Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#105416) vargalex válasza #72445440 (#105400) üzenetére


vargalex
félisten

Na, akkor én is pontosítanék egy kicsit.
Az összes NMHH-s eszköz ugyan úgy viselkedik halózatilag. Valóban detektálja a hibás bekötést (ha nem VLAN-ozol és van átjárás a portok között). A mérést elvégzi, de megjelöli ezzel a flaggel.
Maga a mérés nem az eszközön ütemezett. A központból vezérlik. Jelenleg óránkénti mérést konfiguráltak, de semmi nem akadályozza meg őket abban, hogy holnaptól ez ne így legyen. Mérhetnek gyakrabban, vagy ritkábban is. Az eszköz csak megkapja a feladatot (minden egyes eszköz, vagy csoportba szervezéssel az eszközök egy-egy csoportja kaphatna teljesen különböző ütemezést). Az más kérdés, hogy a mai net sebességek miatt maradtak valószínűleg ennél, mivel óránként 30 másodperc le, illetve 30 másodperc felfelé irányú mérés elég nagy forgalmat generál egy hónapban. Van sávszélesség, jitter/packet loss és hálózat semlegesség mérés.
Egyébként, ha publikus IP-t kap az eszköz (azaz pl. a modem módban működő CB után kötöd), akkor az első csatlakozó eszközre irányít minden bejövő forgalmat (lényegében DMZ-be teszi azt). Azaz így saját routert használva pont nincs is szükség rá, hogy konfigurálni tudd az NMHH-s eszközt, csak a tiéden kell port forwardot állítani...

A TP-Link eszközök egyébként még léteznek az NMHH-nál, de azt nem tudják csak 150 Mbps-es netig adni, azaz ma már sokaknál kiesik, de ADSL előfizetők meg simán kapják. Ugye ez egész projekt akkor indult, amikor még a 120 Mbps volt a csúcs.

Alex

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.