) üzenetére


macbookman
csendes tag

Van másik Mac-ed amivel el tudod késziteni a boot pendrive-ot? Ha igen, akkor Applications/Utilities/Disk Utility, kiválasztod a pendrive-ot bal oldalt, középen felül mész a "Restore" fülre, behúzod az OS X image fájlt a "source" mezőbe, megnyomod a "Restore" gombot, vársz, és kész. A pendriveot mentsd le előtte mert legyalulja. Ha nincs másik Mac-ed és budapesti vagy akkor dobj egy pü-t, megcsinálom neked a pendrive-ot az enyémről, nem egy nagy ügy, ingyen. Az 1181 a specialitásom. :) Som.

(#11896) Xero válasza macbookman (#11895) üzenetére


Xero
nagyúr

"Az 1181 a specialitásom."

Van belőle 8 modell alaphangon. Mégis melyik? ;] Mert biza az évek folyamán változott jócskán (csatlakozók, beépített alkatrészek).

(#11897) TommyNagz válasza Xero (#11894) üzenetére


TommyNagz
senior tag

De ilyenkor nem írja mindig felül? Mióta van ez? iOS6 óta?

Respekt :R A profilomon látszik az én masinériám is. Nagyon meg vagyok vele elégedve, gyári install, full natív minden :)

Ami onnan kimaradt:
G4 Digital Audio
Sonnet Encore ST G4 1,2GHz CPU ;]
768MB SDRAM
80+30GB HDD
Radeon 9600 (igen igen :))
OS X 10.5.8 és Ubuntu 10.04 LTS (mert ez az utolsó LTS verzió a buzi unity felület nélkül...bwoáhh :((

[ Szerkesztve ]

encapsulation dot1q

(#11898) Xero válasza TommyNagz (#11897) üzenetére


Xero
nagyúr

Mindig is így használtam (már a 3G-t is). Nem ír felül semmit.

Jó munkához, jó szerszám kell. :)

Itt sincs gond a hacklival, de erre épült anno. Szeretik.
Nálam az öreg G4 már leginkább csak porosodik. Pár éve még server-ként üzemelt.
Anno én is frissítettem ezzel-azzal időről-időre (1GB RAM, SATA kártya hozzá való lemezzel, GeForce4 Ti4600-as VGA, Airport, OS X 10.4 Server, stb-stb). Viszont a gyári VGA kártyát vissza fogom pakolni és mennek vissza a dobozaikba a Studio Display-el együtt. Egyszer még erekje lesz. Sajnálom, hogy a G3-as iMac-től anno megváltam. :(((

[ Szerkesztve ]

(#11899) TommyNagz válasza Xero (#11898) üzenetére


TommyNagz
senior tag

Én még használgatom néha-néha, az 1,2-es tuning proci és a 9600-as Radeon sokat dob rajta, netezésre, iTunes-ra tök használható. Még a YouTube is megy a YouView-val 480p-ben. Kínáltak csak a prociért 8000Ft-ot, de inkább megtartottam. Amúgy a Radeon G5-ből bontott kártya, alapból meg se nyikkan vele egy G4, be se kapcsol. Viszont, ha letakarod a 3-as és a 11-es pin-t az AGP csatin, akkor megy :) Persze így az ADC bukó. Örülnék még egy Studio vagy Cinema display-nek is mellé, de az már tényleg csak pénzkidobás lenne. Fehér billem és Mighty Mouse-om van mellé viszont, szóval a feeling azért megvan :)

encapsulation dot1q

(#11900) Xero válasza TommyNagz (#11899) üzenetére


Xero
nagyúr

A Ti4600-at én is átflasheltem, amikor már nagyon öregedett a 7500.
Szerencsére én anno (2002 magasságában) tokkal vonóval kaptam meg a G4-et, így nem kellett kiegészítőkkel foglalkozni. :)

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Apple notebookok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.