Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#98951) ates2 válasza MadMancs (#98949) üzenetére


ates2
senior tag

:DDD

Na közben nálam jó lett.

[ Szerkesztve ]

(#98952) unravel válasza ates2 (#98951) üzenetére


unravel
őstag

Itt is.

¯\_(ツ)_/¯

(#98953) Nordik


Nordik
őstag

Nemrég kötöttek be otthoni szolgáltatást nálam és csak most olvastam utána, hogy én Horizon mediaboxot kaptam. Már nem csak Vodafone tv mediaboxot adnak? Ami újabb és jobb? Ez mivel tud kevesebbet? YouTube például fontos lenne. Ha nem jön be kerhetem a cserét?

(#98954) cof válasza Nordik (#98953) üzenetére


cof
veterán

Horizon BOX eddig is volt, még az UPC-től örökölte ezeket. Nézz utána mert a VTV BOX-nak 500 Ft/hó a havidíja általában.

A VTV BOX egyáltalán nem jobb, egy csomó korlátozás van rajta műsorvisszanézőben, nem lehet felvenni/visszanézni X csatornáról.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#98955) Nordik válasza cof (#98954) üzenetére


Nordik
őstag

Még nem volt alkalmam annyira átnézni, de akkor hiányt végülis nem szenvedek? Mondom ami egyedül fontos lehet az a YouTube alkalmazás. Ha ezen is van akkor megnyugodtam. :D

(#98956) gduck válasza cof (#98954) üzenetére


gduck
addikt

Felvételen kívül mindenben jobb a VTV box!!! :K A Horizon egy rakás... :U

[ Szerkesztve ]

(#98957) cof válasza gduck (#98956) üzenetére


cof
veterán

Az ilyen doboznál pont a visszanéző/felvétel funkció a lényeg... TV-zni tudok kártyával is.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#98958) Nordik válasza cof (#98954) üzenetére


Nordik
őstag

Úgy nézem tényleg 500Ft lenne a havidíja a másik boxnak. Bár ez elég érdekes, ha csak egy box van azt miért nem adják ingyen? Választható ez a Horizon box is és ez ingyenes. Majd kipróbálom és ha nem tetszik gondolom kérhetek cserét fizetős boxra. Vagy husegidon belül ez se lehetséges?

(#98959) cof válasza Nordik (#98958) üzenetére


cof
veterán

Online felületen MyUPC-ben is tudsz cserélni BOX-ot, legalábbis amikor én néztem 1 hónapja akkor tudtam volna cserélni a PaceHD-t, mivel a BOX-ra is szól a hűség maximum újraindul az 1 év. Azóta már nem vagyok UPC-s, szóval nem tudom megnézni.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#98960) Toth_Jani válasza Nordik (#98955) üzenetére


Toth_Jani
őstag

Youtube alkalmazás ??
Na igen de melyik mert MediaCard mellett a TV-re az SYoutube alkalmazás megy, a normálnál összekarmolnám magam a reklámok miatt.
Szinte biztos vagyok benne hogy a VTV boxban nem lehet lecserélni.

(#98961) hesszan


hesszan
aktív tag

sziasztok!
ma lett gigabit net, (csak net van tv nincs) eddig minden szuper vele gépen 960/42 gondolom ettől több nem is lesz, gigabites hálókártyával, teló modem közelében 636/39, azt írja 866mbps-el csatlakozik 5ghz-en. Ez sztem több mint kéne. Technikus jófej volt. Cserélte a fehér connect boxot szürke TG3443DE -re. Lakáson belül mást nem cserélt. És a kapucsengő kopogtatás közötti idő alapján a házban sem, bár azt mondta valamit ellenőrzött előtte. (gondolom sw-esen) Modem azt írja ip4-en van. firmware version: 01.02.037.03.12.EURO.SIP Firmware version AR01.02.037.03.12_112819_711.SIP.10
A modem menüje elég fapad. Pl nincs wifi channel állíthatóság se, nem lehet csak egyben állítani a 5ghz és 2.4 ghz-et. De nekem ez is rendben van. egyszer beállítom és kész.
(guestwifi, wifi timeschedule, dyndns, portforwarding, upnp és WPS van benne mint "extra")

Ránéznétek hogy jelszintek rendben vannak-e, olvastam itt hogy nincs minden channel aktiválva minden körzetben (vagy mi nem is értek hozzá) Eddig nekem 10 év alatt minden modem betonstabil volt és hiba csak központi leállás esetén volt, remélem ez így marad ennél is.

köszi előre is
üdv
Hesszan

[ Szerkesztve ]

Sungdurung

(#98962) mackosajt


mackosajt
addikt

Sziasztok!

Mivel a Hitron elhunyta után a cb folyamatosan másodpercekre ugyan, de eldobalta a netet, valamint a múltkor a technikus elmondása szerint a helyzet csak romlani fog a környéken, hosszú upc évek után (mióta megerkezett ide, ott voltam, kitartottam) váltottam a digire. Remélem nem bánom meg.
500/22 helyett most 1000/300.
Kíváncsi leszek.

Nektek további kellemes kikapcsolódást.

http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane

(#98963) F-ECT$ válasza mackosajt (#98962) üzenetére


F-ECT$
titán

Azért jöhet majd tapasztalat pár nap után :K

Dive ever, work never.

(#98964) mackosajt válasza F-ECT$ (#98963) üzenetére


mackosajt
addikt

Rendben.

http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane

(#98965) Toth_Jani


Toth_Jani
őstag

Felugrott a Horizon GO Windows alkalmazásában hogy megszüntetik, tényleg képesek rá?
Pedig szeretem használni, hiszen igy a böngésző sarkában akár a TV műsor vagy a visszanéző vidáman elvan kis méretben. :(((

(#98966) cof válasza Toth_Jani (#98965) üzenetére


cof
veterán

Csak ott ahol megvette az UPC-t a Vodafone, mert az a Libertyé.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#98967) Toth_Jani válasza cof (#98966) üzenetére


Toth_Jani
őstag

De közben nagyot alkottak mert a böngésző meg feldobta hogy telepítsem mint böngésző alkalmazást, és ez viszont tetszik mert akár negyed képernyő méretre is nagyítható, amiben viszont már elég jól néz ki a műsor nem látszik a gyenge felbontás.
És a lényeg hogy megmarad előtérben. :)

(#98968) ates2 válasza mackosajt (#98962) üzenetére


ates2
senior tag

de jó neked :D

(#98969) F-ECT$ válasza Toth_Jani (#98967) üzenetére


F-ECT$
titán

Elvileg az sem lesz sokáig, csak amíg le nem cserélik az összes boxot voda boxra.

Dive ever, work never.

(#98970) cocka válasza F-ECT$ (#98969) üzenetére


cocka
veterán

Miért kéne azokat lecserélni? Megszüntetik a koaxon a TV szolgáltatást? Ha nem, akkor felesleges a csere. Ha meg igen, akkor meg kb. tojok rá (meg szerintem vannak még így ezzel páran), mivel ugye nem kell messzire menni az ingyen IPTV-ért. :D

(#98971) cocka


cocka
veterán

Jut eszembe. Ex-UPC területen koax helyett mikor lesz optika? Soha? Mert akkor hosszú távon lehet tényleg a szolgáltatóváltás lesz a megoldás.

(#98972) Intruder2k5 válasza cocka (#98971) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Azt nem mondanám, hogy soha, mert előbb-utóbb nyilván az lesz a vége, de szerintem egy hamar nem. Láthatóan a Voda is koaxos DVB-C-re rendezkedik be, ha más tervei lennének, akkor gondolom inkább kihúznák a meglévő UPC-s eszközökkel, mert egy évre megvenni ezeket felesleges pénzkidobás lenne.

(#98973) agaron


agaron
tag

Sziasztok! Mivel a Vodafone nem igazan tudta eddig megoldani a problemamat, ezert teszek 1 probat, hatha valaki mar talalkozott ilyennel, es esetleg van ra megoldas/workaround.
Sztori a kovetkezo: barmilyen voice chat szoftvert hasznalok engem alig hallanak, inkabb akadozva, en viszont mindenkit hallok tisztan. A Discord kisse toleransabb, ott tobbnyire ertenek, de mivel HO van most, ezert hasznalnom kell webexet is, ami viszont kevesbe tolerans, es 2-3 percig jo, majd kesve, vagy meg se halljak, amit mondok (mikor kesik, akkor is csak ledaralja). A webexnek van egy toolja, ami meri a latency-t es a jittert, es a jitter megugrik az audio UDP uploadnal, mikor nem hallanak, illetve ha csak pingelek valamit, akkor sokszor az is timeout, vagy 8000+ms valaszido van, amikor nem hallanak. Ami eddig tortent:
- augusztusban csereltek dobozt, kaptam egy uj CH7465VF eszkozt, nem segitett
- probaltam modem uzemmodban, nem segitett
- probaltam VPN-t hasznalni, reszben segitett, de annyit nem, hogy hasznalhato legyen
- kikapcsoltak az IPv6-ot
- 2x volt technikus, korbeneztek mindent, es ok is azt allapitottak meg, hogy itt minden jo, errol az oldalrol mast nem tudnak tenni. Probalkozzak a Vodafone-nal, de nem igen fognak vele mit kezdeni, szerintuk.
Tippre valami koztes halozati eszkozzel lehet gond, nem nalam, es addig jutottam tegnap este, hogy valami masik karbantarto csapatnak nyitottak ticketet, hogy akkor deritsek mar fel. Valamiert a technikussal torteno beszelgetesem utan kevesbe bizok ennek a sikereben. Nyilvan opcio lehetne, hogy valtsak szolgaltatot, de nincs mas itt sajnos. Es extra csavar, hogy 2,5 hetig jo volt, mult szerdan kb 4-5 oran keresztul nem volt net, es azota panaszkodnak ismet kollegak, ez is inkabb azt erositi bennem, hogy a hiba tenyleg nem nalam van (illetve tegnap az ugyfelszolgalatos srac erdekesnek is talalta, mert a karbantartas elott a jelek rosszabbak voltak, mint utana, ahogy latta).
Szoval barmi otletet szivesen veszek. :)

Steam Deck | PC | PS5

(#98974) pogi1 válasza hesszan (#98961) üzenetére


pogi1
tag

Kicsit nézz körül.Lehet állítani külön.Sőt le is tilthatod ha akarod a 2.4 est

(#98975) ArthurShelby válasza agaron (#98973) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Tuti wifit használsz, és telített a környékeden a környezet. Próbáld ki kábellel és kikapcsolt wifivel a voice chat-et.

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#98976) agaron válasza ArthurShelby (#98975) üzenetére


agaron
tag

Bocsi, az lemaradt, hogy kabelen is probaltam mar, altalaban kabelparti vagyok, de nem segitett. Igaz, kikapcsolt wifivel meg nem probaltam, de kesobb teszek egy probat. Koszi!

Steam Deck | PC | PS5

(#98977) RazielZero válasza agaron (#98973) üzenetére


RazielZero
friss újonc

Hasonló probléma lépett fel nálunk szerda óta. Előtte lévő pénteken cserélték a modemünket (modellt meg nem mondom most hirtelen), gigabites netre álltunk rá az előtte lévő még UPC-s 500-asról. Kábeles netről van szó, wifin külön teszteket nem futtattam. Pár napig minden remek volt, aztán elkezdődött, hogy látszólag van net, mégis Discordon szakadozik amit mondok pár másodpercenként, online játékok (mmo) közben szintén pár másodpercenként megszakad a kapcsolat 1 másodpercre majd megy tovább. Egyszerű netezés közben kevésbé feltűnő, de elvárnám, hogy jobb legyen mert így se kommunikálni se játszani nem lehet rendesen.

Érdekesség képpen szüleim gépén 500 körül mozog a letöltés, 40 feltöltés, nálam csütörtök-pénteken még 100 volt, majd modem restart után szombaton már 900 körül mozgott, szintén 40 feltöltés (azóta is), és akkor egész nap rendben is volt, majd vasárnap ismét szaggatott többször, tegnap is csak este 8 után volt rendben. Speedtest meg egyéb nem igazán mutott problémát, csak Discord és játék közben látszik meg. Ha külön olyan oldalon nézem ahol folyamatosan tesztel ott már látszik, hogy néha felmegy a feltöltés válaszideje pár másodpercesre. Feltételezem ez jelzi ezeket az ugrásokat.
Még nem beszéltünk vodafone-nal az ügyben, bár nem mernék csodálkozni ha nem tudnának mit kezdeni vele. Lehet a modem vagy a szolgáltató problémázik, ha nem vagyok egyedül vele. Reménykedem, hogy csak átmeneti.

[ Szerkesztve ]

(#98978) F-ECT$ válasza cocka (#98970) üzenetére


F-ECT$
titán

Mert az a "saját" dobozuk, illetve újabb konstrukció. Néhány évente minden szolgáltató lecseréli a kint lévő eszközeit, és ez vár a Horizon boxra is.

Dive ever, work never.

(#98979) ates2 válasza RazielZero (#98977) üzenetére


ates2
senior tag

lag spike :W
Az kurva jó online cuccoknál,jah várjál...NEM :W

És az a gond,hogy ezt a hibát se a technikusnak nem tudod elmagyarázni mert fingja nincs hozzá se az ügyfsz. levő emberkének. Azt tudod csinálni írsz róla levelet és szólsz nekik,hogy a megfelelő hálózatos emberkének adják tovább.

[ Szerkesztve ]

(#98980) agaron válasza ates2 (#98979) üzenetére


agaron
tag

Szerintem hasonlo hibank van RazielZero-val. En tegnap leirattam mindent az ugyfelszolgalatossal a halozatosaknak nyitott ticketben, remelem, hogy kezdenek is vele valamit... De sokszor amugy az ugyfelszolgalat is probal lepattintani, az teny.

Steam Deck | PC | PS5

(#98981) ates2 válasza agaron (#98980) üzenetére


ates2
senior tag

Csak fogalmuk sincs mit akarsz mondani,náluk megáll a tudomány abban,hogy "nincs net" "nem jó a le / feltöltés" "megnézi a modemet,értékek jók" ennyit tudnak,technikus meg ennyit se.

(#98982) kabelmania27 válasza hesszan (#98961) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Üdv!
Ezek az értékek rendben vannak.
agaron: Üdv! Amennyiben használsz saját routert próbáld meg a 1.1.1.1 és 1.0.0.1 dns szerverekkel hátha jobb lesz.

[ Szerkesztve ]

(#98983) pjen válasza F-ECT$ (#98978) üzenetére


pjen
félisten

Remélem nincs igazad.Nálam már közel 10 éve van. DVR es cisco.ÜFSz azt mondta, ha nekem megfelel nem cserélik.

(#98984) MiZo1990


MiZo1990
aktív tag

ÁSZF november 20-tól.
2020. november 20-tól Nyáregyháza, Szentmártonkáta, Káva, Pánd,
Csévharaszt, Vasad településeken rézérpáras hálózatunkat már teljes mértékben az új FTTH –RFoG hálózat váltja fel,
ezért minden olyan internet-, telefonszolgáltatás, amit most rézérpáras hálózaton keresztül nyújtunk, továbbá a
kábeltévé szolgáltatást érintően az analóg műsorterjesztési szolgáltatás, valamint a hagyományos koaxiális hálózaton
nyújtott kábeltévé szolgáltatás megszűnik. A fentiek értelmében törlésre kerül Nyáregyháza, Szentmártonkáta, Káva,
Pánd, Csévharaszt, Vasad település a rézérpáras technológiával és a hagyományos koaxiális hálózattal ellátott
települések listájából. 

(#98985) Alex889


Alex889
csendes tag

Üdvözlet!
VTV használóktól kérdezném, látnak e valami összefüggést mitől függ hogy oda-vissza tekerésnél látunk e bélyegképet, vagy csak piros csíkot?

(#98986) cof válasza MiZo1990 (#98984) üzenetére


cof
veterán

valamint a hagyományos koaxiális hálózaton
nyújtott kábeltévé szolgáltatás megszűnik

Ez mi? Ha a DVB-C-re gondolnak akkor nem értem... az ügyfélnél marad ugyanúgy a koax végpont.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#98987) pjen válasza cof (#98986) üzenetére


pjen
félisten

Működhet úgy mint a DIGI.Bemegy az optika onnan koax.

(#98988) cocka válasza F-ECT$ (#98978) üzenetére


cocka
veterán

2011 óta van PaceHD-nk. Ennyit a Horizonról. Főleg, hogy annál még extra UTP is kéne, bár talán WDS-sel megoldható lenne, csak mi a szarnak működtessek egy plusz routert, ha a PaceHD-ben modem is van?

A visszafejlődés tapintható. :DD

(#98989) F-ECT$ válasza pjen (#98983) üzenetére


F-ECT$
titán

Meglátjuk. Mindenestre nem kell minden Horizon boxot visszaszedni az ügyfelektől, hogy lelőjék a Horizon alkalmazást. Térjünk vissza a témára 2021 végén :)

Dive ever, work never.

(#98990) cof válasza cocka (#98988) üzenetére


cof
veterán

A kérdés csak az, hogy mi a videótárak forrása a PaceHD-n, Cisco-n, Horizonon, szerintem mindegyiknek a Horizon adja a hátterét, és nem fognak 2 párhuzamos forrást fenntartani egyet a VTV-nek egyet meg a többinek. Szóval előbb utóbb kiesnek a régi BOX-ok vagy így vagy úgy.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#98991) pjen válasza cof (#98990) üzenetére


pjen
félisten

Cisconak megvan az az előnye, hogy van benne HDD.És modem is.

[ Szerkesztve ]

(#98992) cof válasza pjen (#98991) üzenetére


cof
veterán

Igen tudom, hogy van bennük modem csak a Horizonba nincs már. De nem sokat számít ha majd lelövik alóla a szervert.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#98993) pjen válasza cof (#98992) üzenetére


pjen
félisten

Egy darabig még nem tervezik, remélem.

(#98994) Nordik


Nordik
őstag

Küldtek emailben RTL most plusz aktiváló kódot. Ez csak valami ajándék és 1-2 hónapig tart csak vagy mivel az elofizetesem tartalmazza ezt a lehetőséget gyakorlatilag korlátlanul nezhetem a műsorokat ingyen amig az elofizetesem tart?

(#98995) cof válasza Nordik (#98994) üzenetére


cof
veterán

Előfizetéshez jár igen, hogy ha lemondod a szolgáltatást utána mi lesz azt nem tudom, mert nekem még mindig megy.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#98996) Nordik válasza cof (#98995) üzenetére


Nordik
őstag

És ez Vodafone előfizetőknek ingyenes? Vagy csak 1-2 hónap aztán kiszamlaznak valamennyi díjat?

(#98997) inf3rno válasza agaron (#98973) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Első körben az oprendszerben prioritást adnék a voice chat szoftvernek, mert nálam volt olyan, hogy azért akadozott, mert normál volt a prioritása. Nyilván kicsi az esély, hogy ez megoldja, de hátha. Nálam ilyen laggoláson valamit segített, hogy 300-as modemre álltam vissza. Teljesen nem oldotta meg, de egy fokkal simább.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#98998) cof válasza Nordik (#98996) üzenetére


cof
veterán

Ingyenes persze, digitális TV előfizetés mellé adják. Már tavaly decemberben elkezdték kiküldeni a kódokat.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#98999) RudiLicenc válasza agaron (#98980) üzenetére


RudiLicenc
aktív tag

Nekem több hónapja volt/van ez, és sosem tudtak vele mit kezdeni. A technikusnak megmutattam a grafikont amit valósidőben produkált a net (a spikeokról) és nem tudott vele mit kezdeni, mert lakáson belül minden jó.

Üdv!

(#99000) cocka válasza cof (#98998) üzenetére


cocka
veterán

És először küldött egyet a UPC, utána meg küldött egy másikat a Vodafone is. LOL

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.