Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:53:21

LOGOUT.hu

Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)

Figyelem! Fontos!
Felhívnánk mindenki figyelmét, hogy, aki hatósági karanténban vagy önkéntes karanténban van, esetleg beteg, köhög, lázas stb, annál sem a hibajavítás, sem a létesítés nem fog megtörténni, hanem halasztásra kerülnek!
Kérlek titeket, csak akkor hívjátok a szerelőket ha tényleg semmi bajotok nincs (bár ez sem garancia semmire)!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#96101) tojaaji


tojaaji
aktív tag

Hello!
Küldött a telekom egy új modemet (Sagemcom F@ST3686AC v2). Időnként az eseménynaplóban Missing BP Configuration Setting TLV Type: xx hibát dob ki. Ennek ellenére hibátlanul működik. Hagyjam figyelmen kívül?

(#96102) Akalifornia válasza T-online (#1) üzenetére


Akalifornia
csendes tag

Sziasztok!

Telekom internettel volna olyan problémánk, hogy az HBO go, YouTube, sorozatbarát stb.. online videó nézős oldalakat nem igazán tudjuk nézni. Ez azt jelenti, hogy kb 5mp bufferelés, majd 3mp lejatszas, utana ugyanez. Minden más, böngészés, letöltés, stb kiváló csak videót nem tudunk nézni. Telekom nem segit, mert nekik a végponti sebesség meg van. Állítottak annyit, hogy ip6-ról ip4-re átlőtték a routert, de semmi valtozas nincs.

Hol keressuk a hibát, ha valaki járt hasonló képp segítsen kérem.

LG GT540 Joestone 2.3.2

(#96103) Intruder2k5 válasza Akalifornia (#96102) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Milyen sebességű netről van szó, WiFi-n vagy kábelen és milyen felbontásban próbálod nézni az említett tartalmakat, és a kliens gép kellően erős ehhez?

(#96104) #78121280 válasza tojaaji (#96101) üzenetére


#78121280
törölt tag

Szia. Igen,hagyd figyelmenkivül. :)

(#96105) Akalifornia válasza Intruder2k5 (#96103) üzenetére


Akalifornia
csendes tag

Szia!

A szolgáltató által kínált településhez mért legjobb netünk van, ha jól emlékszem, akkor 100megás, torrent le 5,3megát, fel pedig 3,2megát tud. Wifin jelentkezik a probléma. Amíg olyan készülékünk volt, ami sima router wifi nélkül, addig egy plusz ap-val volt megoldva a wifi, akkor kiváló volt, annak ellenére, hogy a net sebesség jóval lassabb volt. Most, hogy olyan készülékünk van, ami wifi/WAN/telefon portos router, azóta ez a jelenség van. Cserélték a routert többször is, de mivel a router mögötti sebesség megvan, ezért nem tudnak vele foglalkozni. Ma még lesz próbálva vezetékkel is, hogy úgy is rossz-e, de eddig nem volt ezzel baj soha, csak amióta új a router.

LG GT540 Joestone 2.3.2

(#96106) Intruder2k5 válasza Akalifornia (#96105) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Sajnos a szolgáltatók által biztosított HGW (modem/router) eszközök nem a kiváló minőségükről híresek, ezeket jobb inkább csak modem módba kapcsolni, és mögötte egy saját, jobb képességekkel bíró routert használni a net megosztására. Ha erre most hirtelen nincs lehetőséged, akkor próbálj meg csatornát váltani, keress egy kevésbé terhelt sávot az éterben, hátha ott jobban fog menni a stream is, de hosszabb távon a saját router lenne a megoldás.

De meglátjuk még a kábeles teszt eredményét is.

[ Szerkesztve ]

(#96107) shapphire válasza DJ. Ru$y (#96100) üzenetére


shapphire
tag

A környékünkön/járásban is támogatásból sikerült fejleszteni, csak itt 1,5 Mbitről 30 Mbitre.
Gondolom érezhető a különbség. :)
Nyilván teljesen normális, hogy ilyen logikával történnek a kiépítések.
Én nem sajnálom senkitől a fejlettebb hálózatot, csak igen-igen nagy a kontraszt.
Meg ugye a területi monopóliumból adódóan menjek másik szolgáltatóhoz ha nem tetszik a rendszer. :)

(#96108) grobi007 válasza grobi007 (#94418) üzenetére


grobi007
tag

Kedves Fórumtársak!

Sajnos a problémám még azóta sem oldódott meg. Gondoltam bedobom mégegyszer a közösbe, hátha valakinek van ötlete. Azóta gyakorlatilag egymásnak adták a kilincset a telekomos szerelők és alvállalkozók. Kétszer volt cserélve modem, először mégegszer V1-re, aztán utána hoztak egy zsír új V2-t. Ezzel látszólag egy darabig megoldódott, aztán a múlt héten megint el kezdett szakadozni. Most már elkezdték a vonalat vizsgálni, ki lett cserélve az elosztó a padláson, a kerítésnél a sziklakert alatt, ahol annó a bekötésnél összetoldották az utcáról jövő és házból jövő vezetékeket, kiástam, mivel csak a földben volt összetoldva. Újra lett kötve új csatlakozókkal és most már a föld felett egy kötődobozban van összekötve. Ezt ma csináltuk meg, és bár még nem katasztrofálisan rossz, de már volt szakadozás megint, és a tapasztalat alapján inkább este szokott rosszabb lenni. A modem jelszintek látszólag rendben vannak, de mégis szakadozik. Már csak a Telekom aknájában nem volt megnézve mi a helyzet, illetve a modemnél nincs kicserélve a csatlakozó.

Már ott tartok, hogy inkább felmondom a szolgáltatást. Bár ami nehezebb, hogy kábeles jó alternatíva nincs, csak a UPC ADSL. De már abban gondolkodok, hogy hozok egy Telenor korlátlan net simkártyát. Nem lesz 250 MBPS, de legalább működni fog mindig, nem utolsó előnye, hogy mobilis, utazáshoz és nyaraláshoz.

De ha lehet, akkor szeretném, ha a jelenlegi szolgáltatás lenne megjavítható, csak már kezdem feladni, és ahogy látom a T is. Ami a legérdekesebb, hogy amikor kijönnek a szerelők, általában még működik is, és nem produkálja a hibát. Egy kicsit kezdem úgy érezni, hogy már azt hiszik, én találom ki a hibát.

Ha van valakinek ötlete, kérem ne tartsa magában.

Köszönettel:
grobi007

(#96109) Intruder2k5 válasza grobi007 (#96108) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Nincs ismerős szomszéd, akitől meg tudnád kérdezni, hogy nála minden rendben van-e ezen a téren? A hiba több eszközön is tapasztalható egyszerre? Az kizárt, hogy esetleg LAN oldali probléma lenne, tehát a gép és a HGW közti kapcsolat rossz? Próbáltál már LAN kábelt cserélni? Esetleg indíts egy folyamatos pingelést a HGW LAN IP címére, és figyeld, hogy az is megszakad-e amikor elmegy a net. Vezetékes telefonszolgáltatás nincs az előfizetésben? Ha van, olyankor az sem működik?

[ Szerkesztve ]

(#96110) grobi007 válasza Intruder2k5 (#96109) üzenetére


grobi007
tag

Szia! Szomszédban rendben van, kérdeztem. Igen, amikor szakadozik, akkor minden eszközön jelentkezik (okos tv, tablet, okostelefon, PC) kábelen és wifin egyaránt. Van vezetékes telefon, amire a riasztó van kötve. Az elméletileg működik folyamatosan. Mivel ha megszakad a kapcsolat, akkor csipog a riasztó, de nem szokott.

(#96111) Intruder2k5 válasza grobi007 (#96110) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

OK. Azért a folyamatos pingeléses tesztet még megpróbálnám egy kábeles kapcsolatú gépen, hogy lássuk pontosan mit érint a kiesés. Mondjuk két parancssori ablak (Windowsban), egy-egy ezeknek a parancsoknak.

ping -t 8.8.8.8

és

ping -t 192.168.0.1

Utóbbi csak példa, lehet a vége 1.1 is, de legyen a HGW-d LAN IP címe, amiről eléred az admin felületet. Aztán ha lesz kimaradás, nézz rá ezekre.

[ Szerkesztve ]

(#96112) DJ. Ru$y válasza shapphire (#96107) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Logika nem egyenlő pénz. Nem mindegy, hogy melyikre mennyi pénzt nyertek, nyilván egy sima központfejlesztős ADSL2+-ról VDSL2-re olcsóbb, mint az egész települést beoptikázni, szóval nem az ő logikájukkal van baj, hanem a járásra/településre elnyert összegekkel. Meg van adva konkrétan, hogy hova mennyi pénz, de nyilván így is jobb, mintha nem lenne semmi, ugyanis az államilag támogatott fejlesztésekre (ahol optika lett) a későbbiekben "nem kell figyelni" és mehet a többi területre a fejlesztés. A másik része, hogy nincs szakember... De annyira nincs, hogy az eddig vállalt hálózatokat sem mindig tudják kiépíteni időre. Ebbe még biztosan beleverne pár milliót, milliárdot a Telekom, hogy, ha úgysem tudják megcsinálni.

Ilyenkor csak annyit szoktam kérdezni, miért nem egy másik szolgáltató topic-jában megy az "eszmecsere", hogy mondjuk miért nem dobják ők tele a települést optikával, ugyanis pont ugyanannyiban van nekik is, mint a T-nek, ha saját zsebből megy, szabad piac van, bárki oda telepít, ahova akar. :U

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#96113) grobi007 válasza Intruder2k5 (#96111) üzenetére


grobi007
tag

Szia!

Bár most használat/bömgészés közben nem szakadozik, futtatam a pinget az általad javasolt címekre. Kivágtam egy egy képernyőképet.

Ami látható, hogy a google dns szerverét pingelve a 9 -124 ms között ugrálnak a ping idők, és volt egy csomagvesztés is.

Ami meglepőbb, hogy a router címét pingelve is vannak kiugrások. Alapértelmezetten <1ms a ping idő, de néha 115ms kugrások és csomagvesztés is.

Közben már kábelt is cseréltem a HGW és gép között, így zsír új, HGW-hez kapott CAT5E kábelt tettem közéjük.

Annyi, hogy közben fut a torrent a háttárben, qbittorrent klienssel.

Ötlet?


[ Szerkesztve ]

(#96114) Intruder2k5 válasza grobi007 (#96113) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

OK, de ez így sokat nem jelent. Az ingadozás simán lehet a torrent miatt, még akár egy-egy válasz kimaradás (timeout) is. A lényeg majd akkor lesz, amikor meg is szakad a kapcsolat, hogy akkor eléred-e a 8.8.8.8, illetve a HGW IP címeit.

(#96115) 3szli


3szli
tag

Sziasztok!
Abban szeretném a segítségét kérni hogy a iptv szeretném egy mezei monitorra rákötni. A monitoron VGA és DVI bemenet a boxon HDMI és scar kimenet . Én első körben egy olyan kábelell próbáltam ami HDMI az egyik fele a másik DVI de nem müködik a kábel jó. (Azt írja a monitor hogy hatotávon kívül )Hogy tudom ezt a problémát megoldani? Másik ki menetekkel vagy csak beállítás?

(#96116) grobi007 válasza Intruder2k5 (#96114) üzenetére


grobi007
tag

Sajnos megint el kezdett szakadozni. Becsatoltam a képernyőképeket. Van ötleted?

(#96117) DJ. Ru$y válasza grobi007 (#96116) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Ha kilövöd/lekorlátozod a qTorrentet, akkor is csinálja? Ezt is teszteld le kérlek.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#96118) DJ. Ru$y válasza 3szli (#96115) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Ha nem jön össze a HDMI konvertálgatás, akkor legrosszabb esetben egy SCART - D-Sub adapter.

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#96119) Intruder2k5 válasza grobi007 (#96116) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Ez alapján úgy néz ki a hiba a HGW után van, tehát nem LAN oldalon, és arról sincs szó, hogy pl. újraindulna az eszköz, mert a belső kapcsolat végig stabil marad. Ha a szomszédban rendben van minden, és a Telekomosok kizártak minden külső hibát, akkor lehet nem marad más hátra, mint a földbe ásott koax kábel cseréje. Az egyébként csőben megy, és mennyire régi?

(#96120) shapphire válasza DJ. Ru$y (#96112) üzenetére


shapphire
tag

Abban bizony egyetértünk, hogy ahol kiépült az optika azzal nem kell törődni ezútán, de talán abban is, hogy főleg a kis falvakban mennyire kevés előfizető lesz majd gigabites/fél gigabites vonalra.
Egyszerűbb/elegánsabb/marketing szempontból előnyösebb/időállóbb/rendszer szinten egységesebb lett volna kihúzni az optikát az oszlopra (már ahol lehet) nagyobb városokban is, mint tökölni ezzel a milyen messze vagy a dslamtól dologgal.
Amit fórumban olvastam eddig ott 3-4-5 hónapnál tovább nem tartott az optika kiépítése. Ennyi időbe simán beletelt itt az alközpont kiépítése is.
A másik szolgáltatónál való érdeklődés már korábban is többször felmerült, bár eddig ki tudja miért, nem történt semmi.
Arra viszont kiváncsi leszek ezek után hány év múlva lesz ismét fejlesztés ha még most is dsl hálózatot építenek ki/üzemeltetnek különböző okokból.

(#96121) grobi007 válasza Intruder2k5 (#96119) üzenetére


grobi007
tag

Csőben megy a házon kívül, a házban pedig a padláson. Kb. 6 éves az egész. Új házba költöztünk, akkor fektették Nekünk a csöveket és húzták be a kábelt.
Egyébként tudtok abban segíteni, hogy hogyan lehet ezt és kivel úgy intézni, hogy eredményt tudjak érni? Van olyan direkt kontakt, aki tényleg segíteni akar és tud a telekomnál?
Ami érdekes, hogy most éppen megint jó, nem szakadozik.

[ Szerkesztve ]

(#96122) DJ. Ru$y válasza grobi007 (#96121) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Jelentsd be hibára, és a sebességre, hanem a szakadozásra hivatkozz.

Bár engem még mindig érdekelne, hogy, akkor is szakadozik-e, ha a torrent egyáltalán nem megy, vagy korlátozva van.

Jelszinteken nem változott semmi? Amikor megszakad a net, akkor is meg kellene nézni gyorsan, ha tudod, hogy mit mutatnak a jelszintek.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#96123) Livius válasza shapphire (#96120) üzenetére


Livius
őstag

Engem az érdekelne, hogy mekkora kihasználtság alatt jön elő az a bibi majd nekik, hogy már nem fogja megérni nekik üzemeltetni azt az optikai hálózatot, arra a kevés ügyfélre, akit érdekel a kisvárosban vagy faluban. Mivel Eu-s pénz, így 3-4 évig kötelezően üzemeltetnie kell, de utána már akár el is adhatná a hálózatot, vagy egyszerűen lelövi, ha minden utcában van max 4 előfizető, és úgy gondolja a T, hogy ez már inkább veszteséges a hálózat fenntartással együtt.

[ Szerkesztve ]

Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

(#96124) kopa1 válasza Livius (#96123) üzenetére


kopa1
aktív tag

Wholesaleben jelenleg is értékesítjük a szabad kapacitásainkat, nem lekapcsolunk

"a kommentek mindennemű egyezése a valósággal csupán a véletlen műve..."

(#96125) Atomantiii válasza Livius (#96123) üzenetére


Atomantiii
őstag

Mivel elkezdik majd leépíteni a műholdas ágazatot (mert már így is nehézkes sat-on maradni ahol van iptv), ahhoz pedig nem árt az optikai hálózat, tehát nem valószínű, hogy nem lesz kihasználva a hálózat.

Illetve nálunk kb 2 hónapja van optikai hálózat és elég sok mindenkinél már be is van kötve, mivel sokkal gyorsabb így a net, mint előtte volt.

Kb 50-szer gyorsabb a feltöltési sebességem, mint korábban volt pedig a legkisebb csomagban vagyok. Szóval nem hinném, hogy a régire vágynának vissza az előfizetők, főleg úgy, hogy belátható időn belül lebontják a régi hálózatot ha jól tudom.

[ Szerkesztve ]

(#96126) emre


emre
veterán

kaptam egy szerelmes levelet, hát tisztelt tcom ez egy igazán aljas húzás volt :(((
faszán kiszervezik a net és vezetékes telefon szolgáltatást

A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.

(#96127) grobi007 válasza DJ. Ru$y (#96122) üzenetére


grobi007
tag

Szia!

A torrent feltöltést mindig korlátozom. max. 10 mbps-el tölthet fel a 20 mbps-ből.
De amikor megszakad, akkor a torrent sem tölt felfelé.
Megpróbálom megnézni a jelszinteket legközelebb, ha szakadozik. Ami érdekes, hogy délután óta, amikor kb. 5-10 percen keresztül szakadozott, azóta megint hibátlanul teszi a dolgát. Én már nagyon nem értem ezt.

(#96128) gurabli


gurabli
senior tag

Érdekes dolog történt. Ahol lakom, sajnos csak Telekom kábel elérhető (és Invitel DSL). Nincs Digi, de még UPC sem. Így a T-nél vagyok, csak net, 100as csomag, egy év hűség. Tegnap véletlenül ránéztem a Flip oldalán, hogy vajon mi a helyzet. Erre meglepetésemre a címemre kidobta, hogy elérhető a Flip! Előtte nem volt. Szomszédban sem. Na, akkor ez most hogy lehet és miért?
Lehet, hogy tudnak valamit és hamarosan jön a Digi (csak úgy lenne)? A településen van Digi és UPC is, de a környékünkön nincs. Márciusban kérdeztem a Digit, hogy tervezik e felénk a bővítést, akkor azt mondták, hogy sajnos nem. Lehet azóta változott?

2019. márciusig tart a hűségem, 12 hónap, ebből az első három hónapban elengeték a havidíjat egy akció keretein belül. Ha felmondanám, akkor gondolom azt a harom hónapot és a telepítési díjat kellene kifozetnem? Mert a mostani 6e/hó az listaár, mint a hűség nélküli.

"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

(#96129) gurabli válasza Shkiz0 (#96095) üzenetére


gurabli
senior tag

Nem értem miért lépődsz meg ezen? Ez a Tré alapfilozófiája sok-sok éve. Monopol helyzet, zéró fejlesztés, rossz kommunikáció, lassú és minőségtelen szolgáltatás, mindezt nagyon, de nagyon drágán. Voltam jó ideig mind a három nagy szolgáltatónál, több évig UPC, majd sok évig Digikabel, most T. Összegezve: UPC-vel teljesen elégedett voltam, minőségi szerelés, eszközök, korrekt áron korrekt net, jó képminőségű TV. Jött a Digikabel, váltottam, elképesztően jó áron fullos csomag, a UPC-től is jóval olcsóbb, sokkal gyorsabb és stabilabb net, beltéri nélkül, DVB-C tévé, osztva ingyen három helyre, saját profi box, nevetséges összegért. Szerelők elég slrendriánok, de ki volt szépen építve a rendszer, az UTP-t meg én átvezettem, cseréltem. Évekig hibátlan. Most, sajnos, ahol lakom, csak T kábel van (de legalább nem XDSL), nagyon drágán veszek nagyon lassú netet (különösen a féltöltés a vicc). Dupláját fizetem egy sovány 100/10 netért, mint Diginél volt a gigabites net, fullos tévé és telefon (amit talán egyszer ha használtunk) hűség nélkül. Emígy a szerelő korrekt volt, minőségi anyagokkal dolgozott, odafigyelt a munkára. Na, ez a T. Ha remélem egyszer kapnak konkurenciát, akkor majd ők is fejlesztenek, lesz Flip, stb. Persze nem látom miért is maradnék náluk, ha Digi lesz a konkurencia? A T-nek ott meszeltek, ahol van Digi, de ahol van UPC, ott is. Emígy pont most írtam, hogy tegnap vettem észre, hogy elérhető nálam a Flip :) Remélem azért, mert jön a Digi :)

[ Szerkesztve ]

"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

(#96130) Top cat


Top cat
őstag

Tegnap jött a számlával a szokásos infó lap. Látom már volt itt a fórumon is róla szó, hogy átalakul az internet csomagrendszer. A levél alján figyelmeztetnek, hogy nemsokára lejár a hűségidő de ha nem hosszabbítom meg akkor is marad annyi a számla amennyi volt. De hát ez így a csomag átalakulásával mindenképp változni fog.

A jelenlegi net csomagok október 1-től már nem köthetők. Jól sejtem ha ez idő előtt kötök 1 éves szerződést, akkor később hiába változnak a csomagok, 1 évig marad a régi ár?

(#96131) Linem válasza gurabli (#96129) üzenetére


Linem
senior tag

Nálad az Invitel is elérhető, ebből következik logikusan, hogy jön a Digi, mivel az Invitel üzletágát megvette a Digi. Tehát, ha nem is jön, már ott van nálad. :D

(#96132) gurabli válasza Linem (#96131) üzenetére


gurabli
senior tag

Igen, valami ilyesmire gondoltam én is:) Mondjuk az Invitel kínálata nálam valami oltári nagy vicc, 20Mbit 15 Mbit DSL egy vagyonért és azon akarnának még esetleg HD tévét (csak SD van) egy szintén vagyonért. De tény, ott az Invitel:)
Az lenne az igazi, ha a Digi elkezdené az Invitel által lefedett területeket saját optikával kiépíteni, bár gondolom erre nem sok esély van. Emígy tényleg lehet, hogy ez lesz, amit mondasz, hogy még ilyen formában is rettegnek a Digitől, hogy az Invitelen keresztül lennének ott:)

Csak le tudnám mondani korrekt áron a T netet, de tartok tőle, hogy drága mulatság lenne.

[ Szerkesztve ]

"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

(#96133) kopa1 válasza Top cat (#96130) üzenetére


kopa1
aktív tag

A csomagot nem kivezetik, hanem lezárásra for kerülni okt 1.-el, tehát újonnan már nem köthető.

Az új EHT miatt "örökké" (vagy a kivezetésig) maradhatsz a mostani díjcsomagodban változatlan áron hűség nélkül. Maximum 1 évre érdemes hosszabbítanod és 3 hónapig megkapod a havidíjkedvezményt.

"a kommentek mindennemű egyezése a valósággal csupán a véletlen műve..."

(#96134) Livius válasza gurabli (#96132) üzenetére


Livius
őstag

Bizony rettegnek Digitől mivel gond nélkül kukázza a Digi a régi invitel xDSL hálózatot. Erre konkrét példa Szigetszentmiklós családi-házas környéke. Egy egyszerű nem túl fiatal VDSL rézhálózata van az invitelnek ott, és a max sebesség VDSL-en 26 Mb/s jóesetben. A Digi 2017 decemberre már ki is húzta a saját új FTTH optikai hálózatát a villanyoszlopon, és nem érdekli az inviteltől örökölt réz, 2018 nyárra meg már él a szolgáltatása, rendelhetők az 1Gbites FTTH csoamgok. Gondolom kukázni fogja, esetleg eladja valami balek másik szolgáltatónak amúgy a régi hulladék rezes invitel hálózatokat.

[ Szerkesztve ]

Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

(#96135) gurabli


gurabli
senior tag

Próbáltam utánanézni (nyilván személyesen bemegyek majd, az a biztos): hűségidő alatt ha felmondom, akkor az eddig biztosított kedvezményt és a telepítési díjat kell kifizetnem kötbérként.
Ez nálam az első három hónap 0 Ft-ért + 5100 Ft telepítés. Utána 6 000 Ft/hó, amit most fizetek, az a listaár, tehát semmi kedvezmény nincs benne. Így ha szeptembertől felmondom, és kifizetek 23 100 Ft kötbért, még akkor is jobban járok, ha áttérek Flipre, a hátralévő 7 hónap alatt összesen 16 100 forintot tudok megspórolni.
Az csak bónusz, hogy TV is lesz ebben az árban (nem különösebben kell, mert a Diginél vagyok műholddal a Digi Sporton lévő Serie A miatt).

Kérdés: van olyan megbízható a Flip 100/10 net, mint a T ugyanezen csomagja? Kábelen vagyok, nem optikán. Mire számíthatok sebességben?

"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

(#96136) DJ. Ru$y válasza gurabli (#96135) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Ugyanazon a kábelen ugyanazt a szolgáltatást fogod kapni, mint eddig. Csak más lesz a szolgáltatód. Flip topic erre. Papíron másnak fizetsz és más lesz a szolgáltatód, ennyi.

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#96137) Linem válasza gurabli (#96135) üzenetére


Linem
senior tag

Persze igazad van, hogy T-ről minél előbb váltanál a kötbér miatt, de szerintem most, hogy jön a Digi nem érdemes beleugrani bármibe. A Digi nyilatkozata szerint minden Invitel réz és koax hálózatot lecserél optikaira. Bár az kérdés, hogy melyik régióban mennyi ideig fog tartani a fejlesztés. Ha már úgyis váltani akarsz, szerintem érdemes rákérdezni, hogy ott mi a tervük.

(#96138) kopa1 válasza Livius (#96134) üzenetére


kopa1
aktív tag

Nézd meg a szolgáltatási területeket. Nekünk kb. ~2500 települést kell ellátnunk, nincs akkora kapacitás, hogy minden település minden utcáját lefedjük most rögtön optikával. Várom, hogy a Digi mikor fogja a legkisebb települést is 100%-ra leoptikázni a zölddel jelölt területeken.Ott kb. ~600 település van.
De biztos kész lesznek 2019 év végéig mindennel.

"a kommentek mindennemű egyezése a valósággal csupán a véletlen műve..."

(#96139) Top cat válasza kopa1 (#96133) üzenetére


Top cat
őstag

Szóval akkor okt 1.előtt meglehet a meglévő szerződést még hosszabbítani?

Az új csomagok majd augusztus végén jelennek meg de kétlem, hogy jobb ajánlatok lennének mint a mostani.

(#96140) shapphire


shapphire
tag

Ne legyen már szitokszó az optika.
Igen nagy vonalakban/magasról nézve semmi baj nem lenne a dsl rézhálózatokkal amiket a szolgáltató fenntart. HA legalább nem lenne kispórolva a dslam.
A környékünkön állítólag azért bukott a mutatvány optikára mert a földbe kellett volna elvezetni. (költségek)
Állítólag.
Amennyit eddig olvastam a technológiáról már kirajzolódik, hogy plusz 2 dslam simán megoldotta volna a területen a sávszél problémát, mégse lett telepítve.
És a gyorsító opció nem oldja meg a dolgot. (állítólag a szolgáltatónak sem kényelmes, akkor miért priorizálják?)

(#96141) gurabli válasza kopa1 (#96138) üzenetére


gurabli
senior tag

Most ez alapján Göd hová tartozik, úgy értem Invitel? Ha igen, akkor esélyes, hogy lesz valóban Digi?

"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

(#96142) gabor9991 válasza gurabli (#96141) üzenetére


gabor9991
őstag

2019 végéig biztosan átépítik az összes volt invitel hálózatot FTTH-ra.
Szóval csak idő kérdése, mikorra jutnak el hozzád...és hozzám :)

[ Szerkesztve ]

(#96143) DJ. Ru$y válasza gurabli (#96141) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Invitel, Digi topic, és azt sem értem, ezt miért itt és tőle kérdezed. :U

Invitel, DIGI témát kéretik itt és most lezárni, a fent említett topic-okban lehet folytatni, köszönöm!

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#96145) Depose


Depose
tag

Sziasztok!

Lehet, hogy Off, sry...de nem volt más ötletem..

Édesapám problémájára szeretnék tanácsot kérni.
Fater nagy Barca rajongó, és szeretné nézni a most kezdődő spanyol bajnokságot a TV-ben..(vagy valahogy..)
(Telekom náluk a szolgáltató)
De mivel Andy bácsi felvásárolta a közvetítési jogokat, és "még" nem sikerült megegyeznie egyik szolgáltatóval sem, ennek fényében kérdezném, hogy van e valami más mód elérni a Spieler2 tv-t, vagy neten nézni az élő adást..
Köszi..
:R

(#96146) gurabli válasza Depose (#96145) üzenetére


gurabli
senior tag

Sajnos rossz hírem van: nincs. Jelenleg csak a Tarr hálózatában érhető el.
Emígy nagyon meglepőnek, ha nem születne hamarosan megegyezés a Telekommal. Bízzunk benne, hogy szeptemberben bekerül a Spíler 2 HD is a Telekom (talán Flip) kínálatába is.

Emígy jó nagy kabaré ez az egész Spíler-ügy, jelenleg az ország kb. 97%-a nem tudja nézni a spanyol bajnokságot. Az eredeti tervek szerint a BL-t sem, de az elvileg a Spíler 1 adja majd, legalább is addig, amíg nem kerül be legalább egy országos szolgáltató kínálatába.

Emígy szívem szerint lemondanék egy időre a spanyol bajnokságról (és pár BL meccsről), annak érdekében, hogy a három nagy egyike se vegye be a Spíler 2 csatornát. Komoly lecke lenne.

"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

(#96147) Macisajt3


Macisajt3
tag

Valakinek van valami ötlete arra, hogy az IPTV mitől fagy le 10-12 másodperc után? Bármilyen adóra kapcsolok kb 10-12 másodpercig rendesen van kép, hang utána pedig kimerevedik a kép és nincs hang. Ha átkapcsolod másik adóra, akkor újrakezdődik a 10-12 jó adás, majd fagyás.
Újraindítás már megint a boxon, illetve a tv egy másik hdmi portját is kipróbáltam ott is ugyanez a hiba.Valami ötlet vagy mehet a hibabejelentés?
(optikás elérésem van, fast 5655v2 ont-vel előtte)

(#96148) DJ. Ru$y válasza Macisajt3 (#96147) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Csináld meg azt, hogy áramtalanítod az ONT-ot és az IPTV STB-ot is teljesen. (Húzd ki az áramból, az a legjobb.)
Először helyezd áram alá az ONT-ot, majd várd meg amíg van kapcsolat és van internet.
Ezek után helyezd áram alá, ha van akkor a felvevős STB-ot, ha nincs, akkor bármelyiket, várd meg amíg lesz adás, ha van több STB-od, akkor a többit ezek után ugyanúgy egyesével helyezd áram alá és várd meg, amíg lesz rajtuk adás egyesével.

Ha ez sem segít, akkor próbáld meg bejelenteni hibára.

(Ugye nincs másik AP vagy router AP módban a hálózaton?)

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#96149) dudo


dudo
tag

Sziasztok!

Tud valaki valamit hogy a telekomnál mi a faszt csinálnak, mert tegnap óta nem működnek az email fiókjaim! :W
Mindig azt mondja megváltozott a jelszó, de én nem változtattam meg már évek óta ugyan azt használom.
Az online felületen is eltűntek az előfizetéseim nagy része, csak a mobilt látom, holott van vezetékes telefonom is és internetem is plusz még egy mobil előfizetésem is. Az MT azonosítómnál azt írja nincs aktív szolgáltatásom! :Y

Hát mi a franc ez kedden még minden működött!!!

Köszi a választ.

Gigabyte Z270N wifi Mini-ITX - I5 6600 - 16GB Corsair RAM - Samsung 980 pro SSD - WD Red 2TB - Cooler Master V 700 - Phanteks Enthoo Evolv ITX

(#96150) Roland-87


Roland-87
aktív tag

Végre hozzánk is elérkezett a Telekom, vagyis hát a Kalásznetet átvette és elérhető az 500/22-es Net, elő is fizetnék rá csak az a fránya bridge mód nem hagy nyugodni, az üzletkötőnek mondtam hogy nem kell IPTV mert akkor nincs bridge, erre ő hogy ennek utána jár mert nem akar később bonyodalmat de szerinte úgy is megoldható a saját router hogy nincs bridge mód, igen van rá megoldás csak ahol én eddig próbálkoztam vele nem volt a legjobb de azok mind lassú netek voltak általában ahol a DMZ-s megoldással oldottuk meg a saját router használatát. 250-500-as netnél aki a DMZ módszert alkalmazza Sagemcom routerrel mennyire elégedett? Stabil marad? Régebben nálam a Sagem hajlamos volt elfelejteni a DMZ-t vagy egyszerűen csak bizonyos portokat nem továbbított a beállítás ellenére sem, általában 1-9999-ig ment onnantól meg nem továbbította őket csak restart után, ebből sokszor volt szívás nekem mert nem értem el a szolgáltatásaim távolról, de ez több mint 1 éve volt és azóta gondolom jött pár frissítés a Sagem csodára is. (Annó ennek az lett a vége hogy kaptam egy öreg Cisco modemet ami a 100 megás nethez elég is volt de az 500-hoz úgy olvastam csak Sagemet adnak)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.