Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:53:21

LOGOUT.hu

Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)

Figyelem! Fontos!
Felhívnánk mindenki figyelmét, hogy, aki hatósági karanténban vagy önkéntes karanténban van, esetleg beteg, köhög, lázas stb, annál sem a hibajavítás, sem a létesítés nem fog megtörténni, hanem halasztásra kerülnek!
Kérlek titeket, csak akkor hívjátok a szerelőket ha tényleg semmi bajotok nincs (bár ez sem garancia semmire)!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#96151) atala válasza dudo (#96149) üzenetére


atala
addikt

Ha jól emlékszem a számlán olvastam, hogy törlik azokat a fiókokat amikbe 2017 X hónapja óta nem léptek be. Ha te csak egy külső levelező programmal nézted idáig, akkor az nem számít belépésnek, lehet, hogy törölték.

(#96152) #77646080 válasza atala (#96151) üzenetére


#77646080
törölt tag

Jól emlékszel, ezt a tájékoztatást én is megkaptam.

(#96153) gurabli válasza Roland-87 (#96150) üzenetére


gurabli
senior tag

Ha nincs IPTV, akkor lehet bridge mód. Én telefonon kértem, vagy háromszor kapcsolgattak tovább, mire eljutottam valakihez, aki egyből értette, hogy mit akarok. Kb. 5 másodperc alatt átállította, restart, és azóta is teszi szépen a dolgát. Szóval kitartás, amíg el nem jutsz a szakemberhez. Saját router a Sagemcom LAN1 portjára és kész.
Csak pár napig használtam nem bridge módban, így arról nem tudok nyilatkozni, hogy a DMZ mennyire megbízható, erről majd mások. Egy jó Asus routerem van, ami stabilan és gyorsan teszi a dolgát, sajnos az a pár nap alatt én is tapasztaltam, hogy bizony ez a Sagemcom nem egy acélos cucc. Nem működött rendesen a DDNS, a wifi ledobált. No meg sokkal "butább", mint egy Asus Dark Knight :)

"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

(#96154) Roland-87 válasza gurabli (#96153) üzenetére


Roland-87
aktív tag

Nekem is egy Asus N18U van tomatoval meg húzott CPU-val és Wifivel így ezen szeretnék maradni, viszont ha esetleg a DMZ megoldás stabil lenne lehet hajlanék a TV-re, majdnem ugyanannyira jövök ki mint ha nem lenne mellé így azért jobban megérné, de a net fontosabb így lehet csak net lesz bridge móddal. Amúgy kíváncsi leszek mennyire lesz stabil a sebesség, a faluban elég sokan elő fognak fizetni rá ez már most köztudott, kérdés az mekkora szegmensek vannak vagy lehet az egész falu 1 szegmensben van, na akkor lehet nem lesz meg napközben a fele se, de majd kiderül...

(#96155) madagaszkar


madagaszkar
tag

Sziasztok!

Másfél hónapon belül most szeptember 04-én lesz a harmadik alkalom, hogy a Telekom, hálózat korszerűsítés címszó alatt munkálatokat végez a településünkön. Jelenleg csak adsl2+ elérhető. Érdeklődni szeretnék, hogy akkor ez most esetleg azt jelenti, hogy elérhető lesz szeptembertől az új "vdsl max" díjcsomag is nálunk? Mennyi ideig tart egy központot vdsl képessé tenni? A járásunkban a Szamosnet Kft. fejleszti az optikát, elméletileg 08.22-e volt a tervezett átadás, az eredeti 05.22-e helyett, de eddig nem történt semmi. A Telekom hálózat fejlesztési programja pár napja kibővült sok, a Szamosnet által érintett településsel is. Elképzelhető, hogy tudnak valamit arról, hogy a Szamosnet nem készül el időben és így próbálnak meg előfizetőket szerezni, vagy megtartani? Azt ugyan is tudni kell, hogy az említett cég csak 30-as és 100-as csomagokat fog kínálni, ezt személyes érdeklődésemkor közölte egy vezető beosztású illető, ennek pedig megfelelő konkurenciát jelentene egy vdsl hálózat.
Előre is köszönöm a válaszokat.

(#96156) gurabli válasza Roland-87 (#96154) üzenetére


gurabli
senior tag

Igen, csomagban szinte alig több, jobban megéri.
Várd meg, amíg itt tapasztaltak nem nyilatkoznak a DMZ stabilitásról.

"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

(#96157) wmati válasza Roland-87 (#96154) üzenetére


wmati
addikt

Kérj netet telefonnal, maradj router módban teszteld ki milyen neked. Ha tetszik lehet később is iptv-t kérni mellé. 1 szegmens de lehet még plusz frekiket berakni.

(#96158) norti válasza Roland-87 (#96150) üzenetére


norti
addikt

Semmi gond nincs se a DMZ-vel, se a port továbbításokkal már (utóbbinál az első fw verziónál volt, hogy gyakran nem mentette, de most már nincs ilyen hiba). Sebességet sem befolyásolja, nem erőltetném a bridge módot csak ezért.

(#96159) Fücsök007 válasza madagaszkar (#96155) üzenetére


Fücsök007
őstag

Valószínűleg úgy lesz, mivel kis településekről van szó, és ezért alközpontot sem fognak létrehozni. Viszont 50/15Mbit-et tudnak majd szolgáltatni a falvak szélén is, közelebb pedig 100/25Mbit is meglesz. Egyébként nem sok idő megcsinálni a vdsl2 fejlesztést, ha van más településről elhozott(leszerelt) eszköz és van szerelő is. Tudtommal vectoring nem várható, és új eszközöket se nagyon használnak vdsl2 hálózatokhoz, mert nagyon ráálltak a HFC/FTTH fejlesztésekre ahol van konkurencia. Viszont ahol alig van konkurencia, ott sok évig marad még a vdsl2 hálózat. :(

[ Szerkesztve ]

(#96160) Roland-87 válasza wmati (#96157) üzenetére


Roland-87
aktív tag

Jelenleg hány freki van? Ha nem titkos, én 24-ről hallottam ami 1,2gbit környéke, mondjuk ez azért nem kevés, tudomásom szerint a Digi 3,2 gigáról oszt le több tucatnyi gigás előfizetést és nem szoktak panaszkodni, így itt is 4 full letöltőt is elbír amire azért nagy esély nincs, ha van is percek alatt lejön mindenkinél minden aztán visszaáll a sebesség, amúgy ha csak a fele lesz meg az is nagy szám a jelenlegi 100 mega után. Így viszont hajlok az IP TV-re is a router meg megy dmz-be és az Asus fog továbbra is intézni mindent, wifit, szervereket stb...

(#96161) dudo válasza atala (#96151) üzenetére


dudo
tag

Igen ezt olvastam én is, de 20 évig Outlook-ot használom idáig nem volt gond!
Gondolom T-nél a 20 év alatt volt adatbázis karbantartás, ezidáig nem volt ebből probléma.

Viszont a másik problémámat ez nem magyarázza, hogy miért nincsenek aktív szolgáltatások az MT azonosítómnál!

Na mindegy megyek a T-pontba hisztizni :C

Gigabyte Z270N wifi Mini-ITX - I5 6600 - 16GB Corsair RAM - Samsung 980 pro SSD - WD Red 2TB - Cooler Master V 700 - Phanteks Enthoo Evolv ITX

(#96162) wmati válasza Roland-87 (#96160) üzenetére


wmati
addikt

Összesen 20 DS, és 3 us, 24/6 ig lehet bővíteni. Utána újabb szegmenseket kell létrehozni, de ez sincs kimaxolva. Látszik hogy a 8 csatornás modemek vannak csak kb nálatok.

[ Szerkesztve ]

(#96163) Roland-87 válasza wmati (#96162) üzenetére


Roland-87
aktív tag

Azok a kalászos modemek még, nálam is az van de amióta megtörtént a hivatalos átállás azóta csak 4 letöltésim van, többre nem akar felmenni, induláskor lát 8 csatit majd a modem látszólag újracsatlakozik és onnantól csak 4 van, gondolom én hogy akkor a Kalásznak maradt 4 a többit a Telekomosok kapják, jelenleg szerintem még nincs bekötve telekomos előfizető, tegnap autóval járták a falut hangosbemondóval hogy innentől elérhető az 500 megás net.

(#96164) gurabli válasza Roland-87 (#96163) üzenetére


gurabli
senior tag

"tegnap autóval járták a falut hangosbemondóval hogy innentől elérhető az 500 megás net."

Óriási :D Parabola, strucc...

"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

(#96165) gurabli válasza norti (#96158) üzenetére


gurabli
senior tag

Akkor jól értem, a saját routerem marad double-NAT mögött, még ha DMZ-be kerül is? A saját routerem nem a WAN IP-t kapja, hanem már egy belső IP-t, csak a DMZ miatt nem lesz tűzfal, stb, tehát minden be- és kijövő forgalmat átenged a routerem felé (ahol már lesz tűzfal, port forwarding, stb).

A DDNS klienst ilyen felállásban a Sagemcom-on kell futtatnom, tudtommal.

"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

(#96166) Roland-87 válasza gurabli (#96165) üzenetére


Roland-87
aktív tag

Nem minden esetben kell a DDNS-t ilyenkor a Sagemen vagy egyéb szolgáltatói eszközön csinálni, a Tomato tud olyat hogy csekkolja a külső IP-t és azzal szinkronizál, amikor gyakran volt kiesés a kábelen akkor a mobilnetet dugtam rá a mostani Asusra de az már önmagában router így DMZ-vel oldottam meg és a DDNS-t szépen szinkronizálta amint aktiváltam az external ip chechert a ddns beállítások között, más kérdés hogy a gyári szoftverek melyike tud ilyet.

(#96167) gurabli válasza Roland-87 (#96166) üzenetére


gurabli
senior tag

Merlin van rajta és van External IP check. Ez jó hír, köszönöm.

"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

(#96168) Cilindrik


Cilindrik
aktív tag

Sziasztok

Még mindig kötbéres ha a hűségidős Magenta (mobi, tv , net, tel) csomagból ki akarom venni a telefont és átalni nagyobb mobilnetre?

köszi

(#96169) Linem válasza atala (#96151) üzenetére


Linem
senior tag

A külső levelező programmal nem nem kell belépned? :)

(#96170) atala válasza Linem (#96169) üzenetére


atala
addikt

De be kell, csak ki tudja, lehet, hogy olyan a rendeszük, hogy csak a webes belépés számít.
Valamelyik másik levelezővel már volt ilyen, és ott felhívták a figyelmet, hogy ha eddig csak külső levelezőt használtak, akkor a weben lépjenek be.

(#96171) glacious válasza Cilindrik (#96168) üzenetére


glacious
addikt

Elsején jön az új magenta rendszer, akkor elméletben kötbér nélkül változtathatsz bizonyos dolgokon.

(#96172) Cilindrik válasza glacious (#96171) üzenetére


Cilindrik
aktív tag

köszi az infot ez jó hír

(#96173) DJ. Ru$y válasza atala (#96170) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

A citromail-nek volt anno ilyenje, hogy, ha át van irányítva, vagy IMAP/POP3 klienssel használod, akkor is be kell lépni X időnként a felületről, különben törlik a fiókot.

A T az e-mail címeket szeptember 1-től törli, szóval a kollégánál valami egyéni probléma lesz.
Telekom e-mail címek törléséről információk

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#96174) Macisajt3 válasza DJ. Ru$y (#96148) üzenetére


Macisajt3
tag

Köszi, megoldotta ez a módszer a problémát. Azt hittem elég csak az iptv dobozát újraindítani, de kellett az ONT is. :)

(#96175) szemcsi65


szemcsi65
csendes tag

Hello! Én még soha nem léptem be a @t-online.hu e-mail címemre.Nem is tudom hogy kell? Lehet,hogy be kéne lépnem Nehogy töröljék??

(#96176) DJ. Ru$y válasza szemcsi65 (#96175) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Ha nincs rá szükséged, akkor fölösleges belépned. Azt nem tudom, hogy a PPPoE-t használó kapcsolatok elsődleges e-mail címét meghagyják-e vagy azt is törlik és csak felhasználónak marad meg.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#96177) szemcsi65 válasza DJ. Ru$y (#96176) üzenetére


szemcsi65
csendes tag

Nem tudom lehet +kéne nézni,csak nem dudom hogy kell.citr....s,gma...s is van. Csak kíváncsi vagyok lehet millió fontos üzim van.

(#96178) DJ. Ru$y válasza szemcsi65 (#96177) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Telekom webmail

Biztosan sok üzeneted lehet rajta, ha azt sem tudod hol kell belépni. :)) Telekom reklámok, esetleg hibajegyekről infók szoktak rákerülni, főleg, ha sosem használtad.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#96179) Linem válasza szemcsi65 (#96177) üzenetére


Linem
senior tag

Ez egy eléggé komplex eljárás, beírod az e-mail címed és a jelszavad: webmail

(#96180) szemcsi65 válasza DJ. Ru$y (#96178) üzenetére


szemcsi65
csendes tag

Köszi mindkettőtöknek!!!!

(#96181) Upo


Upo
addikt

Sziasztok!

Mostanában eléggé belassult a netünk (otthoni 50M), speedport w724v, a weboldalak alig nyílnak meg, örökkévalóságig várni kell, néha még az iptv is bekockásodik vagy akadozik.
Délután mértem speedtest-et, ping 784 ms, down 3.66, up 0.14 [link]
Most is akartam még egyet, a ping már 900 feletti, utána elszáll socket errorral.
Speedport - gigabit switch - pc felállásban. Wifiről a speedtest app már nem is megy, pinget se tudja mérni, homokórázás után check connection hibaüzenettel boldogít. Weboldalak ultra lassan de mennek közben.
Youtube/vimeo/stb. szinte teljes bukta, van hogy 144p-ben is 3-4 mp-enként 10-15 mp homokóra.

Készülékek áramtalanítása megvolt, utána kicsit jobb (6 / 0.5) de szinte azonnal visszaáll rosszabbra.

dsl info:

Mivel lehet a gond? Nézzem át a bejövő földkábel és a speedport-hoz jövő kábel csatlakozását?
Vagy a speedport lehet kicsit dilinyós? Mondjuk korábban is csinált érdekes dolgokat, konfigurációt (port forwardok, ip-dhcp binding, stb.) néha nem menti el, olyankor áramtalanítás után egy régebbi állapot jön elő. Weblapjáról pl. a gyári beállítások visszaállítása nem működik, vagy megmarad minden beállítás, vagy esetleg az a régebbi állapot jön elő amit az előbb írtam (kb. amit új korában első próbaként bevittem). A restart se működik, a gomb megnyomás után elkezd visszaszámolni, de 96-nál bedobja a bejelentkező képernyőt, be is tudok lépni rögtön, a net és a is tv nem szakad meg közben, fura is lenne ha 4 másodperc alatt újraindulna.
Reset gombos gyári visszaállítás is sokadikra működött, mire végre üres konfiguráció lett és nem a változatlan állapot.

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

(#96182) DJ. Ru$y válasza Upo (#96181) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

A vonali adatok rendben vannak... A CRC Error sem tűnik kirívónak. Mennyi ideje indítottad újra az eszközt utoljára?

DNS-t próbáld lecserélni esetleg 1.1.1.1-re vagy 8.8.8.8-ra, bár elvileg a Speedtest-et ez nem befolyásolja. :(

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#96183) Upo válasza DJ. Ru$y (#96182) üzenetére


Upo
addikt

Szerdán volt elektromos szerelés, teljesen áramtalanítva volt a ház a villanyóránál. Azóta nem volt restart.

De most áramtalanítottam a speedportot, és jobb az eredmény: [link]

Meglátjuk reggelre mennyi lesz mire felébredünk.

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

(#96184) DJ. Ru$y válasza Upo (#96183) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

A CRC és FEC az idő elteltével nő, ezért nem kellett volna újraindítanod, nem volt jelentős mértékű szerda óta az a CRC.

A vonalad nagyjából rendben van ezek alapján. A lassulásnak ott más oka lehet. Miközben mérni próbálsz, ugye nem megy semmilyen le-/feltöltés. Ha mondjuk maximumon (elérhető sebességi maximumon) töltesz felfelé és nincs korlátozva a feltöltési rész, akkor ilyen tüneteket tud produkálni, ugyanez a letöltéssel is.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#96185) Gedeon31


Gedeon31
addikt

Sziasztok.

Jelenleg 50-es csomagom van VDSL-en. Ezek alapján érdemes lenne 100 Mbit/s csomagra váltani? Max 80 Mbit/s-nál többet kilehetne belőle hozni? :U

[ Szerkesztve ]

(#96186) Fücsök007 válasza Gedeon31 (#96185) üzenetére


Fücsök007
őstag

Ki lehet, és a feltöltésed meglenne 25Mbit. :K Olyan 83-84Mbit lenne a plafon mert pár Mbit veszteség mindig van.

(#96187) rsanyi20


rsanyi20
tag

Egy kis pozitív csalódás Telekom felé részemről: Van egy kis kiesés most nálunk az optikai hálozaton, megprobáltam újraindítással megoldani de nem ment... Már 5 perce villogot a piros kis led a ONT-on hogy nincs jel, mikor jött egy SMS hogy már dolgoznak rajta.
Több mint 2 éve van optikai net és telefon, eddig sose volt ilyen jellegű probléma, ha volt valami mindig segített egy gyors újraindítás, úgyhogy ez nekem/nekünk teljesen új. Bár nem örülök annak hogy nincs net, de eddig egyik szolgáltató se tudott ilyet küldeni, mikor kicsit ez a minimum ilyenkor, legalábbis szerintem.

Szeretem az energiaitalt. Az energiaital is szeret engem.

(#96188) simauser


simauser
tag

Üdv!

Az hogy fordulhat elő, hogy netkapcsolatnál (120 megás netnél) a speedtest oldala csak 10-15 megabitet mér, miközben a torrentnél meg lényegében megvan a teljes sávszélesség? / 12-14 MB/sec, odafigyelve a megabit megabájt különbségre, megnéztem kétszer, nehogy noobnak tűnjek.

Nekem nem a ritkán használt torrentnél kellene normális sávszél, hanem netnél . . .

szerk: láttam, hogy sokan raktak be ilyen diagramos izéket, megkerestem a sajátomat:

A teljes történethez hozzátartozik, hogy sokszor volt gond a szolgáltatással, szerelő jött, csatikat cserélt, állított valamit az erősítőben, szuper volt, megvolt a sebesség is. Mondta, hogy majd átkábelezik az optikai részt, mert az régi. Átkábelezték, azóta ez van. Stabil, tehát nem szakadozik, de 30 megánál többet szinte sosem látok.

[ Szerkesztve ]

Are you threatening me, Master Jedi?

(#96189) Bozek válasza Gedeon31 (#96185) üzenetére


Bozek
nagyúr

Várd meg a szeptembert, akkor lesznek új csomagok. Bár a 100/25-nél a VDSL Max (amit itt rebesgettek) sem hozna előrelépést.

(#96190) DJ. Ru$y válasza Gedeon31 (#96185) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

80/25 körül lesz szerintem a maximális, amit használni is tudsz. (10%-ot érdemes számolni tartaléknak)

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#96191) DJ. Ru$y válasza rsanyi20 (#96187) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Valószínűleg nagyobb területet érint a probléma, így mindenkinek ment az SMS, hogy ezzel se terheljék az ügyfélszolgálatot, plusz gondolom az ügyfélszolgálati automata is bemondja, hogy nálatok probléma van.

Nem tudom volt-e vihar, ami odacsaphatott a hálózatnak, vagy elszaggattak egy gerincet munkások stb, vagy szimplán bemondta az unalmast egy központi eszköz.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#96192) kentucky válasza Gedeon31 (#96185) üzenetére


kentucky
őstag

Kérj bondingot :D

(#96193) DJ. Ru$y válasza kentucky (#96192) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

80/25-re elég erős a bonding, plusz változnak szeptembertől a dolgok, amiről sok mindent nem tudunk.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#96194) kentucky


kentucky
őstag

Nektek volt már olyan, hogy Telekom ZTE Bonding HGW-be beakartatok volna jelentkezni és az 1 milliárd másodpercre kitiltott?:D Resetelni kell ilyenkor?

Rusy: ha siet és nem hagyja magát, még el tudja intézni :D Lehet hogy új csomaggal lesz 160-as netje :D

[ Szerkesztve ]

(#96195) DJ. Ru$y válasza kentucky (#96194) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Egyszer tiltott ki, de akkor 1 percre vagy ilyesmi. Reseteld le, nincs mit vesztened. :DDD

Nem hinném, hogy a bonding-ot elengedik úgy, hogy mind a két vonal maxon menjen, mivel az nem gyengén odavágnak zaj szinten a többi vonalnak is.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#96196) Gedeon31 válasza Fücsök007 (#96186) üzenetére


Gedeon31
addikt

Fücsök007 Bozek DJ. Ru$y köszönöm srácok :)

Azt tudom a 100-as a max ,de tényleg minimális emelés lesz árban ,akkor inkább előtte váltanék nagyobb csomagra :U

[ Szerkesztve ]

(#96197) lemusz válasza Gedeon31 (#96196) üzenetére


lemusz
addikt

Szerintem ilyen esetekben pont hogy nem áremelkedés szokott lenni. :)

(#96198) kentucky


kentucky
őstag

Amúgy az új díjcsomagok az ÁSZF-be nem szoktak ilyenkor bekerülni már? Nem találtam eddig őket.

(#96199) dptrsk válasza kentucky (#96198) üzenetére


dptrsk
Topikgazda

Új csomag a megjelenés napján lesz az ÁSZFben.

(#96200) Gubek-Einste válasza simauser (#96188) üzenetére

A letöltés rendben van de a feltöltés már bajos, hogyan van bekötve a koax?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.