Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:49:04

LOGOUT.hu

Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#99972) Misi1979


Misi1979
őstag

Tegnap volt szerencsém ismerkedni a Withings Activité "okos"órájával - eddig úgy tűnt, legalábbis képek alapján, hogy ez a koncepció áll hozzám a legközelebb, plusz ugye "swiss made" - legalábbis a felirat szerint. Nagyon vártam a találkozást, fotók alapján rögtön levett a lábamról.

Nos, mégsem tartom meg. Hogy miért?

Méret, tok: 36.3mm, viszont vastag - mintha 2 darab vintage kézihúzós Doxa lenne egymáson. Domború plexivel meg minden. Értem én, hogy kell a hely az aksinak és az elektronikának - de ez a méret ezzel a vastagsággal még akkor sem lenne indokolt, ha 2824-2 lenne benne. Ha 40-42mm lenne, akkor azt mondom, pont jó ez a vastagság. Persze így uniszex - csajok is hordhatják. Szokatlan, de érthető az is, hogy nincs rajta korona - minden, de minden csakis okostelefonról állítható - még az idő is.

Számlap: a fehérrel volt dolgom, érzésre: gagyi, mintha kartonpapírból lenne. A Withings Activité felirat erre még rá is erősít - kartonpapírra tintasugaras nyomtatás, nem tudtam elvonatkoztatni ettől a gondolattól. A mutatók és az indexek mintha a piacos-kínai órákból lettek volna átültetve, egy ilyen "matt" számlaphoz nem bazári-csillogósra krómozott mutató illik. Az okosfunkcióért felelős segédszámlap elütött az egész órától - jó értelemben, mert az bizony igényesre sikeredett.

Szíj: emiatt jár a pirospont, minőségi bőr jár hozzá, sőt, elég egyszerűen cserélhető:

Szinte már túl egyszerű a szíj leszedése, a tokjából egyszerűbb volt úgy kivenni, hogy a csatos oldalt lekapcsoltam az óráról- nagyon szoros volt az órát a tokjába rögzítő gumi.

Okosfunkciók: a leghasznosabb a rezgéssel való figyelmeztetés, pl. ébresztés. A többit nagyjából az iphone-om is tudja, lépést ugyanúgy számlál non-stop a háttérben, alvásfigyelésre is van app - bár azt csak kipróbálni tettem fel egyszer, utána töröltem is.

Konklúzió: 121 ezer forintért inkább egy vintage Omega. Vagy egy Steinhart O1. Vagy 6 darab vintage Doxa. Vagy 24 Cornavin.

[ Szerkesztve ]

A kismókusok kenyérre is kenhetik.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.