Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:53:21

LOGOUT.hu

Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)

Figyelem! Fontos!
Felhívnánk mindenki figyelmét, hogy, aki hatósági karanténban vagy önkéntes karanténban van, esetleg beteg, köhög, lázas stb, annál sem a hibajavítás, sem a létesítés nem fog megtörténni, hanem halasztásra kerülnek!
Kérlek titeket, csak akkor hívjátok a szerelőket ha tényleg semmi bajotok nincs (bár ez sem garancia semmire)!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#143401) snyper990 válasza roki1968 (#143399) üzenetére


snyper990
őstag

Vagy dugd át a WAN-ból egy LAN-ba a kábelt, nézd meg a HGW admin felületén, milyen IP-t kap a routered, és azon el fogod tudni érni, amíg beállítod (utána dugd vissza a WAN-ba), vagy csatlakozz géppel külön a routeredhez kábellel, amíg beállítod.

(#143402) kenwood


kenwood
veterán

Haver alberlete Zamardiban,en mondtam neki,hogy kerdezzen ra,milyen csomag ez,de az alabbi valaszt kuldte :
"Beszéltem a szomszéddal, azt mondta engedjem el, mert ebből itt nem lesz net, ő már szopott vele eleget és már mobilnet van"

Szerintetek igaza van a szomszednak, vagy erdemes futni egy kort az ugyfelszolgalattal ?
Ez meg ADSL eseten baromi keves, GPON/DOCSIS eseten pedig a nevetseges kategoriat sem eri el.
Foleg egy olyan telepulesen,ahol a lakasok 90 szazaleka ures jeleneleg.
Van meg egyaltalan ADSL a T-nel ,vagy ez micsoda?

[ Szerkesztve ]

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

(#143403) csako válasza kenwood (#143402) üzenetére


csako
veterán

Véletlenszerű Zamárdi címet beírva a Telekom oldalára nekem ADSL díjcsomagot hoz csak, szóval ja, ott túl sok nem lesz netből, de talán az üfsz tud ezen javítani, elvégre 30/5-höz közelebb kéne lennie vagy akár többnek is.

Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...

(#143404) dptrsk válasza kenwood (#143402) üzenetére


dptrsk
Topikgazda

Ez DSL technológia, feltehetőleg ennyit tud…, de 1414 egy próbát megérhet, hátha automata korlátozás alatt van, a sok megszakadás miatt pl.

[ Szerkesztve ]

(#143405) snyper990 válasza kenwood (#143402) üzenetére


snyper990
őstag

Ha ez tényleg Telekom, akkor ezek még DSL esetén sem közelítik meg a „rendes körülmények között elérhető” sebességeket. Táblázat
Attól is függ, milyen gyakran ilyen. A minimális sebesség megvan, de ha sűrűn ilyen, be kell jelenteni

[ Szerkesztve ]

(#143406) kenwood


kenwood
veterán

Koszi, akkor nem is erolkodunk, a maxot kb. a DSLAM melletti utcaban tudna,es meg az is karcsu, akkor tenyleg a mobilnet az egyetlen alternativa.
Azert durva,hogy egy tarsashazakkal tomott kornyeken, 50 meterre a parttol nincs optika ...
Ket utcaval odebb a Balaton fovarosa, Siofok van.
Szerintem 2022-ben mar egy zsakfalu kulteruleti reszen is alapnak kellene lennie.

[ Szerkesztve ]

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

(#143407) roki1968 válasza kigyi_23 (#143400) üzenetére


roki1968
lelkes újonc

Köszi. Megpróbáltam az itteni tanácsokat, a helyzet továbbra is változatlan.
A gépem a routerbe volt dugva, úgy sem jó.
A router LAN 1vagy akár WAN portjába dugom, a másik végét az ONT-ba, akkor sem jutok el oda, hogy internet kapcsolatom legyen, sem a gépen, sem pedig Wi-fin. Magyarán megvagyok lőve, mert nem tudok internetet varázsolni sehogy a routerbe, hogy az admin felületet elérjem, hogy be tudjam állítani a dolgokat, mert net nélkül nem jön be az admin felülete a saját routeremnek.

Mit tudnék tenni?
Ha kiiktatom a routert, akkor minden működik...

(#143408) Rick4 válasza kenwood (#143406) üzenetére


Rick4
félisten

És miért fejlesszen? Hogy évente 3 hónapig kérjek a netet, akik leköltöznek nyárra, 9 hónapig meg nem? Van az országban elég sok rész, ahol laknak, és a fejlesztés még várat magára, Kicsit nyugatabbra is most jutott el az optika a partig. És itt ugyanígy 100 házból 95 üres az év 9 hónapjában.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#143409) kenwood válasza Rick4 (#143408) üzenetére


kenwood
veterán

Sajnos az ADSL egy kolonc,ami itt maradt a nyakunkon az elozo evezredbol.
Nelkule sokkal jobban hangozna ez a mi esetunkben :
"A Digitális Jólét Program keretében az elmúlt időszakban jelentős előrelépés történt a Szupergyors Internet Program (SZIP) megvalósításával. A SZIP célja, hogy a nagyarányú hálózatfejlesztések eredményeképp 2018 végére minden magyar családnak lehetősége legyen a legalább 30 Mbit/s sebességű szupergyors internet-szolgáltatás igénybevételére."

Persze vannak meg egyeb kutyauto (pl mikros) megoldasok, meg olyan is,amikor egy kisebb szolgalatato 2x1 giga backbonneal akar egy egesz megyet ellatni

[ Szerkesztve ]

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

(#143410) Rick4 válasza kenwood (#143409) üzenetére


Rick4
félisten

Sajnos a 30-nál húzták meg a határt, ami már használható netnek van minősítve, ezzel nem is lenne baj, ha működne legalább a felével.
Itt is 30Mbit-es sebességet írt a telekom, valósban tudott 1-2-t, végül egy znet nevű mikrós szolgáltatónál fizettünk elő 40/5-ös netre+ publikus ip-re 9200-ért, egy év műség volt, addigra bekötötték a telekom optikát, (10 nappal a másik hűség lejárata előtt) most meg a tarr rakja fel a dobozokat a telekomos dobozok alá 30 centivel, szóval mostmár választék is lesz...
Ez van sajnos, de ennek is örülni kell, a világ országai között igencsak előkelő helyet foglalunk el vezetékes és mobil internet ellátottsággal, stabilitással, sebességgel kapcsolatban összemérve. [link]

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#143411) snyper990 válasza roki1968 (#143407) üzenetére


snyper990
őstag

Az admin felülethez nem kell internet, sőt. Belső hálózaton tudod alapesetben elérni. Viszont ahhoz az kell, hogy a router kapjon IP címet. Akárhogyan is csatlakoztatod, ki kell derítened, hogy milyen IP-t kapott, mert azon fogod tudni elérni.
Próbálj meg kihúzni belőle mindent a tápon kívül, és a használati útmutatója alapján csinálj rajta egy gyári visszaállítást. Azután a gyári leírásban megadott IP címen fogod elérni, ha összekötöd a gépeddel valamelyik LAN portját.
Ha egyszer bejutsz az admin felületére, szerintem állítsd AP módra, a HGW-n meg kapcsold ki a PPPoE passthrough-t legalább addig, amíg kicsit utánaolvasol a dolgoknak és legalább alapszintű hálózati alapismereteket elsajátítasz

(#143412) roki1968 válasza snyper990 (#143411) üzenetére


roki1968
lelkes újonc

A régi DSL nettel simán ment.
Tenda router, AC10U ez a típusa.
Eddig úgy ment, hogy beírtam a böngészőbe a router IP címét, behozta az oldalt, azaz az admin felületet, ott tudtam mindenféléket állítgatni, de csak abban az esetben működött, hogyha a routeren keresztül csatlakoztam a netre.
Megpróbáltam most azt, hogy csak szimplán a routert bedugni a gépbe, akkor sem hajlandó behozni a gyári leírásban megadott IP címen keresztül, a reset után sem, hanem azt írja, hogy Probléma az oldal betöltése közben.
Tehát értem én, a réginél is anno én csináltam meg, ha eljutnék oda, hogy valamilyen módon betudnék jutni a router admin felületére, betudnám állítani.

(#143413) Rick4 válasza roki1968 (#143412) üzenetére


Rick4
félisten

Ahogy én csinálnám:
Odahúzok egy LAN kábelt a telekomos eszközhöz, bedugom az egyik végét, a másikat a gépembe. Beállítom amit akarok, utána kihúzom, és 10 évig felé se kell nézzek.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#143414) snyper990 válasza roki1968 (#143412) üzenetére


snyper990
őstag

Nem akarlak megbántani, de hiába hiszed, hogy érted, azok alapján, amiket írsz, elég egyértelmű, hogy nem
Amikor kiírja, hogy probléma az oldal betöltése közben, végigolvastad, hogy mi a problémája?
Resetet csináltál (azaz kb. pillanatnyi áramszünetet csináltál neki a reset gombbal, aminek hatására újraindult), vagy gyári beállítások visszaállítását az útmutatójában leírt módon?
Biztosan jó a kábel, amivel próbálod?

#143413 Rick4: Nem az ONT adminfelületének elérésével van gondja, hanem a saját routerének...

[ Szerkesztve ]

(#143415) fatal` válasza Rick4 (#143413) üzenetére


fatal`
titán

A saját routerét nem éri el. Még az is lehet, hogy ugyanabból a körből osztana IP-t PPPOE nélkül a belső hálón, mint a sajátja. Ilyenkor hiába a NAT, megbolondul.

Először összekötném a routert az ONT nélkül a géppel, beállítanám és utána csatlakoztatnám az ONT-t.

Nekem mondjuk be van állítva a routeren, hogy elérjem maz ONT-t is, de ezt nem mindegyiken lehet megtenni (talán gyári szoftverrel egyiken sem).

(#143416) snyper990 válasza roki1968 (#143412) üzenetére


snyper990
őstag

Beleolvastam a használatijába, szerintem megvan a megoldás: kapcsold ki egyelőre a PPPoE passthrough-t az ONT-n, és próbáld meg azután beállítani a leírásában szereplő módon (úgy már kapni fog IP-t az ONT-től, így belső hálón el fogod tudni érni).
Imádom, amikor gyártók annyira felhasználóbarátak próbálnak lenni, hogy eltérnek a jól megszokott, bevált módszerektől... Bár ettől függetlenül úgy is mennie kéne, ahogy leírtam.

[ Szerkesztve ]

(#143417) kenwood válasza fatal` (#143415) üzenetére


kenwood
veterán

Eleg jol megoldottak ezt a Tenda eseteben :
[link]

[ Szerkesztve ]

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

(#143418) Nordik válasza enginev3.0 (#143384) üzenetére


Nordik
őstag

Megpróbáltam de csak azután volt internet és tv ha beírtam a szerződésben levő internethez tartozó felhasználó és jelszó párost a router felületen. Hiába vártam de nem kérte le az adatokat. Vagy ez így működik? :U

(#143419) roki1968 válasza snyper990 (#143416) üzenetére


roki1968
lelkes újonc

PPPoE passthrough kikapcsolva, eddig rendben.
Igen, a hálózatok világában nem vagyok otthon, nem szoktam ezekkel foglalkozni, de általában eddig sikerült mindent beállítani, de ez most valahogy kifog rajtam...

Az a helyzet, hogy nem hozza be sehogy az admin felületet a routernek, ha az ONT-hoz van csatlakoztatva, egyáltalán nem jön be a gyári IP címmel akkor. Úgy tudtam behozni a gyári IP-vel az admin felületet, hogy szimplán a routert csatlakoztattam a géphez, úgy bejött. De amint rádugom az ONT-ra, teljesen mindegy, hogy WAN vagy LAN vagy bármire, azt a felületet nem tudom elérni.

Így arra szeretnék magyarázatot adni, hogy tudom belső hálón elérni? Értem, hogy oszt neki az ONT IP címet, látom a listában, ahol például a Telekom boxokat meg a PC-t írja, hogy csatlakoztatva vannak, nos arról az IP-ről hogy tudom elérni a routert?

(#143420) snyper990 válasza roki1968 (#143419) üzenetére


snyper990
őstag

Most a routeren milyen portba van dugva az ONT-től jövő kábel? WAN vagy LAN? Ha WAN, akkor valószínűleg azért nem éred el a gépről.
Egyáltalán milyen üzemmódra van most állítva a router?
Jó lenne tudni, hogy mire akarod használni a routert. Sima internetelérésre/wifire (azaz access pointként), vagy azt akarod, hogy a router (is) betárcsázzon, és kapjon WAN IP címet, és ő osszon LAN IP címet a hozzá csatlakoztatott eszközöknek, ő irányítsa a hálózati forgalmat a hozzácsatlakoztatott eszközök és az internet között? Utóbbi esetben nem lesz helyi hálózati átjárás az ONT által létrehozott alhálózat és a router által létrehozott alhálózat között, azaz az ONT-hez csatlakoztatott eszközeid és a routeredhez csatlakoztatott eszközeid nem fogják egymást látni.
Ha látod a listában, akkor a listában szereplő, hozzá rendelt IP címen fogod elérni az adminfelületét, azt a címet kell beírni a böngészőbe.
Vagy ha megvan, hogy milyen módon akarod használni, akkor simán a géphez csatlakoztatva beállítgatod aszerint, és utána illeszted be a hálózatod megfelelő pontjára.

[ Szerkesztve ]

(#143421) roki1968 válasza snyper990 (#143420) üzenetére


roki1968
lelkes újonc

Annyit szeretnék, hogy a szobában normálisan vegye a wifi jelet a telefonon. Semmi egyebet. Csak messze van az ONT a szobától, vastagak a falak, ezért vettem anno saját routert mert a régi DSL netnél is rossz volt a gyári eszközön a jel.-

Nos, összefoglalom a problémát, kissé érthetőbb módon.

A router admin felületében egyetlen esetben tudok belépni, akkor ha direktben, internet kapcsolat nélkül csatlakoztatom a géphez valamelyik LAN portjába. Ekkor bejön az admin felület.
De mivel ugye offline van, internet nélkül, hiába írom be a PPPoE adatokat, nem tudom ellenőrizni, hogy sikeres lenne-e a dolog.
De amint, az ONT-hoz csatlakoztatom, semmilyen megoldással nem tudom elővarázsolni a router admin felületét. Ez idegesít fel már. Sőt, most már ha a LAN-ba dugom, akkor se hozza be az ONT admin felületén sem a csatlakoztatott eszközök listájában…

LAN-ba van most dugva, de nem ismeri fel. Csak villog az ONT-on a LAN jel egyhuzamban, nem tudom mitől

[ Szerkesztve ]

(#143422) bb.bocs


bb.bocs
őstag

Sziasztok. Szeretném megérteni a következő eseményt:
- Kaon cg3000
- Azt vettem észre hogy napok óta a mobilom nem csatlakozik a wifihez,bár nem aggódtam túl a dolgot.(megpróbáltam laptoppal is felcsatlakozni sikertelenül),minden más eszköz igen, és gond nélkül működik.
-Beléptem a routerbe gondoltam meglesem mi a fene lehet.. és a wifinél azt vettem észre hogy szerinte ki van kapcsolva. rányomtam a bekapcsolásra,beírtam az adatokat, rányomtam a mentés gombra.Ezek után a routerbe már be sem tudtam lépni :D .
Kihúz,bedug...
érdekes módon beengedett, érdekes módon visszaállt a wifi, a mobil, és a laptop is tud csatlakozni.
wtf? :))

(#143423) snyper990 válasza roki1968 (#143421) üzenetére


snyper990
őstag

Ahhoz bőven elég AP módra állítani.

Nyilván nem fogod tudni elérni az ONT-n keresztül a jelenlegi beállításokkal, mivel a PPPoE passthrough-nak pont az a lényege, hogy az utánakötött router az ONT router részét megkerülve közvetlenül a WAN-nal lehessen - a megfelelő autentikáció után (erre valók a PPPoE kapcsolódási adatok) - összeköttetésben.
Ha most ki van kapcsolva a passthrough, a router meg úgy van beállítva, hogy a WAN-hoz (~az internethez) akar kapcsolódni PPPoE kapcsolattal, az sem nyerő kombó. Így nyilván nem tud a router csatlakozni, mivel „nem ad hozzáférést” a WAN-hoz az ONT - de folyamatosan próbálkozik az elérésével, azért villog a LED.

„nem tudom ellenőrizni, hogy sikeres lenne-e a dolog”
Dehogynem. Kihúzod, és átdugod oda, ahova szántad (+ bekapcsolod az ONT-n a passthrough-t). Ha van rajta net, sikerült. Viszont ilyen beállítással továbbra is csak közvetlenül a routerhez csatlakozva fogod elérni az adminfelületét.

Szerintem az a legtisztább, ha csinálsz rajta egy gyári visszaállítást, és AP-ként konfigurálod, az ONT-n meg a passthrough legyen kikapcsolva. Úgy eléred ONT-hez csatlakoztatott gépen keresztül is az adminfelületét.
Meg ha nem akarod a továbbiakban az ONT listájából mindig kilesni, hogy éppen milyen IP-t kapott a router, az ONT-n állítsd be neki egy DHCP-tartományon kívüli, fix IP címet (pl. ONT 192.168.1.1, router 192.168.1.2, DHCP tartomány 192.168.1.3-192.168.1.254)

Így már minden szükséges információ rendelkezésedre áll, hogy meg tudd csinálni. De ez itt teljesen off, úgyhogy a további kérdéseket inkább az otthoni hálózatos topikban -a kereső használata és a találatok elolvasása után - tedd fel, vagy privát üzenetben, ha lehet

[ Szerkesztve ]

(#143424) #46824192 válasza bb.bocs (#143422) üzenetére


#46824192
törölt tag

Szerencsés vagy ,,,ja nem :D
Megkaptad a legfosabb eszközt ami létezik a kínálatban.
Barátomnál kb. hasonló anomáliák vannak.

(#143425) djalmasi válasza djalmasi (#143377) üzenetére


djalmasi
tag

Köszönöm a válaszokat, vanda szerint valami nem kóser, elvileg majd keresnek :F

(#143426) Nordik


Nordik
őstag

Ha már beszélgettek a bejelentkezési adatokról. :)

Tegnap ugye Sagemcom routeren csináltam factory resetet de utána nem volt netem se tv.

Eddig Vodafone netem volt ott a router simán lekérte az adatokat és helyreállt a kapcsolat.

Itt úgy működik, hogy a szerződésben megadott azonosító/jelszó párost meg kell adnom a router felületen?

Van egyéb beállítás ami fontos lehet vagy csak ennyi, hogy megadom a bejelentkezési adatokat és minden mást leker a szolgaltatol?

(#143427) Lauda


Lauda
félisten

Tegnap érkezett email, hogy számla készült. Mikor rákattintok, hogy megnézem a számlát, betölti a telekom oldalát és azt írja, hogy Nincs olyan előfizetésed, amihez jelenleg számlát tudnánk megjeleníteni. :F Várjak még, aztán majd megjelenik a számla? :)

[ Szerkesztve ]

(#143428) Kaba válasza Lauda (#143427) üzenetére


Kaba
veterán

A számla láthatósága valamelyest csúszik(lehet extrém esetben akár 1-2 munkanap is). Az előértesítés előbb érkezik.

[ Szerkesztve ]

(#143429) Lauda válasza Kaba (#143428) üzenetére


Lauda
félisten

Okés, köszönöm szépen! ;)

(#143430) enginev3.0 válasza Nordik (#143418) üzenetére


enginev3.0
félisten

Nálam volt már egy jó pár FR, de sosem kellett beírni semmit :F

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#143431) Nordik válasza enginev3.0 (#143430) üzenetére


Nordik
őstag

Pedig hiába vártam, nem történt semmi. Alapból én is úgy gondolnám, hogy a szolgaltatol kellene kérnie az adatokat. Miután beírtam egyből jól lett.

Egyebkent optikai hálózat. Pontos típusát a routernek nem tudom sajnos.

(#143432) dptrsk válasza Kaba (#143428) üzenetére


dptrsk
Topikgazda

Miért?

Ez így abszolút nem ügyfélbarát...
Ez le lett tesztelve és valaki áldását adta rá, hogy jó lesz ez így? :W

Tehát, akkor az email valótlan adattartalommal érkezik az ügyfelekhez :(( , hisz az e-mail érkezésekor a linken nem megtekinthető a számla és még a számla sem készült el (maximum a számlázás futott le, de számla még sehol)

Mikorra tervezi ezt a hibát javítani a Telekom?

(#143433) csako válasza Nordik (#143426) üzenetére


csako
veterán

Amikor megkaptam a Technicolor eszközt, akkor a Telekom appba lépés után volt rajta net, mintha azon keresztül állította volna be 🤔

Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...

(#143434) djalmasi válasza enginev3.0 (#143430) üzenetére


djalmasi
tag

Szia, én ahányszor csináltam (max 3 alkalom) mindig elszállt, telekom support visszaállította néhány kattintással (akkor is látja az eszközt ha nincs a "hálón").

(#143435) Nordik


Nordik
őstag

Akkor ezt modemje válogatja.

Nekem tegnap Vanda állította vissza. :DDD

(#143436) snyper990 válasza Nordik (#143426) üzenetére


snyper990
őstag

PPPoE protokollon (a Telekomnál a DSL és a PON ezt használja) meg kell adni az autentikációs adatokat a kapcsolat létrehozásához. Amíg nem jön létre a kapcsolat, addig nyilvánvalóan nem tudja lekérni ezeket.
Voda tudtommal DOCSIS szabványt használ. Ott nincs szükség ilyesmire, ahogy a Telekom DOCSIS hálózatán sem (koaxos területeken).
Mivel a Sagemcomtól koaxos és optikai HGW-ket is oszt a Telekom, legközelebb hasonló kérdések esetén érdemes pontosabban, több részletet leírva feltenni a kérdést, hogy pontosabb választ kaphass

[ Szerkesztve ]

(#143437) Nordik válasza snyper990 (#143436) üzenetére


Nordik
őstag

Tehát az lehetett a baj, hogy optikai területen vagyok optikai eszközzel? Ebben az esetben szükség van megadni a bejelentkezési adatokat? Vagy nyilván 1414. De ha nem muszaj nem hivogatom őket.

Maskor ha ilyen van irjam csak be a bejelentkezési adatokat aztán a többit lekeri a modem? Mást nem kell utólag állítani?

(#143438) snyper990 válasza Nordik (#143437) üzenetére


snyper990
őstag

Igen, a szolgáltatások igénybevételéhez egyedül a PPPoE autentikációs adatokat szükséges megadni, de azt meg kell. A többit intézik a szolgáltatói eszközök.
De a PPPoE jelszót még az ügyfélszolgálat sem tudja megmondani pl., csak igény esetén tud újat beállítani.
Vannak alapértelmezett beállítások, ami a felhasználók többségének megfelelnek. A többi elérhető beállítási lehetőséget (legyen az akár egyéni használati móddal vagy ízléssel, preferenciával, akár kényelmi szolgáltatással kapcsolatos) a felhasználó úgy állítja be, ahogy neki jó. De kelleni nem „kell” hozzányúlni semmihez, csak ha valamit kifejezetten személyre akarsz szabni (esetleges fix IP-k, szülői felügyelet, porttovábbítás, ilyenek)

[ Szerkesztve ]

(#143439) Nordik válasza snyper990 (#143438) üzenetére


Nordik
őstag

A szerződésben szerepel az azonosító illetve a jelszó is. Érdemes ezt elmenteni későbbre?

[ Szerkesztve ]

(#143440) Kaba válasza Nordik (#143439) üzenetére


Kaba
veterán

Igen. A dokumentumok között csak 30 napig lesz tárolva.

(#143441) OldMike válasza dptrsk (#143432) üzenetére


OldMike
őstag

Csatlakoznék a kérdéshez. Miért van az, hogy az otthoni előfizetésem (TV, internet, vez. telefon) számlájának a kiállítási dátuma 11.07. viszont csak ma kaptam meg a Díjnet értesítést. A Telekom alkalmazásban is csak tegnap jelent meg. Ez egy hetes átfutás, míg a T-Mobile számla kelte 11.01. és legkésőbb másnap, de volt hogy aznap este értesített a Díjnet.
Bosszantó, mert 12-én szoktam az az összes fizetési kötelezettséget átutalni, egyedül a Telekom otthoni miatt kell egy külön procedúrát végig vinni.

42LM660S

(#143442) flash-


flash-
veterán

Telekom megújítás:

sziasztok!
azt szeretném kérdezni hogy ha megújitom a telekom szolgáltatásomat (magenta 1:tv, net, mobilnet,vezetékes telefon) akkor érdemes már az android boxot választani? vagy inkább maradjak a meglevőnél? képminőség felbontás miatt érdekel,vagy később sem lesz előnye az android boxnak?(van okos tv-m)
illetve ha telekomban szeretnék kedvezményes eszközt(tablet) venni akkor azt a megújításkor kell vagy utána is lehet bármikor kedvezményesen?(már ha van)

[ Szerkesztve ]

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#143443) AnonymusX válasza OldMike (#143441) üzenetére


AnonymusX
senior tag

Ezzel nem tudsz mit kezdeni. Egyedül annyit lehet tenni, hogy egy számlára kéred a mobil és a vezetékes szolgáltatásokat. Viszont ebben az esetben, a vezetékes számla idejében kapod meg a mobilt is, nem pedig fordítva. Szóval az eredeti problémadon nem segít, cserébe viszont csak egyszer kell a Telekomos számlákkal foglalkozni és lehet egyben fizetni.

(#143444) Kaba válasza flash- (#143442) üzenetére


Kaba
veterán

Maradj a réginél, az stabilabb. Az újra bármikor válthatsz, de visszafelé már nem.
A készüléket a szerződés megújításával egyidejűleg kell megvenned.

(#143445) flash- válasza Kaba (#143444) üzenetére


flash-
veterán

rendben köszi
na most az online felületen kiválasztottam az új dolgokat, picit kevesebb lenne a havi dij,
és azt látom hogy ha megjelölök 2 év hűséget akkor a készülékkedvezménynél 4000ft kötbért ír de van lehetőségem nem megjelölni hűségidőt is, akkor is ugyanennyi havidijat ir viszont akkor nem lenne kötbér ezek szerint? azon az oldalon nem hozza :U

ha viszont 2 év hűséget választanék mégis, akkor ez a készülékkedvezményt már mondjuk jövő hónapban nem tudom igénybevenni? vagy a kötbér csak készülékvásárálskor van?

[ Szerkesztve ]

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#143446) vicamuso


vicamuso
tag

Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni.
Adott egy 2 szintes kertes ház. 1000/1000-es T optikai előfizetés. Padláson fent van a T által adott SAGEMCOM 5670Fast ONT eszköz, router módba. Minden szobába van UTP kiállás a falba és ebből egyelőre bekötve a lan portba az emeleti nappali és a lenti nappali. Vettem egy Xiaomi Mesh rendszert. A fenti nappaliba kábelen az egyik Mesh eszköz rácsatlakoztatva, illetve a földszinti nappaliba kábelen rácsatlakoztatva szintén a másik Xiaomi mesh eszköz.
Így az egész ház szépen be van szórva, 2,4 és 5Ghz is kifogástalan jel erősség.
Láma kérdés lehet, mégis miért ergya lassú lent a Wi-fi 5Ghz-en is, úgy hogy a lenti Mesh eszköz is kábelen kapja netet? (Lenti Mesh eszközbe kábelen Lan portra rádugva a XBOX-ot hozza a 1000Mbit közeli sebességet)
Valamit nem jól csinálok az tuti. Mit kellene beállítanom, hogy közel olyan gyors legyen mint az emeleten? Lehet az eszközök a emeleti szobai Mesh eszközre csatlakoznak? (Telefonos app-ban láthatóan a Földszinti mesh eszközön csüngenek) Avagy az Sagemcomm ONT eszközt kéne átállítani Bridged-re?
Köszönöm, bocsi a láma kérdésért nem vagyok otthon hálozatépítésben.

[ Szerkesztve ]

(#143447) Kaba válasza flash- (#143445) üzenetére


Kaba
veterán

Mindenképpen online rendelj, előtte azt válaszd amelyik olcsóbb(1414 vs weboldal).
Kötbért, akkor ír, ha még nem töltötted ki a régi hűségidőt és új készüléket vásárolsz kedvezménnyel(a régi és az új kedvezmény lesz egymással elszámolva).
A kapott készülék kedvezményt később már nem használhatod fel.

[ Szerkesztve ]

(#143448) flash- válasza Kaba (#143447) üzenetére


flash-
veterán

köszönöm!
ha pedig választok mellé eszközt, és az eszköz lapján azt választom hogy szolgáltatás mellé akkor gondolom a jelenlevő szolgáltatás mellé adja, nem kell mellé még egy vadiúj sim kártya,stb :U

[ Szerkesztve ]

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#143449) Kaba válasza flash- (#143448) üzenetére


Kaba
veterán

Nem, csak a szolgáltatást bővíted és hosszabbítod, így nem lesz új sim kártyád és új STB boxod sem.

[ Szerkesztve ]

(#143450) flash- válasza Kaba (#143449) üzenetére


flash-
veterán

köszi újból!
hát akkor most azt csináltam hogy megújitottam a szerződésem hüség nélkül, amit gondolom majd később ha akarok készüléket venni akkor megkötök és akkor lesz kedvezmény :) (mivel a hűségidős magenta havidij ugyanannyi mint a hüségidő nélküli)

[ Szerkesztve ]

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.