Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#97701) MiZo1990 válasza AsakuraDave (#97700) üzenetére


MiZo1990
aktív tag

A UPC idejében is legalább 1 hét volt, mire letölthető lett a pdf.
A pdf számlán nálunk mindig későbbi befizetési határidő szerepel,mint a weboldalon.
Nálunk 11. a számlazárás és ma már le tudtam tölteni.
Az oldalon 25. a határidő, a számlán pedig 30. szerepel.

(#97702) MadMancs válasza AsakuraDave (#97700) üzenetére


MadMancs
veterán

Na így ez elég necces. Anyumnak 25 a forduló, 9. e (általában) a fizetési határidő 5.-én fizetem be neki mindig, és általában 4.-e-6.-a között jön az email hogy számlája érkezett. :DDD
Neked azért lesz több mert egyszer benne van augusztus utólag, es szeptember előre. Innentől csak 1 hónapot fizetsz majd, szolgáltatásokat előre, és esetleges telefon forgalmat utólag.

[ Szerkesztve ]

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#97703) la_cc


la_cc
addikt

Sziasztok!

14 ker. Zugló legkülsőbb részén lakom, tegnap óta laggos a 1 gigás netem... Rúter áramtalanítás restart nem segített, ami régen UPC-nél megoldotta az ilyen problémát általában. Ügyfélszolgálat semmit sem ér, nem is hívom őket. Más esetleg a környékről nem küzd hasonló jelenséggel? Ötlet, hogy mit nézzek meg esetleg? Teamspeak connection infó-ban annyit látok, hogy a szokásos +/- ping nagyobb, mint szokott, jelenleg +/-3, de általában ilyen 0,1-0,2 szokott lenni stabilan.

Köszi előre is!

[ Szerkesztve ]

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#97704) AsakuraDave válasza MadMancs (#97702) üzenetére


AsakuraDave
őstag

Szóval Aug 19-31 + Szeptember hó + bekötési díj lenne ez a számla?
A következő számla meg Októberi lenne akkor? Tehát "előre" kiszámlázzák a hónapot és kb a hónap végéig is van időm egyenlíteni?
Telefonunk nincs, se vezeték se mobil az más szolgáltató, de volt az egyszeri bekötési díj 1500Ft.

There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.

(#97705) sziszi-fuszi


sziszi-fuszi
senior tag

Máshol is vannak gondok, amit csak másfél év nyomozással tudtak elhárítani!
BBC
HVG Bekapcsolták a tévét mindenhol elment a net a faluban :D

Mi alá kell írás?

(#97706) tomp válasza sziszi-fuszi (#97705) üzenetére


tomp
félisten

Hűű milyen szép kötbért fizethetett ott a szolgáltató :DDD

(#97707) Toth_Jani válasza AsakuraDave (#97700) üzenetére


Toth_Jani
őstag

Hát igen, szégyen amit a számlázással művelnek.
A NKM például úgy meg tudja oldani hogy múlt héten szerdán este 10-kor mobilon bediktáltam az óra állást, és másnap délelőtt 11-re a Díjnetten volt a számla.
Pedig az sem kisebb cég !!

[ Szerkesztve ]

(#97708) MadMancs válasza AsakuraDave (#97704) üzenetére


MadMancs
veterán

Nem, augusztus 19 - szeptember 1x és szeptember 1x - október 1x + bekötési díj amit ez a számla tartalmaz. 1x = fordulónapod amit nem tudunk. Októberben 14, 15, 16 körüli számlában már csak október 1x - november 1x fog szerepelni. Amire annyi fizetési határidő lesz kb mint most.

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#97710) Ledi


Ledi
aktív tag

Sziasztok!

Egész véletlenül léptem be a My Vodafone fiókba és az internetnél érdekes dolgot vettem észre. A Wi-Free ki van kapcsolva sőt a bekapcsoló gomb is hiányzik. Az biztos, hogy nem én kapcsoltam ki. Ez akkor szokott lenni, ha beszélek a "kedves" ügyfélszolgálattal.

Egyébként működik a wi-free, de ha elmegy nem tudom hogy kapcsolom vissza.
Úgy tűnik megjavították a hitelesítési hibát, mert pár napja gyorsan felmegy rá.

(#97711) Ledi válasza Ledi (#97710) üzenetére


Ledi
aktív tag

Most újra bejelentkeztem és be van kapcsolva a wi-free és van kikapcsoló gomb. :DDD
Ez jó példa arra mennyire gagyi az oldaluk. Pár perc alatt helyrejött. :C
Ezért is a díjnetre kérem a számlát.

[ Szerkesztve ]

(#97712) kabelmania27 válasza la_cc (#97703) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Üdv!
Amennyiben megírod a következő hsz-ba, hogy milyenek a modemértékeket meg tudjuk írni, hogy jelszint probléma okozza-e a szakadást.

(#97713) anglergab válasza Ledi (#97710) üzenetére


anglergab
addikt

Valóban történhetett valamilyen javítás az azonosításban, mivel utoljára 1 napja tapasztaltam hibás azonosítást.

(#97714) #75501312 válasza sziszi-fuszi (#97705) üzenetére


#75501312
törölt tag

Nem is értem miért ragaszkodunk az analóghoz, amikor egy készülék megbéníthat mindent. Nem kell ide EMP. :DDD

(#97715) inf3rno válasza cof (#97681) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nekem nincs rá jobb magyarázatom. Ha én hostolok 600 alá sosem esik, ha felmegyek egy üres szerverre, akkor meg 125 alá is lemegy bizonyos pálya részeken tartósan is. Ez is Q3 motoros, bármilyen gépen 100% CPU-t használ tökmindegy mit csinálsz vele. Beállítottam 10 FPS-re és minimális felbontásra, úgy is 100% CPU volt egy magon. Van ET:Legacy, az már több magot használ és normálisan le van kódolva, azon nem volt 50% felett magonként a CPU használat, mégis annál is ugyanez van. A másik lehetőség, hogy minden szerver gyenge ahhoz, hogy 125 FPS-el lehessen játszani rajtuk, de akkor nem értem, hogy másnak miért nincs ilyen gondja. Vagy hát az emberek kb. felének van, a másik fele meg azt mondja atom stabil. Ez látszik a statisztikákon is egyébként. Régen 15-20k damage-t osztottam pályánként, ma 10k-t szökőévente egyszer elérem, nyilván sokat levesz a pontosságból, ha minden második golyó eltűnik az éterben, vagy nem ott van az ember, mint ahol a hitboxa. Amúgy vannak vicces dolgok, pl körbe futom az embert, az ellenkező irányba lő, mint ahol én vagyok a monitoromon, mégis eltalál... Amúgy ezzel a modemmel egy fokkal stabilabb az egész, ritkábban van a drop, és akkor sem annyira intenzív, úgyhogy valamit javított rajta. Valami a hálózattal vagy a szerverekkel van, ennél tovább szerintem már nem jutok a nyomozásommal. Ha bejelenteném, akkor a technikusok kb. széttárnák a karjukat, hogy hát játék, nem életbe vágó, aztán viszlát. Hosszú távon jön majd ide a telekom optikaival, majd váltok arra, amint lehet, addig meg kihúzom ezzel. Veszek majd galvanikus leválasztót meg visszirány szűrőket, aztán meglátjuk, hátha azok is javítanak rajta valamit. Amúgy ez a leválasztó a modem elé kell, vagy a bejövő kábelre az elosztó elé?

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#97716) cof válasza inf3rno (#97715) üzenetére


cof
veterán

Igen Q3 motor?

Nekem egy mod miatt esett be nem bírta a gép megjeleníteni a textúrákat, de még a hang is akadt vele együtt. Aztán textúra módot töröltem, azóta atomstabil.

1-2 map van ahol azért pörög a cpu ventilátor szépen.

Azóta nálam atom stabil 125 fps mindig megvan, és az is a max a config beállításban, 600 fps hova miért kell azt nem értem. Profik is 300 körül maximalizálják az fps-t Q3-on.

Meg gondolom nem magyar szervereken játszol. Nálam 40 körül van a ping orosz szerveren UPC és most Diginél is, de itt is van olyan, hogy én látom, hogy eltaláltam de átmegy rajta.

Galvanikus leválasztó a bejövőre, akkor véded az egész rendszered.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#97717) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Lejárt közben a szerkesztés. Igazából az FPS dropokból is kétfélét látok. Az egyik ez, amikor csak 115 van mondjuk egy pálya részen és állandóan. Az talán lehet a szerver gyengesége. A másik az, amikor a CB-vel néhány másodpercenként egy töredék másodpercre leesik, és olyan, mint amikor lagnál beragad az ember. A ping nem megy fel ilyenkor, mert gondolom annyira rövid ideig tart, hogy nem elég gyakori a mintavételezés ahhoz, hogy jelezze. Vagy ha jelzi, akkor csak egy nagyon kis tüske van. Na ez utóbbi a rohadt idegesítő, főleg amíg nem volt adaptive sync-em, addig nagyon durva tearing volt miatta. Az, hogy úgy általában mintha késnének a dolgok 300ms-et, pl találatnál a hangjelzés vagy a golyók úgy általában, meg hogy a hitbox ennyivel el van tolva az nem tudom minek a hibája, de az is egy külön jelenség még ezek mellé. Szóval valami nagyon el van csesződve. És ugyanez a játék évekig hibátlanul ment 2010 előtt s775-ös vagy az előtti gépeken, igaz csak 76 FPS-el. Ott semmi ilyesmit nem tapasztaltam, és ha lag volt, akkor ténylegesen jelezte a lagometer. Itt meg érzésre olyan, mintha folyamatosan magas lenne a pingem, pedig stabil 45-öt ír. Akkor lett ilyen, amikor Invitel ADSL-ről váltottam UPC-re, és azóta az én oldalamon minden cserére került legalább egyszer hardveresen és szoftveresen is: kábelek, elosztók, modem, számítógépek, monitorok, operációs rendszer, konfig a játékban, stb.

Buliban hasznos! =]

(#97718) inf3rno válasza cof (#97716) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Itt úgy van, hogy minden mod megy külön mappába, és nem tölti be őket, csak ha az a mod kell az adott szerverre. Én etpro-t használok 15 éve, nagy ritkán megyek csak másik szerverre. De teljesen friss telepítésnél is ugyanez van, ahogy más modoknál is. Maga az etpro már nagyon régóta változatlan, szerintem már nem fejleszti senki.

A 600-at csak azért mértem, mert kíváncsi voltam, hogy a CPU okozza e, úgyhogy localhoston felraktam 999-re a maxfps-t valami nagyobb pályán. Amúgy Q3-nál 333 az ideális. A CPU nálam fagyos, húzhatnám 4GHz fölé elvileg ezzel a hűtéssel. Még esetleg arra tudok gondolni, hogy az alaplapi hálózati kártyák túl gyengék ehhez, és kellene venni valami dedikáltat.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#97719) cof válasza inf3rno (#97717) üzenetére


cof
veterán

Én is pont egy S775-el játszom a stabil 125 fps-en. Nem tudom vannak-e telepítve mod-ok meg milyen cfg beállításod van, de megnézném egy szűz gyári beállítással is, mod nélkül ha van.

Meg esetleg modem módba az Ubee-t, akkor van legkevésbé terhelve.

Ok, akkor még arra tudok gondolni, hogy mivel nem fejlesztik, ezért nincs is optimalizálva már új generációs gépekre.

Maxfps simán 250 legyen szerintem. Az sv_fps meg 125 nálam.

Értsd. Nem azért lősz át az ellenen mert nem 600 az fps, ugyanez van nálam is kb. 40 ping-nél átlövök a másikon olykor, sajnos nincsenek már magyar szerverek mint 10 éve.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#97720) inf3rno válasza cof (#97719) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Jó, de ez mit jelent? A hálózati részét kellene optimalizálni vagy mi? Mert a CPU elvileg több, mint elég hozzá, a videokártya meg 20% alatt van használva, ahogy a memória is.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#97721) cof válasza inf3rno (#97720) üzenetére


cof
veterán

Nem a hálózatit, magát a motort. Q3-ból pl. van friss patch nincs egy éves.

Szerezz be egy S775-ös játszós gépet.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#97722) inf3rno válasza cof (#97721) üzenetére


inf3rno
nagyúr

2010-től 2017-ig az volt a core i5 előtt először egy e8400-al aztán később egy xeon e5430-al. Mindkettővel ugyanilyen volt... Egyszerre váltottam net szolgáltatót meg fejlesztettem gépet, cseréltem OS-t, azért sokáig tartott mindent kitesztelni, hogy melyik okozhatja. Most értem a végére. Meg hát kihagytam jópár évet, mert elegem lett belőle.

Német szervereken játszom legtöbbet. Digije volt bátyámnak, azt mondta sokkal jobb volt vele, mint a UPC. Most költözés miatt ő is kénytelen volt váltani sajnos, aztán neki is egy laghalmaz lett.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#97723) cof válasza inf3rno (#97722) üzenetére


cof
veterán

Még megpróbálhatsz másik Q3 motoros játékot van egy pár. Ott is elő kell jönnie ezeknek a hibáknak ha szolgáltató probléma.

Az fps beesés nekem optimalizálatlanságra utal, olyan meg nálam is van, hogy átlövök a másikon, de nekem 40 pingem van az orosznak meg 5-10. Persze, hogy ő van előnyben.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#97724) inf3rno válasza cof (#97723) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Hát mondj valamit, ami szerinted jó, aztán megnézem a hétvégén. Elvileg nem nehéz kiszúrni, mert bár a hitboxot nem látom, de a saroknál nem beúsznak az emberek, hanem beteleportálnak néha egy FPS drop kíséretében, azt meg bármelyik játékon látni, még azon is amiben nub vagyok.

Amúgy tervben van, hogy veszek egy jobb routert, mert éppen átképzem magam biztonsági szakembernek, ahhoz meg jó lenne gyakorolni. A modem biztos szeretné, ha tehermentesíteném egy kicsit, meg hát hosszú távon 10Gbps helyi hálóban is gondolkodok.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#97725) cof válasza inf3rno (#97724) üzenetére


cof
veterán

Hát nézd meg a Q3-at akkor. :D

Ezeken a szervereken játszom q3msk.ru

Itt van OSP mod meg a legfrisebb 1.32 patch, alap játékot szerezd be valahonnan.

Szerintem nem szolgáltató probléma lesz.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#97726) inf3rno válasza cof (#97725) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Okés, akkor az lesz, aztán majd meglátjuk. A végére lehet átszokok rá ET-ről, ha azon normálisan megy. :D

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#97727) Beniii06 válasza cof (#97725) üzenetére


Beniii06
őstag

Nem akarok ünneprontó lenni, de privátban ezt nem tudjátok megbeszélni? :D

"Got any other secret weapons?"

(#97728) cof válasza Beniii06 (#97727) üzenetére


cof
veterán

Uhh, kicsit hosszú lett, és még off-ba sem tettük most nézem. Bocs mindenkitől.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#97729) inf3rno válasza AsakuraDave (#97704) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Igen, előre szokták küldeni a számlát, szóval valszeg így lesz.

Buliban hasznos! =]

(#97730) inf3rno válasza cof (#97728) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja én gondoltam rá, hogy off lesz ez itt, de már késő volt.

Buliban hasznos! =]

(#97731) inf3rno


inf3rno
nagyúr

A wifree-nek amúgy van valami gyakorlati jelentősége? Gondolom nem terheli meg nagyon a modemet, ha néha beesik valaki az utcáról, főleg itt vidéken. Vagy érdemes esetleg kikapcsolni?

Buliban hasznos! =]

(#97732) anglergab válasza inf3rno (#97731) üzenetére


anglergab
addikt

Nem terheli a netes sávszélességed, afelett / külön csatornán megy, mint a VoIP és az IPTV.
A saját és Wi-Free wifi hálózatok csatornája és sávszélessége mindig azonos, de ezt leszámítva teljesen izoláltak. Úgy képzeld el a Wi-Free-t, mintha a modembe lenne beépítve egy külön mobilos minibázis, saját NAT WAN IP-vel (ez a default gateway/"router"). Teljesen független a LAN-odtól, WAN-odtól, routeredtől. Mintha egy másik doboz/modem lenne (amihez persze nem férsz hozzá). Pont ahogyan az azon lévő kliensek nem férnek hozzá a LAN-odhoz.

[ Szerkesztve ]

(#97734) gduck válasza gduck (#96824) üzenetére


gduck
addikt

Nem tartott sokáig :( A visszanéző megint ultra gagyi, állandóan akad :(

(#97735) szabogabor10 válasza gduck (#97734) üzenetére


szabogabor10
veterán

Itt úgy tűnik, rendben van.

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#97736) inf3rno válasza anglergab (#97732) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Köszi! Akkor ezek szerint maradhat.

Buliban hasznos! =]

(#97737) kabelmania27 válasza inf3rno (#97731) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Amennyiben nem használod ezt a szolgáltatást érdemes kikapcsolni.

(#97738) Fox Mulder


Fox Mulder
aktív tag

Üdv!
Érdekelne, hogy határozott időre kötött szerződést lehet e kötbér nélkül bontani? Sajnos mióta a Voda átvette az egészet az internet egyre sűrűbben szakadozik. Nem router és kábel hiba, szerintem területi, vagy központi, nem is érdekel, csak az, hogy problémás. Csomagban vagyok tv-vel és telefonnal, de csak a tv-t tartanám meg mert az jó /Ci card/.

(#97739) #75501312 válasza Fox Mulder (#97738) üzenetére


#75501312
törölt tag

Ennek semmi köze a Vodához, a koronát meg a millió otthonülő netező / dolgozó / iskolázó embert kellene okolnod. Még mindig a régi UPC / Liberty Global rendszeren vagyunk.
Kötbér nélkül nem fogsz szabadulni, ráadásul panaszod sem lehet nagyon ha a garantált sávszél megvan.
A szerinted nem router és kábel hiba simán lehet az, érdemes minden eszközt megnézni, nem csak fizikailag, hanem a beállításokat is, kábeleket átmozgatni. Utána ha még mindig problémás, akkor jelentsd az oldalukon vagy hívd fel őket és megnézik mi a baj.

(#97740) kabelmania27 válasza Fox Mulder (#97738) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Üdv!
Lehet zajbetörés vagy más probléma okozza a szakadást, ezért érdemes lenne bejelenteni a hibát.

(#97741) Fox Mulder válasza #75501312 (#97739) üzenetére


Fox Mulder
aktív tag

Nem tudom mihez van köze és mihez nincs de ez engem nem is érdekel, csak az , hogy a szolgáltatás megfelelő legyen, a vodát csak azért írtam oda mert kb azóta akadozik az egész. Beszéltem a központtal, panasz, kivizsgálják stb.

(#97742) cof válasza Fox Mulder (#97738) üzenetére


cof
veterán

Lehet bontani kötbér nélkül. Azt hiszem, hogy ha háromszor volt bejelentve ugyanaz a hiba és nem tudták javítani akkor felmondható. Persze ehhez kell, hogy a hibajegy folyamatosan nyitva legyen és ne zárják le. ÁSZF is ír ilyen esetről valahol.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#97743) dareee válasza balage25 (#97307) üzenetére


dareee
tag

Volt a szerelő, kicserélte az elosztót, egyik elosztót ki is vette, mert a másik TV-nek nem 3x árnyékolt koax kábele volt...aztán mondta hogy teszteljem és jelentsem ha nem jó.
Hát most jó, bár néha mérek megint 1 mbites letöltést, ez az oldal is nehezen akart bejönni, szóval a probléma nem múlt el.
Az OFDM a baj szerinte is, hogy ez a modem meg az 1 gbites net nagyon érzékeny már, ezért van hogy a feltöltésem fixen 40 mbit és a letöltés rossz...de hogy hol a hiba nem sikerült elsőre megtalálni, úgy néz ki. 10 mérésből 2-3 0,2-2 Mbitet mér, mondjuk jobb mint múlt héten volt.
Kérdésem, érdemes vesződni ezzel és hetente kihívni a szerelőt? átkábelezi vagy hoz másik modemet, vagy mi lesz a következő lépés, szóval képesek ezt javítani 2-3 kiszállás után?
Vagy ne vesződjek vele, vissza tudom valahogy kérni az 500 mbites fix netemet? nem érdekel hogy ezt a csomagot kell fizetni, 500 ft talán a különbség, de tudok valamire hivatkozni? (10 nap lejárt már) pl a garantált sebességet nem tudják szolgáltatni, vagyis 1 órára ha leosztom akkor 30-40 percig jó és a maradék 20 percben meg vacak...netflixet meg hbo go-t este lehetetlen nézni vele normálisan.
1 hétig jó volt ez az 1 gbites net, de rá kellett jönnöm hogy tök felesleges, és ha ezt technikailag ilyen nehéz megugrani 2020-ban, nem szeretnék még 1 hónapig vesződni vele, főleg hogy fizetek ezért a netért is, de használni nem tudom 2 hete

Intel Core i5-10400F, Kingston 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz, GeForce GTX 1650 Super, Samsung 860 EVO

(#97744) viktorhu válasza Fox Mulder (#97741) üzenetére


viktorhu
veterán

Amióta nyitva tartod a hibajegyet, azóta ketyeg a kötbér, szóval az idő neked dolgozik. Ha sok kötbér összegyűlik, lehet, hogy inkább elengednek, mint hogy tovább kelljen fizetniük. Ha április óta kötbéren vagy, és nem tudták kijavítani, akkor anyagilag egész jól jártál :) Ha csak most jelentetted a hibát, akkor meg meg kell várni, lehet, hogy ki is fogják javítani neked.

(#97745) #75501312 válasza Fox Mulder (#97741) üzenetére


#75501312
törölt tag

Panaszt tettél vagy bejelentetted a hibát?
Mert ha panaszt tettél, akkor kivizsgálják, 30 nap múlva kapsz egy levelet, hogy az ő oldalukon minden rendben.
Ha saját oldalon van a hiba saját eszközökkel, szintén széttárják a kezüket.
Ha bejelentetted a hibát, akkor az ügyintézőnek kellett ticketet nyitnia vagy szerelőt küldenie, ha hívásban nem tudott segíteni. Ha még így is csak kivizsgálják, akkor érdemes néha ellenőrizni, hol tart a dolog.
Mert jelenlegi leírásod alapján az történt, hogy nem történt semmi, kellene azért kicsit több infó.

(#97746) Gubu0101


Gubu0101
veterán

Lassan én is teszek újra panaszt,kezd a hócipő megint telilenni,hogy szinte az összes HD csatorna szétesik,ha már van,akkor ne az SD-t kelljen már nézni.

[ Szerkesztve ]

…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)…ROG Ally…ROG Cetra True Wireless  MacBook Air M1  iPad Air  iPhone 14 Pro Max  Apple Watch Ultra…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…

(#97747) dchard válasza dareee (#97250) üzenetére


dchard
veterán

Az igen, ennyi esze még a Telekomnak is volt, hogy ne toljon bele semmit az LTE800-ba (náluk 791-nél van vége az OFDM blokknak). Ráadásul az OFDM blokk mérete is nudli, erre kár volt a portkártyát elpazarolni.

Egyébként ez hogy az OFDM érzékenyebb egyáltalán nem igaz, pont az ellenkezője a valós: viszonylag széles tartományban tud alkalmazkodni a hálózaton jelentkező hibákhoz, elsősorban a frekvencia menethez másodsorban a zajhoz is. Nem véletlen, hogy 256QAM-ot látsz és nem 2k vagy 4kQAM-ot: mivel gyenge az SNR-ed, ezért ahhoz mérten csak 256QAM-t enged. (persze ez csak egy tipikus érték, mivel az OFDM a modulációt vivőnként állítja, mint a DSL-nél).

Ha a UPC-nél ez a jellemző OFDM blokk méret és hely, akkor maximum optikai tuningra jó az egész D3.1 bevezetésük. Nehezemre esik kimondani, de ennél még a Telekom is jobban csinálta a bevezetést.

[ Szerkesztve ]

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#97748) dareee válasza dchard (#97747) üzenetére


dareee
tag

amúgy itt vannak az értékek: [link]
és 5 perccel később kiírja az OFDM-et is a modem, nem vágom az miért tűnik el néha: [link]

most telefonálok, mert próbáltam 2x még újraindítani a modemet, de egy rtlmostos videót se tudok végignézni szakadás nélkül, persze 10 percig megy, de aztán tölt, ami 2020-ban elég gáz :D mobilnetem stabilabb a balatonon, pedig aztán ott is vannak gondok :D

Intel Core i5-10400F, Kingston 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz, GeForce GTX 1650 Super, Samsung 860 EVO

(#97749) Marky18


Marky18
aktív tag

Ma volt nálam a technikus és etherneten a mobilján 800-900 Mb/s körül mért, amit én Wifin tudok csak megközelíteni, 600-al.
Ugyanaz a port, ugyanaz a kábel, több eszköz - két notebook, direktben és dokkolón is, Windows, linux, RPi4, PS4 - ugyanolyan gyenge sebességeket látok.
Mit nézek el?
A modem ugyanúgy random újraindulgat, holnap ismét jön egy technikus, akinél már talán lesz DOCSIS 3.1 bemerésre alkalmas eszköz....

Egyébként hogy lehet szolgáltatni valamit, amihez nincs meg az üzemeltetési infrastruktúra? “beta” modemet szórnak ki a lakosságnak és csodálkoznak, hogy rengeteg a panasz :)

(#97750) MiZo1990 válasza Marky18 (#97749) üzenetére


MiZo1990
aktív tag

Számítógépen érdemes megpróbálni a Speedtest CLI változatát. vagy a Windows 10 Store alkalmazást.

A random újraindulás legalább egy modem cserét megérne.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.