Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#104817) vigyory71


vigyory71
tag

Sziasztok,

továbbra is kínlódom a Connect Boxommal. Korábban egy fehér CB volt nálam, de az 6-8 óránként rebootolta magát. Voda kicserélte, most fekete CB van helyette. Ez önmagában megy, ezzel nincsen nagy gondom. Én viszont modem módban szeretném használni, van saját jól működő, megszokott TP-Link routerem, ami jobban is konfigolható, kellemesebb, és jobban is szeretem.
A baj az vele, amíg a korábbi fehér CB-vel jól működött a routerem, amióta a fekete CB van nálam és az modem módban van, azóta nem igazán jók a hálózati kapcsolataim (vezetékes és vezeték nélküliek sem).
Ha rámérek Speedtest.net-en, vagy Fast.com-on matematikailag jó értékeket kapok (500Gb/s az hellyel-közzel meg is van, 480-520Mb/s közötti értékekkel 500-as net csomagnál jónak mondható), de például a browserek nagyon lassan töltenek be, és egyes szolgáltatások is panaszkodnak, hogy lassú a kapcsolat, vagy idő túllépést látnak.
Ping-nél, Traceroute-nál elég sok csomag kimarad, eldobálódik. Mondanám, hogy DNS hiba szerű, de ha DNS nélkül, simán csak külső IP címet próbálok ping-etni, akkor is hasonló a helyzet, szóval a DNS hibát kizárnám (a router belső IP címe, és a belső hálózaton lévő eszközök hibátlanul válaszolnak még PING-re, csak a modemen túli világ problémás).
Kábel hibát (a router és a CB között) szintén kizárnám, azt kimértem teszterrel, de cseréltem is, és nem lett jobb.
Router hibát is kevésbé gondolom, mert egy teljesen jól működő TP-Link AC5400-as router, és azóta próbából cseréltem egy AX90 (AX6600) routerre, és azzal pont ugyanez a helyzet.
MTU 1500-on van, ami elvileg jónak kellene legyen szerintem.

Kezdenek elfogyni a tippjeim, szóval, ha van valakinek javaslata, azt megköszönném.

Üdv:
Atti

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.