Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:51:26

LOGOUT.hu

Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#66501) forandor válasza csabi94 (#66498) üzenetére


forandor
tag

Én is gondolkodtam világítás javításán, mert az Aprilia gyári világítása egy vicc. Az izzó foglalatába kapható LED-es megoldás, bár tapasztalatom nincs efelől (fényerő, stb.).
Ha csak rövid ideig használod a világítást, akkor elég lenne kicsivel nagyobb teljesítményű hagyományos izzó berakása is, nem fog elolvadni az anyag körülötte (gondolom én).

(#66502) uffneked válasza siti (#66500) üzenetére


uffneked
aktív tag

Miféle robogó volt az? :F
Azzal tisztában vagyok, hogy valamennyit költeni kell rá, és visszosztva a 200k havi 8300 forint... Eddig egy szakadt poloval álltam a dugóban, csak a benzinre ráment 20k havonta, és akkor még nem beszéltünk szervizről. :W

(#66503) dtsdexter válasza uffneked (#66502) üzenetére


dtsdexter
csendes tag

Én 60-ért vettem lassan egy éve (most jár le a biztosításom is :) )... most jár olyan 400 nál :D , persze lehetett volna csökkenteni a kiadást, ha csak járni akartam volna vele, de voltak dolgok ami zavartak, pl a fényerő ... próbálgattam javítani, végül komplett lámpa csere lett, kicsi pénzért.

Régi robogón ha fényes lámpát szeretnél, tépd le róla az első műanyag fénytörőt, azon felül hogy fogja a fényerőt, szét is szórja azt a keveset ami kijut. Ha nem síküveges, el lehet felejteni a normális látást, régi típusoknál nem volt szempont, hogy lássál. elég ha téged látnak, ez persze nem csökkenti az esélyét hogy árokba csapódj, mert nem láttad, hogy kanyarodik az út ... de legalább nem ütöttek el! :) A Led izzók pedig még közel sem tartanak ott, hogy felvegye a versenyt a halogén izzókkal, bármennyire elvakít ha bele nézel, amíg nem oldják meg, hogy ne szórja hanem irányított legyen addig mit sem ér, mellesleg a foncsorok sem úgy vannak kialakítva, hogy az egy ledizzóhoz jó legyen. Ergó gyönyörű fehér fényben fog pompázni a lámpád, csak az utat nem fogja megvilágítani. Sajna ez van. Vagy B verzió, szerelsz fel normális lámpát a kormányra vagy kialakítod valahol, az első vagy oldasó idomokban. Akkor mehet be előre a led, a többibe meg normális vagy irányított led 5000 környékén már láttam darabját ebay-n.
Vagy vár türelemmel a technológia fejlődéséig ... meg még egy kicsit, míg megfizethető lesz halandóknak is! :)

... esküszöm, gyári főnök ;)

(#66504) nyogo83


nyogo83
Topikgazda

Akkor nekem csak szerencsem lehetett, vagy nem tudom :)

Csak az legutobbi ket 50-es robogom:
5 eve vettem egy Aprilia Habanat 135k-ert. Kapott ket gumit, meg egy szivocsovet. 1,5 ev utan eladtam ismerosomnek, 30-35k-t forditottam ra.
O azota is hasznalja, nemreg kellett egy vakumos benzinpumpat cserelni, meg lassan ideje a gorgo/szij cserenek.

Utana vettem egy Gilera Runnert ha jol remlik 160k korul. Malossi multivar, technigas kipuff, delta kuplunggal.
Hatso lengescsillapitot csereltem, meg az elsot raktam rendbe, minden mas popec volt, ment mint a mergezett eger(kb 16k-18k volt osszes koltseg)
Eladtam, az uj tulaja kb 2 eve hasznalja, azota gumit kapott ujat, meg gorgot.

Utana vettem a 125-os Madisont, aminek ugy alltam neki, hogy "nagyszerviz", ami kicsit necces, cserelem, legalabb tudom milyen allapotban van.
Gumik, szij, gorgo, kuplung, hatso teleszkopok,fekbetetek. Ez kb 100k alatt megallt.

Pedig en elegge "beteg" vagyok olyan teren, hogy minden legyen tip topp hibatlan rajta.

Az teny, hogy egy 50-essel is el lehet szaladni a szazezrek fele ha olyat kifog az ember, de szerintem boven vannak olyanok, amikhez komolyabb hozzanyulas nelkul el lehet egy darabig szaladgalni.

(#66505) moriak


moriak
tag

Sziasztok! Pécsett és környékén keresek nagyon jó motorszerelőt (nagytestű robogó). Előre is köszönöm! :R

(#66506) x1port válasza nyogo83 (#66504) üzenetére


x1port
addikt

Én nemrég vettem egy Suzuki Lets 1 et egy cimbitől.
500 km-t tettem bele azóta.
Hibátlan a gép.
60km/h ra egyből ugrik.
Szép esztétikai állapot.
Ja és 45ezer Ft volt :)

(#66507) nyogo83 válasza x1port (#66506) üzenetére


nyogo83
Topikgazda

Az meg ugye a regi ketutemu?
Na en pont most szemezgetek egy Lets 4-el is, csak az sajnos 4 utemu injektoros. Kivancsi lennek mennyi lehet a valos vegsebessege, meg a gyorsulasa.

Igazabol en is a csajomnak keresek most valamit Honda Giorno-Suzuki Verde-Yamaha Vino vonalon levo kis robogot, ami kepes tartosan a 60-as tempora es nem elmebeteg arat kernek erte, hanem a max 150k-s hatarig belefer.
Viszonylag alacsony a csajom, szoval nagyobb/magasabb robogokat nem is nezek.
Ha meg kicsit lustabb, nem problema, kap egy multivart hogy jobban ugorjon, varosba eleg lenne neki.

(#66508) sityupityu válasza dtsdexter (#66503) üzenetére


sityupityu
Topikgazda

"A Led izzók pedig még közel sem tartanak ott, hogy felvegye a versenyt a halogén izzókkal, bármennyire elvakít ha bele nézel, amíg nem oldják meg, hogy ne szórja hanem irányított legyen addig mit sem ér, mellesleg a foncsorok sem úgy vannak kialakítva, hogy az egy ledizzóhoz jó legyen. Ergó gyönyörű fehér fényben fog pompázni a lámpád, csak az utat nem fogja megvilágítani."

Te tévedésben vagy. Simán azon a szinten vannak, persze nem a robogókhoz vehető sz@rokra gondolok, hanem úgy általában a led-re.
Elárulom, hogy pl már a nálunk gyártott Suzuki Vitara-ban sem xenon-t használnak már extra világításként hanem ledet. És nem a nappali menetfényre gondolok, hanem a rendes világításra. Bizony-bizony. :K

Vagy nézzük meg a kisebb dolgokat mint pl a fejlámpák. Pl a Led lenser vagy a Petzl (direkt nagy márkákat írtam és nem kínait) már több mint 10 éve gyárt olyan ledes fejlámpákat ami majdnem "felér" egy átlagautó fényerejével. Nem szórják a fényt, fókuszálhatók stb. Miről beszélünk akkor? :) Persze, hogy a robogókhoz kapható szutykok nem fognak rendesen világítani, hiszen a ledhez is kell valamilyen jól megtervezett foncsor mint amilyen az autóknál, de még a fejlámpáknál is megtalálható.

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#66509) x1port válasza nyogo83 (#66507) üzenetére


x1port
addikt

Bizony 2 ütem van csak :)
Viszont 3 literrel elketyeg.

(#66510) uffneked válasza dtsdexter (#66503) üzenetére


uffneked
aktív tag

Nem tudom, ahogy itt olvasom ezt a hozzászólást, meg visszaolvastam párszázat, kicsit úgy tűnik, hogy túlmisztifikáljátok a dolgokat. Lehet, hogy ez azért van, mert egy idő után belebuzul az ember ebbe is, meg több-jobb-újabb-tuning kell mindenből, lehet, hogy később én is ilyen leszek... :B

Alapból nem vagyok az a bütykölős fazon, meg tényleg, nekem csak arra kell a robogó, hogy csúcsforgalomban, városon belül közlekedjek... Vidékre autóval megyek, éjszaka autóval megyek, főúton autóval megyek. Nyilván az elején le kell szervizelni, kicserélni/megcsinálni, ami szar, de aztán nem buherálgatnám, ha egyébként elindul, teszi a dolgát.
Elég, ha 55el elcsordogálok (jó, legyen 60, éljünk veszélyesen :D ), nem kell, hogy reflektor legyen az elején, nem fogom széthajtani, rallyzni vele, hátraültetni a 2 mázsás anyóst, nem kell, hogy 4123234 decibellel bőgjön, vagy hogy legyorsuljak bárkit. :)

Célszerszám kell, ami elvisz A-B, illetve B-A útvonalon napiszinten, stabilan.

Szerk.: Most nézem, hogy én ilyet hajtottam (nem kormányon világítósat), ez mintha durvább cucc lenne... Mondjuk ment is gond nélkül 60 körül. :))

[ Szerkesztve ]

(#66511) siti válasza uffneked (#66502) üzenetére


siti
senior tag

Volt egy be nem tervezett borulás, fényezés. Motor felújítás (fúrás, dugó, gyűrű meg ami ilyenkor kell) ez tervezett volt (110e a kettő). Új ülés (15e), króm tükör (13e), pár hiányzó márkajelzés (2e), és hasonló apróságok. Pl: karbi fúvókák, szerszámok, légszűrő, tömítések. És akkor görgő szet 5g-8g még nincs a variátor hangoláshoz és azt is pénzért adják. De van aki ennyiért video kártyát vesz ;)
Illetve volt még egy berugó racsni meg ellen része, ezért is elkértek majd 5e-t.

Egy új jobb állapotú gép, vagy egy szerencsésebb vétel talán kevesebb szervízt igényelne és talán összességében olcsóbb, de mi van ha mégse, vagy ha igen és sose kell szerelni?

[ Szerkesztve ]

Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)

(#66512) uffneked válasza siti (#66511) üzenetére


uffneked
aktív tag

Nem tudom, jo volt a videokartyas hasonlat.
Van, aki megvesz egy konfigot, es évekig hasznalja, meg van, aki hetente cserélget/szerel benne valamiért. De a bicikli ugyanez, nagyanyám 70 eve ugyanazzal a bringával jar, neha be kell zsírozni, aztán jolvan, en is megvettem a multinál, 5 eve nincs baja, van, aki meg szinten havonta szerelgeti, mert mindig van rajta mit...
Kocsit is megvettem, aztán amikor adott km-en vagyok, kicserélem a szuksegeset, es használom tovább.
A robogóval is ugy voltam, hogy veszek valami szemre/hangra/erzesre elfogadhatot 100-120 korul, rakoltok meg 30-50 korul a kopoalkatreszek cserejere, aztán ha olaj/benzin kell neki, majd szol.

Ennyire álomvilágban élnék? :DDD

[ Szerkesztve ]

(#66513) sityupityu válasza uffneked (#66512) üzenetére


sityupityu
Topikgazda

"Ennyire álomvilágban élnék?"

Egyáltalán nem. :N
Nem mindig indokolt az állandó reszelgetés és sok esetben nincs is rá szükség, csak sokan (köztük én is ) szeretik egyre-folyamatosan jobbá tenni a dolgaikat.

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#66514) uffneked válasza sityupityu (#66513) üzenetére


uffneked
aktív tag

Na, de akkor meg nem kell azt mondani, hogy költséges dolog, meg a rakoltod a robogó arat 2x... RakoltHETED, ha akarod.

(#66515) csongi válasza uffneked (#66488) üzenetére


csongi
veterán

Szia!
Ha nem a koruton akarsz robogni naponta, akkor elegndo az 50-es.
Valami nagy testu, vagy nagyobb kerekut nezz. Aprilia Scarabeo pl.
A magasaagod, es a sulyod nem a kis ccm barat :).
De arra figyelj, hogy legalabb elferj rajta.
Lampa kerdese. Rendben nappal kozlekedsz, de mi van ha megsem?
Nappal is lehetnek rossz latasi viszonyok. Az, hogy te nem latsz az eg dolog, de ha teged sem latnak, az mar igen nagy baj. Igy is kitakarja a motort az auto barmelyik oszlopa, a jarmuvek egyre nagyobb holtterrel vannak tervezve. A kis ccm- el tudsz menni 60al azzal nincs baj, persze az mar feltehetoleg nem a gyari allapot lesz. Illetve innen mar csak fekezes marad, gyorsitas mint helyzet megoldas nem lehetseges.
A budai oldal domborzati viszonyai milyenek?
Ez nem azt jelenti, 1000alatt nincs motor:). Csupan olyan dolgok amiket fejben helyre kell tenni. :).

(#66516) mumtaz


mumtaz
senior tag

Idomokon a füleket hogyan lehetne hegeszteni.

Rég jártam erre, de megint becsábultam és vettem megint egy Jetforce TSDI-t. A régi is meg van még, de szegény már nagyon leharcolódott.
Az új külsőre fasza, de egy-két idomfül le van törve.
Hegesztettem már idomon füleket, de ez újra van fényezve és nem szeretném, ha megint kellene a melegítés miatt.

-=- ASUS TUF B450-PRO GAMING - AMD Ryzen 7 1700X - G.Skill Aegis 2x8 GB DDR4@3200MHz - Sapphire RX 5700XT Nitro+ 8GB - ASUS ROG Strix Flare HU - REVOLTEC FightMouse ELITE - RIOTORO ENIGMA G2 850W Gold - Cooler Master MasterCase MC500Mt -=-

(#66517) dugynok válasza mumtaz (#66516) üzenetére


dugynok
senior tag

Üdv,

Két komponensű ragasztó vagy forrasztópáka (a régi fajta), pussz egy kis műanyag még hozzá.

(#66518) mumtaz válasza dugynok (#66517) üzenetére


mumtaz
senior tag

Forrasztóm van. Rendes ABS műanyag is direkt hegesztéshez hagytam régi idomokból.

-=- ASUS TUF B450-PRO GAMING - AMD Ryzen 7 1700X - G.Skill Aegis 2x8 GB DDR4@3200MHz - Sapphire RX 5700XT Nitro+ 8GB - ASUS ROG Strix Flare HU - REVOLTEC FightMouse ELITE - RIOTORO ENIGMA G2 850W Gold - Cooler Master MasterCase MC500Mt -=-

(#66519) sityupityu válasza uffneked (#66514) üzenetére


sityupityu
Topikgazda

Én nem sajnálom a pénzt ha motorról van szó, de én nem mondtam, hogy kötelező jelleggel a gatyádat is rá kell költeni. 150-ért simán lehet venni patent kis gyári robogót, ami gond nélkül elvisz. Én szerelgetek robogókat de bevallom, hogy nekünk is volt olyan Dio, Yog amiket csak futkosásra használtunk. Nálunk voltak kb 1,5-2 évet de soha sem nyúltunk hozzájuk.

Ha már Dio: Az általad linkelt nem nagyon van nálunk, de ha van is, akkor azt 100 ezerért biztos, hogy nem kapod meg.

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#66520) uffneked válasza csongi (#66515) üzenetére


uffneked
aktív tag

Szia!
Oke, nagy kerék látszódnak, világos.
Budán a rakpart - hegyalja lenne a legmeredekebb, azt nem biztos, hogy meg tudja mászni. Alapvetően becsi/lajos - margit körút - alkotas/budaorsi. Aztán a vegen a gazdagretire megint emelkedőn fordulnek ra, de azon a 200 meteren csak nem halalozunk el.
A scarabeo elsőre fura, de megbarátkozhatok vele... Aprilia szerviz, vagy valami jobb hasznalt kereskedés obuda korul? Az M3 bevezetőt is említette valaki... Ott mit kell keresni?

@sityupityu: Igen, közben lattam, hogy az nem eu piacra arult, ráadásul 100+ccm. Viszonyítási alapnak igy rossz, mindenképpen ra kell ulnom par 50esre...

[ Szerkesztve ]

(#66521) Debilon válasza csongi (#66515) üzenetére


Debilon
addikt

a világításhoz pláne, hogy kötelező éjjel-nappal, lakott területen kívül-belül a világítást használni

Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition

(#66522) mumtaz


mumtaz
senior tag

Gondoltam, csak megosztom, milyen az új jövevény:

-=- ASUS TUF B450-PRO GAMING - AMD Ryzen 7 1700X - G.Skill Aegis 2x8 GB DDR4@3200MHz - Sapphire RX 5700XT Nitro+ 8GB - ASUS ROG Strix Flare HU - REVOLTEC FightMouse ELITE - RIOTORO ENIGMA G2 850W Gold - Cooler Master MasterCase MC500Mt -=-

(#66523) mumtaz válasza uffneked (#66520) üzenetére


mumtaz
senior tag

Uppsz. Most olvastam a hozzászólásod.

Sokat mozgok a XI. kerület környékén, mert oda járok dolgozni. Sokszor nem céges autóval, hanem robincsal megyek fel a hegyre, vagy kifelé főként a dugó miatt, hogy a céghez vissza ne kelljen araszolnom a céges autóval.

Minden reggel robogóval járok be dolgozni és mindig az Erzsébet-híd -> Hegyalja útvonalon. Ez mindig jó teszt volt. A régi Jetforce-ba többek között ezért (is) applikáltam 70-es hengert. Mivel injektoros és elektronikus a vezérlés, ezért végre nem ment sokkal többet (talán +5km/ó) mint az 50-es hengerrel, viszont nem halt meg annyira az emelkedőkön. Ok. Az 50-essel is felment, de az halál, mikor a sok idióta autós (akik egyébként fent a Sánc utcánál úgyis pirosat kapnak) szinte leszorít, hogy előrébb jusson. Itt felkapaszkodva 50-es hengerrel olyan 30-35km/ó. 70-essel megvan a 45-50 is, ha minden jól alakul.

-=- ASUS TUF B450-PRO GAMING - AMD Ryzen 7 1700X - G.Skill Aegis 2x8 GB DDR4@3200MHz - Sapphire RX 5700XT Nitro+ 8GB - ASUS ROG Strix Flare HU - REVOLTEC FightMouse ELITE - RIOTORO ENIGMA G2 850W Gold - Cooler Master MasterCase MC500Mt -=-

(#66524) KisTé válasza mumtaz (#66522) üzenetére


KisTé
tag

Nagyon szép, mennyit megy végre illetve ez teljesen gyári folytás benne van?

(#66525) uffneked válasza mumtaz (#66523) üzenetére


uffneked
aktív tag

Na, király, köszi az infót! De egyébként ha nagyon szenved, akkor ott van neki a Margit krt. - Alkotás - Budaörsi, az kevésbé meredek. :)
Már csak valami kereskedés kéne Óbudán, hogy megnézzek párak...

(#66526) enginev3.0


enginev3.0
félisten

Hi

2007-es Piaggio blokkos SR Factory-ba milyen izzók kellenek?
Lehet kapni ledeset esetleg? Szeretnék valamivel erősebb fényt mindenhova a mostaninál
Főleg első tompított, és az indexekbe

Milyen foglalata van ezeknek?

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#66527) blizzrd


blizzrd
aktív tag

Sziasztok!

Új vagyok még motoros témában, így bocsi ha laikus a kérdés. Tehát adott egy Sym Jet 50 ccm robogó. Vásárláskor kicseréltem a kötelező dolgokat, köztük az akksit is. Amiót az új akksi van benne (savas), azóta az üzemanyag szintjelző cseszik megmozdulni. A korábbi akksi bentlétekor ez a hiba nem állt fent, illetve egy nagyobb gáz húzásakor a szintjelző visszament nullára, ha megálltam, akkor újra a rendes szintet mutatta.
Mitől lehet ez a jelenség?

Üdv

(#66528) mumtaz válasza KisTé (#66524) üzenetére


mumtaz
senior tag

Gyári fojtás nincs benne. 50-esként 65-70 a vége.
A régim 70-es hengerrel 80-at ment.

-=- ASUS TUF B450-PRO GAMING - AMD Ryzen 7 1700X - G.Skill Aegis 2x8 GB DDR4@3200MHz - Sapphire RX 5700XT Nitro+ 8GB - ASUS ROG Strix Flare HU - REVOLTEC FightMouse ELITE - RIOTORO ENIGMA G2 850W Gold - Cooler Master MasterCase MC500Mt -=-

(#66529) siti válasza uffneked (#66512) üzenetére


siti
senior tag

Pontosan jó hasonlat! Van aki évente cserél valamit a robogón mert nem úgy gyorsul, Józsibácsi meg 30 éve csak tankolja a simót és "semmi baja" (van csak őt nem zavarja)

Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)

(#66530) Ulius80


Ulius80
tag

Sziasztok!
Tegnap mentem kb 30 km-t egyhuzamban olyan 50-65-km/h között,leállítás után égett füst szagot éreztem,füstölt a kipufogóm.
Tele lenne kotuval?
Esetleg kiégetés helyett van valami más megoldás?
Előre is köszönöm! :R

[link]

"A Jurassic Parkban NEM a T-rex üldözte a dzsippet. Chuck Norris üldözte a T-rexet, és a dzsippet!!"

(#66531) uffneked válasza siti (#66529) üzenetére


uffneked
aktív tag

Oke, elengedtem ezt a szerelgetos kérdést, mert kivulrol Jozsibacsi vagyok, majd ha lesz, es kell, úgyis megértem.
Tippet nem tudsz, hol érdemes kereskedésben nézelődni? Aztán ti hol veszitek a használt robit? Jofogas? Kepesmotor? Mas?

(#66532) sityupityu válasza siti (#66529) üzenetére


sityupityu
Topikgazda

"Van aki évente cserél valamit a robogón mert nem úgy gyorsul"

Micsoda? Szezonban akár havonta is. :DDD :K

(#66530) Ulius80 Bizony, az tele van. Kiégetés helyett? Másik cső. :)

[ Szerkesztve ]

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#66533) enginev3.0


enginev3.0
félisten

Mennyire lehet neten használt hengerszettet eladni? Kb 4ezer kmes polini Corsa 70es henger, Piaggio hengerekhez

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#66534) dtsdexter válasza blizzrd (#66527) üzenetére


dtsdexter
csendes tag

Valahol testel egy kábeled, vagy a csatlakozó oxidálodott ... indulhat a keresd a hibát :) Ha szerencséd van csak oxid, azt le lehet takarítani, majd kontakt sprével javítani. Ha sérült a kábel (nem feltétlen az üzemanyag vissza jelző) akkor mielőbb meg kell találni. Ha nincsen rá affinitásod, akkor vidd el szakemberhez. :)

... esküszöm, gyári főnök ;)

(#66535) Snypie81


Snypie81
csendes tag

Van egy Motowell Magnet Sport robogóm (50-es, álhosszú mina blokk).

Szeretném leszedni a hátsó szíjtárcsát. Milyen szerszámok kellenek nekem?

(#66536) csabi94


csabi94
őstag

Sziasztok!

Ezek jó gumik? [link]
Malaguti F12-ra mehetnek? Most elől hátul 120-as van, de szerintem felmegy hátra a 130 is. Vélemény?

(#66537) csongi válasza csabi94 (#66536) üzenetére


csongi
veterán

Erre a kategoriara megfelelo, de mindek akarsz ra szelesebbet, legalabbis elore?
A gyari meretet tedd fel. Az a sejtesem, hogy hatul gyarilag is szelesebb gumival szereltek.

[ Szerkesztve ]

(#66538) üszök válasza csabi94 (#66536) üzenetére


üszök
őstag

Én nem venném meg,de mindenáron ez kell túrd fel a netet szerintem 10k ért is meglehet venni.

[ Szerkesztve ]

"Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"

(#66539) csabi94 válasza csongi (#66537) üzenetére


csabi94
őstag

Előre ugyanaz menne, hátra menne egy centivel szélesebb. Nem tudom, hogy mi a gyári ajánlás, de gondolom hogy nem véletlenül van így párban. :)

Ez a Conti milyennek mondható?

(#66538) üszök: mit vennél? Nem kell mindenáron ez, csak valami majd kéne, és ennek örültem, hogy párban akciós. :U

[ Szerkesztve ]

(#66540) mumtaz válasza üszök (#66538) üzenetére


mumtaz
senior tag

ContiTwistről sok rosszat olvastam, mikor a Jetforce-ra kerestem gumikat.
Végül Metzeler wintec feelfree-t vettem garnitúrában. Nagyon jó gumi esőben és szárazon is.

A januárban vásárolt kymco super 9-en ilyen ContiTwist volt jó állapotban. Kétszer csúsztam meg a hátsóval száraz időben és egyszer majdnem kiegyenesítettem egy kanyart vizes úton. Ekkor az első csúszott meg úgy, mintha jégen mentem volna.
Valami nem ok ezekkel a gumikkal.

-=- ASUS TUF B450-PRO GAMING - AMD Ryzen 7 1700X - G.Skill Aegis 2x8 GB DDR4@3200MHz - Sapphire RX 5700XT Nitro+ 8GB - ASUS ROG Strix Flare HU - REVOLTEC FightMouse ELITE - RIOTORO ENIGMA G2 850W Gold - Cooler Master MasterCase MC500Mt -=-

(#66541) csabi94 válasza mumtaz (#66540) üzenetére


csabi94
őstag

Szuper, köszi, hogy ezt megosztottad, akkor azt elkerülöm! :)

(#66542) sityupityu válasza üszök (#66538) üzenetére


sityupityu
Topikgazda

Akkor én inkább már nem szólok ehhez hozzá. :DDD

(#66537) csongi Hátra akar egyel szélesebbet.

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#66543) blizzrd válasza dtsdexter (#66534) üzenetére


blizzrd
aktív tag

Köszi!

Holnap nekiesünk.

(#66544) wagi


wagi
senior tag

Van egy Honda SH150-es robogóm.
Normál használat mellett mennyit bír a gyári kuplung kopásig?

Jelenleg 27.500km van a motorban és még 1mm maradt a ferodolból ez jónak számít?

Illetve a Vicma utángyártott kuplungpofáról vélemény?
Vagy inkább a gyári maradjon felújítva?
Árban ugyanannyi lenne.

Köszönöm a válaszokat.

(#66545) nyogo83 válasza wagi (#66544) üzenetére


nyogo83
Topikgazda

Pont nemreg futottam meg ezt a kort.
Gyari kuplung kb annyinal farad el. Nekem is 27.XXXkm-nel kellett kuplungot cserelni, mert mar nagyon keves volt a ferodol reteg rajta.
Kuplungbol Vicma vagy Newfren, mindketto jo.
Viszon... ha megfogadsz egy jotanacsot, akkor nem csak a kuplungot csereled, hanem a harangot is. Ennyi km-nel a gyarinal mar elofordul h picit felre van kopva a belseje, amivel nem erdemes szarakodni a felszabalyozassal.
Igy jartam en is, hogy kapott uj kuplungot (igaz elsore az utnagyartott kuplung szar volt), de nem volt az igazi. Remegett, nem fekudt fel rendesen az osszes pofa, stb.
Aztan vettem bele egy Newfren kuplung+harang szettet 16k-ert, ami nem 1 ev alatt meg 5000km alatt fog leterdelni, szval nem tetel erte. A Newfren-t a Unixautonal keresd, ok az itthoni forgalmazoi.

[ Szerkesztve ]

(#66546) wagi válasza nyogo83 (#66545) üzenetére


wagi
senior tag

Köszönöm a választ.

Ezeket a kuplungszetteket találtam :

Unix - Ferodo 14.272-
Newfren 20.500-

Bárdi - Vicma 11.810-

Mindkét helyen van -10%-os kedvezményem.

Illetve a gyárit tudnák újraragasztani felszabályozással 6000-ért.

Még egy kérdés .

Az első féktárcsa jelenleg 3mm vastag,a kopáshatár 3,5mm ez még így biztonsággal használható vagy cserélni kell?

[ Szerkesztve ]

(#66547) csongi válasza wagi (#66546) üzenetére


csongi
veterán

A kuplung ragasztas es szabalyzashoz szamolj egy rugo szettet, es maris valahol 10k kornyeken jarsz, plussz a futkarozas.
A fektarcsat biztonsaggal dobd el. :)

(#66548) scorpion1


scorpion1
csendes tag

Sziasztok ! Véleményért , tanácsért fáradtam hozzátok, egy Aprilia SR50 DiTech-ről van szó. Tudom sokan köpködik és nem foglalkoznak vele meg stb. , de nekem tetszik és meg szeretném javítani, nem akarom bontani, eladni. Szóval, kb 1-1/2 hete kezdtem érezni benzinszagot mikor leállítottam, szombaton megnéztem mégis mi lehet... aksinál bekukkantottam és láttam hogy injektor környékén nedves (benzines) , van 2 cső egymás mellett szemből ha nézed a bal oldali volt benzines, sztem a visszafolyó lehet de nem vagyok biztos ebben és alatta injektor környéke... de nem ömlött belőle csak nagyon picit szivárgott... . Gondoltam cső tönkrement... így hagytam és mentem vele kb 80km (40oda-40vissza) olyan 65-70 között mentem vele végig, amint visszaértem motor menet közben leállt és azóta nem indul el... Gyertyát cseréltem volt itthon, nem köpi be , őszbarna csontszáraz... olyan mintha be akarna indulni de aztán mégse... Szerintetek mi lehet a gond? Én a nyomásszabályzóra tippelek... hogy az ment tönkre... Na meg március óta kezdtem el használni és az furcsáltam hogy hiába van tele az aksi picit nehezen indult , picit sokat tekert. Tavaly mikor letettem nem volt ilyen jelenség... Ha a nyomásszabályzó ment volna tönkre azt ki tudom itthon is cserélni? Vagy inkább vigyem szervizbe? Gondolkodtam még hogy kérek árajánlatot és ha olcsobb a karburátorra átalakítás akkor azt választom.
De ha lehet akkor injektoros szeretném ha maradna, tehát arra kérlek hogy aki jártasabb ebbe a témában esetleg tudna véleményt mondani hogy mi lehet a gond?

Megnéztem a hibakódokat és ott 2-9 es hibakódokat jelzi...

ECU 02
Pick-up sensor failure

Inverted pickup wires
-Check wiring

Damaged pickup wires
-Check the continuity (R=Ohm) between the transducer and the ECU (blue wire -white wire - blue/yellow wire - white/yellow wire)
Check the opening of the circuit (R=infinite) between pickup and earth

Connectors
-Check connectors

Transducers
-Check resistance (R=385 Ohm) between the positive and negative poles of the pickup

ECU 09
Incorrect charging voltage

Batery to low
-Check batery charge . Check and restore battery connections if necessary

Red/brown wire connector 15 wire to the ECU not conected or conected to earth
-Check the continuity (R 0 Ohm of the Red/brown wire

]Voltage regulation wires and/or connectors not wired up
-Check connectors. Fit the relais between the bleu wire and the red/black wire. If the relais closes check the continuity (R 0 Ohm) between the red/brown wire and orange wire . If the values are correct : check the general feed plant (batery,fse,main switch )

Az akkuval sztem semmi gond nem lehet, a motor ment, és semmi előjele nem volt hogy megáll... tök jól ment aztán egyszer csak vége...
Előre is (B)köszönöm(/B) azoknak akik tippelnek , véleményt mondanak :R :R :R

[ Szerkesztve ]

(#66549) üszök válasza csabi94 (#66539) üzenetére


üszök
őstag

Itt a Conti a fele, ami alatta van bármelyiket,vagy City Grip, vagy a Metzeler amit fentebb írtak.
Amúgy szerintem hátra 130-as kell. Felülről a második van a 180-as Runneremen,esőben még nem mentem, szárazon jó.

(#66542) sityupityu: :DDD

[ Szerkesztve ]

"Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"

(#66550) sityupityu válasza mumtaz (#66540) üzenetére


sityupityu
Topikgazda

"Ekkor az első csúszott meg úgy, mintha jégen mentem volna."

De ha olyan szinten csúszott meg az első, akkor el is estél nem? :)

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.