- sziku69: Szólánc.
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tupacamaru
veterán
válasz
Ereshkigal #99493 üzenetére
Erre lettem volna kiváncsi én is.
-
Dzsana
senior tag
válasz
oszamaster #99495 üzenetére
Egyszerűbb lett volna a linkjét beszúrnod.
-
busman
veterán
válasz
alphaville #99494 üzenetére
Az ellenállás hasztalan...
-
condy
senior tag
válasz
alphaville #99494 üzenetére
Majd mindjár benyomom neked a Háború és békét orosz-magyar bilinkvis.
-
oszamaster
csendes tag
Mondom én hogy igazam van:-) Bocs a zavasos beillesztésért. Teló így nyomja.
-
alphaville
aktív tag
válasz
oszamaster #99485 üzenetére
Ritkán szólsz, de akkor hosszan. Jól teszed,
legalább mi tartsunk össze! -
törölt tag
válasz
52 gorgetessel a vegere ertem. Kell vennem egy uj egeret
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Beragadt az enter, joember!!
-
JDMKid
tag
válasz
tupacamaru #99482 üzenetére
A hardlex a seiko saját fejlesztésű edzett kristályüvege, amit csak seikokon láthatsz.
Ne keverjük más márkák edzett üvegeivel. -
condy
senior tag
válasz
Jó, jó. Oké meg minden, de nem lehetett volna felhasználóbarátabb módon tördelni?
-
oszamaster
csendes tag
válasz
tupacamaru #99486 üzenetére
Pedig seikoék azt írják saját fejlesztett üvegük. Lehet más technológia
-
tupacamaru
veterán
válasz
oszamaster #99483 üzenetére
Én nem mondom, de most olvastam valahol, arra számítottam hogy megcáfolod.
Ja, ezt olvastam épp.
-
oszamaster
csendes tag
válasz
Mineral Glass, kristályüveg, magyarul ablaküveg Ez ugye így viccesen hangzik, hogy ablaküveg, de ez nem vicc. Az egyszerű kristályüveg semmiben nem különbözik az ablaküvegtől. A felületi keménysége
Sok
megegyező.
is nagyjából
rugalmassága
és
gyártó előszeretettel használja, mert ugyan nem karcálló, de lényegesen jobb, mint az acryl. Viszonylag olcsó és egyszerű pótolni, ha betörik. Hardlex, keményített kristályüveg, edzett üveg Lényegében a kristályüveg egy olyan fajtája, amit a
majd
hevítenek,
650°C-ra
során
gyártás
hideglevegővel hirtelen lehűtik. Az üvegfelület és az üvegmag hőmérséklet eltérésének
Az üveg
edzettség.
az
ki
alakul
köszönhetően
karcállósága, ütésállósága, hajlítószilárdsága, hőmérsékleti ellenálló képessége az eljárás során a többszörösére növekszik.
a
ha
zafírüveg,
Crystal,
Sapphire
karcállóság is fontos Az ismert drágakő, mesterségesen előállított formája, amely megtartotta a zafír összes kedvező
szinte
tisztaságban
nagy
és
tulajdonságát
tetszőleges formában előállítható. Ha zafírüveges az óránk, nagy valószínűséggel a hátlapon, de sokszor még a számlapon is feltüntetik azt. Kivétel a nagyon drága prémium órák, mert azoknál ez
üveget
az
Ezt
mondható.
természetesnek
hétköznapi használatban, szinte lehetetlen megkarcolni. Az anyag keménysége a Mohl skálán 9-es, míg a gyémánté szilárdsága 10-es ugyan ezen a skálán. Ezért is írtam, hogy szinte lehetetlen megkarcolni, mert a gyémánt keménységű
Szerintem
kivitelezhető.
ez
azért
anyagokkal
viszonylag ritkán fordul az elő, hogy egy jókora brillel karcolgatjuk az óránk üvegét. Aki pedig ezzel játszik, annak nem hiszem, hogy számít. Ellenfél lehet még a gyémántvágó korong
sarokcsiszolóban. Ha valakinek nincs kéznél egy bazi gyémánt ez egy olcsóbb megoldás lehet. Most már eleget viccelődtem. Ennek a fajta üvegnek létezik egy mesterkéltebb változata, amit úgy nevezünk tükröződésmentes zafírüveg. A lényege, hogy egy tükröződésmentes réteget kap az üveg, ezáltal jobban látható a számlap. Ennek a rétegnek bizonyos szögből van egy lilás színe. A hamisítvány órákon ez szín inkább kékes és egyáltalán nem csökkenti a fény visszaverődését így már messziről ki lehet szúrni, hogy nem eredeti az óra. Nehogy azt gondoljuk, hogy tökéletes azért akad hátránya is ennek az anyagnak. A gyenge pont a ridegsége, azaz nem túlzottan rugalmas és egy erős ütés
Tehát
törhet.
darabokra
apró
következtében
figyelem! Nem ütésálló és karcálló, hanem karcálló! Kizárólag azért írtam, mert találkoztam már olyannal, akinek ezt mondták a vásárláskor és sajnos nekem kellett felvilágosítani, hogy nem
óralapok
Ezen
törik.
könnyebben
sőt
ütésálló,
előállítása igen költséges, hiszen a szintetikus
nemesfémnek
zafír
monokristály-szerkezetű
számít és a csiszolása sem egyszerű. Azért előfordul jó néhány zafírüveges óra elérhető áron.
-
ruci
csendes tag
Kíváncsi lennék, hogy egy 30ezer Ft-os casio-ban ugyanolyan minőségű edzett kristály van-e, mint egy 150ezer Ft-osban. Nekem egy zafíros casio-m van (6 éves), aminek tokja nagyon karcos, de a zafírüveg makulátlan.
-
oszamaster
csendes tag
válasz
Ezt nem mondod! Soha nem lesz akkor seikom. De érdekes módon mindenhol azt írják,hogy saját fejlesztéssel erősített kristály
-
tupacamaru
veterán
válasz
oszamaster #99481 üzenetére
És az edzett kristály üveg=Hardlex.
-
oszamaster
csendes tag
válasz
Ereshkigal #99479 üzenetére
Egy casioban sincs hardlex! Csak edzett kristály! Törnek ki belöle nálam szilánkok! Hardlex csak a seiko saját fejlesztése!
-
törölt tag
válasz
oszamaster #99457 üzenetére
Nem szeretnek latatlanban rendelni mert, egyreszt nem minden olyan mint eloben (Hamilton-ok pl. kepeken jobban bejottek) masreszt meg eleg gyerekmeretu a csuklom (sajnos).
A legtobb ora ami bejott az esetek 70-80%-ban nagy volt
Jobb biztosra menni ha ilyen problemas vagyok(#99461) oszamaster:
A zafir nalam is alap. Nagyon halas tud lenni, habar en ennyire nem vagyok halas szegenyke orammal mert munka kozben azert kap rendesen(#99476) Misi1979 :
En nem attol felek, hogy meg lehet-e karcolni vagy nem hanem azoktol a zafiroktol amik picivel kiemelkednek es az oldaluk veszely lehet egy repedes/tores szamara pl. Certina DS1 -
Ereshkigal
őstag
válasz
oszamaster #99473 üzenetére
Kb. 9 évig hordtam napi szinten egy kis gagyi, hardlexes Casio-t, nem sikerült megkarmolnom. Igaz, nem másztam részegen vele falon egyszer sem.
Én biztos vagyok benne, hogy meg tudnám karcolni a zafírt, épp ezért nem is kísérletezem a Certinámmal. -
JDMKid
tag
válasz
nem kell tartani a hardlextől. nagyon kell akarni, hogy azt megkarcold.
Átlag használat mellett nem is biztos, hogy kijön a különbség a zafír és a hardlex között. -
ruci
csendes tag
válasz
oszamaster #99471 üzenetére
Akkor nézd meg a 89659-es hozzászólást.
-
Misi1979
őstag
válasz
A zafírt simán meg lehet karcolni, nem kell hozzá gyémánt - kő, fém simán karcolja, csak megfelelő szögben kell érnie a zafírüveg felületét - és nem is a nagy nyomás a legfontosabb.
-
V-I-D-A
aktív tag
válasz
Hardlex-nél én például ilyen fóliát használok: [Fólia]
Kb. 500ft-ért megvédheted az órád üvegét. Szemből egyátalán nem látszik, fénynek fordítva kicsit narancsbőrhöz hasonló a fólia felülete. (mint az autók fényezése kb.)
Érdekessége, ha megkarcolódik a fólia, hajszárítóval megmelegítve "kirúgja magát" , tehát eltűnik róla a karcolás. Ez valami memória effektus, vagy mi.
Nyilván a zafír jobb választás, de amelyik óránál nem elérhető, ez is egy alternatíva lehet. Inkább ezt nézegetem, mint a karcolást. -
tupacamaru
veterán
válasz
Real_Necro #99469 üzenetére
Nem lesz 1000 méterig vízálló és vastagabb lesz a hátlap hogy az üveget bele lehessen tenni. Az 1000 métert csak hasra írtam.
Az én 500-asomon még üveg a hátlap.
-
oszamaster
csendes tag
válasz
Real_Necro #99469 üzenetére
A zafírt állítólag gyémántal lehet megkarcolni. Mondom nekem nem sikerült. A sima ásványis órámból törnek ki darabok. A zafírosaimmal semmi gond. Az egyik nagyokat kapott már,de semmi nyoma. Félek a hardlextől,pláne egy 100e vagy drádáb óránál.
-
WiZARD
addikt
-
ruci
csendes tag
válasz
oszamaster #99457 üzenetére
Az AT4010-es, amit eredetileg kinéztem magamnak, papíron veszi a német jelet, de valaki azt írta, hogy itthon nem működik. Így az AT9030-cassal szimpatizálok, meg a casio eqw-1200-assal.
-
Ereshkigal
őstag
válasz
vadászcsiga #99464 üzenetére
Akkor kb. mint a többi Accutron II-es.
icm: sok mindent kapsz ennyiért, de pont ilyet nem.
-
von toth
tag
válasz
GU-81M #99459 üzenetére
Odafigyelést igényelnek. Megváltoztak az óraviselési szokások, ezek a régi dolgok pedig nehezen tolerálták a mechanikai hatásokat és a vizet. A kézmosással is vigyázni kell.
Én is hordtam mindennapokban aztán elhagytam, pedig irodában dolgozom. Egyszer lenyúltam valamiért a számítógép mögé és sikerült megkarcolni a plexit.
Oda kell figyelni.
-
icm
tag
válasz
Ereshkigal #99463 üzenetére
Ennyiért kapok automatát is zafírral
-
vadászcsiga
félisten
válasz
Ereshkigal #99463 üzenetére
3-500$
-
Ereshkigal
őstag
Eddig nem. Még jó, hogy nem a 262144 Hz-et írták rá.
Értem én, hogy a Bulova (Citizen) büszke a precisionist szerkezeteire, de szerintem kár erőltetni az ilyen feliratokat. Gondolom a mechanikusokról sem véletlenül "kopott le" a rubis/jewels felirat.
Egyébként nem rosszak. Az árakat nem néztem, de gondolom itt sokan azt mondanák, hogy "ennyiért már automatát vennék". -
oszamaster
csendes tag
válasz
Real_Necro #99460 üzenetére
Pár napja láttam egy tag hauert. Azóta kicsit birizgélja az agyam. Lehet a közeljövőben beleugrok valami autómatába. Ha nem fog tetszeni,maradnak a bevált citizenek. Automatában csak aminek ahátuja is zafír. Tetszik az ablak a hátuján:-) Ez tetszik csak:-)
-
oszamaster
csendes tag
-
Real_Necro
veterán
válasz
oszamaster #99458 üzenetére
Most nekem az automata a cél. A pontosság annyira nem számít...
-
GU-81M
tag
Sziasztok!
A régi, de felújított Poljot (vagy hasonló, 60-as évekbeli) órák mindennapi használatra mennyire alkalmasak? A 17 köves változat nagyon tetszik (többször is linkeltetek már be róla képeket). Nagyon visszafogott stílusú órát keresnék, leginkább a Junghansok tetszenek, csak az áruk...
-
oszamaster
csendes tag
válasz
Real_Necro #99451 üzenetére
Nézegetem énis a seikot,de a citizenben megbízható az eco,meg a rádiokontroll faja. Soha nem kell buzerálni. Óra átálítást is megcsinálja,nem lepődök meg hónapok után,hogy 2 percet kések melóból. Kicentizem mindíg:-) utsó másodbercekben esek be:-)
-
oszamaster
csendes tag
válasz
#57919488 #99446 üzenetére
100-200 között van azért választék. Szépek amiket jelöltél,bár nekem az a stílus nem áll jól. Van ismerősöm aki nem európai kivitelt vett,és a rádio kontroll nem mükszik neki. Ebayen amerikából beszerezhető bármely típus. Vámmal is olcsóbb mint itt nálunk. És rengeteg olyan van ami itt nincs. csak azt kell nézni,hogy német jelet is vegye.
-
-
ad4m1337
aktív tag
Köszi az infot!
-
Real_Necro
veterán
válasz
oszamaster #99436 üzenetére
AT8011
Én is szeretem, már több mint egy éve meg van. Most viszont Seiko-t szeretnék...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest