Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:53:21

LOGOUT.hu

Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)

Figyelem! Fontos!
Felhívnánk mindenki figyelmét, hogy, aki hatósági karanténban vagy önkéntes karanténban van, esetleg beteg, köhög, lázas stb, annál sem a hibajavítás, sem a létesítés nem fog megtörténni, hanem halasztásra kerülnek!
Kérlek titeket, csak akkor hívjátok a szerelőket ha tényleg semmi bajotok nincs (bár ez sem garancia semmire)!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#143651) kali válasza djalmasi (#143650) üzenetére


kali
legenda

Hát, nálunk sokszor van fent párhuzamosan ötnél több eszköz és nincs gond. Két klíma folyamatosan, amellett két laptop, két tévé, két telefon, nyomtató. A nyomtató régebbi, nyűgös, WPA2 megy neki, de a WPA2/WPA3 vegyes mód már gondot okozott, így csak WPA2 van max, de így minden ok.
Sosem volt korábban ilyen, hogy egy szolgáltatói eszköz Wi-Fi tekintetében probléma nélkül kiszolgáljon, mindig volt utána saját router, de ez a FGA2233 hibátlan, gyors, stabil.
Több órás videokonferenciákat nyomok én is és a feleségem is a laptopokon, amikor home office van - heti több nap -, én ráadásul olyan, a cégünk által fejlesztett szoftverrel, amiben a kapcsolati paramétereket folyamatosan látom, így azonnal kibukna, ha gond lenne.
Ja, és 10 emeletesek között, ahol rengeteg elérhető Wi-Fi hálózat van, bár ilyen szempontból mindig figyelek a környezetre és az annak megfelelő beállításokat alkalmazom.

(#143652) djalmasi válasza kali (#143651) üzenetére


djalmasi
tag

Tudván, hogy hosszú-hosszú ideig ment gond nélkül és egyik pillanatról a másikra műveli ezt az eszköz, gondolhatod hogy nem mi/én nyúltunk/nyúltam hozzá :D. Még a régi routert is eladtam amikor tudatosult bennem, hogy ez nem hogy bőven kiszolgál, de még jobb is.

Sem a szerelők sem az inkompetens technikusok nem tudnak vele mit kezdeni, betudtam annak hogy konkrétan ennek a darabnak van problémája ami nálunk van :U

(#143653) gringoka


gringoka
aktív tag

Tisztelt fórumtársak!

Kérlek segítsetek , van egy lg c1 plexet használok rajt de akár mit csinálok a 4k nagy bitrátájú filmek 5 perc után nekiállnak szaggatni.

1Gbit-es Tcom optikai hálózat van a tcom router kb 10 méterre van a szobától , telefonon a szobában mért sebesség 300-400Mbit/sec ,
Tv- mért sebesség az már nem ilyen fényes ott 50-200Mbit/sec között ugrál .
A szobában van utp kábel is tegnap rádugtam egy dlink wifi extendert is és azzal is szaggat pedig fél méterre van a tv-től.
Mi lehet a szaggatás oka?
Azt hiszem technicolor a modem (sok zöld led van az elején) lehet , hogy a modem nem tud stabil wifi jelet biztósítani? Érdemes lenne venni egy komolyab wifiroutert?
Válaszokat előre is köszönöm.
Szép napot

(#143654) agaron válasza user12 (#143648) üzenetére


agaron
tag

Koszonom szepen az infot! :)

Steam Deck | PC | PS5

(#143655) dptrsk válasza gringoka (#143653) üzenetére


dptrsk
Topikgazda

1. Az LG TV az 5GHz wifire csatlakozik?
2. A PLEX szerver milyen HW-n van?
3. Ha KÖZVETLEN LAN összekötöd a TV-t és a HGW-t, akkor mit produkál?
4. próbáld ki a miniDLNA-t

Nálam egy régebbi LG modell teljesít szolgálatot, Koax Sagemcom HGW, a 2.4GHz Wifi kikapcsolva, 5GHz wifin nem szaggat sem a TV sem egyéb eszközök. (300/20as net, de ez LAN lejátszásnál nem számít)

(#143656) gringoka válasza dptrsk (#143655) üzenetére


gringoka
aktív tag

Igen 5GHz-en van
Pc-n van a plex server
Közvetlen lan csatlatkozással is az a helyzet

(#143657) patrikcoc válasza gringoka (#143656) üzenetére


patrikcoc
aktív tag

LG CX-B9-B7-en is ilyen a webOS Plex kliens 4K BluRay Remuxokkal, Wi-Fin és LAN-on is (bár ott meg a 100Mbit nem volt elég). Apple TV volt a megoldás. Azt azért nézd meg, hogy nem transcodol-e esetleg.

[ Szerkesztve ]

(#143658) molnarpeter válasza kali (#143647) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

Néha ledob, aztán nem is látja a hálózatot a telefon egy ideig. Máskor pedig bizonyos oldalak nem jönnek be (facebook igen, prohardver ip-jét nem találja). Ezzel párhuzamosan laptopon wifivel eddig stabil volt a kapcsolat, azonos időben problémás oldalak is bejöttek, mikor telón hiába próbálkoztam. Nem zárom ki én sem, hogy iPhone oldali nyűg alapvetően, de a korábbi TP-Link routerrel nem volt jellemző, ezért próbálok kicsit állítgatni, hátha eltalálom, mi ízlik a telefonnak jobban :) (WDR3600 volt, csak jobb lett most az elhelyezés így próbálom megúszni 1 eszközzel, ott is voltak gondok az elején, szakadozott a kapcsolat - pontosan nem emlékszem -, sok állítás után stabil lett).
Amiket csináltam:
SSID átállítva sajátra :)
5 GHz off
DNS 8.8.8.8,1.1.1.1
Wifi channel 11 fix és 20 MHz only (utóbbiakkal eddig nem nagyon csinálta a hibát, de ez csak nettó néhány óra)

[ Szerkesztve ]

(#143659) mgaben válasza gringoka (#143653) üzenetére


mgaben
senior tag

Nekem is LG tv van, kb ugyanez volt a helyzet. Nálam csak a saját router beiktatása oldotta meg a problémát. Azóta semmi gond a 4K tartalommal a TV+Plex kombinációval.

Router mód, Telekom HGW Pppoe pt. Tehát nem AP módban használom a routerem.

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...

(#143660) gringoka válasza mgaben (#143659) üzenetére


gringoka
aktív tag

Hű ezt a HGW pppoe pt.-t kifejtenéd picit bővebben?:B
Mit kellene csinálnom?

(#143661) molnarpeter válasza user12 (#143649) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

Ol’ reliable 6S, 15.7.1, újabb valószínű már nem lesz :B mindenesetre valami kompatibilitási dologra tippelek egyelőre, mert ugye más eszközzel nem jelentkezik (értve ezt kliensre és routerre is).

(#143662) mgaben válasza gringoka (#143660) üzenetére


mgaben
senior tag

A HGW-ben be kell kapcsolni a pppoe passthrough-t (ugye bejelentkezel a webes felületre), pontosan nem tudom már a menüpontot, hozzákötöd a saját routert (WAN-WAN portok), aztán abban a pppoe kapcsolatnál beírod a szerződésben kapott felhasználót és jelszót, hogy a saját router tárcsázzon be. Bár lehet utóbbi dolgot nekem úgy kellett beállítani, hogy először közvetlenül a gépbe dugtam, beállítottam, aztán kötöttem hálózatba.

Elvileg nem kell elrontani a HGW-ben a jelszót, hogy az ne tudjon "tárcsázni", mert az optika képes két bejelentkezésre, a dhcp-t sem kell elvileg rajta kikapcsolni. Nekem mondjuk mindkettő off-olva van, az android box így is kap ip címet nem lesz gond vele. De kötheted a box-ot is a saját routerbe, csak akkor azt a LAN csatlakozót bridge módba kell állítani.

Az egész hátulütője, hogy a HGW-be kötött eszközök, és a saját routerbe kötöttek nem lesznek egy hálózaton. Ha ez nem gond, akkor neki lehet ugrani.

Vagy, esetleg telepíted a Plexet a telekomos box-ra, azon is jól futottak asszem.

[ Szerkesztve ]

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...

(#143663) user12 válasza molnarpeter (#143661) üzenetére


user12
őstag

A régebbi modellekre is szokott jönni update.
Nekem gen1 SE van , kb egy hónapja frissült utoljára ha jól gondolom ugyanerre a verzióra.

[ Szerkesztve ]

Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen

(#143664) molnarpeter válasza user12 (#143663) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

Ha már itt tartunk, a frissítéssel is megszenvedtem - keresni nem volt hajlandó wifin, csak mobilnet (wat1), aztán letöltés már ment otthoni hálózatról (wat2), végül telepítés előtti ellenőrzésnél is volt valami panasza hálózathoz kapcsolódóan ami miatt nem indult el egyáltalán a folyamat (wat3), pedig próbáltam otthoni/mobil/másik otthoni netről is. Aztán iTunes (Windows alól) megoldotta.

Akkor egy hajóban evezünk, mostani valami security update ha jól rémlik, de arra gondoltam előzőleg, hogy a 6S is alapvetően kegyvesztett lett iOS16 értelemben [link], pedig régebben mindig bétáztam :) talán a 13/14(?) volt a kedvenc a 3D touch gyorshívós telefon ikonnal, de utóbbi időben valamelyik stabil verzió kiadása előtt a PiP míg működött böngészőből indított YouTube videókkal, azt is bírtam. Újabb típusoknál a javíthatatlanság zavar, ezen bármikor cserélek pici pénzért akkut, kijelzőt, nem kell annyira félteni, nem fekszik benne érdemi pénz, ujjlenyomat van faceID helyett, és ott a 3.5 jack :D

[ Szerkesztve ]

(#143665) seredy


seredy
tag

Sziasztok, a t-kom ma küldött új routert (Technicolor FGA2233MAG), nem sikerül beüzemelni: miután csatlakoztatom az optikai kábelt, meg a tápegységet és bekapcsolom, a Power kis ideig zöld lesz, majd eltűnik, sötét az egész, aztán világosabb zöld és megint rendes zöld… és néhány másodperc után megint eltűnik. Optikai kábel nincs megtörve sehol, megtekeredve se. Vártam 10-15 perceket, semmi haszna. Ha a WPS-gombot öt másodpercig nyomom, wifi van, de csak addig, amíg a power fénye el nem tűnik. Mi lehet ezzel?

(#143666) AnonymusX válasza seredy (#143665) üzenetére


AnonymusX
senior tag

Szia!

Valószínű nem tudja beállítani magát megfelelően. 1414-et hívd vagy a megadott számot, ha kaptál a csomaggal valami leírást.

[ Szerkesztve ]

(#143667) FeriPapa2


FeriPapa2
tag

Megtudná valaki mondani, hogy Smartbox felületen hogyan lehet kedvenceket beállítani? Valahogy ez az androidos izé egyre unszimpatikusabb. Semmi pozitívat nem találok benne. De a tvgoval is ugyanaz a tapasztalat.

(#143668) seredy válasza AnonymusX (#143666) üzenetére


seredy
tag

Köszi, holnap hívom őket

(#143669) molnarpeter válasza molnarpeter (#143664) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

A régi router és új ONT dolgainak összehasonlítása közben jutott eszembe, hogy a 6S régebbi darab, a 802.11ax szabvány meg 2019-től lett adoptálva, biztonság kedvéért itt is visszabutítottam a beállítást b/g/n-re, ax nélkül. Na próbaüzem folytatódik.

(#143670) molnarpeter válasza molnarpeter (#143669) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

+Short Guard Interval OFF, csak kifutottam a szerk. időből.

(#143671) molnarpeter válasza Intel fan11 (#143619) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

Mondjuk sokat szenvedtem előző routerrel is, mire stabil lett, de sikerült. Itt még nem lett meg a tuti kombináció... Ha egy fapad ONT lenne egy árva Ethernet porttal és kész, használnám az eddigit tovább. :) Amúgy ha van türelmed, csinálj egy konfiguráció mentést, hogy meglegyen az eredeti, aztán módosítani itt-ott a beállításokon, hátha valamelyik segít. :F

(#143672) Fantomas80


Fantomas80
tag

Sziasztok.
Lehetne lehetőségem Telekomnál a 2Mbit netet kérni a jelenlegi 1 Mbit helyet.
Hirtelen amikor felajánlották vissza utasítkttam mert mondom úgy is kb minden eszközöm Gigabites csatlakozóval van szerelve.
Jelenleg 2db RT-AX82U Mesh hálózatba kötött ruterim vannak.
Kérdésem.lenne egyáltalán értelme 2Mbit netnek?
Ha igen milyen ruter tudja kihasználni kezelni?
Rengeteg telefon okos eszközök Nassok vannak a lakásba de nagyon nincs problémám a jelenlegi sebességgel sem.

Googlemaps frissíthetne már! A házunk helyén Avarkori sátrak és temető látható! :)

(#143673) enginev3.0 válasza Fantomas80 (#143672) üzenetére


enginev3.0
félisten

2mbites net már telefonra is kevés

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#143674) Fantomas80


Fantomas80
tag

Igaz jól elírtam :D 2Gbit es optikai netről kérdeznék

[ Szerkesztve ]

Googlemaps frissíthetne már! A házunk helyén Avarkori sátrak és temető látható! :)

(#143675) Lauda válasza Fantomas80 (#143672) üzenetére


Lauda
félisten

Szia!

Kapsz olyan ont-ot, amin lesz egy darab 2,5gbit-es csatlakozó, azt oda kötöd be, úgy osztod szét, ahogy neked megfelel, nyilván a megfelelő eszközök nélkül nem fogod tudni kihasználni a teljes sebességet. Wifin a technicolor ont ezt is tudja. Hogy szükséged van-e erre a sebességre (kábelen vagy wifin), azt csak te tudod eldönteni. ;)

[ Szerkesztve ]

(#143676) abrtom87


abrtom87
tag

Sziasztok. Telefon előfizetéshez kért HBO Max (szórakozás csomag) használható TV-n is a boxtól függetlenül? Vagy csak a telefonon megy?

(#143677) Kaba válasza abrtom87 (#143676) üzenetére


Kaba
veterán

Használható a tv appon keresztül is, streamen jön, mint a Netflix, Disney stb.

[ Szerkesztve ]

(#143678) abrtom87 válasza Kaba (#143677) üzenetére


abrtom87
tag

Köszi

(#143679) DonMarco


DonMarco
aktív tag

Szép napot ! Csináltam egy nekem mefelelő csatorna sorrendet a telón,a TV-GO apk-ban..namármost, ha majd frissűl a szofvere a smarboxnak,akkor megmaranak a sorrendjeim vagy kezdhetem előről ?

[ Szerkesztve ]

(#143680) pappsy62


pappsy62
tag

Sziasztok.
Az IPTV beállításokban eljutottam a Telekom TV-be jelentkezéshez. Jelszót kér , mit kell beírni. Tkom fiók bejelentkezés email.+jelszó Vagy MT+ 5 jegyű azonosító ?
Vagy mást. Elöre is köszi.

(#143681) DonMarco válasza pappsy62 (#143680) üzenetére


DonMarco
aktív tag

Üdv ! Én a Telekom fiókommal léptem be..

(#143682) patrikcoc válasza DonMarco (#143679) üzenetére


patrikcoc
aktív tag

Szia, megmarad a sorrend, akár factory reset után is.

(#143683) pappsy62 válasza DonMarco (#143681) üzenetére


pappsy62
tag

Azzal még nem sikerült, elég friss a váltás, várok holnapig majd telefonálás lesz. Lehet még nincs aktiválva a Telekom TV. Net jó, a tv új lenne.
Köszi.

(#143684) DonMarco válasza patrikcoc (#143682) üzenetére


DonMarco
aktív tag

Köszi,ez jó akkor :) Egyébként énnálam jól működik az andoidos tv box.Az tény hogy kicsit lassan indúl de nekem bejön,pláne hogy van benne chromecast cucc is és így telóról ki tudok küldeni tv-re szinte bármit,akár fészbukos live videó közvetítéseket is. A "Web videó caster" apk a telómon pedig az egyik alap alkalmazás,ez is látja a boxot..

(#143685) molnarpeter válasza patrikcoc (#143682) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

WinCEllér boxon frissítés után eltűnő rögzített műsorok az normál ügymenet egyébként?

(#143686) kleinguru


kleinguru
addikt

Sziasztok!

Belsős infókkal rendelkezőket kérdezem, hogy van-e tervben átfogó android tv frissítés?
A legutóbbi frissítés óta alapból nem töltődik be a TV stream. Házikó/levél ikon --> vissza oldja meg a problémát.

Egy idő utána a guide-ban navigálás műveletenként 5 másodperc (box újraindítása oldotta ez utóbbit meg). Szerencsére rájöttem, hogy a kikapcs gomb hosszan nyomása esetén van opció az újraindításra.

Mindent próbáltam már, hátha stabilan működésre tudom bírni. Alaphelyzetbe állítás, újraindítás, frissítés, beállítások, mindent.

Van valakinek olyan jellegű tapasztalata, hogy ha direktben kapja a jelet a szolgáltató eszközéből a box, akkor megbízhatóbb a működés :F

2 helyen felelek ezek működéséért, de csak rettentően körülményesen oldható meg a boxok direkt modemhez kötése.

Egyik helyen homogén ubiquiti rendszer van használva és beállítva. Másik helyen homogén asus ai mesh igmp on beállítással.

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#143687) patrikcoc válasza kleinguru (#143686) üzenetére


patrikcoc
aktív tag

"A legutóbbi frissítés óta alapból nem töltődik be a TV stream. Házikó/levél ikon --> vissza oldja meg a problémát."
"Van valakinek olyan jellegű tapasztalata, hogy ha direktben kapja a jelet a szolgáltató eszközéből a box, akkor megbízhatóbb a működés :F"

Ezt nekem is csinálja néha, ha a box előbb kapcsol be mint a TV (fekete képen csak karikázik, vissza gomb 2x megoldja). Sagemcom 5670-re és Technicolor ONT-ra vannak dugva a boxok direktben.

[ Szerkesztve ]

(#143688) kleinguru válasza patrikcoc (#143687) üzenetére


kleinguru
addikt

Belépő szintű tv-ken vannak használva a boxok, mindig hamarabb kapcsol be a box, mint a tv (HDMI CEC van kapcsolva, hogy 1 gombnyomásra kapcsolódjon minden).

Köszönöm a visszajelzést, ezen a problémán akkor nem segít a direkt a szolgáltatói eszközre kötés.

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#143689) molnarpeter válasza kleinguru (#143688) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

Ilyesmik ellen brute force módszer - boxon ki van kapcsolva minden energiatakarékos lehetőség (képernyővédő is), TV régi buta CRT.

(#143690) kleinguru válasza molnarpeter (#143689) üzenetére


kleinguru
addikt

Azt gondolom értem a brute force módszert, az energia takarékos dolgok kikapcsolását is értem, de a kettő között összefüggést nem :(

Ki van kapcsolva a TV-ben a hálózathoz való hozzáférés (ettől energiatakarékosabb lett és vélhetően lassabb biztosan nem).

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#143691) molnarpeter válasza kleinguru (#143690) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

Mindig adásban marad a box, csak a TV kapcsol ki, kb ez lenne az elv.

[ Szerkesztve ]

(#143692) kleinguru válasza molnarpeter (#143691) üzenetére


kleinguru
addikt

Így már értem :R

Nyilván ez a villanyszámlán látszódna, megfontolandó. Az ismert problémák ellenére a 2.0-s platform váltás után vágtunk bele, hogy a villanyszámlán spóroljunk. Az ötlet mindenesetre jó. Már csak abban bízok, hogy évekkel az indulás után megoldódnak a szoftveres problémák, illetve végre engedik használni az ATV-t végre.

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#143693) xyzikeee


xyzikeee
aktív tag

Sziasztok,
Az alábbiakban kérném a segítségeteket:

Új építésű 2 db ikerház, 2-2 lakással, az utcában elvileg nincs kiépítve Telekom hálózat.
Az internet szolgáltatás a vidanet kábelén (koax) keresztül megvalósítható.
TV szolgáltatást nem tud a Telekom így nyújtani mert csak a netre vannak leszerződve a vidanettel. ( Bérlik a hálózatot)

Időközben az egyik lakó beköttette a kábelsatnet szolgáltató által a netet+TV-t.

A 2. lakó igényét a telekom visszadobta, mondván nem megvalósítható a bekötés.
Mi próbáljuk átköltöztetni a meglévő telekomos szolgáltatásainkat az új címre, eddig még nem ütköztünk akadályba, de csak az Internetet tudják átvinni ( vidanet kábelén keresztül)

Itt jön a slussz poén:
Vidanet ügyfélszolgálata:

A műszaki kollega bejegyzése a szomszéd lakására vonatkozóan:
"Társasház, a kábelsatnet megelőzött minket, betáp és belső hálózat kiépítve, nem fér el még egy kábel."

Tehát elvileg nem lesz megvalósítható se a telekom se a vidanet részéről szolgáltatást létesíteni az új címen.

A telken belül el van vezetve a föld alatt az optika és a koax egyaránt. Az utcáról jövő kábellel lehet a probléma szerintem.

Ilyenkor kihez lehet fordulni?
Kinek a feladata a több szolgáltató lehetőségnek megtermtése az ügyfelek számára?

Előre is köszi!

[ Szerkesztve ]

(#143694) KubanitoS válasza xyzikeee (#143693) üzenetére


KubanitoS
veterán

Nem irigyellek...

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#143695) razor1010


razor1010
tag

E-mailben bejelentkezéseknél kapok visszaigzoló e-mailt(fb, twitch, stb..), hogy honnan történt a bejelentkezés, és mindig 100-150km-re lévő helyekről kapom a visszajelzést(mindig ugyan onnan). Az tudom, hogy normális, ha a közeli településeket jelöli meg tévesen, de mi van ha nagyobb távolságokat ír? Illetve az ip cím is teljesen eltér az enyémtől.

Telekom, wifi.

(#143696) KubanitoS válasza razor1010 (#143695) üzenetére


KubanitoS
veterán

Mi a kérdés? Simán lehet, hogy más használja a fiókodat.

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#143697) razor1010


razor1010
tag

Az én bejelentkezéseim miden esetben, csak nem értem, hogy hogy lehet, hogy távoli helyet jelöl meg illetve teljesen más ip-t.

(#143698) blg válasza molnarpeter (#143685) üzenetére


blg
senior tag

nem normális

(#143699) molnarpeter válasza blg (#143698) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

Használója gyakori frissítésre is panaszkodik. Akkor következik az ügyfélszolgálat, köszönöm :R

(#143700) #46824192 válasza razor1010 (#143697) üzenetére


#46824192
törölt tag

A távolságokat csak tippelgeti, általában full baromság.

Ha a hgw wan oldali címe és pl. itt [link] mást látsz , akkor akár a tiéd is lehet , csak épp natolva vagy.

Egyébként kapcsold be a kétlépsős azonosítást és kész.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.