Hirdetés

2024. június 19., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:17:45

LOGOUT.hu

Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!

Országos motoros rendezvények

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11941) shiNIN válasza Daywalker (#11900) üzenetére


shiNIN
tag

Nem :D

Beleszólok én is a csevelybe... Embere és felhasználásmódja igencsak válogatja, hogy érdemes-e kifejezetten erős motort venni. Sok városi közlekedéshez pl. annyira nem passzol, kevéssé hatékony tartományában van, nem él ott. De lehet, hogy van aki ott is boldog vele, hát tudom én?
Hegyi szerpentinek terén még csak ott tartok, hogy nagyon tudnék értékelni egy 50 lóerős 600-ast. Előzéskor pedig ritkán merülne fel bennem, hogy visszaváltsak. Cilivel kell, mert ha lemondok a bámulatos huszonpár Nm-ről, amit harmadikban előzve tudok kifacsarni belőle, akkor traktoron és biciklin kívül nem tudom, mi a fenét tudnék előzni egy pár km-nél rövidebb szakaszon. Ekkor még se nagy sebesség, se emelkedő, se különösebb dinamizmus nem jelent meg még visszaváltással sem, úgyhogy simán el tudom képzelni, hogy egy 600-as korlátjai zavarnak egyeseket. Azt nem teljesen értem, miért jön mindenki az autópályával, nekem nem ott hiányozna az erő, ha hiányozna, az tuti. Inkább zavarna. Ha egy 50 lovas motorral mennék fel, tuti nem 130-cal mennék, mert úgy unalmas. Lehet, hogy gyorsabban is, de még sosem ültem 130-nál gyorsabban haladó motoron és egy ideig lekötne.
Hm megint eltértem kicsit. Szóval azt akartam mondani, hogy hegyi emelkedőkön sokkal könnyebben előállnak olyan esetek, amikor jó lenne több erő s a fene se akar állandóan visszaváltani minden éles kanyar utáni emelkedőn. Van, aki boldogan felblattyog egy 50-es robogóval, mások dinamizmus nélkül hypermilerkednek fel, de nem mindenki ilyen.

Cili visszajött a szerelőtől, kapott igen pöpec új lábtartókat :)
Nem irigyeltem a srácokat, akik a ház felső részét verték szét (valaki zseni alkotta, tele van vasbetonnal. ytong is volt benne, a válaszfalakat képezte... WTF? ehhez jöttek a kutyaházak a kicsit rosszul záródó ablakokkal. nem csoda, hogy jeget találtunk a szobában télen).

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.