Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:53:21

LOGOUT.hu

Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)

Figyelem! Fontos!
Felhívnánk mindenki figyelmét, hogy, aki hatósági karanténban vagy önkéntes karanténban van, esetleg beteg, köhög, lázas stb, annál sem a hibajavítás, sem a létesítés nem fog megtörténni, hanem halasztásra kerülnek!
Kérlek titeket, csak akkor hívjátok a szerelőket ha tényleg semmi bajotok nincs (bár ez sem garancia semmire)!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#63133) dchard válasza prisz (#63129) üzenetére


dchard
veterán

Nem pontosan értem a problémádat.

A Telekom az idézett szöveg szerint a saját pénzén épít hálózatot olyan helyre, ahol eddig nem, vagy csak rossz minőségű internetes infrastruktúra volt (ergó a többi piaci szereplőnek sem érte meg odamenni, máskülönben már ott lennének). Cserébe annyit kért a Telekom, hogy ha már ő saját költségén jóval a megtérülési küszöb alatt ezt bevállalja, akkor ne basszák szét a 10+ évre tervezett megtérülési modelljét azzal, hogy állami vagy EU-s pénzen odavisznek valakit, aki saját erejéből sosem ment volna rá ezekre a területekre. Szerintem pont ez a korrekt magatartás.

"És vajon miért nincs alternatíva?"

Pontosan tudod, hogy miért. Mert mucsaröcsögére senkinek se éri meg korszerű és drága hálózatot építeni, mert sosem térül meg. Ha a UPC-nek vagy a DIGI-nek annyira megérné, már rég rámentek volna, de látható hogy nem érte meg.

Az más kérdés, hogy ha effektív EU-s pénz is van a dologban, azzal nyilván nem a Telekomot kéne tolni, mert az valóban sérti a versenyt.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.