Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MaUser

    addikt

    válasz volvoguy #3439 üzenetére

    Mechanikus órákról tudok nyilatkozni (olcsóbb quartz esetén nem hiszem, hogy olyan sokat számítana a jómunkásember). A Seagull (mint legnagyobb és 50 éves múlttal rendelkező kínai óragyártó) próbál betörni az USA piacára (pl. tourbillion 4000$-ért), de olyan alapvető minőség-ellenőrzési gondokkal küzdenek, hogy hiába a tized akkor ár, egyszerűen még így sem igen érik meg az árukat.

    Egyrészt ugyanezen werk-eket töredék áron eladják kínai kis cégeknek, akiktől megveheted a tourbillion-od 400$-ért a 4000$ helyett. Elvileg minőséget kapnál a tízszeres pénzért, de van review poros belsejű(!), megálló, karcos, láthatóan rosszul összerakott órákról, stb. A másik gond, hogy bár a legtöbb werk-ük egy az egyben egy ETA másolata, de a pontosságban hatalmas a szórás a nem megfelelő anyagminőség/gyártási pontosság és az összeszerelés miatt.

    Van persze nagyon sok gyártó, akinél lehet kapni automata órát ráncba szedett kínai werk-kel (Ingersoll, Armani, sok áruházi óra, stb.), de ezek ára már annyival nem olcsóbb, mint egy Orient vagy Seiko automata, amiről lehet tudni, hogy sok évig használható és garantáltan pontos órát kapsz (99%, hogy napi 20mp-es eltérésen belül vagy, míg kínai óráknál sokszor a 3-4 perc sem ritka és ezeket nem is mindig lehet beszabályozni rendesen a gyártási hanyagságok miatt). Ráadásul a net korában sok órás/kalandor is hirdet saját összeszerelésű/összeszereltetett és jutányos áron megvehető garantáltan ETA werk-kel készülő órát. Két elérhető árú kedvenc a fenti kategóriákból:

    [Planet Orient] ~160$ (a kiírt ár ne tévesszen meg senkit, 50%-os coupon-t google-lel is lehet találni annyira titkos:) ):

    [Steinhart flieger], 350€:

    ''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés