Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
seiko
senior tag
válasz
komlossygas #3472 üzenetére
tévedtem.
a 3105-ös szerkezet az egy kronótlanított Poljot 3133-as.
de ezzel együtt egy megbízható, jó werk. -
seiko
senior tag
válasz
komlossygas #3497 üzenetére
én a kézihúzóst választanám, de nem ennyiért.
egy nagyon jó Molnija szerkezet van benne, ami igencsak hosszú életű lehet.
körülnéznék a "www.poljot.de", vagy a "www.poljot.at" oldalon, hátha van ott valami, ami megtetszene! -
komlossygas
csendes tag
Gondolom az automatából a svájci, míg a quartzból pedig a japán szerkezet lenne a tutibb.
Előzmény, hogy egy közel negyven éves Doxa Conquistador automata órámra most már fél éven belűl másodszorra kellene 10-20 e HUF-t rákölteni az órásnál.
Mivel sok pénz nem áll rendelkezésre (kb 60-80 eHUF) kinéztem ezeket a német tokozású Junkers, Zeppelin órákat.
A japán automata szerkezettől eléggé félek. A felhúzós és a quartz között vacilálok. Ha van még hasznos tanács akkor jöhet! -
Eagl3
veterán
seiko, ha tudod kérlek segíts beazonosítani egy órát.
Női karóra: Seiko - Seiko, Titanium felirat van a számlapon, semmi egyéb. Arany és sötét szürke ezüst színű, fém szíjas.
A hátlapján: Seiko - Woter resistant (ez mondjuk nem lényeges...)
TI/SS
1N00-6S90 [R1]
Movament Japan
161423Hátha neked ez mond valamit, a neten kerestem mindenhol, de nem találtam róla semmit.
Igazából a véleményed érdekelne az óráról és, hogy ezek milyen áron mennek kb. -
q13579
senior tag
Értem.
Akkor ennek fényében szerintem lemondok az automata óráról. Nem tudom ér-e annyit ez a belépő kategória, hogy később relative (órához képest) nagy költségekért kelljen rutinszervizeltetni.
(azért teljesen még nincs elvetlve...
).
Kvarc óra esetén szerinted mik a nyerő márkák az 50-80 közti kategóriában? Azt hallottam, hogy ebben a svájciak speciel nem a legjobbak. Persze annak tudatában, hogy a belsőt így-is úgy-is sokszor sokuk egy helyről szerzi be, szinte mind1 is.
-
seiko
senior tag
-
q13579
senior tag
Nagyon köszönöm, hogy ilyen segítőkész vagy.
Kérdezném akkor ezzel párhuzamosan, hogy honnan lehet megtudni, hogy a kvarcórában levő szerkezet javítható-e? Gondolom itt már mélyebben zsebbe kell nyúlni.
Ennyire bonyolult órát tényleg nem akartam, mindössze az ára és a tudása miatt tetszett meg.
Sajnos üzletekben nem kapom meg a kellő tájékoztatást, elképeszteően hasznos ez a forum is többek között...
-
seiko
senior tag
érdeklődd meg, érvényesíthető-e a nemzetközi garancia Magyarországon.
ebben olyan szerkezet van, amit hiba esetén nem lehet javítani, bár nem túl drágán be lehet szerezni kompletten cserére.
a bőrszíj kb. 1,5 évig fogja bírni rendszeres használat mellett.
az automata verziója sem egy nagy durranás, 7750-es bele van.
mivel a kronórészt úgysem fogod használni, szerintem fölösleges ilyen bonyolult órát venni. -
q13579
senior tag
Igen-igen, de egyszerűen van valami "varázsa" a mechanikus szerkezeteknek
.
Az a "baj", hogy pl a Tissot-nál már megüti a szebb kvarcóra ára is azt a lélektani határt, amire inkább azt mondnom, hogy plusz 20-30-40 ezer és inkább automata szerkezet legyen benne.
Bár pl ez igazán best-buy-nak tűnik. Ennek van automata verziója is, az viszont üzletből 160 körül-re jönne csak ki, ami meg ugye nagyságrendekkel több.
Nagyon gondolkodom rajta, hogy elhozom.
-
seiko
senior tag
kvarcórában 1,5-5 évente elemet kell cseréltetni, 3 évente tömítést ellenőriztetni-cseréltetni, és nagyon ritkán (15-20 év) tisztíttatni-kenetni.
évtizedekig gond nélkül mőködhet, nagyon pontosak.
a mechanikusokat ~5 évente teljesen szét kell szedetni, olajoztatni kell. ez a mai árakon kb. 20-25ezer Ft egy hárommutatós óra esetében.
a tömítéseket ugyanúgy ellenőriztetni-cseréltetni kell.
sokkal pontatlanabbak a kvarcoknál, érzékenyek pozícióra, hőmérsékletre.
sokak szerint "lelkük" van. ;-)
tehát annak, aki nem "órabuzi", én a kvarcot javaslom! -
q13579
senior tag
Ja és ezzel párhuzamosan kérdés.
Láttam, hogy pl Tissot-nál ugyanazon fazonból van kvarc és automata is. Nagyságrendekkel drágább az utóbbi.
Kérdezném, hogy szerintetek megéri-e a különbséget ezen a szinten a két technológia, vagy ebben a kategóriában nincs sok jelentősége?
Igazából olyan órát szeretnék, ami még 15-20 év múlva is működik, és fel tudom venni, ha úgy adódik. Gondolom egy mechanikus szerkezetet tovább lehet karban tartani, mint egy kvarc órát?
Vagy van egyéb előnye is? (az nyílvánvaló preztizskérdésen kívül
-
q13579
senior tag
válasz
golysztlika #3481 üzenetére
Szia.
Bár én is csak most nézegetm és ismerkedek az órák ilyen szintű világával, de megkérdezhetem, hogy miért szeretnél kiadni ennyit "csupán" egy casio-ért?
Ha jól tudom és jól láttam, ekkora összegért azért komolyabb órákat is lehet már találni. Lsd Tissott, Certina, Doxa stb, csak hogy a legkézenfekvőbbeket említsem.
Vagy én nézem le jobban a casio-t a kelleténél?
-
golysztlika
csendes tag
sziasztok!
Erről mi a véleményetek? [link]
Tudnátok ajánlani hasonló árkategóriában órát?? (70e-100e) Lehet mechanikus is.
Köszi a segítséget
Szép estét mindenkinek
-
seiko
senior tag
válasz
komlossygas #3472 üzenetére
az 1. orosz, a 2.-3. japán, a 4.-5. svájci.
ez nem bestbuy sorrend!!!!!
-
törölt tag
Erre az órára gondoltam még a kedvező ár miatt de nem láttam még boltokban ezt a márkát: Candino.
Casio-nál bíztos jobb de nem is Certina árban van.
Ez a modell jónak nézki csak nem tudom, hogy melyik internetes oldalról rendeljek mert elég sok van.
[link]
[link]
Tudnátok ajánlani esetleg 1-2 oldalt ezzel az órával kapcsolatban?
Vagy inkább kerüljem ezt a márkát/óra típust? -
unyadavid
senior tag
Hali!
Van egy ilyen lap is, ahol temagad állítod össze a saját svájci órádat.
Szerintem tuti egyedi, és nem túl drága (persze nem is túl olcsó), ha pedig nem jönnek be akkor legalább tudsz szórakozni egy kicsitszerk.:ha azt választod, hogy from scratch, akkor az egészet te csinálod
-
komlossygas
csendes tag
Segítséget szeretnék kérni az alábbi óraszerkezetekkel kapcsolatosan. Mindegyik Zeppelin ill. Junkers karórákhoz tartoznak és a véleményeteket kérném a szerkezetekről:
Kézi felhúzós Zeppelin 7636-5: Cal.3105 szerkezet
Automata Zeppelin (7656-1 és 7360-4): Cal.821A szerkezet vagy Cal.82S5 szerkezet
Quartzok: ETA G10.211 szerkezet vagy RONDA 6004.D szerkezet
Véleményeteket kérném a best buy szerkezetről!
Köszi
-
q13579
senior tag
Nem ennyire hagyomás formára gondoltam
.
Igazából nekem ez a vonal tetszik a legjobban.
Ebből is a legelső színösszeállítás. Hagyományosabb kialakítás, mégis van benne valami minimális sportosság és masszivitás. De még elegáns, tehát szinte bárhova felvehető.
És ez mégiscsak Tissot. Bár az ára éppenhogy magasabb, mint amit rá tudnék szánni sajnos.
Ha már ilyen értékű órát vásárolok (kapok), szeretném ha automata lenne. Bár ahhoz viszont nem értek, hogy ebben a kategóriában mennyire tartós és színvonalas ez a megoldása az óráknak.
-
fhektor
csendes tag
szia!
Köszönöm a tippet,egyébként mi a tipusa az orientnek?Hol lehet ilyet kapni?Az az óra amit linkeltem, az milyen?Megéri az árát?Mégis csak svájci... Nyilatkozzatok... -
-
MaUser
addikt
Nem tudom mennyire felelne meg neked, de pilótaórákban itt találsz 39mm-est (ennél hagyományosabb design pedig nem igen van
): http://www.archimede-uhren.de/EN/Pilot-M.htm
Esetleg német vonalon maradva ott vannak a "tengerész órák", amik sajnos kicsit drágábbak, de ugyanez a cég éppen mától kínálja a saját tengerész óráját, a többiekhez képest nagyon jutányos áron: http://www.archimede-uhren.de/EN/Deckwatch.htm. Ha pedig Frankfurt felé jársz, be lehet hozzájuk jelentkezni "gyárlátogatásra".
(Egyébként van erre vagy harminc-negyven kis manufaktúra és a legtöbbhöz ugyanígy be lehet jelentkezni, sőt valahol még idegenvezetés is van.)
MOD:
Seiko:
(Nektek egyébként bejönnek nagyban a képek?)
-
q13579
senior tag
válasz
jookomak #3458 üzenetére
Mindenképpen valami időtálló, és hagyományosabb design-t szeretnék, amit teszemazt 20 év múlva is fel tudok venni.
Elsősorban mechanikusra gondoltam. Ami fontos, az a bőrszíj. Inkább klasszikusabb elegáns vonala legyen, ne sportos.
Mindennap nem hordanám, esetleg heti egy két napot. Nagyon tetszenek a pilóta órák, azok viszont szerintem nagyok lennének a vékony csuklóra. Nézegettem pl Junker órákat, elképesztően tetszenek, elméletben svájci szerkezet van bennük, sajnos nem tudom ettől függetlenül, hogy ez garancia-e a minőségre is.
De olvasgatni fogom, köszönöm!
-
jookomak
őstag
Mechanikus, vagy kvarc?
Bőrszíjas vagy fém?
Elegáns vagy sportos?
Klasszikus, vagy divatos?
Mindennapos használatra, vagy "alkalmakra"?Ezt az oldalt ajánlanám elsősorban, főleg a 3. példányt. Vékony csuklóra simán vehetsz kb. 40 mm-es órát. Annál nagyobbat már nem feltétlen ajánlok.
Minőségi sorrend pedig valami ilyesmi: Belépőnek minimum egy casio, utána citizen, seiko kvarcórái, orient automata, seiko automata, tissot, certina kvarc, tissot certina automata. Persze ez nem szentírás, vannak jobban, kevésbé jól sikerült darabok is.
-
q13579
senior tag
Sziasztok.
Diplomaosztóra szeretnék órát vásárolni, azaz kinézni. Szeretnék tanácsokat kérni, hogy hol érdemes körülnéznem, milyen oldalakon érdemes tájékozódni az órák minőségét, illetve típusait illetően.
Az ár nem lehet túl horribilis, egyfajta emlék lenne elsősorban. Tehát max 70-80 körülire gondolnék.
Ja igen. A csuklóm vékony, tehát nagyon komoly darabok nem lennének optimálisak. Eddig szögletes, téplalap fazonú óráim voltak, kb ennél a vonalnál is szeretnék maradni.
-
blt.62
őstag
válasz
Márklár #3453 üzenetére
Szio!
Igen tisztában vagyok azzal,hogy nem zafíros az órám és nem dombor nyomású a hátlapja,de nekem 80 ezerrel olcsóbban így is megéri,mert az ásványkristály üveg is bírja a strapát,a hátulját meg úgyse nézem teljesen mindegy hogy milyen. A lényeg,az órák belső szerkezete és funkciói megegyeznek. Majd ha már piszkosul karcos lesz az üvegje,akkor 25 ezer ft-ért raknak bele zafír üveget itt nálunk. De addig úgy se biztos,hogy megmarad,mert Fehér úr (ő is szegedi) rendszeres vevője vagyok. -
MaUser
addikt
Hmm után nézve ott a pont, a fene se gondolta volna, hogy pont a kínai tourbillion-oknál lesz éves szinten 100%-os infláció. Egy éve még tényleg 400 körül kellették magukat: [link] Valahol még belefutottam egy tömeges tourbillion rendelési fórumba is, ott talán 50-et akartak elérni, mert akkor lett volna valami 360$ darabja, de a dátumot annál sem néztem.
-
Márklár
tag
Hali!
Felhívnám a figyelmedet, hogy ezek a Citizenek, ezzel a formával többféle változatban kaphatók. A nálunk kapható acéltokos változatnak a típus száma JY0020-64E, ez zafír üveges, és dombornyomású a hátlapja, ez az európai modell. A 190.000 ft-os típusszáma JY0080-62E, ez is zafír üveges.
A Fehér-óraszalonban, a tengeren túli modellek kaphatók. Azok nem zafírosak, és nem dombornyomásúak. Simán gravírozottak. Ezért is olcsóbbak. (Mikor az órámat vettem, beszéltem Fehér úrral telefonon, innen az infó.)Márklár
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest