Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#89201) viktorhu válasza bigdady (#89183) üzenetére


viktorhu
veterán

Ha amúgy is a cb wifijét használod, akkor nem foglalja, mivel csatlakozni sem lehet rá, és azért látod azonos csatornán, mert az nem külön wifi, csak szoftveresen van leválasztva.

(#89203) Tyroc válasza kabelmania27 (#88467) üzenetére


Tyroc
csendes tag

Szia!

Azért örülök, hogy az írásom elérte pár ember ingerküszöbét. Router lesz mögötte, viszont teszt jelleggel kihasználtam a képességeit, egész jól működött, egészen idáig. Overwatch közben elment a net. A router nem elérhető, felszaladok, látom bootol... megvártam, eszközbe beléptem, online idő 10 perc. Szuper... újraindult valamiért. Lehet frissítettek? Majd Overwatch újra, ismét megszakadt. Na hívtam őket, ügyf. szolg. azt mondja, hibásan ad át valamit. Menjek a routerhez, nyomjam 40 másodpercig a hátulján lévő gombot egy hegyes tárggyal (nem mondja mit csinálok ezzel). Kérdezget a ledekről, mi hogyan villog... Én meg rákérdezek, hogy ez most egy gyári reset ami töröl minden beállítást? Erre azt mondja igen. De EZ EZZEL JÁR. Ez a normális. Mondom szerintem az lenne a normális, ha üzemszerűen működne, és nem kellene így gyárira resetelni a routert. Azt mondta, visszaállíthatja az előző beállításokat. Mondom köszi nem kell, megoldom.... (az már csak a hívás után jutott eszembe, hogy mi alapján is állította volna vissza? adjam meg a wifi/eszközjelszavakat telefonon, vagy tárolják a konfig biztonsági másolatát benne a jelszavaimmal?)
Viszont a legfontosabb kérdés:
Ha modem módban lett volna, vajon ez a hiba jelentkezett volna? Ez valszeg örök rejtély marad, mindenesetre lesz saját router, aztán ha problémás marad, visszamegy a 3208-as Cisco amit még nem adtam le nekik...

//Egy furcsaság mindenesetre van a dologban: az ügyfélszolga a resetelés közben megyjegyzi nekem, hogy volt ma már egy hibabejelentés erről a címről 13:00-kor. Mondom az lehetetlen, vidéken voltunk a hétvégén, egészen estig. Aztán mondja, hogy volt 31-én is egy hibabejelentés. Megkérdeztem ki jelentett és mit, nem tudta megmondani. Ketten lakunk itt, egyikőnk sem telefonált. Megkérdeztem azt is, nem-e összekeverték az előfizetésemet valakiével, azt mondta nem. Ennyire káosz van most a Vodánál, mióta átvette a UPC-t? Na mindegy, ez csak egy kis szösszenet... hab a tortára. :) //

(#89204) tomee987


tomee987
tag

Miskolcon újra kódolt lett minden. Kivéve azt a 20-on valahány csatornát (nem néztem végig), ami korábban is nyitva volt és analógon is megy.

(#89205) vlevi válasza tomee987 (#89204) üzenetére


vlevi
nagyúr

Nyíregyházán is megszűntek a korábban kapott extra csatornák.
De nem teljesen, mert van pár kanális, ami korábbi csomagomban nem volt benne, de most még nézhető. Nem sok, 2-3 ilyen adó van.

(#89206) Gubu0101 válasza vlevi (#89205) üzenetére


Gubu0101
veterán

Szolnokon is megszűnt,csak az alapok maradtak. :(((

…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)…ROG Ally…ROG Cetra True Wireless  MacBook Air M1  iPad Air  iPhone 14 Pro Max  Apple Watch Ultra…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…

(#89207) MadMancs


MadMancs
veterán

Pont írni akartam hogy vége a DVB-C jó világnak. Csak az tűnt fel reggeli bekapcsolásnál hogy újra megjelent a szokásos bekapcsolásakori azonosítás ablak. Kivettem mediacard, nem is működik csak a pár alap csatorna.

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#89209) Gubu0101


Gubu0101
veterán

Most jött az email :D
"Kedves Ügyfelünk!
Jó hírünk van számodra! Mától csomagod 2 HD csatornával bővül, hiszen bekerült kínálatunkba az RTLII HD és a Film+ HD is.
Az RTLII HD-t a 126., a Film+ HD-t pedig a 127. pozíción érheted el.
"

…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)…ROG Ally…ROG Cetra True Wireless  MacBook Air M1  iPad Air  iPhone 14 Pro Max  Apple Watch Ultra…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…

(#89210) Toth_Jani válasza Gubu0101 (#89209) üzenetére


Toth_Jani
őstag

Ez nem egy régi levél, vagy nagyon régi csomagban vagy??
Ezek már a Bronz csomagban is HD adók voltak.

[ Szerkesztve ]

(#89211) cof válasza Toth_Jani (#89210) üzenetére


cof
veterán

Igen de nem a Bronz csomag része. Nekem még Bronze csomagom van, de azt anno úgy kicsavarták, hogy külön kellett fizetni a HD adókért.

Szóval a közszolgákon kívül nincs más HD adó a Bronze csomagban nálam.

Természetesen nálunk is lekódolódtak a csatornák, kár érte. Még ha nem kellene BOX vagy kártya hozzá hűséget is vállalnék érte.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#89212) MadMancs válasza Toth_Jani (#89210) üzenetére


MadMancs
veterán

Bronz csomagban (még goldban sem) közszolgán kívül nem volt HD. Azért külön kellett fizetni, ráadásul minden eszközre külön.
Mivel lezárt csomag már az is fura hogy egyáltalán tettek bele bármit is.

CoF: Nem erné meg neked ha csak a TV csomagot módosítanád hűség nélkül? Még a Comfort is több mindent (pl a csomagban lévő csatornák HD változata, egyéb) tartalmaz mint a bronze. Nem tudom bronze-t mennyiért kapod, de szerintem bronze + (hd x Xkészülék) áráért simán kijön nemcsak a comfort de talán a prémium ára is.

[ Szerkesztve ]

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#89213) Toth_Jani


Toth_Jani
őstag

Nekem 3 éve már úgy adták a bekötési akcióban hogy Bronz + HD.
Igen sajnos éjfél után elkezdték lekódolni a csatornákat.

(#89214) cof válasza MadMancs (#89212) üzenetére


cof
veterán

Sokat fizetek, 4 420 Ft/hó.

De már nem variálok, csak kettő csatorna miatt vagyok még itt, ID Extra, meg Discovery Science.

Nézegettem már, meg tudom ezeket oldani akár netről is, bár túlélném akkor is ha nem lenne. Mostanában egyre ritkábban TV-zek.

Érik a Digi váltás, nem szívlelem a szolgáltatói eszközöket.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#89215) AtHoS válasza Toth_Jani (#89213) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Digital Bronz [link] errefelé 101 digitális 33 HD csatornával szórólapozták annó [link]

read-only mode on the forum

(#89216) Gubu0101 válasza Toth_Jani (#89210) üzenetére


Gubu0101
veterán

Ez most jött levél és új előfizető vagyok (2. hónap) :D

Most néztem,hogy nem azon a csatorna számon elérhető,ahol az emailben jelzik,hanem közvetlen a 2 csatorna után,mint a többinél :D
Azt viszont nem figyeltem,hogy eddig elérhetőek voltak e.

[ Szerkesztve ]

…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)…ROG Ally…ROG Cetra True Wireless  MacBook Air M1  iPad Air  iPhone 14 Pro Max  Apple Watch Ultra…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…

(#89217) hhgygy válasza cof (#89214) üzenetére


hhgygy
senior tag

(Nem szívelem)

Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3

(#89218) cof válasza hhgygy (#89217) üzenetére


cof
veterán

Én magyar a nem beszélni jól. :D

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#89219) FunPro


FunPro
senior tag

Sziasztok!

Lenne két kérdésem:

1) Hol tudom megnézni, hogy van-e filmbox+hbo csomagunk?
Ugye még pár hónapja úgy volt, hogy szolgáltatót váltunk. Ez nem jött össze, úgyhogy maradtunk itt. Bementünk új csomagot kötni, ci modullal. Eddig a kódolatlanság miatt nem tűnt fel, hogy a kártyákat rosszul raktam bele a tv-be. Ma eljött a pillanat, kiderült a baki, jól lett berakva a kártya, de hirtelen lett hbo is, meg filmbox is. Ami nem baj, csak most nem tudom, hogy promóció-e, vafy elő lett rá fizetve.

2) A számlázás papíralapon megy. A váltogatásnál én befizetem egy számlát elektronikusan. Akkor az egyenleg 0 forint volt. Ma beléptem, és azt írja, hogy 1 számlatartozás van, de összegnek viszont hozzáadja azt a számlát is, amit elektronikusan befizettem. Ennek meddig kéne rendeződnie, mielőtt hívjam az ügyfélszolgálatot?

Köszi!

I'll try my best, and that's the best anyone can do.

(#89220) Faby


Faby
senior tag

Nem igazán értem ezt a mindenféle box mániát.
Ennyire fontos a felvétel, illetve a visszanéző funkció? Vagy miért?
Plusz egy távirányító, amiben merülnek az elemek, plusz egy doboz a tv mellett.
Meg is őrülnék, ha pl nem tudnám az általam kitalált sorrendbe rakni a csatornákat, vagy pl három, neadjisten négy számjegyűek lennének a csatorna helyek, illetve nem tudnám kigyomlálni a szemetet.
Most Digitől van a tv, ide semmi nem kell, de korábban volt UPC is, ott CI+ kártya betesz, csatornák hangolása, és megy is a lista export a pendrive-ra, ChanSort segítségével szépen beállítgat, szelektál pl ugyanazon csatornák sd és hd verziói minek legyenek, egyéni sorrend, és kész is. Egy 120 vagy 250-es ssd külső házban nem tétel, és meg van oldva a felvétel funkció is. Egyedül a 7 napos visszanézés az, ami nem oldható meg így.
Tényleg nem értem, miért ennyire kardinális a box kérdés.

A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!

(#89221) cof válasza Faby (#89220) üzenetére


cof
veterán

A szolgáltatónak nagy üzlet, plusz pénzhez tud jutni így.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#89223) Faby válasza #72445440 (#89222) üzenetére


Faby
senior tag

Ok, egy ennyire régi tv-nél értem.
De pl nekem a tv kiválasztása során szempont volt a CI+ kártya, a rögzítés USB eszközre, valamint a DVB-C tuner.
Nem vagyunk egyformák, engem az általam leírtak idegesítenek, de nagyon, pl olyan tv-t nem is vennék, aminél nem működik a csatornalista export, viszont az általad leírtak meg teljesen hidegen hagynak.
Az utolsó bekezdést is értem, de itt sem én vagyok a célcsoport.
Ok, így már tiszta.

A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!

(#89224) kezo0 válasza Gubu0101 (#89216) üzenetére


kezo0
addikt

Múlt heti hír, hogy ez a két HD csatorna bekerült a UPC Direct, tehát a MŰHOLDAS UPC kínálatába. Te biztos, hogy KÁBELES előfizető vagy? Mert kábelen ezek a csatornák már évek óta benne vannak a kínálatban. Ki a feladója annak a levélnek, amit kaptál?

Két újabb HD csatornával bővül a UPC Direct kínálata

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#89225) kezo0 válasza Faby (#89220) üzenetére


kezo0
addikt

Én meg azt nem értem, ha valaki el sem tudja képzelni, hogy más emberek esetleg máshogy szoktak tévézni, mint ő.
Én pl. szinte MINDENT felvételről nézek. Nem csak azért, mert esetleg nem vagyok otthon akkor, amikor az engem érdeklő műsor adásba kerül, hanem azért is, mert így át tudom tekerni/ugrani az engem nem érdeklő részeket (reklámblokkokat, ajánlókat stb.), ezzel jelentős időt spórolva.
Jó dolog az a box, ha rendesen működik, és nem csak azt lehet vele felvenni, amit éppen néz az ember (tehát ha nem Horizon a neve...). Olyat pedig a tévék 95%-a sem tud, hogy nézel rajta egy csatornát, és ezzel egyidőben rögzítsen egy műsort egy másik csatornáról. Mert ehhez ugye két tuner kell – ahhoz pedig, hogy ha a nézett csatorna kódolt, és a mellette rögzítendő másik csatorna is kódolt, dupla CI+ modulfogadó is kell a tévén. Ezért is van nekem ilyen tévém, plusz két Cisco boxom is. Nekem ezek mindegyikére szükségem van, mert így tudom egyidőben rögzíteni több különböző csatorna műsorát.
Ezek az én felhasználói szokásaim, bármilyen bizarrnak is találod őket. :)

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#89227) #03969024


#03969024
törölt tag

Sziasztok!
Néhány nap múlva váltanék 120-as netről 500-asra. Saját beüzemelést kértem, (nekem szinte lehetetlen otthon maradnom, várni a szerelőt). Sajnos, nem tudták megmondani, milyen eszköz fogja leváltani a CISCO modemet, amelyet eddig egy ASUS routerrel használtam, amit szeretnék továbbra is bent hagyni a rendszerben. A kérdés, hogy van-e valami buktatója a dolognak, vagy egyszerűen összedugom, s az új eszközön tiltom a WIFI-t?

(#89228) MadMancs válasza #03969024 (#89227) üzenetére


MadMancs
veterán

Nem tudták megmondani? Hát elég setét ügyintéződ volt, mert az egyetlen jelenlegi HGW a Connect Box. Azaz 110% hogy azt kapsz. Annyi a teendőd hogy regisztrálod a modemreg oldalon, majd átrakod modem üzemmódba. Ha nincs ilyen menüpont akkor 1221 felhív és kikapcsoltatod IPv6-ot, utána lesz. Saját routeresen semmi nem változik, rádugod CB re és használod tovább.

[ Szerkesztve ]

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#89229) Floyd80


Floyd80
addikt

Sziasztok,

múlt hónapban TV Premium csomagot kaptam, honlap szerint is az van, de ma egy csomó csatorna eltűnt, Viasat 6, RTL 2, stb. Visszaraktam a kábelt tv-ből a boxba, de ott sem mennek.

31 33 35 45 51 62 65 79, így jönnek. :((

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#89230) MadMancs válasza Floyd80 (#89229) üzenetére


MadMancs
veterán

Ha szerződésed Prémium TV csomagot tartalmaz (Nem összekeverendő a Vodafone Prémium XX csomagnevvel) akkor 1221 és jelezd feléjük. Tegnapig kódolatlan volt a prémium (mindegy milyen csomagod volt azt kaptad) csomag. Ma már csak azt kapja mindenki amire előfizet.

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#89231) cof válasza Floyd80 (#89229) üzenetére


cof
veterán

Ha nem használtad a BOX-ot, adj neki időt, hogy frissítsen. Egy 10 perc elég kell legyen. Kártya jól legyen benne.

Mennyivel egyszerűbb volt eddig az élet nem? Hülye dobozok. :D

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#89232) #03969024 válasza MadMancs (#89228) üzenetére


#03969024
törölt tag

"Setét" és kiborító. Hív csütörtökön, kérem, hogy egy hét múlva térjünk vissza a témára, mert még rágom a DIGI jóval olcsóbb ajánlatát. Hív szerdán, délelőtt. Én fekszem a gép alatt, ügyfél ideges, áll a munka, nem érek rá telefonálgatni. Jó, majd hív 17-kor. Erre csönget 15:16-kor. Másnap ugyanez... Szerinted???
UPC sem volt jobb. Földkábeles telepítést kértem. Ügyintézőnek fogalma sincs. Erre kérem a szerelő cég telefonszámát. "Azt nem lehet!" Jó, akkor hívjanak ők! "Azt sem lehet!" Persze, hogy légkábelt hoztak! Le is tették a földbe... :W

(#89233) MadMancs válasza cof (#89231) üzenetére


MadMancs
veterán

Nem hiszem hogy ez lenne a gondja, mert ha nem használta azaz inaktív a kártya (frissítésre vár) , akkor egyik kódolt csatorna se működik.Maroedig neki a comfort csatornái működnek leírás alapján. Ez volt anyumnál is. Bár neki egy modul kivétel, tv Restart, majd modul visszatétel billentette csak helyre.

Lancerboy: Igen, üfsz ilyen. Nálunk telefonon történt az átiratás. Meg lett nekik magyarázva mikor hívhatnak mikor én is és a volt előfizető is elérhető. Kb 10. alkalommal összejött nekik. Vagy akkor hívtak előtte mikor én vagy akkor mikor a volt előfizető dolgozott.

[ Szerkesztve ]

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#89234) Toth_Jani válasza Floyd80 (#89229) üzenetére


Toth_Jani
őstag

Március 17.-én mindenki Prémium csomagot kapott és a honlap is így írta, de a részleteknél a a TV mellett fel lett tüntetve hogy Comfort csomag.
Nálad is az a kérdés mire vagy előfizetve?
Ráadásul a TV semmiképpen nem foghatja Mediacard nélkül a csatornákat (kivéve azt a kb: 26 SD adót), ezt csak a kódolatlan időszak miatt lehetett megcsinálni.
(Persze azért 2 csatorna csak megmaradt, remélhetőleg ajándéknak. :) )

[ Szerkesztve ]

(#89235) cof válasza Toth_Jani (#89234) üzenetére


cof
veterán

Nálam nem írta a honlap. Ugyanúgy Bronze csomagot írt.

Ha nem járok ide, vagy nem kapcsolgatok olyan csatornákra ami tudom, hogy kódolt akkor sosem tudom meg.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#89236) Floyd80 válasza MadMancs (#89233) üzenetére


Floyd80
addikt

Köszi a válaszokat, Vodafone Home Premium 500 (TV + Internet + Telefon) a csomag kb. egy hónapja, még márciusban tettem át a kábelt a tv-be, azóta nem is használtam a boxot, most kevesebb adó van mint a Digital Bronzban. :) Várok holnapig, majd felhívom őket. Most azt írja, hogy nincs hozzáférése, nem tartozik a programcsomagjába. Kártyát kivettem, vissza, de semmi.

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#89237) cof válasza Floyd80 (#89236) üzenetére


cof
veterán

Akkor csak a szabadon foghatóakat veszed most.

Ha már működött akkor állj rá olyan csatornára ami kódolt és várj vele egy 10 percet, vagy ameddig nem lesz adás, egy gyári beállítás sem árt neki, ha nem használjuk a kártyát egy darabig akkor kis idő míg felregisztrál újra a rendszerbe.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#89238) MadMancs válasza cof (#89237) üzenetére


MadMancs
veterán

De a felsorolt csatornák ami működik neki java része nem szabadon fogható hanem a comfort része :F

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#89239) cof válasza MadMancs (#89238) üzenetére


cof
veterán

De azt írja, hogy kevesebb adó van mint a Bronze-ban. Most összezavarodtam. :D

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#89240) MadMancs válasza cof (#89239) üzenetére


MadMancs
veterán

Én lehet mert a comfort kevesebb 67 csatornát tartalmaz, a régi bronz meg 101 et. De pontosan én se tudom most Kína helyzet nála. :DDD

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#89241) Gubu0101 válasza kezo0 (#89224) üzenetére


Gubu0101
veterán

Ohh, beneztem, van tanyeros is a nevemen, csak az videken Anyumeknal :B Igazad van :R

…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)…ROG Ally…ROG Cetra True Wireless  MacBook Air M1  iPad Air  iPhone 14 Pro Max  Apple Watch Ultra…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…

(#89242) Floyd80 válasza MadMancs (#89240) üzenetére


Floyd80
addikt

30 csatornát számoltam. :)

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#89243) MadMancs válasza Floyd80 (#89242) üzenetére


MadMancs
veterán

Ha csak 30 van akkor viszont afelé hajlik a dolog hogy az van amit CoF kolléga mond. Bár nekem ezek nem rémlenek hogy a kódolatlan alap csomagba lennének. Aztán lehet hogy ez változik. Ha nem jön helyre akkor 1221 és kérj egy kártya frissítést.:)
Mondjuk ezt az én TV-m minden bekapcsolásakor megteszi, lehet nem mindegyik.

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#89244) vlevi válasza Toth_Jani (#89234) üzenetére


vlevi
nagyúr

Egy kicsit azért csavartak a dolgon. Nekem meg ezer éves UPC Digitál Bronte csomagom van, és ebben eredetileg nem volt pl Sony Max, Movie csatorna. Most, hogy lekapcsoltak a prémiumot, ez a kettő megmaradt. Arena4 sport adó nem tudom, hova tartozik, de meg az is megy.

(#89245) PirosHello


PirosHello
senior tag

Sziasztok,

Szfvár belvárosában lakom és UPC FbPower 500-as netem van.
A sávszélességem kritikán aluli, valami nem stimmel a hálózattal.
A CB-ot modem üzemmődra kapcsoltam, vettem egy TP-Link AX 50 X3000-es routert, azt jó minőségű UTP kábellel kötöttem a CB-ba.
A mérések alapján (5GHz) Voda Speedtest, Speedtest.net, stb. a TP-Link router mellett állva a letöltési sebesség elindul valahol a 170Mbits-ról, majd hirtelen "letörve" valahol 60Mbits-nál áll meg. A feltöltési sebesség stabil 22Mbits.

2,4 GHz-en ugyanez, csak a végén 40Mbits-nál áll meg, és kb. 80-ról indul.
Ott is 22Mbits stabilan a feltöltés. A ping 16-18ms közötti.

Régebben emlékeim szerint a sávszélesség mérők egyre feljebb és feljebb mentek, míg a maximumnál álltak meg. Most pont fordítottan történik. Semmi más nincsen bekapcsolva, nincs rajta a hálózaton, TV kikapcsolva. Még a CB-ot is Hard reseteltem, semmi változás.

Másik kérdés, ha a CB-ot modem üzemmódba kapcsolom, semmivel sem tudok többé a menüjébe belépni, még a kábbellel hozzá kapcsolódó routeren keresztül sem (192.168.0.1).
Valamit rosszul csinálok?
Köszönöm előre is, ha valaki hasonlót tapasztal és megosztja velem.
Ui: a CB-ot azért tettem modem üzemmódba, mert az 5GHz-en a sávszélessége valahol 20-40Mbits között volt :O :O :O

"Soha ne mondd, hogy tudsz ultizni, maximum ismered a játék szabályait..."

(#89246) Beniii06 válasza PirosHello (#89245) üzenetére


Beniii06
őstag

minden ott van az összefoglalóban.

"Got any other secret weapons?"

(#89247) anglergab válasza PirosHello (#89245) üzenetére


anglergab
addikt

A CB-t a 192.168.100.1-en minden esetben eléred.
A wifi sebesség nem mérvadó, össze-vissza ingadozhat. Érdemes átlagolni sok mérést, különböző időpontokban, nagyon közel mérni a routerhez, közben ne fogd a telefont, üres csatornát keresni, parancssorban mérni stb.
Valószínűleg túl nagy a DOCSIS szegmensed, túl sokat nőtt a forgalom a szegmensben, vagy nőtt a szegmens zajszintje.
DOCSIS-nál pár száz végpontra jut 1.2 Gbps.

[ Szerkesztve ]

(#89248) PirosHello válasza Beniii06 (#89246) üzenetére


PirosHello
senior tag

köszönöm.

@anglergab: köszi Neked is.

Szóval jó a netem. :O :O :O Nem erre számítottam teljesen.

[ Szerkesztve ]

"Soha ne mondd, hogy tudsz ultizni, maximum ismered a játék szabályait..."

(#89249) Gubu0101 válasza anglergab (#89247) üzenetére


Gubu0101
veterán

Upsz ez mobilal merve :U

alt="" title=""

Ez pedig gépről :U

[ Szerkesztve ]

…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)…ROG Ally…ROG Cetra True Wireless  MacBook Air M1  iPad Air  iPhone 14 Pro Max  Apple Watch Ultra…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…

(#89250) Beniii06 válasza Gubu0101 (#89249) üzenetére


Beniii06
őstag

És hibabejelentés esetén is erre hivatkoznál, mondjuk, hogy nincs meg a sebesség? Szerinted mennyi idő alatt hajtanának el az ügyfélszolgálatosok?

"Got any other secret weapons?"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.