Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#90030) LouiS22 válasza #75501312 (#90015) üzenetére


LouiS22
veterán

Lássuk csak, hogy miért kell "szenvedni":

1. az üzleti modell továbbra is az, hogy kapsz egy boxot, amin nézheted a lineáris adást, mellé meg oda van csapva videotéka, lehet bele integrálni Filmbox Live-ot (mittudomén mi az új neve), lehetNE akár Viasat Play, RTL Most. A szolgáltatónak a lényeg, hogy az ő eszközén kapd meg ezeket, ne máson.

2. ezzel el is érkeztünk a ne máson másik lényegéhez: ha egy (kettő) szabványosított eszköz van, akkor csak ezt az egy (kettő) eszközt kell supportálni. Ezekhez kell firmware-t írni, ezt kell kiadni a szerelőnek, ezt kell az üfsz-nek alapszinten ismernie. Könnyen belátható, hogy ezzel mekkora költséget spórolnak meg.

3. ha kizárólag ip stream lenne (.m3u, bármi), az ahány app, annyiféle beállítás, hibalehetőség - nincs az az ügyfélszolgálat, ami ezt képes kezelni. Abból meg nem szabad kiindulni, hogy te vagy bármelyik másik itteni fórumlakó be tudja állítani. :)

4. +1 az ip stream ellen: a tartalomszolgáltatók egészen biztosan nem tapsikolnának örömükben, és baromi nehéz lenne meggyőzni őket arról, hogy azért vannak megoldások arra, hogy csak az lássa a streamet, aki jogosult rá (mint ahogy ennek ellenkezőjére is láttunk már példát a világtörténelemben :D).

Személyes vélemény: én is baromira örülnék egy tisztán ip alapú, .m3u listának, amit aztán vagy berakok az okostévé megfelelő appjába, vagy integrálom a Kodiba, vagy használom az AndroidTV ezen részét.

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.