Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:17:45

LOGOUT.hu

Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!

Országos motoros rendezvények

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#30051) Kolondrum válasza Bogyó bá' (#30050) üzenetére

Van Kalocsán valami látnivaló?

(#30052) BoB válasza Bogyó bá' (#30048) üzenetére


BoB
veterán

Hatvan környékén egész jó idő volt, eszembe is jutott hogy ha otthon lennék kimehetnék egy körre :)

Viszont a legutóbbi motorozás óta kicsit fájtak az ujj ízületeim, hiába van thermo béléses "téli" kesztyűm. Amelyik öt ujjas az nem téli. Láttam jó háromujjasat, de nem vettem mert végülis úgysem megyek sokat amikor hideg van.

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#30053) Bogyó bá' válasza BoB (#30052) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Nekem nincs téli kesztyűm, sőt még egy maszkom se: a kezeim és a nyakam kezdett el először nagyon fázni, de a végére már teljesen áthűltem. Egyszerű cordura motoros ruha termobéléssel.

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#30054) Kolondrum

Bedobom mint lehetőséget hátha.

Ismer valaki jó hegesztőt a Dunakanyarban? A kormány végállásért felelős kiálló vasdarabot kellene meghegeszteni (erősíteni, mert repedt). Lenne aki meghegeszti nekem, de kényes a téma, mert előtte eléggé el kell szigetelni a környezetet ugyanis nem bontható le onnan semmi. A pálca is csak egy résen fér be és ahova vinném ott nem lenne idő a minimális bontásra-elszigetelésre, az meg úgy nem jó.
[link] - ott középen a probléma. Már próbálkoztam és elég időigényes az elszigetelés és nem is biztos, hogy gumival kéne. :(((
Tehát egy hely kéne ahova elmegyek, szépen megcsinálom az elszigetelést majd valaki szépen meghegeszti nekem max pár ezerért.

(#30055) BoB válasza Bogyó bá' (#30053) üzenetére


BoB
veterán

Pedig szélálló maszk nem kerül sokba. Nem akarok hülyeséget mondani de asszam valami 1000 ft volt vagy annyi sem. A nyakadat nagyon jól védi, anélkül el sem indulék ilyen időben.

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#30056) Bogyó bá' válasza BoB (#30055) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Tudom, csak +2000 forint a postaköltség (a környéken nincs egyetlen motoros bolt sem). Majd ha legközelebb rendelek valahonnan valamit, akkor azt is veszek majd, ha el nem felejtem...

(#30054) SymbianOS: elektromos ívhegesztés előtt ne felejtsd el lekötni a motoron található összes elektronikát (ECU, fesszabályzó, stb), mert tönkre mehetnek!

[ Szerkesztve ]

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#30057) Kolondrum válasza Bogyó bá' (#30056) üzenetére

Na ne má az marha nagy macera. :( Azt sem tudom pontosan mit kell lekötni.
Lánggal meg azért nem lehet, mert nem fér oda.
Bááár ha a fényszórót el tudom távolítani akkor jó lesz a láng is. Csak hát ott fut össze csillag alakba minden kábel és ha kiveszem a csavarokat akkor sem mozdul el onnan. Ott is annyira lehet elhúzni, hogy egy pálca fér csak be.

[ Szerkesztve ]

(#30058) Kolondrum

Akkor inkább több időt fordítok rá, de lebontom a teljes fényszórót és még jobban hozzáférhető, akár már lánggal. Megmondom őszintén ez a legbosszantóbb "hibám". Idegroham szint ha rágondolok. Látom a bajt és a megoldása rohadt módon macera. Már a kezdetekkor láttam, de jobb megcsinálni, mert ha letörik nehezebb megoldani.

(#30059) -Mosquito- válasza Bogyó bá' (#30056) üzenetére


-Mosquito-
őstag

Elég ha csak az aksiról leveszi a sarukat. ;)

Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]

(#30060) Kolondrum válasza -Mosquito- (#30059) üzenetére

A lánggal nem is számoltam és ahogy elnézem még úgy is menne a láng, ha csak végpontig elfordítom a kormányt és felkötöm a két gázbovdent. A pisztolytól függ elfér e. Ha jól rémlik a főnökömé el fog.

(#30061) Bogyó bá' válasza -Mosquito- (#30059) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Egy fenét elég!

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#30062) Kolondrum válasza Bogyó bá' (#30061) üzenetére

Le is tettem erről ennyi nekem elég. Kinyír valamit megy a méhbe nem lesz rá kerek. Inkább szenvedek és bontok aztán láng, közben persze elküldöm a tervezőt meg pár embert a halál ___ra. :B

(#30063) -Mosquito- válasza Bogyó bá' (#30061) üzenetére


-Mosquito-
őstag

Miért is?

Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]

(#30064) Bogyó bá' válasza -Mosquito- (#30063) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Ha nem kellő gondossággal választja ki a testfogó helyét (pláne, ha olcsó trafóval, váltóárammal hegesztenek), akkor igen nagy feszültségek indukálódhatnak akár a generátor tekercsében is, ez pedig az érzékenyebb elektronikákat képes azonnal kinyírni. Motornál ugyan még nem láttam, de autónál többször is ilyen esetet.

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#30065) Kolondrum válasza Bogyó bá' (#30064) üzenetére

őőőő meg nem néztem közelről ,de az íves gép az egy legalább 30éves dög. Legalább. Mellkasig ér, rohadt hangos (venti). Tehát itt nincs és nem is lesz a ma már szinte alapvető cipős doboz méretű 21.századi kivitel.
Az áramot is úgy saccra állítjuk, mert hát nem épp mai és kissé pontatlan.

(#30066) yodamastah válasza zsolt19900 (#30044) üzenetére


yodamastah
őstag

Ami olcsó annak oka van. 600ésr nehéz lesz pöpec sportgépet venni. De az én volt 600asom annak ellenére megérhet 590et, hogy kapott sokat.

A vázat amúgy nem én törtem el, én ís már így vettem. Gyakorlatilag átvertek vele 2005ben (váztörötten adták el nekem, ezt eltitkolva). Nem tudom hogyan javították, de eléggé jól bírta a strapát. És amikor eladtam akkor is eléggé rendben volt rakva műszakilag és esztétikailag. A váztörésről azután lett tudomásom hogy eladtam (az első tulaj aki szarrá törte, később vallotta be.. ez egy hosszú történet :) ).

[ Szerkesztve ]

(#30067) -Mosquito- válasza Bogyó bá' (#30064) üzenetére


-Mosquito-
őstag

Akkor ott valami nagyon sz@r trafó lehetett vagy rosszul volt beállítva. :U Ilyen hegesztést ne az olcsóság rovására mondjuk Pista bácsi megcsinálja x géppel kéne. Pl: [link] Itthon van egy Herta és Fronius inverteres hegesztőnk,lett már hegesztve jó pár dolog vele.

Symbian motorján abban az állapotban szerintem nem lehet javítani/hegeszteni nagyon kevés a hely ott. Nem lehet tisztán látni a sérülést/repedés és hogy mekkora az. Rosszabbik esetben szét kell borítani az elejét,teleszkópot ki kell szedni.

[ Szerkesztve ]

Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]

(#30068) Kolondrum válasza -Mosquito- (#30067) üzenetére

Ki van zárva, hogy ott a fényszórón kívül bármi lebontásra kerül, akkor inkább betolom a dunába vagy megy a suzukihoz és oldják meg. A festés is gondot fog okozni. Inkább a láng felé megyek ha már bontani kell.
Ha nincs körülötte az a sok gumi akkor van ott hely. 4mm-es a gumi és két oldalon van + nem simul oda. Valami vékony de hőálló anyag kéne.

Azért örülök, h nem most kell ezzel foglalkozni. Van még rá idő. Hm hm az is h lehet h átviszem a szomszédba (szó szerint). Ott karosszériát javítanak és vérprofi az fazon. A tag lányát ismerem.

[ Szerkesztve ]

(#30069) Kolondrum válasza Kolondrum (#30068) üzenetére

Csak hát én magam nem láttam hogyan dolgozik a tag. Na majd szépen puhatolózom.

(#30070) Archer válasza -Mosquito- (#30067) üzenetére


Archer
őstag

Aki ilyen trafóval akarná meghegeszteni az autómat/motoromat, inkább nem vinném hozzá. Jók ezek otthon barkácsolni meg a kerítést meghegeszteni de aki ilyen munkákat végez, legalább egy normális(abb) trafót vagy invertert vegyen már. Csak felszínesen értek a hegesztéshez, de egy normálisabb hegesztőn fokozatmentesen állítható az áramerősség, nem ilyenek, hogy van 5 fokozat. Aki tud hegeszteni, az trafóval is tud szépen dolgozni, persze jobb az inverteres de drágább is, meg azzal már lehet alumíniumot, rozsdamentest is hegeszteni.
Kis kiigazítás de Hetra lesz az a gép.

Más: abroncsgyártásnál formaleválasztóval kenik be a sablont, hogy ne ragadjon bele a kész termék, abból jut a gumira is.

[ Szerkesztve ]

Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.

(#30071) zsolt19900 válasza yodamastah (#30066) üzenetére


zsolt19900
őstag

hát köszi, de akkor inkább nem :) most ha kiadok xy összeget -akár még hitelre is bevállalok egy motort- mondjuk 1 misijig akkor azt szeretném, hogy tipi topi legyen :) 600as banditok vannak egész jók 600-700 ért v-stromok 2-300al többért, akkor majd válogatok ott, azoknál meg annyira nem tudok melléfogni, a sportmotorozás meg marad álomnak egyenlőre :)

köszi, hogy szóltál amúgy, és hogy szerencsére egymásba akadtunk :)

Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--

(#30072) #25954560


#25954560
törölt tag

csak mert olyan szepen kertetek tegnap :D
mai kepek:

csucstekknikak egymas kozt

az oreg volvok koszonik szepen jol vannak

a szorfosok is jol vannak

az ocean is jol van

a fokak is jol vannak

es a tuzoltoauto is aluszik

egy ora utan mar csak polo plusz nyari jake volt rajtam, meg szebb ido volt, mint tegnap.

tudom, tudom. leulok magamtol is :)

(#30073) BoB válasza #25954560 (#30072) üzenetére


BoB
veterán

Szép lehet :K

Ausztrália?

[ Szerkesztve ]

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#30074) Grillo válasza BoB (#30073) üzenetére


Grillo
senior tag

Jó oldalon van a kormány, úgyhogy inkább USA?

(#30075) zsolt19900 válasza Grillo (#30074) üzenetére


zsolt19900
őstag

"jó oldalon" ezzel a kijelentéssel sok-sok britet magadra haragítanál :P :D

Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--

(#30076) Archer válasza #25954560 (#30072) üzenetére


Archer
őstag

Kell a francnak mindig az a fránya meleg, itt meg kellemes hűvös van, nem izzad az ember, jól esik a forralt bor meg a pálinka, nem ver ki tőle a víz, ugyan nem lehet (lehet csak nem kellemes) motorozni viszont a drága benzint sem kell önteni a gépbe, csomó pénz megmarad, el lehet költeni hasznosabb dolgokra stb. :DDD Nem csak neked jó ám ott kint... :DDD

[ Szerkesztve ]

Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.

(#30077) canniball válasza Archer (#30076) üzenetére


canniball
nagyúr

"... a drága benzint sem kell önteni a gépbe, csomó pénz megmarad, el lehet költeni hasznosabb dolgokra..."
Azt hiszem az amerikásoknak ez ismeretlen probléma...

&rew meg monnyon le! :D

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#30078) Kolondrum válasza zsolt19900 (#30075) üzenetére

Néztem angliai motorozást yt-n. Halál ez a közlekedés. Biztos csak megszokás.

Más: Gyöngyösön tök jó idő van. Gyá!

[ Szerkesztve ]

(#30079) Daywalker válasza BoB (#30073) üzenetére


Daywalker
addikt

(US, nyugati part...tűzoltó rendszámáról puskázhattál volna:D)

[ Szerkesztve ]

"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."

(#30080) canniball válasza Kolondrum (#30047) üzenetére


canniball
nagyúr

Beszélj a szomszéddal!

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#30081) Daywalker válasza Kolondrum (#30054) üzenetére


Daywalker
addikt

Szerintem ha szépre és nem mellesleg jóra akarod, akkor nem ártana a villát kiszedni, akkor alaposan meg lehetne csinálni, ha már a kormánynyakat nem akarod szétszedni (mellesleg ott alul a házban van egy csapágy is, nem tudom ott mennyire jó lángot használni - nem értek a hegesztéshez ilyen szinten). Ha egy idomos motor lenne még megérteném, hogy nem akarod kiszedni, na de itt minden szabadon van...

"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."

(#30082) BoB válasza Daywalker (#30079) üzenetére


BoB
veterán

Igen, utánna írták privátban. Csak nem gondoltam volna hogy ilyen szép idő van arra az év ezen szakában. Meg nem néztem meg eléggé a képet :N

(#30078) SymbianOS: Angilában az volt a szar hogy a buszt mindig a rossz oldalon vártam és elment nélkülem :D

[ Szerkesztve ]

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#30083) KoVee84 válasza #25954560 (#30072) üzenetére


KoVee84
senior tag

Elmész te a pics@ba ;] :R
[iszonyúan irigy smiley]

(#30084) #25954560 válasza KoVee84 (#30083) üzenetére


#25954560
törölt tag

koszomszepen mindenkinek :) tobbet nem posztolok.

(#30085) TayRol válasza #25954560 (#30084) üzenetére


TayRol
veterán

Csak irigykedunk. :)

(#30086) BoB


BoB
veterán

Pápán megdőlt a melegrekord, 12 fok. Senki sem volt azon a környéken motorozni?

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#30087) zsolt19900


zsolt19900
őstag

suzuki gsf600s vagy gsf650s melyik jobb, rosszabb esetleg tapasztalat ezzel a kettővel? megéri-e az ártöbbletet az újabb 650es? hallottam már róla olyanokat, hogy többet eszik mint a régebbi konstrukció stb. ezért kérdezem, mert néha fel-fel bukkan elfogadható áron egy-egy 650es példány a sorban, és akkor szemet hunynék a nekem annyira nem tetsző digitális műszeregység felett is :) amennyiben azt mondjátok, hogy jobb a 650es gép

Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--

(#30088) -Mosquito- válasza zsolt19900 (#30087) üzenetére


-Mosquito-
őstag

A haverom az újabb 2008-as GSF 650-est hajt. Városban 6L alatt nem tudott eljárni vele,túrán le tudta vinni 5L alá. A régebbi verzió nem tudom mennyit ihat. Viszont a régi S kivitel az szebb (számomra/szerintem) és talán nagyobb is a helykínálata. A te helyedben megnézném mindkét verziót,majd ez után döntenék melyik kell ha ezek a típusok tetszenek. Én a régire szavaznék. ;)

Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]

(#30089) vlevi válasza -Mosquito- (#30088) üzenetére


vlevi
nagyúr

Az már az új, vizes, injektoros Bandit. A Wikipédia szerint (és én is emlékeztem valamire) 2007-ben cserélték le a lég-olaj hűtéses blokkot.
[link]

Angolul jóval részletesebb összefoglaló : [link]

[ Szerkesztve ]

(#30090) -Mosquito- válasza vlevi (#30089) üzenetére


-Mosquito-
őstag

És most mi a kérdés? Tudom,hogy az újabb írtam is. :D

Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]

(#30091) TayRol válasza -Mosquito- (#30088) üzenetére


TayRol
veterán

Ugyan olyan banditom volt, 5-6 volt az átlag városban de akkor már teptem neki. 2007-tol volt váltás olajhuteses blokkra.

(#30092) zsolt19900


zsolt19900
őstag

a régivel túratársam normális tempónál kihozta (több tankolásból számítva) a 4-4.5l 100km-en, szóval akkor az eszik kevesebbet :) mondjuk szimpibb is, a kisebb részletei miatt mintpl. projektoros lámpatest, és ilyesmi, mivel pont van itthon xenon szettem is :D tettszik mind a kettő, unokabátyámnak pont 650s-e van, az is nagyon szép, a v-stromról sajnos kezdek lemondani, mert nagy költségvetési ugrás lenne azt megvenni.... továbbá nézegetem még a honda cb600F S horneteket is, azokat amiknek egybe van a lámpája, csak sajnos a hirdetők zöme nem tudja, vagy nem akarja jól leírni, hogy milyen motorja van, de nagy a kavarodás néha erre gondolok gondolom ez hasonló felépítés és haszonló motor a bandithoz, csak ezen honda jel van a banditon pedig suzuki.... vagy tévedek? ezekről van valakinek tapasztalat? egyedül az a picit (számomra) csúnyácska műszerfal az ami elgondolkoztat negatív irányba ezzel a hondával kapcsolatban

Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--

(#30093) vlevi válasza -Mosquito- (#30090) üzenetére


vlevi
nagyúr

Van egy kis csavar a történetben, mert van 650-es léghűtéses bandit is, 2005-től. Aztán 2007-ben az egészet lecserélték egy vadonatúj vízhűtésesre.

"szóval akkor az eszik kevesebbet"
Szerintem az újabb, injektoros, vizes bandi kevesebbet enne. De, ahogy az előbbiből kiderül, az csak 2007-től van. Amúgy milyen kell? Idomos? Csupasz? Van konkrét elképzelés? Tudom, nincsen, ezt már megbeszéltük, így a lerrosszabb :D
Nekem könnyű dolgom volt, megláttam a V-Stromot, nem volt kérdés, hogy AZ kell. Mert 2004-ben nem volt más normális, túraendúró méretű motor.

[ Szerkesztve ]

(#30094) zsolt19900 válasza vlevi (#30093) üzenetére


zsolt19900
őstag

de nekem van elképzelésem, ami pedig idomos mindenképpen és túra gép, és vagy bandit, vagy hornet, vagy fazer, de abból ritka az fz6 osból az olyan árban lévő jelenleg amit én becéloztam.... 1200banditot is mondtátok, hát azokat is talonba tenném, elég a 600ccm.... szóval van elképzelés, bogarászom is a hirdetéseket, de megannyi "jajdeszép 2002es 17e km" és stb. hirdetés van, hogy az valami borzalmas.... valaki beveszi, valakinek imponál biztos, hogy vissza van tekerve, de nekem nincs erre szükségem

Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--

(#30095) Kolondrum válasza zsolt19900 (#30094) üzenetére

Ha hornetet veszel lemegyek hozzád!!!, az az álmom. 2007-es injectoros, de tudom, h olyanom soha nem lesz. 2004-es hófehér is megteszi majd.

(#30096) BoB válasza Kolondrum (#30095) üzenetére


BoB
veterán

Dehogynem lesz, majd 10 év múlva amikor már rég más motor lesz az álmod! :)

[ Szerkesztve ]

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#30097) Kolondrum válasza BoB (#30096) üzenetére

Ez jó és talán igaz. Főleg abban látom a problémát, hogy a CB600F nem szélvédett és a GS-nél is már igen igen tol lefelé 110 felett. Most ez annyira nem érdekel, de ki tudja később ez lehet, hogy szempont lesz.

(#30098) -Mosquito- válasza vlevi (#30093) üzenetére


-Mosquito-
őstag

Ezt/ezeket a motorokat és más tipusokat is végigzongoráztam 600-1300cm-ig amikor kerestem nyáron gépet. :)

Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]

(#30099) BoB válasza Kolondrum (#30097) üzenetére


BoB
veterán

Változnak az igények, anno kizárólag sportmotor jöhetett szóba, ma meg már sport-túrával nyomom.

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#30100) Kolondrum

12 fok van kint fiúk. csak mivel tegnap esett így minden tiszta víz.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.