- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
volvoguy
addikt
2 kérdésem volna!
A Casio-m használati utasítása szerint a naptár funkciót reggel 8 és éjjel 1 között nem szavad állítani. Hát, én tegnap reggel 7 körül beállítottam rajta a 23-i dátumot. De még ma is 23.a van rajta. Miért nem váltott át 24.re?
A másik meg, hogy ti az óraszíjjat mennyire szorítjátok meg? Úgy tudom, hogy lazának kell lennie, hogy egy újjal be lehessen nyúlni a szíj és a csukló közé. Viszont nekem ilyenkor fel le csúszkál meg lötyög.
Ha egyel szorosabbra húzom, úgy már szépen megáll a karomon egy helyben, pici lötyögés van, de csak a helyén, nem túl feszes...de gondoltam megkérdem.... -
seiko
senior tag
nem a Junkers a gagyi, hanem a költséghatékonyság a fő szempont.
amúgy a kínaiak kiváló minőségben gyártanak sok minden.
mostanában volt a kezemben jópár kínai karóra, hát bizony csodálkoztam, milyen jó minőségűek a tokok, illesztések, és szépek a szerkezetek!
már csak az a kérdés, hogy milyen alapanyagokból készülnek.
az, hogy ráírják-e a "Made in Germany"-t, szerintem nem jelent semmit.
a Wenger vastagsága 10,5 mm. -
seiko
senior tag
ha jól működik az automatika, akkor néhány órányi használat után már a "topon" van az óra.
de ez sokban függ az órát viselő ember mozgás-intenzitásától is.
ha biztos akarsz lenni, hogy fel van húzva az órád, akkor húzd fel kézzel!
nem tudod túlhúzni, egy csúszókuplung védi a szerkezetet. -
q13579
senior tag
Sziasztok.
Kérdezném, hogy pl egy Tissot prc 200-as automatának hány óra használat szükséges, hogy a 40 órás járástartalékot "elraktározza"?
-
Veron
addikt
aha, de ezt beszéltük, és azt mondtad sokan Kínából szerzik be ezeket az alkatrészeket, tehát itt nem a Junkers gagyi, hanem ez a mai trend.
csak fura, hogy minden órán ott a Made in Germany felirat, de az alapmodelleken nincs. ez egy kicsit elgondolkodtató.ennek az órának nem találom a vastagságot. tudtok erről valamit? esetleg meg tudjátok saccolni?
-
volvoguy
addikt
Nem úgy gondoltam. Csak megvettem az egyetlen Casio-t 20k alatt, ami tetszett.
Aztán most h jött még egy kis cash, már bennem van az, hogy megvehettem volna egy másikat is...persze ez valami szuperfilózófia vagy mi, hogy mindig lehetne jobbat meg tetszetősebbet venni, csak pénz kérdése...
Ha most vennék, már ezt venném:
[link]ugyan annyit tud, csak mutatósabb
-
seiko
senior tag
amelyik tok acélból készül, az általában a 316-os.
biztos vagyok benne, hogy a Junkers a tokokat és üvegeket Kínából, a belső részeket Európából szerzi be. ha azt mondják, akár azt is elhiszem, hogy Németországban szerelik össze azokat.
de nem tudok arról, hogy a "Made in Germany" felirat olyan szabályokhoz lenne kötve, mint mondjuk a "Swiss Made". -
volvoguy
addikt
Van itt olyan személy, akinek több órája is van, és többet is használ? Mármint én mostvettem egyet, tetszik, de van még egy másik Casio modell, ami szintén tetszik. Persze a meglévőt el nem adnám, de megfordult a fejemben, hogy veszek még egyet.
-
Veron
addikt
Hi!
A Junkers azt vallja, hogy európai órákat készít, európai alkatrészekből német összeszereléssel. Ezért minden órán fel van tüntetve a "made in Germany", kivéve a belépőmodelleket, többek közt ezen sincs rajta. Nem gyanús ez kicsit?
Itt miért nem kérkednek a gyártási országgal? Esetleg nem ott készül?
A másik dolog: honnan tudom meg, hogy 316L acélból készült-e a tok? Mert ezt nem tüntetik fel a honlapon, csak az van, hogy "Szaténpolírozott tömör nemesacél tok". -
Szerintem egy karóránál teljesen felesleges.
Én mondjuk nevetek azokon is, akiknek a telefonjukon védőfólia van.
-
volvoguy
addikt
kéne vmi védőfólia az üvegre...talán volt is csak az üzletben leszedték...lehet vhol vennni? vagy felesleges?
-
volvoguy
addikt
Na ez a másik nagyon fontos!!!
Hogy hordjam? Mármint a számlap nézzen felfele, mint ahogy normálisan szoktak hordani egy órát, vagy lefele, tehát a csuklóm alsó részén legyen a számlap?
Ti hogy viselitek? Mármint nem szerencsés mindenhova odavágni....főleg az üveg miatt...
-
volvoguy
addikt
Na veszek órát. Casio lesz, a következő modell:
[link]A kérdésem csak a következő:
Ugyebár amit venni készülök nem kronó....de mégis mi a kiszemeltem és egy kronó közötti különbség?
Pl. ezzel összevetve?: [link]
Hisz mindkettőnek a a számlapján 3 kis számlap van...csak a 2. órának 3 gombja van...
ez adná a különbséget?
-
q13579
senior tag
Sziasztok.
Megvettem életem első automata óráját egy Tissot prc 200 személyében.
Szeretnék érdeklődni, hogy érdemes-e óraforgatót venni? Jobb-e egy automatának, ha folyamaosan működik, vagy nem "bántja" az órát, ha le-le áll időnként?
-
Alvin66
csendes tag
válasz
volvoguy #3623 üzenetére
Onnan lehet meggtudni, hogyy az van az orara irva, hogy japan movm. Case in Thailand.
Ez annyit jelent, hogy japan szerkezet, amit thaifoldon "tokoztak". Ugyhogy ez egy "japan" ora elvileg, bar persze nem a japan piacra, japanban gyartott ora.
Bar nem tudom van-e ennek egyaltalan jelentosege, hiszen "japan" oragyarban keszul Thaifoldon. Japan szabvanyok szerint rakjak ossze gondolom. Ugyanugy nem thaifoldi ora, ahogy az Audi TT sem magyar sportkocsi. -
volvoguy
addikt
Casio órát szeretnék. De honnan tudom ,hogy amit venni készülök eredeti japán szerkezetes, nem pedig vmi török import?
-
Veron
addikt
oké, hogy van neve, de akkor ez azt is jelentheti, hogy igazából nem minőségibb az óra (leszámítva a kis különbséget a szerkezet terén), hanem a márkát kell itt is csak megfizetni, most oly sok helyen máshol.
a Festina milyen gyártmány? egyébként még egy belépő szintű Certina-Tissot vonal 50-60 ezer körül is a vedd-hordd-dobd kategória, nem?
-
Kopa
tag
Sziasztok!
Tissot Le Loclehoz hol tudnék új bőrszíjat venni olcsón, persze nem muszáj tissot szíj hozzá? Esetleg a szövet szíjjak tartósabbak? -
seiko
senior tag
az ETA szerkezet megbízhatóbb, mint a Ronda.
a Certinának van múltja (neve), a Junkersnek nincs, legalábbis óragyártás terén.
hogyan magyaráznád azt, hogy pl. egy ETA 2824-essel szerelt noname karóra hetedannyiba kerül, mint pl. egy Bretyó?
Unitas 6497-essel szerelt Panerai majdnem (vagy több mint) egy millió (!) Forint.
maga a szerkezet ~60ezer Ft.
jobb ebbe a témába nem belemélyedni!Festina: általában Miyota szerkezettel szereli az óráit, zafír nélkül adja azokat. vedd-hordd-dobd el kategória.
jó esetben hosszú évekig működhet gond nélkül. -
Veron
addikt
Hi!
Zöldfülűként értetlenül állok a következő dolog előtt. Van ránézésre két nagyon hasonló óra, két különböző márkától.
Legyen pl. egy kvarc Junkers 30ezer Ft-ért és egy Certina 60-ért, a konkrét típus nem is érdekes. Mindkettő kvarc, bőrszíjas, viszonylag egyszerű óra, másodperc mutatóval, dátumkijelzéssel, a Junkersen van második időzóna mutató is, a Certina meg zafíros.
Mindkettőben svájci kvarcszerkezet rejt, a Junkers Rondat, a Certinában ETA-t. Gondolom nagyságrendi különbség nincs a két szerkezet között.
Na de akkor honnan jön a kétszeres szorzó az árban? El lehet várni, hogy a Certina jobban összeszerelt, minőségibb karóra, vagy egyszerűen csak a név miatt van ez? Még a garanciában is egyformák, ha jól gondolom mindkettőre két évet láttam.
Kösz a felvilágosítást! -
Sziasztok!
Egy Seiko Sporturát vettem kb. másfél éve újonnan. A vásárlástól számítva az elem 10 hónap alatt lemerült. A szervízben kicserélt - mint utóbb kiderült - maxell elem már csak hat hónapig bírta. Lehetséges, hogy az órával van a probléma?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB GDDR6 Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Apple TV eladó
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest