Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
volvoguy
addikt
Üdv. Kinéztem egy ilyet: [link]
Helyben lenne 17.990Ft
Rendelve, ingyenes házhoz szállítással 16.990FtMinden "schilling" számít, csak nem tudom hogy bemerjem-e vállalni a csomagszállítást. Azért helyben biztos...alkudni viszont nem hinném hogy lehet...
Szerintetek?
-
válasz
ujskodas #3395 üzenetére
3 évig használtam a Casiot és nagyon meg voltam vele elégedve, fél év alatt maximum 1 perces késést szedett össze.
Igazából aránylag jó áron jutottam hozzá ehhez a B&R-hez, nagyon megfogott a design és nem egy tömegcucc, tekintélyt parancsol. Mindenképpen olyan órát szerettem volna, amiben a másodpercmutató "úszik" és ilyen kvarcban elég ritka - ha van egyáltalán.
Édesapámnak egy [ilyen] Casio Oceanus órája van, baromi jó dolog, hogy nem elemes és atom pontos, de teljesen más kategória.
-
Most vettem észre, hogy van ilyen topik is a PH-n
1 hónapja hoztak nekem külföldről egy automata Bell&Ross BR01-92 replikát.
Sosem volt még előtte mechanikus karórám, az első napokban még zavart, hogy után kell állítani pár naponta, mert ha nincs a kezemen egy napig, akkor késik 1-2 percet, de már megszoktam és imádom.
46mm az átmérője, szóval nem egy kis darab. Féltem is egy kicsit, hogy a vékony csuklómon hogyan fog kinézni, de szerintem nem vészes. Az előző Casio karórám [link] már valami viccnek tűnik emellett -
volvoguy
addikt
Casio órát néztem ki magamnak, vagyis konkrét típus nincs, de mindenképpen analógot szeretnék, lehetőség szerint barna bőrszíjjal, bár az "öreguras" modelleket kerülném.
Mit gondoltok, 4szögletű óra mennyire illik egy 21 éves sráchoz? Szeretem a sportos, de ugyanakkor elegáns stílust...Néhány példa:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Mint látjátok az ár sehol nem lépi át a 20e-t, és ezt szeretném hogy így is maradjon, sőt, leginkább annak örülnék, ha olyan 15k körül tudnék szerezni egyet, pl. a legutolsót.
Vélemények?
-
seiko
senior tag
válasz
csupahatos #3375 üzenetére
a kommersz Casio-k 20ezer alatt vannak.
ennyiért kapsz acél tokot, fém csatot, zafírt, 50m vízállóságot, és kb. 10 évig kifogástalanul működő szerkezetet, amiben csak az elemet kell cserélni.
és egy normális design-t.melyik német szerkezetre gondolsz, mert amiket mutattál, azokban japán, ill. litván szerkezet van.
szerintem a japán stabilabb, a litván szebb, de mindkettő a minőségi lista alján helyezkedik el.
mondjuk a kínai automaták felett, de a svájciak alatt jóval.
a Seiko5-ösök környékén.
mindkettőben szintetikus rubin kövek vannak. -
csupahatos
csendes tag
köszi a válaszokat! igazából fontos szempont a "csontvázas szerkezet"! A Vostoknak ellenben a designja teccik nagyon!
Seiko: a casiot kicsit kommersznek tartom, ennyit nem adnék ezért a márkáért... (remélem nem veszed rossz néven)
A német és orosz szerkezet közt van érdemi különbség! Ezekben milyen kövek vannak (gondolom nem szintetikus rubin)?
-
seiko
senior tag
válasz
csupahatos #3371 üzenetére
kb. azonos minőséget képvisel mindhárom óra.
a két németben Miyota szerkezet van, a litvánban Vosztok.
szerintem kissé drágák a minőségükhöz képest.
én még nézelődnék. -
Alvin66
csendes tag
válasz
csupahatos #3371 üzenetére
Hat, ha a harom kozul kell valasztani, szerintem a Vostok. A masik ketto mintha kinai gagyi lenne, persze lehet hogy nincs igazam.
En fontolora vennek meg ket tipust, a Tissot PR50 automatat es egy Seiko 5 sportot. -
csupahatos
csendes tag
Tisztelt Fórumozók!
Diplomaosztó alkalmából szeretném meglepni az öcsémet egy automata karórával. Hosszas keresgélés után három típus maradt a kalapban:
[link]
[link]
[link]Véleményeiteket szeretném kérni ezekről az órákról (tartósság,pontosság, minőség, szerkezet, tapasztalat stb.)
Előre is köszönöm a válszokat!
-
seiko
senior tag
az alsó árkategóriában a Casio-nak van néhány szép zafíros analóg kvarcórája.
a Hardlex valahol az ásványi üveg és a zafír között helyezkedik el keménységileg, az üveghez áll inkább közelebb.
de vannak olyan barbár óratulajdonosok (mint pl. én is), akik még a zafírt is meg tudják karcolni!
-
Veron
addikt
sajnos emiatt a zafír dolog miatt nem vettem még meg. pedig nagyon tetszik, de a karc az nem fog sajnos.
akkor fordítsuk meg a dolgot: 20-25 ezer Ft környékén még elég kevés zafírüveges óra van. talán a Pulsarnak van 1-2 olcsóbb modellje, ami ilyen üveggel rendelkezik. tudsz valamit ajánlani a fenti kritériumokkal?
(a Seiko hardlex üvege milyen viszonyban van az ásványi üveggel?) -
Veron
addikt
summa summarum: Miyota jöhet, 3 ATM-es órában meg ne fürödjek lehetőség szerint.
a polírozást nem házilag gondoltam, hanem órásnál. kerestem zafíros órákat, de vagy drágák voltak, vagy nem tetszettek. azt viszont baromira nem szeretném, hogy megkarcolódjon az első héten, és amíg hordom ott éktelenkedjen a karc az órán. valami megoldás van erre? -
seiko
senior tag
ha éppen ez tetszik, akkot vállalható.
a Miyota a Citizen szerkezetgyárának márkaneve, jelenleg a legnagyobb számban ők gyártanak kvarcszerkezetet.
olcsó, jó szerkezetek, javítani nem igazán lehet őket, de beszerezhetők cseréhez, ha elromlanának.
a 3 atm (cseppmentes) vízállóság eső és kézmosás esetén még megfelelő, zuhanyozáshoz már kevés.
az üveg sima ásványi üveg, a duma csak parasztvakítás.
megkarcolódhat, és polírozni házilagosan nem igazán lehet. -
Veron
addikt
Sziasztok!
Keresgélés, próbálgatás és természetesen a hsz-ek olvasgatása után közel a döntés, mégpedig e felé tendálok: Skagen 396. Vállalható darab szerintetek? Már nem formai, hanem műszaki szempontból kérdezem.
Egy pár kérdést azért még feltennék gyorsan:
-A Miyota szerkezetről mi a vélemény?
-A 3 ATM vízállóság, ha jól tudom zuhanyzást még megenged, ez igaz? Nekem pont ennyi kellene.
-Az üveg anyagára azt írják: "Super Harden Mineral". Valaki tud erről valamit? Nyilván nem zafír keménységű, valakinek van tapasztalata vele? Lehet ezeket mondjuk polírozni, ha megkarcolódnak? Mert ez az egyik nagy félelmem.Kösz!
Veron -
fodorv
tag
Sziasztok!
A Roamer órákról mi a véleményetek?
Üdv -
Veron
addikt
Hi!
csak hogy kicsit összekuszáljam a szálakat: mi a véleményetek a pulsar-lorus vonalról? ezek ugye a seiko csoporthoz tartoznak annyira rosszak nem lehetnek (laikus vélemény). és itt most a mechanikus és a kvarc szerkezeteket is értem, mindkettőről érdekelne a véleményetek. mindkét márka mindkét szerkezetéről.
kösz!
Veron -
blt.62
őstag
Szio!
Segítséget szeretnék kérni tőletek,mert óravásárlás előtt állok és ismeretlen területre tévedtem. Egy Suunto órát néztem ki magamnak (küldöm a képét,és leírását) nálunk 120 ezer körül árulják hivatalosan,de 40-ért kapnám külföldről. Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Előre is köszi.Vert. seb.+Mag.mérés 9km,Log Graph,Mélységmérő 10m-igAdatrögzítőhöz gyorsválasztó gombBarométer hőmérsékletmérőAut.mag. barométer mely 7 napig tárolhatóIdőjárás előrejelzésHő.mérés 1° C-os felbontásban ( -20°C-tól +60°C-ig mér)Az iránytű 1°-os felbontással mérChronographVisszaszámlálásStopperPontos idő12/24 órásNaptárÉbresztőKét időzónaNapkelte/nyugta mutatásaMatrixkijelzőHáttérvil.Vízálló nyomógombok 30m-igAz órakeret ásványi üveg, acél óraház és karszíj Egyénileg végezhető elemcs.4 nyelv. ÚJ
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Formula-1
- Gitáros topic
- Automata kávégépek
- Parfüm topik
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest