Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
-
LOGOUT
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
volvoguy
addikt
nos a DoroChron órákról sikerült lebeszélnetek....tényleg utánaolvastam, vacak mind....csak azért megtévesztő, mert jól néz ki maga az óra mégha egy kupac szar is, de tényleg jó pofás kis óra.....úgyhogy az én pénztárcámmal kezdetnek a Timex is megteszi, vagy Casio ha van olyan ami tetszik
Amúgy vicces, egyik üzletben a Saphir márkára próbált rábeszélni a nő, mondván nagyon jó, japánszerkezetes óra, mondanom sem kell, ennek sincs weboldala, de azt mondta megbízható.....gondolom kamu volt.....
-
volvoguy
addikt
tehát ne is keressek weboldalt meg semmi hivatalosat a neten...amúgy.....bevoltam nemegy ékszerüzletbe, voltam olyanba, ahol volt Timex és DC is......csaj azt mondta, a Timex belseje műanyag, ezért nem ajánlja, válasszak inkább DoroChron-t, sokkal megbízhatóbb...meg még a Lorus-t javasolta......de össze vissza kamuznak, ha az ember nem jár utána a fórumokon, mert simán megvettem volna a DC-t..de ha tényleg egy ócska vacak, amit az üzletekben is úgy forgalmaznak, mint az alsókategória királya.......hát akkor nem....
Amúgy a Lorus-ról hallott már vki, és a Police napszeművegekről?
-
-
volvoguy
addikt
csak az a baj, hogy casio-ban nincs olyan ami tetszik.....klasszikus analóg kivitelben, barna vagy barnás bőrszíj, visszafogott, letisztult dizájn...nekem a Casio órái túlságosan vaskosak, modernek....maga az óraszerkezet is elég nagy, szinte egybeolvad a szíjjal.....egyáltalán nem illik rájuk a klasszikus jelző
amit linkeltetek oldalt azon pl. egyetlen egy sem tetszik.........
-
Giovanny
őstag
Üdv.Seiko,látom Te itt nagyon értesz az órákhoz,vennék magamnak egy karórát csak nem tudok eldönteni Tissot vagy Certina legyen ? Árban olyan 100-120k gondoltam.De ha van más alternatíva akkor jöhet az is. Köszönöm.
Üdv. János.
-
jookomak
őstag
válasz
volvoguy #2386 üzenetére
Miért nem nézel egy olcsóbb citizent, vagy casio-t? biztos találnál olyat, ami ízlésednek, és pénztárcádnak is megfelelne. Casio-im voltak többnyire, soha semmi gond nem volt velük. az egyik hajlamos volt a beázásra, de bepárásodott, kiszáradt, azt működött tovább.
itt egy bolt pl. [link]
amúgy nem ismerem pontosan ezt a timex-et, de ránézésre az amerikai versenytársa a casio-nak.
Amúgy nem kell ügyvezetőnek lenni, hogy drága órát vegyél. elég ha megtetszik egy... -
volvoguy
addikt
nos, mivel nem vagyok ügyvezető, sem bankár, ezért nyilván nem fogok venni 60-80-100-200ezer forintos órákat, jó lesz nekem ez a 20.000 körüli árkategória is, akármennyire is "gagyik".
de hogy a Timex-nél és a DC-nél maradjunk...ugyebár ahogy írtad nem éppen minőségi cuccok, a Timex-nek legalább van weboldala is, magyar is ráadásul, ami sokat elárul a márkáról, ugyanakkor a DoroChron-ról semmit sem találtam a neten.
Plussz DC név nekem korábban nem volt ismerős, tény hogy ha kimondod, jól hangzik, viszont a Timex órákról már hallottam...A lényeg, hogy ebben az árkategóriában legyen megbízható, vagyis ha belerakom az elemet, felhúzom, akkor járjon....járjon ameddig csak újra elemet nem kell benne cserélni....és hát akármilyen is a belső szerkezetük, hogy msot mérnökök rakták össze csúcstechnológiával svájcban vagy kínában, a lényeg hogy normális használat mellett önhibából ne menjen tönkre.....
Így melyik? DC vagy Timex? Egyáltalán ebben az árkategóriában van minőségbeli különbség akármennyire is vacak a DC és ismertebb a Timex?
-
finest
addikt
Seiko, meg tudod mondani, h a római számos órák számlapján a 4-et miért IIII -nek írják és nem IV-nek?
-
seiko
senior tag
válasz
volvoguy #2382 üzenetére
mindegy, melyiket veszed meg.
elég gyenge minőség mindkettő.
sajnos egy jobb kronográf 70-80 ezer Forintnál kezdődik, és még az is javíthatatlan szerkezettel készül.
a DC egy osztrák aukciós ház, órát nem gyártanak.
az Orex szégyene, hogy elkezdett ilyen "órákat" forgalmazni.
ennyi pénzért inkább keress Casiot, azoknak legalább van múltjuk. -
volvoguy
addikt
üdv. karórát szeretnék magamnak venni. most van oylan akció a Timex-nél, hogy egyet fizet (a drágábbat) kettő vihet, sztem korrekt ajánlat. ki is néztem egyet, meg be is szerveztem egy csajt, így a költésgek is megoszlanak. igen ám, csak hiába a kedvezményes akció, ha az óra nem oylan, amit szeretnék...ugyanis én kronográfra gondoltam....oylat pedig 20k alatt akcióban szinte lehetetlen kapni...
De!
az egyik üzletben egész jó áron vannak a DC órák, találtam is oylant, ami tetszik:
- barna szíj, analóg
- kronográf + iránytű
- stb stb stb....ez 19k.......a timex meg 14990.......szerintetek? sokkal jobban tetszik a DC, nagyon faszán néz ki, jó sok funkcióval, amig a timex kicsit fapadosabb....mennyire jó a DC ismeri valaki? megéri még gyűjtögetnem, és egy közel 20k-s órát vennem?
nem használnám extrém dolgokra, nem mászok heyet, nem túrázok, nem is búvárkodom....
tehát timex akcióban olcsón, vagy drágábban DC....tpíusokat sajna nem tudok mutatni, mert a neten nem találtam....
-
Furfangos
tag
Azért is akarom inkább cserélni,mert ötvenért nem adom el.Akkor inkább megtartom.
Bár most nem nagyon adnak el órákat,vaterát nézegetem,és a4 hónapos Ds Royal Certinát nem tudja eladni az illető 60000ft-ért pedig az új ára 170körül van...
Igen tényleg a névre buknak sokan,koma is azért vette meg mert hogy Tag,de az ő dolguk.
Én biztos nem vennék Quartz órát 200-ért.Akkor inkább egy kicsit még köhögnék és egy automatát. -
Furfangos
tag
Hát az az igazság,hogy vettem egy Certina Ds Furioust.De rájöttem hogy nem az én stílusom,egyszóval nem tetszik.Jó áron jutottam hozzá,elkapkodtam és megvettem.
Egyszer sem volt a kezemen,számla minden megvan hozzá.Ezt szeretném becserélni valamibe.Mert eladni szinte lehetetlen.85ezer most az új ára,és 65-ért senkinek nem kell.
Igazából nem is tudom mi az ami kellene...Egy certina automatára ráfizetnék,
esetleg egy szép quartz-ra is.Ismerősöm most hozott be amerikából egy Tag Heuer-t
az F1-Kimi szériát,hát nem tudom...szerintem egy kalap xar...már a kinézete.
És két kiló volt,itthon 330ezer!De ő is megbánta,már árulja.Ezt csak azért mondom,mert sokan beleesnek abba a hibába,hogy megvesznek valamit mert olcsó.
Aztán rájönnek hogy nem is tetszik.Én is ilyen vagyok -
seiko
senior tag
2009 szeptember 6-án, 10-15 óráig órabörze a Hotel Mercure Buda szállóban. A Déli Pályaudvar mögött. ingyenes értékbecslés, adás-vétel-csere. Ön is hozza el régi óráját!
-
ujskodas
tag
Concret, Seiko! Nem tudtok aludni?
-
Furfangos
tag
Üdv
Tudtok esetleg valamit a Szept13-án tartandó órabörzéről?
A radisson békehotelbe lesz ennyit tudok,de például belépődíj van?
Megy esetleg valaki közületek?
Üdv -
seiko
senior tag
válasz
concret_hp #2366 üzenetére
egyszerre most csak öt, de nem képviselnek "értéket".
egy svájci kvarc, egy orosz kézihúzós, egy japán "rádiós", várok egy kínai automatát, és a fiókban pihen egy ajándék svájci automata (ezt nem hordom).
viszont az órák szeretete több évtizedes nálam. -
seiko
senior tag
válasz
venember83 #2363 üzenetére
kb. ennyit ér.
-
venember83
nagyúr
Fele áron (100 euró) ajánlottak egy Citizen AT1091-54F karórát. Bevizsgálás nem jöhet szóba, elvileg egy éves, 5 évre szóló garipapírral. Jó üzlet? Automata órát szeretnék, de a pénz nagy úr.
-
seiko
senior tag
amúgy véleményem szerint túl sok jelentősége nincs annak, hogy mennyi időnként kell cserélni ezeket az energiatárolókat.
ha vízálló óránk van, akkor abban 3-4 évente cserélni illik a tömítéseket, tehát az órát meg kell bontani.
ha pedig a környezetszennyezés csökkenésére gondolunk, akkor az igazi megoldás tisztán mechanikus (többszáz éves tapasztalat), vagy spring-drive (rugós energiatároló) órát venni!
jópofa műszaki megoldás ez az "eco-drive", "tough solar", "kinetic", de gyakorlati hasznát egy jó kvarchoz képest nem látom.
mondom ezt úgy, hogy nekem is volt (van) ilyen órám. -
seiko
senior tag
válasz
Flashcash #2360 üzenetére
van ismeretségem a Casio és a Citizen szervízben is.
ezekben az órákban akkumulátor van, ami nem évtizedekig őrzi meg a tárolóképessége 100%-át.
jobbak a kondenzátorok, amilyeneket pl. a Seiko is alkalmaz.
de mindegyik elromolhat, és el is romlik. ;-)
az új kinetic-ek amúgy már stabilabbak, mint a régebbiek. -
Szerintem Eco-Drive témában nincs még túl sok tapasztalat.
Amazonon néztem az értékeléseket, annyi lejött, hogy nagyságrendekkel kevesebb probléma van velük mint a Seiko Kinetic-el (itt nincs mozgóalkatrészeket tartalmazó generátor sem).Majd évek alatt kiderül, hozza-e a várt élettartamot.
-
seiko
senior tag
a mostaniak már megbízhatóak, sajnos nekem az első szériából volt.
nem is bírt másfél évnél többet.
az energiatároló egység talán annyit bír, mint egy jobb elem (~10 év), és a generátor-részt illik tisztíttatni-olajoztatni.
véleményem szerint inkább VAGY kvarcórát, VAGY mechanikust érdemes venni.
nem tűnik nagy ötletnek ez a kettő az egyben megoldás (nekem).
ráadásul a Seiko kvarcórái legendásan jó minőségűek. -
FÖNÖK
tag
hi!
a seiko kinetic szerkezete mennyire strapabíró?
ok hogy nem kell elemet cserélni de aksit lehet hogy kell vagy valami karbantartás csak van? -
seiko
senior tag
válasz
concret_hp #2351 üzenetére
igen, a Tissot a Swatch Group tagja.
a Swatch nemsokára minimális mennyiségű szerkezetet fog szállítani külsős cégeknek, mert őket is zavarja, hogy sokszázezres-milliós órákba pakolják a termékeiket.
viszont hazavágja a kisebb-szerényebb tokozókat is ezzel a lépésével.
így az alsó-közép kategóriában szinte egyedül az ő óráiban lesz jó minőségű svájci automata szerkezet (jó drágán, mint az általad említett esetben is látható).
a kicsik vagy elkezdenek japán-kínai szerkezeteket tokozni, vagy áttérnek a kvarcórákra.
elfogadható árú automata órát majd veszünk japánt (Seiko-Citizen-Orient), vagy koppintott kínait (ETA compatible). :-)))) -
concret_hp
addikt
hm most nézem 78K lett a tissot pr50 automata listaára
tavasszal amikor vettem még 67K volt (de hála young mesternek egy kicsit olcsóbb volt
)
amugy ha jól értelmezem a wikipédiát, a tissot a swatch tulajdonában van?
egyébként lehet hülye kérdés, de hogyha mondjuk egy 50 meg egy 300 ezres órában is ugyanaz a szerkezet van, akkor miért kerül az egyik 6szor annyiba?
(nyílván nem arra gondolok ami aranyozott meg ilyenek és azért)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Ukrajnai háború
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Opel topik
- Projektor topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EA Sports WRC '23
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 4GB I 500GB I Radeon I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest