Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:53:21

LOGOUT.hu

Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)

Figyelem! Fontos!
Felhívnánk mindenki figyelmét, hogy, aki hatósági karanténban vagy önkéntes karanténban van, esetleg beteg, köhög, lázas stb, annál sem a hibajavítás, sem a létesítés nem fog megtörténni, hanem halasztásra kerülnek!
Kérlek titeket, csak akkor hívjátok a szerelőket ha tényleg semmi bajotok nincs (bár ez sem garancia semmire)!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#143338) MrCsiT


MrCsiT
addikt

Sziasztok,

IPTV problémám van, nem tudom, ilyen volt-e már másnál is: Sagemcom 5670-el (ami érdekességként néha 1-1 menüben "Fast 5655 Dtag"-ot ír magáról, pl. a Lan/Dhcp menünél.. de restart után most ott S@gem 5670 olvasható.. ) és abból RJ45-ös csatlakozóval egy Dlink 8 portos gigabites switch-be, majd Android (10-es) Box-ba megy a hálózat, majd a box HDMI-vel csatlakozik a tévébe.

Az 5670 Passthrough-ban van, de a DHCP aktív az IPTV miatt.

A Box hol kap IP címet az 5670-től,hol nem. Ezt úgy kell érteni, hogy ma pl. folyamatosan néztünk 1 órát tévét, majd egy csatorna váltáskor már a box némi homokóra után kiírta hogy nincs hálózat, holott a switch-en látszott, hogy csatlakozik, és az 5670 webes GUI is zölddel mutatta, hogy van csatlakozás.

Bejelentettem hibára, mondták, hogy kb. 8000 Ft-ot számláznak, ha helyi hiba.. de így biztosan nem jó.

Közben, mivel két box van és a másik még mondhatni nem is volt használva, kipróbáltam azt is. Azonos porton hagyva az 5670-ben a switch-et, mint ahová az előző box csatlakozott, egyáltalán nem kapott IP címet, majd egy másik portba(2-esbe) dugva igen, lett TV adás. De, mint az előző boxxal is, ezzel is az van, hogy ha a boxot OFF-ba teszem, az már véletlen, hogy visszakapcsolva kap-e IP-t majd, vagy sem?
Most legutóbb kb. fél óráig nem volt IP a box szerint (csak az 5670-ben láttam, hogy az Ethernet lapon a 2-es portnál amire dugtam a switch-et, immár az Errors: 139/0 érték van. ) majd hirtelen mégis kapott IP-t a box, és tudtam csatornát is váltani. Érdekesség,hogy ilyen nincs hálózat üzenet mellett, néha IPv6 címet mutat a box. :F
Most arra számítok, hogy ha kikapcsolom a tévét (ami a boxot is így lekapcsolja) megint nem lesz IP és TV adás.. :(
A legutolsó modem restart után - bár a IPTV-hez nincs köze - teszteltem direktben a modemen egy kábeles sebességet, az hozta a gigabites kapcsolattól elvárt kb. 960/960-at, a net tehát rendben van. A wifi az 5670-en le van tiltva (a 2,5 Gbit-es portra dugott AX86S szolgáltatja) a TV így vezetékkel csatlakozik.

Hasonló volt valakinél? Szerelőtől mit kérjek? Box cserét, vagy modem cserét? Ha ezeket, akkor milyen típusra, ami nem lesz ilyen gyengén használható? :F

[ Szerkesztve ]

"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.