Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#98009) hbalu


hbalu
tag

Ma jött ki hozzánk is a technikus, hogy a 300-ról gigabites csomagra váltás mellé egy TG3442DE modemet is beüzemeljen. A korábbi modem mögött egy saját Asus routerünk volt, amihez USB3.0-n kötöttem egy HDD-t. Ezt szeretném megtartani, mert egészen használható így NAS-ként, a hálózaton lévő TV-ről, laptopról, bármiről elérem a tartalmát és saját download kliens is kínál, így egy film letöltéséhez ki sem kell nyitnom a laptopot. Most simán a modem mögé kötve a routeren is van netkapcsolat, de azért az összefoglalóban leírt port forwardingot is megcsináltam.

Ami a problémám az új rendszerben: az Asus router hálózatán egyszerűen nem tudom megközelíteni a szolgáltatói modem sávszélességét. Kábelen 300 megabitet sikerül elérni, wifi-n 80 körül van a maximum, beépített letöltő kliens 40-50 megabittel működik. Ehhez képest a voda modeméről kábelen letöltéskor 700-as csúcsértéket is mértem, átlagosan 400 megabittel jött a letöltés, wifin pedig 500 megabitet produkált.

A kérdésem: van egyáltalán értelme nálam a gigabites csomagnak, vagy mondjam le és térjek vissza a 300 megabitre? Így, hogy a letöltésekhez nem tudom felhasználni a nagyobb sávszélt, egyedül akkor tapasztalom meg, ha telefonon böngészéskor átlépek a szolgáltatói wifire, de ha a fájlokhoz akarok hozzáférni, értelemszerűen mehetek vissza a saját routeremre. Igazán panaszom a korábbi szolgáltatásra sem volt, de felhívtak, hogy ugyanannyiért kaphatok gigabitet is, ami persze csábító volt.. Ti, tapasztaltabbak mit gondoltok a helyzetemről? Alapvetően nem ragaszkodom se a gigabithez, se a routeremhez, de egy webes felületen elérhető HDD letöltéskezelővel továbbra is kellene, így a routernek szerintem maradnia kellene.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.