Hirdetés
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rák
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
-
LOGOUT
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
Már korábban jártam itt, akkor Police órát szerettem volna venni. Közbe lemondtam róla. Most viszont szeretnék vennie gy Fossil márkájú FS4437-es típusú karórát.
Tudom ez a márka sem jobb semmivel óragyártás területén, de jelenleg ez nagyon tetszik és ami még kinéztem Certinát kicsit sokallom. Nyáron lehetséges újra megyek ki svájba akkor szerintem beszerzek egyet. Eddig összesen 6hónapot éltem kint, de valahogyan az órák elkerülték a figyelmemA lényeg, ha esetleg tudtok hasonló kinézetű, kicsit robosztusabb órát, mint a fent említett példány, akkor szívesen venném a tippet.
Előre is köszi. -
seiko
senior tag
válasz
Alvin66 #2894 üzenetére
"A Poljot 3133-as kronográfszerkezet:
Ezt a Poljot az 1970-es évek közepétől gyártja folyamatosan, mégpedig a Valjoux 7734 svájci szerkezet licence alapján. A szerkezet az orosz gyártásban némi átdolgozáson esett át, a kövek száma 17-ről 23-ra nőtt, más ütésbiztosítást, új billegőt kapott. A szerkezet 31 mm átmérőjű, 7.35 mm magas, 21600 óránkénti féllengésszámmal dolgozik, tehát 3Hz-es. Járástartaléka mintegy 42 óra, járó kronográffal is legalább 37 óra. A dátummutató nem igazi ugró dátum, már 11 óra 30 perc körül elkezdi láthatóan tolni a dátumot, majd 11 óra 55 körül ugrik át végleg. Gyors dátumváltás sajnos nincs, de viszont elegendő az órát egyetlen órával visszatekerni, hogy a dátumváltó kilincse beakadjon a dátumgyűrűbe, és váltson, tehát néhány napot nem túl nagy gond előreállítani. Sajnos – régebbi konstrukcióként – másodpercstop sincs. Az alap óramű hagyományosnak nevezhető svájci horgony-gátszerkezet, a billegő sima, nikkel, lapos spirálú hajszálrugóval és egyszerű hajszálrugókulccsal párosítva."
-
seiko
senior tag
válasz
Alvin66 #2894 üzenetére
"Around 1966, Venus offered Poljot the tooling and license for their cal.
175. They refused this offer, however, because they had already been
producing the practically identical cal. 150 for seven years."ez mondjuk a Poljot 3107-re vonatkozik, de a 3133-t is licenc (Valjoux 7734) alapján gyártják, a gépsorral együtt vették meg a jogot hozzá.
maga a szerkezet egy robusztus, megbízható darab, elfogadható pontossággal.
mivel úgyis fel kell húzni naponta, nem okoz problémát a beállítása sem.
a dátumállítás kissé macerás. -
Alvin66
csendes tag
Van itt esetleg valaki, aki ex-szovjet orakkal foglalkozik?
Tanacsot szeretnek kerni, hogy erdemes-e a "gyujtemenyemet" kozepesnel valamivel jobb allapotu Vostok Precision-nel, ( aranyszinu werk ) illetve Poljot Deluxe-al ( automata werk ) boviteni, vagy ezekkel mar nem erdemes foglalkozni? Olyan 10-12 ezer Ft kornyeken lehetne hozzajuk jutni darabonkent.
A masik kerdes, hogy egy Poljot kronografban talalhato - es a Venus werkekre hajazo - szerkezetek milyen minoseguek? Valami licensz lehet, vagy sima koppintas?
Koszi elore is. -
Kombat
őstag
válasz
Aladdin #2891 üzenetére
Köszi!
Igazából szem ágában sem állt iránytűset venni, stopperest akartam, de a boltban lévők közül ez tetszett a legjobban így ez lett." a boltban lévők közül ez tetszett a legjobban"
Ezt úgy kell érteni, hogy Fossil-t, Casio-t nem akartam, viszont 30k-nál nem akartam többet kiadni. -
Kombat
őstag
Na vére vettem egy órát, igaz nem olyat mint amit kinéztem (seiko), hanem egy ilyet: [link]
Vélemény róla?
(Tudom, hogy nem egy csúcskategória, de nekem erre futotta...)
-
Alvin66
csendes tag
Ja, ebben lehet valami igazsag. Persze 3-400 ezret kiadni egy oraert mindenkeppen nagy aldozat, akinek konnyen megy, az is ketszer meggondolja szerintem.
Mas meg sporolgat, meg osszeszedi innen-onnan, ha nagyon orabuzi. En is ugy kaparasztam ossze, volt ra megtakaritasom, szuleimtol a diplomaosztomra is azt kertem hogy szalljanak be a dologba. Szoval en is "osszesporoltam." De ezzel nem azt akarom mondani, hogy mindenkinek sporolni kell ezert. Nyilvan vannak olyanok, akik kiteszik lazan... En a sajat peldamat irtam le, mas helyzetet nem tudom. Az biztos, hogy ha valaki nagyon bele van esve egy szep es jo oraba, az valahogy osszeszedi az arat vegul, ha igazan akarja. Ha 5 ev alatt, akkor is. -
Aladdin
aktív tag
válasz
glutamin #2881 üzenetére
"A karóra a férfi legszemélyesebb használati tárgya, még az autónkat is sűrűben cserélgetjük mint ezt."
Hááát. Az utóbbi pár évben azért megfordult nálam egypár. Keresgéltem az igazit. De sosem nyugszom, mindig jön újabb, jobb
Autóból is, csak az más nagyságrend, így nem tehetem meg, hogy csereberéljem. -
Alvin66
csendes tag
válasz
glutamin #2881 üzenetére
Ha a Casio-val kapcsolatos resze az iromanyomnak felreertheto volt, akkor szeretnek tisztazni valamit: semmi bajom a Casio-val, sot jo par Casio oram van, mi tobb, meg tervezek is egyet venni. ( G Shock Giez szeria valamelyik darabja.)
Az viszont teny, hogy en a Casiot nem tekintem a szo klasszikus ertelmeben vett oranak es napi hasznalatra nem is hasznalom mar egyiket sem. Illetve egy kivetel van, sportolasra( uszoda es light-os hegymaszas ) hasznalom csak, ekkor kifejezetten "csak" idomeresre. Milyen meglepo...:-))
A "ferfi ekszer" funkciora szerintem ertelemszeruen nem alkalmas. Foleg a drabalisabb darabok. Igaz persze hogy nem is arra keszulnek. -
glutamin
őstag
válasz
Alvin66 #2877 üzenetére
Ezzel az állásponttal nagyjából egyetértek. Talán annyi eltéréssel, hogy egy agyonbonyolított de a maga nemében jó minőségű Casio után én ennél az aránylag olcsó márkánál maradtam, amikor a fenti órámat vettem. Röhelyes, de több ismerősöm is nagyon kíváncsian nézegette, amíg új volt, aztán a Casió felirat láttán már jött is egy többé-kevésbé lefitymáló vélemény.
A karóra a férfi legszemélyesebb használati tárgya, még az autónkat is sűrűben cserélgetjük mint ezt.
-
Alvin66
csendes tag
Ja, ha meg tehetnek visszamenoleg egy megjegyzest az eppen lecsengoben levo "replika versus valodi" vitahoz: en ugy tapasztaltam magamon, hogy egyfajta szemleletbeli evolucion megy vegig az ember elete soran. Eloszor teenagerkent egyaltalan nem erintik meg az orak, mondvan ugyis van az mobiltelefonban, akkor minek vegyek megegyet a csuklomra is. Utana jon az, hogy egyszerubb megis venni egyet haromezerert es azon nezni az idot. Utana jon az, hogy trendibb kell, ekkor jonnek a barmilyen kvarcok utan az utosen kinezo, agyonbonyolitott kvarcok. Ezek utan az ember beleszalad egy oltonyos allasba, ahol mar nem mutat valami jol a kezen a ket kilosnak kinezo waveceptoros, husz regiszteres bomba Casio es elkezd nezelodni valami "uriemberesebb" kinezetu oraert. Amikor megtudja egy komoly ora arat, akkor jon a felhaborodott menekules egy thaifoldi replikahoz, merthogy ugyse mondja meg rola senki hogy nem igazi ugyebar... Aztan az ember eljut oda, hogy talan tenyleg nem mondja meg rola senki, de en, aki viselem, tudom hogy gagyi es emiatt mar nem veszem fel. Utana vesz az ember egy egyszerubb, megfizethetobb, de legalabb valodi japan, vagy jobb esetben egy svajci mechanikust. Seiko5 es Tissot pr50 es tarsai. Ekkor mar nem villogtatja ki a zako ujja alol, mint a 30 dollaros Rolexet, de legalabb a tudat - hogy megiscsak eredeti orat visel - az mar legalabb megvan. Azutan jo par ev sporolas utan az ember vesz vegul - ha megteheti - egy normalis 3-400 ezer forintos svajci mechanikust es onnan mar rendben van a dolog. Ez egy kb. 20 eves folyamat, melynek minden allomasan mas hozzaallast kepvisel az ember az orakkal kapcsolatban.
Nekem legalabbis ez volt eddig az "evoluciom"... Nyilvan ez mindenkinel kulonbozo lehet, de pont emiatt nem szallok soha vitaba senkivel, aki a replikak elonyeit, vagy egy jo kis Casio elonyeit, esetleg az alap Tissot elonyeit bizonygatja nekem. Azert nem szallok vitaba, mert akkor, abban a pillanatban, abban az osszefuggesben mindenkinek ugyanannyira "igaza" van.
Szerintetek igy van ez? -
Alvin66
csendes tag
A horgony az a logo az oran a markajelzes felett. Egy kis stilizalt kep, ami egy hajo horgonyat abrazolja. A regebbieken ez korben forgott, amikor az ora jart. A mostaniaknal nem tudom van-e meg egyaltalan. Jopofa geg, de nem tudom van-e mas jelentosege.
Szoval nem az ora alkatresze, legalabbis nem klasszikus ertelemben.
Ha butasagot irtam, majd kijavit valaki. De en igy tudom. -
Alvin66
csendes tag
Sziasztok,
kozben voltam a beteg Valjoux7750-el a Hantos Ido-nel es azt mondhatom, hogy nagyon korrektek voltak velem. Egy perc alatt megcsinaltak, nem kertek erte semmit!
Csak ajanlani tudom oket mindenkinek. ( Parkolni marha nehez elottuk, de errol meg nem ok tehetnek... ) -
O$zkł
aktív tag
nézegettem vaterát és sokszor előfordul olyan kérdés, hogy a horgony forog e(ezt a kérdést általában a RADO óráknál tapasztaltam) mire utal a kérdés valamint miért olyan fontos, hogy a horgony forogjon meg úgy amúgy is milyen rés a horgony?
-
Furfangos
tag
Hoppá,most nézem hogy töröltek pár hsz-t,
Miért? -
hitman,
őstag
Üdv mindenkinek!
Nagyon kezdő vagyok ebben a témában sőt sose volt karórám!
Viszont az elmúlt időbe nagyon sokat gondolkoztam rajta hogy kéne valami szép igényes óra!
Mivel nem nagyon izgat a márka meg stb csak hogy jól nézzen ki és sok pénzt sem szeretnék beleölni, ezért arra gondoltam hogy valami replica kéne nekem.
De mivel teljesen kezdő vagyok ezért lenne pár kérdésem!
Mennyire látszik gagyibbnak egy replica az eredetinél?
A műszaki dolgok nem érdekelnek csak a kinézete,hogy ott nagyon feltűnő e hogy gagyi?
Gondolom több cég is csinál replica és azok között sok e a különbség?
És hogy hol érdemes ilyet keresni?
Konkrétan egy ilyen órára gondoltam:
[link]
vagy
[link] -
Eagl3
veterán
Kösz a válaszokat, nekem is tetszik amúgy, még egy kérdésem lenne, hogy ezt a tachymetert hogy kell használni?
-
Zewa
senior tag
Sziasztok!
Első órának nevezhető karórám vásárlása előtt állok.
Szeretnék valami elfogadható órát magamnak de a keret ~25k-nál végett ér.
Ebben az árkategóriában mire érdemes ügyelni?
Acél tok+zafír üveghez mennyire érdemes ragaszkodni?
Elég kényes ízlésem van de ez pl bejövös. Casio EF-502DHa valaha eljutok oda hogy megengedhetem magamnak az tuti ezt fogom választani. Egyszerűen tökéletes.
-
Furfangos
tag
válasz
Aladdin #2851 üzenetére
Értem,köszi az infót.
Én úgy vagyok vele,hogy kvarcért nem adok annyi pénzt,amiből egy jó automatát lehet venni.
Egy G-10-es szerk-el szerelt Certinám van kvarcból,kb 10 másodperc havonta az eltérés.
Újonnan max 70 ezer,de használtan szép állapotban már 35-ért lehet venni.
Egy Omega,vagy Breitling kvarc használtan is 150-felett van bőven.
Óriási az árkülönbség.Nincs akkora használati értéke,hogy ennyivel drágább legyen.Még jó,hogy csak kevesen gondolkoznak így,bajban lennének az óragyárak
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen egeret válasszak?
- OLED monitor topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Projektor topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Napelem
- Gumi és felni topik
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest