Hirdetés

2024. június 5., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:17:45

LOGOUT.hu

Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!

Országos motoros rendezvények

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#80796) CyberPunk666 válasza freelanced (#80777) üzenetére


CyberPunk666
senior tag

Mivel én nemrég estem túl a vásárláson és éppen frissen szereztem ezen élményeimet, ezért elmesélem nekem mit mondtak és mi lett belőle.

Én egy S méretű shoei gt-air tulaja lettem nemrég. A dolog ott kezdődött, hogy nem akart belemenni a fejem, de az eladó erősködött (karasna), hogy az lesz az én méretem, az M túl nagy.
De tényleg, nem akart belemenni, legalább harmadikra próbáltam belenyomni a fejem mire sikerült, felvétel közben legyalulta a fejem minden oldalát :D. Na de amikor bennevolt, akkor tényleg jó volt. Kényelmes és jól fogta a fejemet, de nem nyomott.

Azóta is maszkkal használom egyébként, ami nagyon sokat könnyít a felvételén. Bár már alapból könnyebb lett, meg megvan a technika is, de eladó nélkül simán elvetettem volna, hogy az fel se jön.

A következő teszteket kellett megcsinálnom:
1, felvétel után becsatolni, előrehajtani a fejemet és a sisakhátsó-alsó részénél tolni előre-fel, mintha le akarnám csavarni a fejemről.
2, tarkóra tenni a kezemet (sisakban) és tolni előre ahogy csak tudom, ekkor nem szabad nagyon beférnie az ujjnak előre, kb ennyire fog kitágulni a sisak majd a sok használattól, szóval ez a végleges belső méret lesz, azért fontos.
3, Meg kellett rázni a fejemet minden irányban és nem lehet holtjátéka a sisaknak a fejemen, hanem minden mozdulatot tökéletesen le kell követnie, nem mászkálhat a fejen.
4, El kellett töltenem benne 15 percet és utána véleményezni

Az arcpárnánál sokat tágul, ha ott egy picit kényelmetlen és nyom, akkor az el fog múlni egy kevés használattól, szóval a hörcsögpofa az normális. Én az első 100 km alatt nehezen tudtam összezárni az álkapcsomat, mert belenyomta a fogaim közé az arcomat, ha kinyitottam a számat, de most már jó. Így 300 km környékén már annyit engedett, hogy pont fogja, de semennyire sem nyomja össze.

A fej felső részén nem tágul sokat, ott jó ha fog mindenhol, sőt, fognia kell körbe mindenhol, de ha ott nyom, akkor az nyomni is fog. A felső rész az amit igazán próbálni kell, és abban meg kell találnod azt, amit a te fejedre találtak ki. Sajna lehet, hogy nagyon tetszik egy adott típus, de ha nem a te fejedre van, akkor nem arra van. A minősített sisakban a biztonság sokkal jobban függ az illeszkedéstől, mint a márkától. Szóval egy 300k-s nem illeszkedő sisak annyit se fog védeni, mint a lidl sisakja, ha az tökéletesen illeszkedik.

+1 Nagyon sokat számít, hogy veszel-e alá maszkot. Egy jó maszk (pl nincs bumszli varrása), kényelmesebbé teszi a sisakot például a fülnek, felvenni is könnyebb és higiénikusabb is. Azt még nem tudom, hogy nyáron mennyire lesz elviselhető, de érdemes venni egyet.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.