Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#98851) zzola


zzola
félisten

Lakhelyemen (Kozármisleny) májusban kiépítették az új koax földvezeték rendszert. Tegnap megjelent 2 bástyafogú, be akarták húzni a telekre a kábelt. A rajzukon nyugati aknából kellett volna bekötni a házunkat, szerencsétlenek órákon át szenvedtek! Tájékoztattam őket, hogy a házhoz a gégecsövet a földben a keleti aknából húzták be. Néztek nagyot, nem nagyon akartak hinni nekem, merthogy a rajzon máshogy szerepel. Felásták a ház előtt a zöldet és lám keleti aknából van bekötve a ház. Na, ott be is fejezték a munkát!
Ma reggel megjelent 5 jobban szituált szerelő, elkezdték kábelcsatornával körbevenni a házat + földmunkát is végeztek. Vodafone malmai - ezek szerint - lassan őrölnek! Talán nemsokára célegyenesben lesznek és lehet szerződni velük. Sajnos köt a hűségidő az Invitelhez, így sz@rhatnak sünt is akár, hiába jönnek....
:N :DDD

[ Szerkesztve ]

(#98852) cof válasza tomp (#98845) üzenetére


cof
veterán

Ez elég rossz irány, de köszi.

Tényleg teljesen átveszik/átadjuk az irányítást.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#98853) petne válasza cof (#98852) üzenetére


petne
őstag

A két kereskedelmi tv főleg a reklámokból élnek... Nekik lételemük hogy ne tekerj. ;)

(#98854) kabelmania27 válasza Miska0330 (#98850) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Valószínű azért szükséges a csillapító mert közel van az erősítő.

[ Szerkesztve ]

(#98855) inf3rno válasza #72445440 (#98844) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nem az árát vasalják be, mert úgy hallom ilyen 100 pénzt alulról közelítő összeget számláznak ki miattuk... A kidobásuk elég nagy hiba, akkor is, ha meghibásodnak.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#98856) cocka válasza #72445440 (#98844) üzenetére


cocka
veterán

Egy aprócska bibi van. Ezek az eszközök a UPC-től vannak, tehát soha nem is voltak a vodafone-é. :D

(#98857) cocka válasza petne (#98853) üzenetére


cocka
veterán

Érdekes módon a TV2-t és társait (supertv2 meg mozi+ meg mittomén mik vannak még benne) nem különösebben zavarja, ha bele tudsz tekerni a műsoraikba. A honlapon lévő cuccok sincsenek annyira védve, mint RTL-éknél plusz érdekes módon a youtube-ra feltöltött anyagaikból is van millió.

(#98858) cocka válasza inf3rno (#98855) üzenetére


cocka
veterán

Na akkor ez itt megint nem az eszközök áráról szól. Meg arról sem, hogy maguk az eszközök kellenének a szolgáltatónak. A pénz kell csak.

Sose értettem, hogy ha amúgy már van egy szolgáltatásportfólió, amit eladnak x összegért, annyi miért nem elég? Miért kell havi sarcot szedni eszközhasználatért is, relatíve "filléres" tételekért? Miért nem lehet őket megvenni? Vagy ha már nem lehet, miért nem lehet ingyen használni?

(#98859) unicumnext válasza anstalt (#98806) üzenetére


unicumnext
aktív tag

Szia! Nem tudom, kaptál-e választ. Ugyan ilyen Routerem van AT modemel, és nekem is Bridge módban van, nekem tökéletesen működik minden, ott valami a routernél lehet valami gond, hiszen az osztja a wifit.
Factory resetet próbáltál esetleg?

(#98860) kezo0 válasza cof (#98842) üzenetére


kezo0
addikt

Mondjuk az RTL-es csatornák visszanézett műsoraiba már a UPC-s időkben sem lehetett előrefelé beletekerni, semmilyen eszközön és a Horizon Go-ban sem. Megállítani ill. visszatekerni viszont most is lehetséges a Cisco boxszal és a H. Go-ban is.
A TV2 csatornáin pedig ide-oda tekerhető, megállítható, átugorható minden. Na igen, ők is egy nagy „kereskedelmi” csatorna, de ne feledjük, hogy az állampárti tévék és rádiók bevételei csak látszólag függnek a reklámbevételeiktől... Ha valóban csak a piacról élnének, talán ők is szigorúbban vennék, hogy engedik-e átugrani a reklámblokkokat.

Viszont azt tényleg nem értem, hogy lehet azt megtenni az előfizetőkkel, hogy nem ugyanazok a szolgáltatások elérhetők nekik a különböző eszközökön. Már persze ha a TV2-vel általad tapasztaltak nem csak egy egyedi hibára vezethetők vissza. És akkor még mindig ott van pl. az a különbség is, hogy a Cisco boxszal bármikor felvehetek egy műsort az M4-ről, míg úgy tudom, a VTV box azt sem engedi. Szép kilátások...

[ Szerkesztve ]

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#98861) cocka válasza kezo0 (#98860) üzenetére


cocka
veterán

Ha nem veheted fel másolható és megnézhető fájlban, akkor szart nem ér az egész.

(#98862) Ledi válasza cof (#98842) üzenetére


Ledi
aktív tag

Én is meg tudom erősíteni, de nem csak a visszajátszás hanem a felvétel előre tekerését sem engedi. :(

Ez a felhős rögzítés átka.

(#98863) kezo0 válasza cocka (#98861) üzenetére


kezo0
addikt

Sosem volt rá igényem, hogy egy rögzített tévéműsort lemásoljak egy saját adathordozóra, és megőrizzem azt az örökkévalóságnak. Minek? Soha nem fogom újra megnézni, mert mindig lesznek új felvételek, amelyek megnézése előrébb való, így idő sem lenne rá, hogy több éves felvételeket újranézzek...
Te milyen műsorokat akarsz magadnak archiválni?

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#98864) kezo0 válasza #72445440 (#98795) üzenetére


kezo0
addikt

De ugye az megvan, hogy én is csak egy kérdésre válaszoltam, és ez a baromság nem az én ötletem volt? Nekem eszembe sem jutna ilyet tenni, szóval kicsit indokolatlannak érzem, hogy ilyen vehemensen igyekszel lebeszélni róla. :P

„Elvileg nem is tudnád többfelé kiküldeni, mert a HDCP funkció (amit minden UPC-s, Vodás box használ) ezt letiltja, ha nem közvetlenül TV-ben van végződtetve a kábel.” – Ezt azért annyiban viszont korrigálnám, hogy simán lehet a boxból kimenő kábel egy AVR-ben is végződtetve, ahogy az pl. nálam is van.

„... esetleg lehet kérni egyedileg negyedik bekötést, plusz költséggel, erősítővel.” – Na, ilyenről még nem olvastam itt soha, pedig úgy olvasom évek óta ezt a topikot, mint egy könyvet. :) Amikor régebben volt ilyen igényem, azt kategorikusan elutasították. Felmerült, hogy kössek egy másik, teljesen különálló szerződést, hogy legyen egy negyedik vételi ponton is jel, de aztán gyorsan kiderült, hogy ugyanarra a címre azt sem lehet kötni (és attól most tekintsünk is el, hogy ha lehetne, az mennyibe kerülne). Szóval szívesen olvasnék itt beszámolót bárkitől, akinek legálisan megoldotta a UPC/Vodafone, hogy ugyanazon a szerződésen belül legyen negyedik tévés eszköz ill. vételi hely is biztosítva.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#98866) kezo0 válasza #72445440 (#98865) üzenetére


kezo0
addikt

Ja, oké, egy negyedik leágazás szerintem is megoldható, de a kulcskérdés az, hogy adnak-e negyedik eszközt is ugyanabba a háztartásba. Különben hiába a leágazás, ha nincs a végén semmi, ami kikódolja a kódolt adásokat. Azt a huszonvalahány kódolatlant gondolom, most is van, aki x-edik tévén nézi. Nekem pl. nem is kell plusz koax-leágazás, viszont 2 db box + 2 db kártya lenne az ideális. És nem, és nem, és nem adnak, plusz pénzért sem. :(

Én nem védtem azt az ötletet, csak simán azt hittem, hogy technikailag és jogilag semmi akadálya (mivel ugye gyakorlati haszna sincs). És ugye odaírtam azt is, hogy értelmetlennek tartom.

[ Szerkesztve ]

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#98867) inf3rno válasza kezo0 (#98864) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Negyedik pontot nekem sem ajánlották. Volt szó róla még annak idején, hogy talán erősítővel külsős céggel, de az még a kártyás rendszer előtt volt. A végén csak rádugtam még egy tévét és elég volt neki a jel. Ennyi. Ebben a kártyás rendszerben is ment egy darabig, de csak az ingyenes csatornák voltak rajta, meg második monitornak használtam filmezéshez. Amikor még sok éve kérdeztem azt mondták, hogy negyedik tévére már nem tudják garantálni az erős jelet.

Buliban hasznos! =]

(#98868) pjen


pjen
félisten

Üdv.Nekem fontos a Cisco DVR boxon a scart kimenet s hang miatt.Aőt mondták ha kell akkor az marad.Nem kötelező cserélni.

(#98869) cof


cof
veterán

Egyszerre 4 eszközről is olvastam itt a múltkor, VIP előfizetőnek, azt mondjuk konkrétan nem tudtuk meg, hogy mitől lesz valaki VIP, de lehetséges.

(#98245) LML

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#98870) petne válasza pjen (#98868) üzenetére


petne
őstag

Nekem is ezt mondták eddig. ;) Szerintem aki akarja az megtarthatja a régi eszközöket.

(#98871) petne


petne
őstag

Ahogy korábban írtam már sok CB szakadás/újraindulás miatt a javaslat alapján bejelentettem hibára. 14 nappal ezelőtt jött ki a szerelő, aki megállapította, hogy házon belül nincs hiba, mivel mérőműszerrel mérte, hogy a bejövő jellel van gond. Viszont az oszlopokra más szakemberek mennek, akik a mai napon kint is voltak az utcában. El is ment a tv is többször is. Most kaptam az emailt hogy elhárították, viszont megnézve a jel értékeket ez így jó lehet? Igaz, azóta még nem indult újra.

Mostani adatok:
[kép] [kép]

Korábbi adatok:

[link]

:F :F

[ Szerkesztve ]

(#98872) anstalt válasza unicumnext (#98859) üzenetére


anstalt
csendes tag

szia, köszi a választ, más nem írt még.

tegnap beszéltem megint a 1270-nel és elmondta a hölgy a vonal másik végén, hogy az automata módban kell a WAN részt hagyni a routeren, nem kell PPPOE, meg a többi beállítás.

végül csináltam egy factory resetet a routeren és újraindítottam a modemet is, azóta minden jól megy, most tesztelem, hogy mennyi ideig bírja így. ma 11-ig nem vesztették el a netet a wifis eszközök eddig. :C

el tudnád küldeni a jelszintjeidet esetleg? nekem ezek vannak jelenleg:

(#98873) drk88


drk88
senior tag

Nálam ma meg a feltöltés rossz... 0,43 és 3 között ugrál..tegnap este még jó volt -.-

(#98874) unicumnext válasza anstalt (#98872) üzenetére


unicumnext
aktív tag

kabelmania27 a jelszint szakértőnk :)
De ahogy nézem szerintem rendben vannak a jelszintjeid.

(#98875) kezo0 válasza cof (#98869) üzenetére


kezo0
addikt

Gondolom, az a minimum, hogy a mobil előfizetés is náluk legyen. Na, azt én nem szeretném...

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#98876) kabelmania27 válasza petne (#98871) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Rendben vannak az értékek.
anstalt: Rendben vannak az értékek. Ha megírod milyen osztóval van elosztva a koax és van-e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapító meg tudjuk írni, hogy milyen a bejövő jelerősség.

(#98877) cocka válasza pjen (#98868) üzenetére


cocka
veterán

SCART kimenet minek, ha van HDMI is? A hangot meg ha jól láttam kivezetheted belőle RCA-n meg optikain is.

(#98878) pjen válasza cocka (#98877) üzenetére


pjen
félisten

Én nem nagyon láttam rajta csak HDMI kimenetet.Az ügyfélszolga is csak HDMI ről beszélt.

(#98879) cocka válasza pjen (#98878) üzenetére


cocka
veterán

Ja hogy az új boxról beszélsz. Azt hittem a Cisco DVR-ról.

Mondjuk ha azon az új boxon nincs a HDMI-n kívül semmi, az szégyen. Azért ezek minden hasonló eszköznél alapvetőek lennének:

Legalább egy ethernet port és mondjuk egy wifi antenna sem ártana (de valami erős, nem ilyen belső 2.4-es gyíkfing szar, amivel csak szenvedni lehet, mert ha csak erre futja, inkább ne is tegyék bele), aztán a HDMI-n kívül legalább egy optikai vagy digitális koax kimenet és esetleg igény szerint RCA, de szerintem HDMI mellett az kevésbé fontos. Ha van digitális hangkimenet, már jó vagy legyen csak RCA, de valamilyen hangkimenet pluszban legyen. Mert HDMI-ről ugye már konvertálni kéne. És még USB portok sem lennének hasztalanok. Mondjuk hogy érdemes-e USB3-azni, azt nem tudom, szerintem felesleges, de legalább 1 USB2-es legyen.

[ Szerkesztve ]

(#98880) cof válasza cocka (#98879) üzenetére


cof
veterán

Jól elbeszéltek egymás mellett. :D

Egyébként én is kíváncsi lennék rá, hogy miért kell a SCART-on levenni a hangot külön a Ciscónál pjen?

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#98881) cocka válasza cof (#98880) üzenetére


cocka
veterán

Igen én ugyanezért írtam és ugyanez érdekelt volna. Hogy minek kell scartozni a hang miatt. Ott van a CISCO-n az optikai is meg az RCA is.

Erre válaszolt úgy, hogy az új boxon nem talált scart kimenetet. Erre én: wtf?!

(#98882) pjen válasza cof (#98880) üzenetére


pjen
félisten

Egy hallás sérült használja.Van egy erősítő egység amelybe bemegy a scart jel ez Bt n kapcsolódik egy kis erősítővel ebbe csatlakozik a füles.Sajnos egy Bt Tv kimenet és Bt fülhalgató simán, nem elég hangos.

98881:RCA valóban opció, viszont az optika nem tudja eléggé meghajtani az erősítőt.

[ Szerkesztve ]

(#98883) cof válasza pjen (#98882) üzenetére


cof
veterán

Értem, egyébként a VTV-ről is le lehet venni az analógot, onnan meg már mehet RCA vagy SCART csatlakozóba.

Egy ilyennel. [link]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#98884) pjen válasza cof (#98883) üzenetére


pjen
félisten

Igen, de egy ilyen 10 K körül van.Scart dugóm jack kimenettel volt.A kütyün van jack bemenet.A fiók mélyéről megoldódott.

(#98885) cof válasza pjen (#98884) üzenetére


cof
veterán

Itthon lehet, hogy 10k. Én aliról 2500 Ft körül vettem.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#98886) Gzu73 válasza kabelmania27 (#98876) üzenetére


Gzu73
tag

Én csak azt nem értem ha rendben vannak az értékek akkor miért 30 az SNR a 466MHz-n és mi az a rengeteg post rs error ezen a frekin.

(#98887) Livius válasza Gzu73 (#98886) üzenetére


Livius
őstag

Talán rossztól kérdezik ezeket. Ez csak egy sablon duma, ahogy látom már évek óta.

[ Szerkesztve ]

Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

(#98888) petne válasza kabelmania27 (#98876) üzenetére


petne
őstag

És a 466 mhzen az a sok error és a 30 snr nem gáz? Az le szokott még jobban menni 29-re is. :F És ez az oszlopról bejövő kábelnél is így van elosztó nélkül, tehát kívülről ez a jel érkezik.

(#98889) kabelmania27 válasza Gzu73 (#98886) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Vannak helyek ahol ez a freki zajos, de ettől még lehetne stabil az internetkapcsolat.
petne: Nem a legjobb, mert 30 alá megy az snr. Jelerősségre értettem, hogy rendben van.

[ Szerkesztve ]

(#98890) petne válasza kabelmania27 (#98889) üzenetére


petne
őstag

Amúgy eddig rendben megy viszont egyet nem értek ezzel a Connect Box eszközzel. Rendben, hogy ha rossz a jel, nincs internet stb. de miért produkál olyat hogy újraindul olyankor. A tervezőnek miért volt ez a hülye ötlete? ;)

(#98891) kabelmania27 válasza petne (#98890) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Amennyiben a feltöltési csatornáknál zajbetörés van és az ussnr leesik a központi berendezés (cmts) nem "hallja" a modemet ilyenkor előfordul, hogy újraindítja.
Elvileg a modemek hasonlóan működnek, a cb több csatornát használ ezért érzékenyebb a jelre mint a régebbi nyolc csatornát használó tipusok.

[ Szerkesztve ]

(#98892) zeon.hu


zeon.hu
nagyúr

Van most valami tervezett leállás?
Se tv, se net...

#?*@&!

(#98893) Intruder2k5 válasza zeon.hu (#98892) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Azt kétlem, napközben nem szokott lenni. Főleg nem hétvégén...

[ Szerkesztve ]

(#98894) zeon.hu válasza Intruder2k5 (#98893) üzenetére


zeon.hu
nagyúr

¼ órája egyik se megy.

#?*@&!

(#98895) C0d3r válasza zeon.hu (#98894) üzenetére


C0d3r
addikt

Nálam se megy semmi (Hajdúszoboszló).

(#98896) GoodSpeed válasza C0d3r (#98895) üzenetére


GoodSpeed
őstag
LOGOUT blog (1)

1270 azt mondta, hogy több várost érintő , közte Hajdúszoboszlót is - központi hiba van, melynek elhárítása 3-4 óra

be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP

(#98897) zeon.hu válasza GoodSpeed (#98896) üzenetére


zeon.hu
nagyúr

Igen, 25 perc várakozás után nekem is ezt mondták.
Várhatóan 15 óráig javítják.

#?*@&!

(#98898) gahen


gahen
tag

Hajdúnánáson sincs sem TV, sem internet.

..,

(#98899) Subimp


Subimp
tag

Sziasztok! Pár napja csomagot váltottam, 1000 Mbites nettel. Azóta használhatatlan lett a net, 0,5 és 520 Mbit között ugrándozik a letöltési sebesség. Van amikor percekre le is áll. Volt kint szerelő, szerinte a modem jó, de a házban a kábelezés már túl régi. Visszaállok a régi, de stabilan működő 500-as modemre.

(#98900) mike1334


mike1334
veterán

Üdv.
Két kérdésem lenne:

Lehet kérni a Vodafonet, hogy cserélje le a gyári (upc-s Ubee) routert egy dual band routerre?

Illetve mennyibe kerül az rtl most+ szolgáltatás (már ha egyáltalán elérhető)?

Fiber Power 120 + bronz csomag.

Köszi!

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.