Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#60318) #41133696 válasza Watercolour (#60293) üzenetére


#41133696
törölt tag

Nos akkor sorban:

1. A topic összefoglalóban be van linkelve: UPC Connect Box: jó-e a szolgáltató csodaroutere? címmel egy teszt. Még a Puma szó sem szerepel benne.
"A helyi hálózati sebességet illetően elégedettek voltunk, a LAN oldalon 950 Mbps feletti átvitelt mértünk, a WLAN értékek pedig magukért beszélnek. Ezen a téren sem akadt probléma a stabilitással, nem volt véletlenszerű jelvesztés vagy indokolatlan belassulás sem, de ezek például a TP-Link esetében sem fordultak elő, mely hasonlóan nagyon stabilnak bizonyult, míg a Cisco modem WLAN téren például nem volt ennyire megbízható.

Nem húznánk hosszúra az értékelést, hiszen az eddig leírtak alapján egyértelműen látszódik, hogy mit tud, vagy éppen mit nem tud a Connect Box. Mi úgy látjuk, hogy amennyiben új Fiber szolgáltatásra fizetünk elő és még nincs otthon Wi-Fi-s routerünk vagy csak nagyon elavult, akkor nyugodtan elfogadhatjuk a Connect Box opciót, hiszen egyes csomagokhoz (120, 240 és 500 Mbit/s) ingyen jár, tehát egyértelmű spórolás, ha nem kell még routert is venni. "

a tesztelőknek nem tűnt fel ez a hardveres hiányosság.

2. Általában mindenki azt szokta javasolni, hogy szolgáltatói eszközből csak a legminimálisabbat igénybe venni, amely nélkül nem működik a szolgáltatás. Alap szokott lenni, hogy mindenkinek azt javasolják, aki teheti vegyen magának egy normális routert.

3. Az Invitel ügyfeleként én átestem ezen az extra kiadáson, hiszen az Invitel csak egy Cisco EPC3208 kábelmodemet adott, így nekem extra költség nem volt, akkor amikor a UPC váltotta a másik szolgáltatót. A TP-Link Archer C5 V1.2 több mint 2 éve állja a sarat, újonnan volt 22K.

4. Ha nem lenne hardveres probléma a CB-vel nálam akkor sem jönne szóba mint router, ezért: APC ProtectNet 10/100/1000 Base-T Ethernet PNET 1GB UTP védelem

5. Ha használhatatlanul rossz lenne a CB gondolom mindenki visszadobná a szolgáltatónak, és ha az nem cserélné alternatív termékre (pl Cisco, vagy más ED3-as cuccra), akkor mehetne sikeresen másik szolgáltatóhoz kötbérmentesen. Nem látom, hogy itt emberek sokasága jelentené be, hogy ő márpedig lelécelt emiatt a szolgáltatótól.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.