Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#60301) ztsoft válasza expander (#60298) üzenetére


ztsoft
őstag

Szerintem jelentsd be a 1221-en hibára, elsőre biztos veled is meglépik a "mágikus" resetet, ha nem válna be (esetek többségében nem old meg semmit), akkor ismét lehet próbálkozni. Persze, említsd meg a másik készüléket is, hogy ott jó.

Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.

(#60302) vargalex válasza TeeJay (#60300) üzenetére


vargalex
félisten

Teljesen egyetértek. Én már 8 éve UPC előfizető vagyok (ha jól emlékszem). Mindig nagyobb csomagra váltottam úgy, hogy minden újabb hűségnél kevesebbet, vagy ugyanannyit fizettem (persze nem mindig sikerült elsőre, volt hogy többször telefonáltam). Pedig nincs konkurencia, csak T-s ADSL.

Alex

(#60303) tomp válasza ztsoft (#60286) üzenetére


tomp
félisten

Hát ahogyan régebben tapasztaltam a jövőbox igencsak tud forrósodni. Nézd meg a kártyát is a boxban. Nálam a mediacardos nem érintkezős jelenségnél vagy elment a tv-n az adás(kódolt adás, kártya nem olvasható) vagy csak elkezdett kockásodni/megállni a csatorna. Itt ajánlották, hogy ragasszak valamit a kártyára, hogy érintkezzen. Telefonos üvegfólia poreltávolító matricát ragasztottam rá így vastagítottam meg a kártyát. Azóta megszűnt a hiba. Lehet a jövőboxnál is ez van. A box belső hője miatt egy idő után nem érintkezik tökéletesen. Tv-nél a mediacard igen csak forró tud lenni.

(#60304) Handball94 válasza vargalex (#60302) üzenetére


Handball94
aktív tag

+1, már ott tartok hogy legközelebb nem tudom sikerül-e csökkenteni, de azért egy HBO csomaggal lehet bepróbálkozom

(#60305) ztsoft válasza tomp (#60303) üzenetére


ztsoft
őstag

Kétlem, hogy a meleg lenne a gond, nem rég óta van nálam a box (még fogóval kell kivenni a kártyát belőle), de a másik szobában lévő is elkezdte csinálni. Ott pedig van hűtés rendesen, egy vízszintes 12-es betonacélra van középen kötegelővel rögzítve, körülötte 50 cm-re nincs semmi, felül 25 cm-re van a TV (régi, vasból készült maszek TV állvány).

Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.

(#60306) Seat


Seat
tag

Sziasztok! Upc freedom csomagrol van valakinek konkrét tapasztalata? Felejtős ?vagy általanos netezeshez elég, hogy ne kelljen állandoan az adatforgalmat számolni?

(#60307) -Maujuri- válasza Seat (#60306) üzenetére

Szia.
Nekem freedom bronz van. Semmi gondom vele. Nejemnek is ugyanez a csomag van. Azzal nézi a horizont go-t is. Vagy 15- giga adatforgalon osszejön neki. Azt mondja stabil a tv nézés is vele.

(#60308) ArthurShelby válasza vargalex (#60296) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Nálam elvileg CB van, de én már kicseréltem egy cisco epc3212-re (utáltam a telefonos részét a CB-nek és stb). Én sem tudtam a modem regisztációs adatokat, de egy 1221-es telefonos hívás után megadták (és így utólag emlékszem, hogy szerződéskötéskor is volt róla szó) (volt egy azonosítás is, feltették kérdésnek a születési időt). Szerintem ezt az üzletinél is meg lehet ezt csinálni.

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#60309) ArthurShelby válasza TeeJay (#60300) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Én utólag rosszul csináltam. Nekem is be kellett volna kamuzni, hogy a T-nél milyen jó internet van konkurenciába, és úgy biztos olcsóbban kapjuk. Igazából már várom a hűség végét, csak azért, hogy egy jót alkudhassak. :D

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#60310) vargalex válasza ArthurShelby (#60308) üzenetére


vargalex
félisten

Az a kérdés, hogy milyen indokkal mondják azt az ügyfélszolgálatnak, hogy be akarnak jelentkezni a modem regisztrációs oldalra.
Magán előfizetőként nekem is szerepeltek az adatok a szerződésen. Én is cseréltem már modemet...

Alex

(#60311) ArthurShelby válasza vargalex (#60310) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Én megmondtam az ügyintézőnek, hogy ki akarom próbálni a régi modememet, mert a telefonhang idegesít, és ezért kéne. Nem nagyon értette, de megadta.
Nálam egyébként nem volt szerződés aláírás (csak számhordozás részénél), hanem mikrofonnal felvették.

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#60312) vargalex válasza ArthurShelby (#60311) üzenetére


vargalex
félisten

Az a baj, hogy tőlük a régi modemet elvitte a szerelő, mikor vitte az újat...

Alex

(#60313) ArthurShelby válasza vargalex (#60312) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Nekem meg nem is volt, helyből CB-t kaptam (a cisco-t már én szereztem be utólag). Igazából kiadják (illetve ki kell adniuk) a reg adatokat. Nyilván a fő kérdés, hogy miért kell neked, amire igazából csak alibi válasz kell (nem is lényeg, nálam sem foglalkozott vele az ügyintéző, igaz éjjel hívtam:D )

[ Szerkesztve ]

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#60314) Watercolour válasza ArthurShelby (#60308) üzenetére


Watercolour
aktív tag

Érdekes. Esetleg hasonló eljárással nem lenne vajon megoldható, hogy saját magam által vásárolt modemet használjak? (Így talán elkerülhető lenne a Puma 6...)

(#60315) adika4444 válasza Watercolour (#60314) üzenetére


adika4444
addikt

Sajnos nem, kétrétegű az azonosítás. A modemnek szerepelnie kell a UPC listájába, csak akkor tudod a te előfizudhoz párosítani...

üdv, adika4444

(#60316) Watercolour válasza adika4444 (#60315) üzenetére


Watercolour
aktív tag

Sajnálatos. Más országok kábelszolgáltatóinál ez simán működik. Esetleg lehet tudni, hogy nálunk miért nem lehet egyik szolgáltatónál sem (tudtommal)?

(#60317) ArthurShelby válasza Watercolour (#60314) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Már próbáltam T-s modemet regisztrálni, de be sem jött a reg oldal. Másik fw van rajtuk. (egy cisco epc3925 volt, amit mind a két szolgáltató használt). De pl én a bridge módot sem találtam azon a routeren. (másik lehet a fw is).
Illetve lehet, hogy egy szolgáltatói adatbázisban is szerepelnie kell a modemnek.

[ Szerkesztve ]

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#60318) #41133696 válasza Watercolour (#60293) üzenetére


#41133696
törölt tag

Nos akkor sorban:

1. A topic összefoglalóban be van linkelve: UPC Connect Box: jó-e a szolgáltató csodaroutere? címmel egy teszt. Még a Puma szó sem szerepel benne.
"A helyi hálózati sebességet illetően elégedettek voltunk, a LAN oldalon 950 Mbps feletti átvitelt mértünk, a WLAN értékek pedig magukért beszélnek. Ezen a téren sem akadt probléma a stabilitással, nem volt véletlenszerű jelvesztés vagy indokolatlan belassulás sem, de ezek például a TP-Link esetében sem fordultak elő, mely hasonlóan nagyon stabilnak bizonyult, míg a Cisco modem WLAN téren például nem volt ennyire megbízható.

Nem húznánk hosszúra az értékelést, hiszen az eddig leírtak alapján egyértelműen látszódik, hogy mit tud, vagy éppen mit nem tud a Connect Box. Mi úgy látjuk, hogy amennyiben új Fiber szolgáltatásra fizetünk elő és még nincs otthon Wi-Fi-s routerünk vagy csak nagyon elavult, akkor nyugodtan elfogadhatjuk a Connect Box opciót, hiszen egyes csomagokhoz (120, 240 és 500 Mbit/s) ingyen jár, tehát egyértelmű spórolás, ha nem kell még routert is venni. "

a tesztelőknek nem tűnt fel ez a hardveres hiányosság.

2. Általában mindenki azt szokta javasolni, hogy szolgáltatói eszközből csak a legminimálisabbat igénybe venni, amely nélkül nem működik a szolgáltatás. Alap szokott lenni, hogy mindenkinek azt javasolják, aki teheti vegyen magának egy normális routert.

3. Az Invitel ügyfeleként én átestem ezen az extra kiadáson, hiszen az Invitel csak egy Cisco EPC3208 kábelmodemet adott, így nekem extra költség nem volt, akkor amikor a UPC váltotta a másik szolgáltatót. A TP-Link Archer C5 V1.2 több mint 2 éve állja a sarat, újonnan volt 22K.

4. Ha nem lenne hardveres probléma a CB-vel nálam akkor sem jönne szóba mint router, ezért: APC ProtectNet 10/100/1000 Base-T Ethernet PNET 1GB UTP védelem

5. Ha használhatatlanul rossz lenne a CB gondolom mindenki visszadobná a szolgáltatónak, és ha az nem cserélné alternatív termékre (pl Cisco, vagy más ED3-as cuccra), akkor mehetne sikeresen másik szolgáltatóhoz kötbérmentesen. Nem látom, hogy itt emberek sokasága jelentené be, hogy ő márpedig lelécelt emiatt a szolgáltatótól.

(#60319) Watercolour válasza #41133696 (#60318) üzenetére


Watercolour
aktív tag

Tehát te nem érzed a problémát, ezért nem létezik.

Mindenki más téved, aki:

- azok az emberek, akik között szakértők és mérnökök is vannak, akik kimérték a hibajelenséget és összedobtak egy 29 oldalas és egy 181 oldalas fórumtopikot a DSLReports szakmai portálon, a probléma létezésére bőven elegendő bizonyítékkal

- az Arris kábelmodem gyártó alkalmazottja, akik a fórumban elismerte a problémát, és jelzett, hogy az Arris és az Intel dolgozik a javításon

- az az ember, aki felismerte a Puma 6 modemek távolról kihasználtó DoS sebezhetőségét, dokumentálta, és példakódot is írt hozzá, ami egyébként tökéletesen működik

A probléma igenis létezik, ha érzed, ha nem.
Azért nem dobálták százával vissza a UPCnek a modemeket, mert nem egy triviális, alapvető funkcionalitást törő bug. Egy olyan embernek, aki netezik, youtubeozik, skypeol SOHA nem fog feltűnni.

[ Szerkesztve ]

(#60320) ArthurShelby


ArthurShelby
addikt

Topikon belül hogy tudok linkre keresni?
Csak a link van meg, a szöveg (ill a felhasználó) érdekelne mellé :). Csak anno ő link-ként tette be a hozzászólásba.

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#60321) ArthurShelby válasza #41133696 (#60318) üzenetére


ArthurShelby
addikt

A CB nem tökéletes és ez a baj. Valakit nem zavar, észre sem veszi (neki tökmindegy, és ilyen az emberek többsége). De aki részletesebben foglalkozik a dologgal, precíz, fórumozik, az foglalkozik vele, és zavarja.
Szerintem az gáz, hogy egy több éves cisco jobban teljesít modemként is, mint egy CB (kevesebb az egy-két kiugró magas ping). Nyilván az emberek többségét ez nem zavarja.
Annál jobban zavarja viszont az embereket a telefonos vonalszakadás utáni hang. (konkrátan csak ki kéne cserélni a fw-ben a normális régi alap hangra).
Nem hinném, hogy ez nagy feladat (és drága) lenne, csak foglalkozni kéne vele.

Egyébként összetehetjük a kezünket itt a upc-nél, hogy legalább saját routert használhatunk, a T-nél ha van iptv-d azt sem lehet.

[ Szerkesztve ]

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#60322) adika4444 válasza ArthurShelby (#60321) üzenetére


adika4444
addikt

Lehet azt, csak docsis területen karcosabb, ott duplanatos megoldás van kizárólag.
Optikánál és DSL-nél viszont ráküldhető a publikus ip a saját eszközre...
előző hsz-dre:
Sztem ha felülre keresőbe bedobod a linket akkor kidobja a hsz-t amiben benne van, mert gondolom úgy keres hogy a teljes hsz tartalmára, abba meg a link url-je is benne van...

[ Szerkesztve ]

üdv, adika4444

(#60323) TeeJay válasza ArthurShelby (#60309) üzenetére


TeeJay
félisten

szerintem nem is az a lényeges hogy a másik szolgáltató mit tud adni
azt kell kamuzni hogy megkeresett a Telekom és OLCSÓBBAT!!! tudna adni
na ez a lényeg az OLCSÓBB :D
ők tojnak rá hogy lassabb neted lesz vagy IPTV őket az érdekli hogy a másik olcsóbb és a magyar a pénzre megy. talán akkor még 1-2ezrest tudsz alkudni miközben megmarad a gyors neted telefon meg gold TV is

meg rámenősnek kell lenni hogy csak xyz ajánlat esetén írsz alá újabb 2évet
inkább elengednek még egy ezrest mert az 2év alatt csak -24ezer
minthogy átment az ellenséghez és akkor buknak vagy 240ezret 2év alatt

GoodSpeed :

azt ne felejtsd el hogy akinek nincs net még és nézi a szolgáltatókat
feltűnhet neki az hogy UPC-nél baromi nagy reklámmal van nyomatva hogy 120mbit és afelett az újak CB-ot kapnak ami villámgyors és AC-s több antennás routerrel van szerelve
tehát az előfizető ha kapja a csomagba akkor ugyan használhassa már mivel egy hasonló AC tudású router neki 28-30ezrébe kerülne pluszban (TP-Link Archer C7 vagy Asus társai)

ezt bele lehet kalkulálni hogyha UPC-t választom lesz AC-s eszközöm és tudom használni a telefonomat és spóroltam 30ezret
míg a másik szolgáltató lehet 1 ezerrel olcsóbb de vehetek magamnak routert és egyből dobhatok ki 30ezret...

na itt van a reklamáció hogy bevakították hogy CB mekkora király hasít satöbbi
és előjöttek a gondok nem 1-2 usernél hanem külföldön halom szolgáltatónál és előfizetőnél

erre ne az legyen már a megoldás hogy akkor legyen bridge módban és vegyél saját routert
cseréljék le Broadcom procis cuccra és legyen az az igazi CB ami tényleg használható is gond nélkül

én pl nem kaptam 240-es csomagra váltáskor mert nem újnak számítok csak felárral jött volna CB
de nem is bánom mert a TC legalább nem halt le soha és így hogy letiltattam a wifree-t már a wifi is stabil lett az egész házban
szülőkhöz meg ne kelljen már routert vennem ha ők csak okostelefonon használják meg néha 1 laptopon kábelen. azt azért tudja a TC és nincs vele gond

[ Szerkesztve ]

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#60324) ArthurShelby válasza TeeJay (#60323) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Teljesen igazad van!!!

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#60325) #41133696 válasza TeeJay (#60323) üzenetére


#41133696
törölt tag

A UPC Connect Box Compal CH7465LG hardverver. 4.01-nél tart, tehát gondolom, hogy pár verzió volt már belőle, és nem az van, hogy has ukrán ütöttek, és az elsőre ráírták, hogy negyedik. Következőképpen feltételezem, hogy a UPC érezvén a Puma 6 miatti gondokat, az 5-ös verzióban már cserélni fogja, és az új ügyfelek már majd azt fogják kapni. A régieknél meg aki panaszkodik rá, azoknál fogják cserélni, akinek nem tűnik fel, hogy baj lenne vele, annál meg addig lesz, ameddig az ügyfél az előfizetőjük, vagy a termék meg nem hibásodik.

(#60326) Watercolour válasza #41133696 (#60325) üzenetére


Watercolour
aktív tag

Nálam 5.01 a hardververzió. Nem tudom, mi a különbség a régebbiekhez képest, de a Puma 6-ra jellemző hibák benne vannak ebben is, teszteltem.

(#60327) #41133696 válasza Watercolour (#60326) üzenetére


#41133696
törölt tag

Mondjuk azok megszívták, akik 5K-t fizettek is a cseréért :D Akkor is, ha nem tapasztalják, mert a hiba azért benne van) :D A Cisco EPC3208 is kihajtaná a 240-et :)

(#60328) tomp


tomp
félisten

Beléptem a CB oldalára és a következőt látom az eszköz állapotánál:
Internet (Részleges szolgáltatás (csak feltöltés))
Ez meg mi a szösz? Mértem netet. 247/20Mbps ping 8ms. Közben megy pc-utp-CB-ac wifi-mediaplayer útvonalon film is.
Miért ír téves infót? :DDD
Amúgy nálam a CB hardver verzió 4.01

[ Szerkesztve ]

(#60329) TeeJay


TeeJay
félisten

Tökmindegy milyen HW verzió ugyanúgy Intel puma 6 van benne és maga a soc is karcsú (Intel atom) és még az Intel driver vagy mi is hibás és nem is foglalkoztak vele

A Broadcom procis eszközök meg jók teljesen

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#60330) #41133696 válasza TeeJay (#60329) üzenetére


#41133696
törölt tag

Azért ez az Intelnek is nagy blama, mert pont arról volt szó, hogy kevésbé fókuszált mostanában a PC-s CPU-k piacára, és azt mondogatják már, hogy a fő ellenfélnek nem is az AMD-t tekinti, hanem a más kategóriában versenyző ARM-et. Így viszont melyik szolgáltató fog tőlük újabb szállítmányt rendelni ?

(#60331) Geree válasza #41133696 (#60318) üzenetére


Geree
senior tag

4. Ha nem lenne hardveres probléma a CB-vel nálam akkor sem jönne szóba mint router, ezért: APC ProtectNet 10/100/1000 Base-T Ethernet PNET 1GB UTP védelem

en sem hasznalom a modemet router modban, de elotte azert van egy ilyen: APC P5BV-GR (meg olcsobb is volt az egesz)

a friend in need is a friend indeed

(#60332) #41133696 válasza Geree (#60331) üzenetére


#41133696
törölt tag

Nekem még van előtte egy Signal 4645F. tip villámvédőm is :)

A UPC Connect Box, Tp-Link Archer C5, és a Telekom féle ZTE ZXHN H368N HGW HGW ezen lóg: APC Back UPS ES BE550G-GR

(#60333) ArthurShelby válasza #41133696 (#60332) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Sosem voltál valami rövid és tömör a videóidban ;]

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#60334) TeeJay válasza #41133696 (#60330) üzenetére


TeeJay
félisten

az Intelnek ott van halom gyártókapacitása mert már nem fogy annyira az asztali CPU, és próbálnak hálózati procit is gyártani csak ugye Atommal próbálkoztak ami ide karcsú
egy 2-4magos ARM proci szerintem simán veri kevesebb fogyasztásból és ARM-et meg többen gyártatnak
az Intel azzal tud versenyezni ezen a piacon hogy bőven áron alul tudja adni és gondolom ebbe futott bele minden eszköz gyártó hogy minden procin spórolnak pár dollárt, később meg kiderült hogy f*s ez a puma 6...

inkább vettek volna Broadcom-ot azzal nem lenne gonduk

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#60335) block18


block18
csendes tag

Üdv Fórumlakók!

Néhány hónapja tapasztaltam először, hogy a ping értéke ugrál és packet loss van.

Számtalanszor hívtam már a telefonos ügyfélszolgálatot. Szerintük a probléma nem áll fenn. Indítsam újra a routert stb. A szokásos hülyeségeket elmondják.
Szerelő is volt már néhány, de a legtöbbje azzal zárult, hogy ő ezzel nem tud mit kezdeni. Utolsó szerelő bejelentette, továbbadta, hogy probléma van. Jött is kettő másik szerelő, a ház előtti oszlopon nézegettek valamit. Nem javult semmit.
Azóta volt hálózati karbantartás is a településen, az sem segített.
Az az érdekes, hogy volt olyan időszak elvétve amikor jó volt 3 hétig, majd megint ugyanazt produkálta.
A másik pedig, hogy volt 2 áramkimaradás nem olyan régen, utána semmi baja nem volt a szolgáltatásnak körülbelül 2 napig. Az egyik áramszolgáltatói karbantartás volt, a másik véletlenszerű szinte pillanatnyi áramszünet. Nem tudom eldönteni, hogy ez most véletlen vagy van valami köze hozzá, ezért inkább leírtam.

Próbáltam már laptopon, asztali gépen is. Connect Box van és UTP kábellel csatlakozok az internethez.

A kábelmodem adatai:
[up]
[modem]
[down1]
[down2]

WinMTR programmal mért értékek + CMD-be mért értékek:
(Vannak még korábbról is ha az segítene)

CMD:
[cmd]
2017.07.05.
[0705]
2017.07.09.
[0709]
2017.07.19.
[0719]
Mai
[0721]

(A képeket remélem nem probléma, hogy linkeltem, képként nagyon sok helyet elfoglalnának az oldalon.)
Remélem valaki tud segíteni innen, mert elképesztő, hogy hónapok alatt se sikerült a UPC-nek...

Szerk:
Saját IP satírozva.

[ Szerkesztve ]

(#60336) #41133696 válasza TeeJay (#60334) üzenetére


#41133696
törölt tag

Megváltozott a piaci helyzet. De ezek a gyártósorok már visszahozták az árukat gondolom. Ki gondolta volna 10 évvel ezelőtt, hogy a PC piac elkezd zsugorodni, hogy az emberek elkezdik nélkülözni a PC-k vásárlását. Akkor még a táblagépek nem voltak képben, de én most is úgy állok a dologhoz, hogy PC és táblagép, nem pedig PC vagy táblagép. Az AMD gyengesége alatt az Intel elkényelmesedett, kereslet volt még akkor a többletkapacitásra, az Intel oldaláról pedig tőke a beruházásra. Most sem lenne gond, ha az átállás sikeres lett volna.

(#60337) kabelmania27 válasza block18 (#60335) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Üdv!
Nézd meg milyen osztóval van elosztva a koax és van-e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapító.
Próbáld meg modem üzemmóddal és kikapcsolt wi-freevel hátha javul.
Melyik csomagban vagy?

[ Szerkesztve ]

(#60338) bopeti98 válasza #41133696 (#60336) üzenetére


bopeti98
őstag

"Akkor még a táblagépek nem voltak képben, de én most is úgy állok a dologhoz, hogy PC és táblagép, nem pedig PC vagy táblagép."

Sok ember inkább úgy áll hozzá hogy PC/tablet vagy okostelefon. Több olyan ismerősöm is van, akik tényleg csak okostelefont használnak mindenre. Esetleg van otthon valami őskövület PC amit évente 3x bekapcsolnak.

(#60339) ArthurShelby válasza bopeti98 (#60338) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Ezzel én nagyon nem értek egyet. Pl egy exelt lehetetlen kezelni egy akár még egy 6 inches telefonon is, de szerintem táblagépen macerás. A multitasking miatt is sokkal jobb még mindig egy számítógép. Hosszabban böngészni, sok lappal ezerszer jobb és gyorsabb gépen (14-es kijelzőjű laptopon is sokkal jobb az átláthatóság, és gyorsabb).
Szerintem az aki azt mondja, hogy ő mindent telefonnal csinál (sztép helyett), az kicsit sznobizmusból is mondja, illetve kevesebbet böngészik, exelezik...
Illetve akinek csilivili telefonja van, és otthon meg őskövület pc-je, az kicsit számomra olyan, mint mikor valaki putriban lakik, de bmw-vel feszít. (az otthonát kevesebb ember látja, míg közösségbe kocsival jár, azt mutogatja).

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#60340) pjen válasza ArthurShelby (#60339) üzenetére


pjen
félisten

+1

(#60341) TeeJay


TeeJay
félisten

a konkrét asztali PC tényleg nagyon nem fogy
viszont a laptop igen és ezért használnak egyre többen wifi-t otthon is
azt hiszik a laptop azért van hogy ágyból "dolgozzon" pedig nem biztos
és a wifi sem tökéletes én a saját laptopomat 6,6 éve asztalon használom alu hűtőpadon folyamatos üzemben
LAN-ra kötve és köszöni szépen tökéletesen üzemel

ezért szégyen hogy az Intel mivel ott a sok gyártósora kihasználatlanul nekilátott SOC gyártásnak hálózati eszközökbe, ami nem is lenne baj mert nagyon jó gyártósoruk van
csak nem a saját Atom hülyeséget kellett volna erre erőltetni hanem venni valami licence-et és normális ARM SOC gyártással legalább nem lenne gondjuk
az is szép hogy ők már ED3.0 32/8-as vezérlőt raknak bele
csak mint tudjuk az Intel driver/fw tekintetében elég hanyag és tojnak is rá ha gond van miközben ott van a Broadcom vagy a Qualcomm akik tolják a sokkal alkalmasabb procikat és vezérlőket
csak azok lehet nem tudtak akkora kedvezményt adni mint az Intel
vagy nem adtak akkora kenőpénzt hogy minden gyártó ezentúl a Puma6-ot nyomja a 32/8-as modemekbe mert az milyen jó.

1 darabra mérve 2-3dollár kedvezmény semmi de milliós eszköznél bizony a főnök éves prémiuma már megvan belőle és naná hogy beleugrottak az olcsó kedvezményes Puma hulladékba
msot meg jön a szívás meg majd perelik az Intelt hogy nem erre számítottak :D

egy Broadcom vagy Qualcomm procival tuti nem lenne ilyen gondjuk vagy ha igen akkor ott készülne rá FW vagy driver javítás

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#60342) block18 válasza kabelmania27 (#60337) üzenetére


block18
csendes tag

Üdv!

Kipróbálom akkor a modem üzemmódot. A Wifree ki volt kapcsolva eddig is.
Fam/Attenuator feliratú kütyüt nem találtam sehol.
Csináltam képet az elosztókról, ha van valami információ ami szükséges lenne de nem látható akkor megnézem és leírom.

Elosztók:
[link]

Fiber Power 120 az internet. Ehhez van még TV és vezetékes telefon, szintén UPC-s.

Közben mértem egy gyorsat úgy hogy átkapcsoltam modem üzemmódra.
[modem]

Így jónak tűnik éppen.

Mértem többet is. Ping értéke így nem magas. Olyan 1% packet loss van.

[ Szerkesztve ]

(#60343) kabelmania27 válasza block18 (#60342) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Írd le milyen sorrendben és hogy vannak bekötve az osztók, mert ez így még nem tökéletes.
Ha a modem a második (tap way) osztóba van kötve, ellenőrizd hogy a modem az out kimenetben legyen és az in legyen a bejövő. Amennyiben a tévé adásokkal gond lenne az osztót cseréld kettes splitterre.

[ Szerkesztve ]

(#60344) block18 válasza kabelmania27 (#60343) üzenetére


block18
csendes tag

Itt egy gyorsan felvázolt ábra az elosztókról, kábelezésről.
[vázlat]

A Flomatik-os elosztó a 2-es.
A Teletronik-os a 3-as.

A modem abba az elosztóba van kötve amit írtál. Bejövő in, kimenő out stimmel.

(#60345) kabelmania27 válasza block18 (#60344) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Okés, így már értem, jó az osztók sorrendje mert a digitális adás és a modem letöltési csatorna kb egy szinten jön, a hármasnál van lehetőség kicsit több jelet adni a modemnek, hsz végén két módszert is leírtam.
Azt kellene ellenőrizned, hogy a tap way osztóknál az out kimenet legyen a következő osztó felé kötve, tehát az első két osztónál a tap kimenetben legyenek az analóg tévék, analóg adás úgy is erősebben jön mint a digitális. Ezt úgy tudod a legegyszerűbben megnézni, hogy letekered a tapkimenetet ha elmegy az adás az analógnál akkor okés, ha látható a kábel útja akkor nem kell szétszedni.
Nézd meg nem lazultak-e ki az F csatlakozók modemnél és az osztóknál.
Technikus a modem előtti hármas osztót kicserélhette volna olyan fajtára, amelynek az egyik kimenete kevesebbet csillapít (ez a Teletronik hármas 6dB-t csillapít mindhárom kimeneten), a modem előtt több osztás így van, de ettől még működhet csak érzékenyebb a jelre, legjobb lenne a bejövőre kötni egy kettes splittert egyik kimenetre a modemet másik kimenetet osztani négyes osztóval a tévékre, de ezt akkor könnyű megcsinálni, ha az emeleten van a modem, mert akkor nem kell szétfúrni a házat.
Ha nem szűnik meg a packett loss és van kedved kísérletezni megpróbálhatsz a hármas helyett két kettes splittert közéjük egy ilyen elsőbe modem másodikba tévék vagy egy egyszerűbb megoldás ilyen osztó out kimenetre modem tapra tévék, így a modem több jelet kapna lehet 45alatti adásival lehet kevésbé akadna, tévék 2dB-el kevesebbet kapnának. Összefoglalóban pár dolog le van írva, más márka is megfelel ugyanebből a típusból csak 5-1000Mhz és CE felirat legyen rajta.

[ Szerkesztve ]

(#60346) elodman


elodman
aktív tag

üdv és ave.

Alapvető biztonsági beállítások Ubee EVW3226 -hoz ismeretesek?

Jelenlegi óvintézkedéseim csak a jelszóerősségre korlátozódtak:

- Wifi (WPA personal, WPA2, AES, 32 karakteres)
- Admin login (12 karakteres, vmiért nem hagyja egykönnyen módosítani, emelni a hosszát)

1 - Sajnos ez utóbbi bejelentkezési felület akár Wifi-ről is elérhető, ezt hol lehetne tiltani?
2 - Igaz, h. csak a szolgáltató frissíti a firmware-jét?
3 - Esetleg más fontos javaslatotok van?

Ezek ejtettek gondolkodóba:
http://tech.cert-hungary.hu/vulnerabilities/CH-13297

Thanx.

[ Szerkesztve ]

(#60347) ztsoft válasza elodman (#60346) üzenetére


ztsoft
őstag

Szia!

Amit megtehetsz az az Admin, Wi-Fi jelszó módosítása.

Sajnos ez utóbbi bejelentkezési felület akár Wifi-ről is elérhető, ezt hol lehetne tiltani?
Nem lehet tiltani, de szerintem nincs is értelme, csak gondolj bele, először a Wi-Fi-t kellene feltörni, majd az Admin oldalt.

Igaz, h. csak a szolgáltató frissíti a firmware-jét?
Igen. Szerintem más nem tud hozzáférni a koax hálózat módosítása nélkül (nem értek hozzá, de ez gondolom).

Esetleg más fontos javaslatotok van?
Nem fontos, de ha ennyire gond a HGW sebezhetősége, akkor át kell tenni modem módba és saját router-t kell használni, jóval több beállítási lehetőség van benne.

Amit linkeltél, azzal Te nem tudsz semmit kezdeni, az a gyártó, szolgáltató dolga lenne.

[ Szerkesztve ]

Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.

(#60348) Watercolour válasza elodman (#60346) üzenetére


Watercolour
aktív tag

Meglátásom szerint az eszköz modem módba kapcsolása és saját router használata (amin megfelelő szoftver fut, pl LEDE/OpenWRT) a legjobb mód az otthoni hálózat biztonságának növelésére.
Így megoldódnak az alábbiak:
- Elavult szoftverek miatti biztonsági rések (LEDE/OpenWRT frissíti a csomagjait)
- A modem kikerül a saját eszközeid alhálózatából. Szerintem ez a legfontosabb szempont, mert így nem tudja elérni a saját eszközeid közvetlenül egy olyan számítógép, ami felett gyakorlatilag egy harmadik félnek root joga van (UPC, vagy bárki más, aki feltöri a UPC megfelelő rendszereit).
- Hozzád látogató ismerősöknek egyszerűen tudsz vendég wifit létrehozni, hogy ne kelljen nekik megadni a saját wifid jelszavát, és külön alhálózatba kerüljenek.

Természetesen emellett mindenképpen érdemes kikapcsolni a modemen a wifi hálózatokat, és letiltani a wi-freet. Használj erős jelszavakat, jelszókezelőt.

(#60349) Garold


Garold
senior tag

Egy kis segítséget kérnék:
Gondolkozom hogy az UPC-re váltok, kinéztem a MIX Hiper L csomagot, viszont a TV szolgáltatás igénybe vételénél viharban vagyok:

3 db TV van a lakásban, Samsung UE40F6320AW, LG 22MT45D és egy ősrégi Panasonic LCD (aminek nincs CI+ foglalata)
A UPC-nek van a digitális mellett analóg tv szolgáltatása is? Ha lenne költségtakarékosság miatt az LG-n és a Panasonic-on az analógon használnám.
A Samsungom nincs ott a UPC oldalán, de az összefoglalóban található táblázat alapján menni fog vele.

Szerk.: segített a kereső, látom vagy van analóg, viszont csatornakínálatban megkapom analógnál is azokat a csatornákat amikre előfizetek? Tervezi a UPC az analóg kivezetését (mint a T)? 2 éves szerződéssel kötnél, próbálok előre gondolkozni...

[ Szerkesztve ]

Mit kell ahhoz inni hogy valaki havat hányjon??

(#60350) kabelmania27 válasza Garold (#60349) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Pár települést leszámítva van még analóg szolgáltatás. Ha van CI+ modulfogadó akkor valószínűleg menni fog a médiacard, Samsung topikban rá tudsz kérdezni. 1221-en vagy irodába rendeled akár másnap bekötik + lehet kedvezőbb csomagot kapsz mint ami a honlapon van.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.