- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
-
LOGOUT
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
mike1334
veterán
Üdv.
Két kérdésem lenne:Lehet kérni a Vodafonet, hogy cserélje le a gyári (upc-s Ubee) routert egy dual band routerre?
Illetve mennyibe kerül az rtl most+ szolgáltatás (már ha egyáltalán elérhető)?
Fiber Power 120 + bronz csomag.
Köszi!
-
Subimp
tag
Sziasztok! Pár napja csomagot váltottam, 1000 Mbites nettel. Azóta használhatatlan lett a net, 0,5 és 520 Mbit között ugrándozik a letöltési sebesség. Van amikor percekre le is áll. Volt kint szerelő, szerinte a modem jó, de a házban a kábelezés már túl régi. Visszaállok a régi, de stabilan működő 500-as modemre.
-
gahen
tag
Hajdúnánáson sincs sem TV, sem internet.
-
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #98893 üzenetére
¼ órája egyik se megy.
-
-
zeon.hu
nagyúr
Van most valami tervezett leállás?
Se tv, se net... -
kabelmania27
félisten
Amennyiben a feltöltési csatornáknál zajbetörés van és az ussnr leesik a központi berendezés (cmts) nem "hallja" a modemet ilyenkor előfordul, hogy újraindítja.
Elvileg a modemek hasonlóan működnek, a cb több csatornát használ ezért érzékenyebb a jelre mint a régebbi nyolc csatornát használó tipusok. -
petne
őstag
válasz
kabelmania27 #98889 üzenetére
Amúgy eddig rendben megy viszont egyet nem értek ezzel a Connect Box eszközzel. Rendben, hogy ha rossz a jel, nincs internet stb. de miért produkál olyat hogy újraindul olyankor. A tervezőnek miért volt ez a hülye ötlete? ;)
-
petne
őstag
válasz
kabelmania27 #98876 üzenetére
És a 466 mhzen az a sok error és a 30 snr nem gáz? Az le szokott még jobban menni 29-re is.
És ez az oszlopról bejövő kábelnél is így van elosztó nélkül, tehát kívülről ez a jel érkezik.
-
Gzu73
tag
válasz
kabelmania27 #98876 üzenetére
Én csak azt nem értem ha rendben vannak az értékek akkor miért 30 az SNR a 466MHz-n és mi az a rengeteg post rs error ezen a frekin.
-
pjen
félisten
Egy hallás sérült használja.Van egy erősítő egység amelybe bemegy a scart jel ez Bt n kapcsolódik egy kis erősítővel ebbe csatlakozik a füles.Sajnos egy Bt Tv kimenet és Bt fülhalgató simán, nem elég hangos.
98881
CA valóban opció, viszont az optika nem tudja eléggé meghajtani az erősítőt.
-
cocka
veterán
Ja hogy az új boxról beszélsz. Azt hittem a Cisco DVR-ról.
Mondjuk ha azon az új boxon nincs a HDMI-n kívül semmi, az szégyen. Azért ezek minden hasonló eszköznél alapvetőek lennének:
Legalább egy ethernet port és mondjuk egy wifi antenna sem ártana (de valami erős, nem ilyen belső 2.4-es gyíkfing szar, amivel csak szenvedni lehet, mert ha csak erre futja, inkább ne is tegyék bele), aztán a HDMI-n kívül legalább egy optikai vagy digitális koax kimenet és esetleg igény szerint RCA, de szerintem HDMI mellett az kevésbé fontos. Ha van digitális hangkimenet, már jó vagy legyen csak RCA, de valamilyen hangkimenet pluszban legyen. Mert HDMI-ről ugye már konvertálni kéne. És még USB portok sem lennének hasztalanok. Mondjuk hogy érdemes-e USB3-azni, azt nem tudom, szerintem felesleges, de legalább 1 USB2-es legyen.
-
unicumnext
aktív tag
válasz
anstalt #98872 üzenetére
kabelmania27 a jelszint szakértőnk
De ahogy nézem szerintem rendben vannak a jelszintjeid. -
drk88
senior tag
Nálam ma meg a feltöltés rossz... 0,43 és 3 között ugrál..tegnap este még jó volt -.-
-
anstalt
csendes tag
válasz
unicumnext #98859 üzenetére
szia, köszi a választ, más nem írt még.
tegnap beszéltem megint a 1270-nel és elmondta a hölgy a vonal másik végén, hogy az automata módban kell a WAN részt hagyni a routeren, nem kell PPPOE, meg a többi beállítás.
végül csináltam egy factory resetet a routeren és újraindítottam a modemet is, azóta minden jól megy, most tesztelem, hogy mennyi ideig bírja így. ma 11-ig nem vesztették el a netet a wifis eszközök eddig.
el tudnád küldeni a jelszintjeidet esetleg? nekem ezek vannak jelenleg:
-
petne
őstag
Ahogy korábban írtam már sok CB szakadás/újraindulás miatt a javaslat alapján bejelentettem hibára. 14 nappal ezelőtt jött ki a szerelő, aki megállapította, hogy házon belül nincs hiba, mivel mérőműszerrel mérte, hogy a bejövő jellel van gond. Viszont az oszlopokra más szakemberek mennek, akik a mai napon kint is voltak az utcában. El is ment a tv is többször is. Most kaptam az emailt hogy elhárították, viszont megnézve a jel értékeket ez így jó lehet? Igaz, azóta még nem indult újra.
Korábbi adatok:
-
cof
veterán
Egyszerre 4 eszközről is olvastam itt a múltkor, VIP előfizetőnek, azt mondjuk konkrétan nem tudtuk meg, hogy mitől lesz valaki VIP, de lehetséges.
-
pjen
félisten
Üdv.Nekem fontos a Cisco DVR boxon a scart kimenet s hang miatt.Aőt mondták ha kell akkor az marad.Nem kötelező cserélni.
-
inf3rno
nagyúr
Negyedik pontot nekem sem ajánlották. Volt szó róla még annak idején, hogy talán erősítővel külsős céggel, de az még a kártyás rendszer előtt volt. A végén csak rádugtam még egy tévét és elég volt neki a jel. Ennyi. Ebben a kártyás rendszerben is ment egy darabig, de csak az ingyenes csatornák voltak rajta, meg második monitornak használtam filmezéshez. Amikor még sok éve kérdeztem azt mondták, hogy negyedik tévére már nem tudják garantálni az erős jelet.
-
kezo0
addikt
válasz
#72445440 #98865 üzenetére
Ja, oké, egy negyedik leágazás szerintem is megoldható, de a kulcskérdés az, hogy adnak-e negyedik eszközt is ugyanabba a háztartásba. Különben hiába a leágazás, ha nincs a végén semmi, ami kikódolja a kódolt adásokat. Azt a huszonvalahány kódolatlant gondolom, most is van, aki x-edik tévén nézi. Nekem pl. nem is kell plusz koax-leágazás, viszont 2 db box + 2 db kártya lenne az ideális. És nem, és nem, és nem adnak, plusz pénzért sem.
Én nem védtem azt az ötletet, csak simán azt hittem, hogy technikailag és jogilag semmi akadálya (mivel ugye gyakorlati haszna sincs). És ugye odaírtam azt is, hogy értelmetlennek tartom.
-
kezo0
addikt
válasz
#72445440 #98795 üzenetére
De ugye az megvan, hogy én is csak egy kérdésre válaszoltam, és ez a baromság nem az én ötletem volt? Nekem eszembe sem jutna ilyet tenni, szóval kicsit indokolatlannak érzem, hogy ilyen vehemensen igyekszel lebeszélni róla.
„Elvileg nem is tudnád többfelé kiküldeni, mert a HDCP funkció (amit minden UPC-s, Vodás box használ) ezt letiltja, ha nem közvetlenül TV-ben van végződtetve a kábel.” – Ezt azért annyiban viszont korrigálnám, hogy simán lehet a boxból kimenő kábel egy AVR-ben is végződtetve, ahogy az pl. nálam is van.
„... esetleg lehet kérni egyedileg negyedik bekötést, plusz költséggel, erősítővel.” – Na, ilyenről még nem olvastam itt soha, pedig úgy olvasom évek óta ezt a topikot, mint egy könyvet.
Amikor régebben volt ilyen igényem, azt kategorikusan elutasították. Felmerült, hogy kössek egy másik, teljesen különálló szerződést, hogy legyen egy negyedik vételi ponton is jel, de aztán gyorsan kiderült, hogy ugyanarra a címre azt sem lehet kötni (és attól most tekintsünk is el, hogy ha lehetne, az mennyibe kerülne). Szóval szívesen olvasnék itt beszámolót bárkitől, akinek legálisan megoldotta a UPC/Vodafone, hogy ugyanazon a szerződésen belül legyen negyedik tévés eszköz ill. vételi hely is biztosítva.
-
kezo0
addikt
Sosem volt rá igényem, hogy egy rögzített tévéműsort lemásoljak egy saját adathordozóra, és megőrizzem azt az örökkévalóságnak. Minek? Soha nem fogom újra megnézni, mert mindig lesznek új felvételek, amelyek megnézése előrébb való, így idő sem lenne rá, hogy több éves felvételeket újranézzek...
Te milyen műsorokat akarsz magadnak archiválni? -
kezo0
addikt
Mondjuk az RTL-es csatornák visszanézett műsoraiba már a UPC-s időkben sem lehetett előrefelé beletekerni, semmilyen eszközön és a Horizon Go-ban sem. Megállítani ill. visszatekerni viszont most is lehetséges a Cisco boxszal és a H. Go-ban is.
A TV2 csatornáin pedig ide-oda tekerhető, megállítható, átugorható minden. Na igen, ők is egy nagy „kereskedelmi” csatorna, de ne feledjük, hogy az állampárti tévék és rádiók bevételei csak látszólag függnek a reklámbevételeiktől... Ha valóban csak a piacról élnének, talán ők is szigorúbban vennék, hogy engedik-e átugrani a reklámblokkokat.Viszont azt tényleg nem értem, hogy lehet azt megtenni az előfizetőkkel, hogy nem ugyanazok a szolgáltatások elérhetők nekik a különböző eszközökön. Már persze ha a TV2-vel általad tapasztaltak nem csak egy egyedi hibára vezethetők vissza. És akkor még mindig ott van pl. az a különbség is, hogy a Cisco boxszal bármikor felvehetek egy műsort az M4-ről, míg úgy tudom, a VTV box azt sem engedi. Szép kilátások...
-
-
cocka
veterán
válasz
inf3rno #98855 üzenetére
Na akkor ez itt megint nem az eszközök áráról szól. Meg arról sem, hogy maguk az eszközök kellenének a szolgáltatónak. A pénz kell csak.
Sose értettem, hogy ha amúgy már van egy szolgáltatásportfólió, amit eladnak x összegért, annyi miért nem elég? Miért kell havi sarcot szedni eszközhasználatért is, relatíve "filléres" tételekért? Miért nem lehet őket megvenni? Vagy ha már nem lehet, miért nem lehet ingyen használni?
-
cocka
veterán
Érdekes módon a TV2-t és társait (supertv2 meg mozi+ meg mittomén mik vannak még benne) nem különösebben zavarja, ha bele tudsz tekerni a műsoraikba. A honlapon lévő cuccok sincsenek annyira védve, mint RTL-éknél plusz érdekes módon a youtube-ra feltöltött anyagaikból is van millió.
-
zzola
titán
Lakhelyemen (Kozármisleny) májusban kiépítették az új koax földvezeték rendszert. Tegnap megjelent 2 bástyafogú, be akarták húzni a telekre a kábelt. A rajzukon nyugati aknából kellett volna bekötni a házunkat, szerencsétlenek órákon át szenvedtek! Tájékoztattam őket, hogy a házhoz a gégecsövet a földben a keleti aknából húzták be. Néztek nagyot, nem nagyon akartak hinni nekem, merthogy a rajzon máshogy szerepel. Felásták a ház előtt a zöldet és lám keleti aknából van bekötve a ház. Na, ott be is fejezték a munkát!
Ma reggel megjelent 5 jobban szituált szerelő, elkezdték kábelcsatornával körbevenni a házat + földmunkát is végeztek. Vodafone malmai - ezek szerint - lassan őrölnek! Talán nemsokára célegyenesben lesznek és lehet szerződni velük. Sajnos köt a hűségidő az Invitelhez, így sz@rhatnak sünt is akár, hiába jönnek....
Aktív témák
Hirdetés
- JBL PartyBox 200 használt bluetooth hangfal! Erőteljes hangzás!
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Dell Optiplex 3080 SFF asztali számítógép - i5 10505 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 630 IGP
- Beszámítás! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest