- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csongi
veterán
-
dtsdexter
csendes tag
Szerintem az EU-s Agrár törvényben biztos történt valami változtatás, a munkagépek szabályozására, nehezen hiszem, hogy segédmotorból, lehetne munkagépet csinálni, bár Austriában létezik, 50ccm-s önjáró fűnyíró, melynek van külön fűgyűjtője (értsd mint: Vontatmány) és felhasználható Agrárgazdaságban az ő törvényeik szerint. Azt nem tudom, hogy vonatkozik-e a szállításra vagy annak közlekedési mivoltára törvény az ők, kicsit összetettebb országukban.
Az pedig, hogy hazánkban erre milyen engedély kellene, fogalmam sincsen.
-
feri.917
csendes tag
Szaisztok!
Keewey Matrixba cserélnék főtengely szimeringet. Szét kell húzni hozzá a blokkot vagy anélkül is lehetséges? -
siti
őstag
A simsonból épített utánfutós robi kapával (kerékre szerelve persze, nem a kapa adapterrel) lehet még közúton robogni? Gyerekként láttam ilyet, de egyre ritkább, vagy csak nem fér egy jogszabályba se?
-
dtsdexter
csendes tag
Tárgy évre vonatkozó biztosítási díjak! Link
-
huniross
tag
válasz
dtsdexter #66241 üzenetére
Pontosan így gondolom én is, viszont akár szabályozza, akár nem a levegő mennyiséget így marad, ugyanis a mai reggeli munkábamenős próbaüzem alkalmával a legkritikusabb figyelmem ellenére is tökéletesen működött a motor. Győzött a lustaság, így marad! Egyébként kiszedtem a csövet, és nélküle lehörög ugyanúgy negyvennél, mikor visszateszem, hibátlan. Érthetetlen számomra is, tudom, hogy csak tüneti kezelés, de amíg jól megy tényleg nem bántom a szimeringeket. Lehet, hogy a rezonátor kipufogónak is köze van a dologhoz, nem tudom....
-
forandor
tag
Ez most egy vicc?
Ez lenne a 3. szerződésem az egyik robira a K&H-nál.szerződés éves biztosítási díja: 10200 Ft
fenti díj alapján számított éves baleseti adó összege: 3060 Ft
összesen fizetendő: 13260 FtWUT?
U.I.: forandor = k_sandor, csak átneveztem, mert nem tetszett a k_sandor, a másikat meg még szoktam is használni nick-ként.
-
dtsdexter
csendes tag
válasz
huniross #66230 üzenetére
Még mielőtt bármi különöset gondolnál leírom mi célt szolgál az a pipa.
Az a pipa hasznos dolog, azon felül hogy csökkenti az esélyét a levegőszűrő szivacs elázásának, azt a feladatot hivatott ellátni, hogy hidegben ne közvetlen hideg levegőt, hanem a motor felől meleget szívjon ezzel javítsa az égést, és gyorsabb üzemi hő elérését. Többnyire télen szokták használni, gondolom ezért sem volt rajta (Sajnos egy pár ki-be rakás után, meglazul, és elforog a rázkódástól). A levegő mennyiségét nem szabályozza, viszont a legömbölyített fej miatt valóban halkabb, nincsen vele jellegzetes "susogó" hang. (Ez tény, ha elmész bármelyik motorszerelőhöz aki foglalkozik levegőhűtéses motorral az elmondja neked)Az olaj szivárgás sosem jó dolog, valószínűleg tényleg szimering, ami 10 év után nem is meglepő (sőt) ... akár otthon is könnyen ellenőrizheted, nem igényel szaktudást, ha nincsen útban a kipufogó akkor egyetlen imbusz kulccsal leszedhető az oldaldekni, ill generátor (gyújtásalaplap) felől kényelmesen rá lehet látni. egy 17"-s kulcsra még szükséged lesz, illetve egy Varriátor blokkolóra (ha nem akarsz gányolni) , és egy Zieger fogóra + egy féktisztító sprére.
Jó szórakozást!
Én már a fényezésnél tartok -
huniross
tag
válasz
sityupityu #66239 üzenetére
Köszönöm mégegyszer a segítséget!!
-
-
huniross
tag
válasz
sityupityu #66237 üzenetére
Köszi a válaszokat, holnap megnézem, hogyan férek hozzájuk. Gondolom a jobb oldalon a lendkereket kell majd lehúzni valahogy, a másik oldalon meg az indító szabadonfutója mögött lesz.
Ránézésre láthatom, hogy melyik rossz? Mert ha nem muszáj nem cserélném ki, csak ha tuti az a rossz. -
-
huniross
tag
válasz
sityupityu #66235 üzenetére
Minarellinek minarelli, de hogy hosszú e, azt sajnos nem tudom. Jog 3yk.
-
-
huniross
tag
A kis pipával sosem tudtam kipróbálni, mert nincs meg. Valóban elég 'torok' hangja van anélkül, azért eszkábáltam gégecsőből, szigetelő szalagból annó a helyébe valamit. Az én tákolmányomnak komoly hatása volt a motorra, mert bár szép csendes lett cserébe nem ment.
Most viszont nagy hasznát veszem, mert megtáltosodott tőle.A szimeringet ki tudom cserélni a blokk széthúzása nélkül "kívülről"?
-
válasz
huniross #66232 üzenetére
Nekem is az első gondolatom a főtengely szimering volt csongi-hoz hasonlóan.
Az a kis pipa amiről beszélsz, hogy akkora befolyással van a beszívott levegőre nekem új. Kétségtelenül van némi hatása az áramlásra, de az átmérő adott ahol bemegy a levegő. Én próbáltam ugyanazon a motoron pipával és pipa nélkül anno, de kb semmi különbséget nem vettem észre. Inkább a hangjára van befolyással, csendesebb vele a gyári légszűrő.
Ha több levegőt akartak volna adni a hengernek akkor adtak volna neki egy direkt szűrőt amiről ugye tudjuk, hogy egy 70-es vashengernél az égvilágon semmiféle jótékony hatással nincsen a gyári szűrővel szemben, még ha egy rezonátorral felhúzott motorról is van szó. Komolyabb aluhengereknél van csak értelme a külső szűrőknek. -
huniross
tag
Üdv mindenkinek!
Nem olyan rég sztároltam itt a Yamaha Jog-omat (Next Zone), hogy mekkora faszaság, 10 éve nem kellett hozzányúlni, stb...
Na be is ütött a krach, tíz év után letérdelt a lelkem. Segítséget szeretnék kérni, nem értem mi történhetett.
A motorról tudni kell, hogy 70-es hengerrel vettem anno, most is az van rajta. A levegőszűrőben gyárilag van egy kis pipa, amin keresztül szívja a levegőt. Ez a pipa nekem nem volt benne mikor vettem. Arra gondolok, hogy azért lett kivéve, hogy több levegőt kaphasson a nagyobb henger. Akkoriban barkácsoltam hozzá valami gégecsőből egy pipa szerűséget, viszont teljesen lefolytotta, torpant, dadogott, ki is lett dobva belőle, félretettem. Enélkül használtam tíz esztendőn keresztül, egészen a múlt hétig.A múlt héten egyik reggeli indítás után megemelkedett az alapjárat. Következő reggel fokozódott, a féket kellett húzni, hogy ne pörögje szét magát. Erre állítottam az alapjárati csavaron, visszavettem az alapjáratot, minden ok. És innen kezdődtek az igazi gondok. Olajfolyás a blokk jobb oldalán és olyan kb 40 km/h-ig húz a motor, ott lehörög és mikor visszalassul kb 10 km/h-ig akkor megint húz 40-ig, lehörgés és így tovább. Bemelegedett motorral kevésbé teszi, ott néha átlendül a 40-en, de hidegen teljesen használhatatlan. Szétszedtem, az olajfolyás amiatt volt, hogy a direkt olajzás olajcsöve elrepedt (csere). A porlasztót is szétkaptam, kifújtam levegővel, benzincsapot ellenőriztem, minden ok. Összerakás, próba, ugyanúgy torpan. Automata szivató csere, még szarabb..... Végső tanácstalanságban levettem a légszűrőt, kipróbálom úgy... Szinte elindulni sem lehet vele, már 20-nál lehörög. Akkkor viszont sok a levegő! Hol a kis pipa, ami 10 éve hever a polcon? Visszatettem, úgy megy mint ahogy mennie kell! Mi történhetett? Valahonnan extra levegőt (falsot) szívhat és a légyszűrő folytása kompenzálja? Ha valakinek van ötlete ossza meg légyszíves. Köszi!
-
Micsurin
nagyúr
Sityupityu igazad volt... a Hyot jobban meghajszolva is valóban hangos az a HJC
...irány füldugaszt venni. A blokk Taschner szerint is hibátlan! -
takacsbotond
őstag
Köszönöm a válaszokat! Végül egy Yamaha XT 125 X mocit vettem, mert nagyon jó áron jutottam hozzá (rendes rendszámosat, nem kamu 50-est) és le fogom majd tenni a B125 jogsit, de ezt már a kórházból írom...
-
csongi
veterán
Ha megvan a gyári javaslat, vagy előírt, én azt tenném. Megoszlanak vélemények és az infók. A gyártó előírás biztosan kitér rá milyen minősítésnek kell megfelelni. De nem véletlen csak a gyári olajokkal vállalják a garanciát. Vagyis jó lehet bele PL: az API SL, de a gyári olajhoz biztos kevertetnek valamilyen adalékot amit kereskedelmi forgalomba nem kapsz meg. Minden esetre a minősítés legyen meg, ha a szerviz könyvbe előírják a Scooter olajat akkor azok közül válassz, valami közismertebb márkát, és cserélj időbe olajat, inkább előbb mint utóbb. Bár gondolom a PCX-be kb 1 liter olaj kell. Kérdezd meg a Hondát, lehet jó árat kapsz rá, és akkor nem kell kísérletezni.
-
whYz
őstag
Sziasztok
Honda PCX 125-be milyen olajat ajanlotok?
-
forandor
tag
Feszültségstabilizátort cseréltem, de az újjal(RMS) sincs meg a kellő töltőfesz (terheletlenül 11V-ra ha fel tudom tornászni nyélgázon, a régivel még ennyire sem). A generátortól jövő feszültség ~30V is van.
1.) Utángyártott vacak, és még elvárod, hogy működjön is.
2.) Olasz motor, ezzel jár.
3.) Szard már le!Kösz!
-
csongi
veterán
válasz
benceman00 #66218 üzenetére
A kerdesek jok. Lodon ritmusat nem ismerem, de gondolom ott sem kissebb mint Bp. De a 125 kicsi lesz neked.
-
-
benceman00
tag
válasz
benceman00 #66188 üzenetére
Valaki tudna ebben segíteni?
-
csongi
veterán
válasz
takacsbotond #66215 üzenetére
Ez így egy kicsit szívás. Te döntöd el. De szerintem iszonyat nagyot buksz ha most beleugrassz egy 125-be.
Nem 200K lesz, hanem 400. Nem éri meg.dtsdexter:
sityupityu: ezen a helyen az ütve lazítást csak óvatosan, Alu ötvözet az egész tartály és a dugattyú konzol, könnyen reped és törik.
-
dtsdexter
csendes tag
válasz
csongi #66213 üzenetére
Szia, igen látom, ez egy letölthető táblázat volt, a legtöbb motorkerékpár kenőanyag mennyisége/minősége volt leírva benne. Sajna telóm megnyitja, itt viszont nem tudom miért nem működik.
(Bocsi, munkahelyi ártalom. Fék olaj, kenőanyag, folyadék, fagyálló (természeteseten Szélvédő mosót keresett) stb ...
sityupityu igen ez is ilyen volt
-
takacsbotond
őstag
válasz
csongi #66210 üzenetére
Az A2 a terv, viszont azt még csak fél év múlva kezdhetem el, azaz leghamarabb is jövő ilyenkorra kezdhetnék el legálisan motorozni.
Amiket néztem, és tetszettek azok a Yamaha DT-k, Derbi Sendák, illetve korábban az Aprilia RS széria, viszont utóbbin szerintem elég röhejesen festenék a méreteimmel. -
-
csongi
veterán
válasz
dtsdexter #66212 üzenetére
A link nem nyílik meg.
Nem fékolaj hanem fékfolyadék.. A Csavar felületkezelt, tartály alu ötvözet, ezek sajnos össze égnek a kémiai reakció miatt. Használj bele A-es rozsdamentes csavart. Csak óvatosan mert lágy anyag és elnyalja csavarhúzó ha nem megfelelőt használsz. Amúgy meg örök élet lezs
-
dtsdexter
csendes tag
Ma most, hogy van idom szerelgetni, olyan dolgoknak is neki álltam mint a Fékrendszer. Olyan Aprilia egy trükkje a fék olaj tartály csillag csavaros megoldása, amit ha nem kezelsz, vagy évente nem cseréled a fék olajat tuti biztos lehetsz benne, hogy az a csavar nem fog normálisan kijönni soha a büdös életben
mivel eleg kicsi a csavar, így normális csavar kiszedovel esélyed nincs marad a csavar lázító, meg egy csavarhuzo amit bele kell ütni (oszt jó napot) akkor irány tovább, fékbetét aprob anomáliát mutatott amit kívülről nem vettem volna észre a betéteknek a közepe szét volt roncsolodva, csupán szélen latszodott mar csak a egy kis ferodol. Faxa most néztem az olajat, ami már szépen be szürkült, szennyezett volt. Meg szerencse, hogy dobfekkel is meg lehet állni (ha be vágsz a felninek egy fémrudat, persze)!
Na akkor dolgozzunk!
-
dtsdexter
csendes tag
-
csongi
veterán
válasz
takacsbotond #66209 üzenetére
Ezeket a feltételeket egyik sem tudja teljesíteni.
Vizsgázz le A2-ra és ott már sikerül találnod. A200K-ért 90-es évjáratú vasakat találsz, ami nem rossz, de fiatalabbra nem lesz lehetőséget. -
takacsbotond
őstag
Sziasztok! A segítségeteket kérném használt motor (nem robogó) vásárláshoz.
Tanuló motornak kéne, B-s jogsihoz mindennapi használatra, néha nagyobb utakra is.
Fontos, hogy zárható legyen, (ne lehessen könnyen ellopni) hátulra egy dobozt lehessen rakni, és a lehető legkevésbé szorítsanak le vele az autósok, (azaz menjen minél gyorsabban) illetve fontos, hogy minél megbízhatóbb legyen, és ne kelljen folyton szerelgetni.
Főleg jó minőségű úton használnám, de jó lenne, ha jobb minőségű földúton is lehetne vele menni. Viszonylag nagydarab vagyok: 88kg/178cm. Ezek fényében úgy gondolom, hogy valami Supermoto lenne számomra ideális.
A motorra kb. 200000Ft-ot szeretnék rászánni. -
Dtomka
veterán
Korábban kérdeztem, hogy Csepelen ki tud robogókhoz bontot?
Leírom a tapasztalatomat, és segítségként szánom annak aki keres alkatrészeket!
Elég sok keresgélés után rátaláltam az alábbi oldalra:
bmotor.huRendeltem:
-féknyerget (kompletten)
-km meghajtót + kábelt
-légszürő gégecsővet.Annyit tudok mondani, le a kalappal a srác előtt. Korrekt megbízható, én még tuti fogok nála vásárolni!
Nem ez nem a reklám helye, de illik megdicsérni és ajánlani aki érdemes rá! -
kubokra
tag
Hali!
Újabb ruházattal kapcsolatos kérdésem lenne.
Robogóhoz (50cm3) nadrágot a le- és felvétellel járó kényelmetlenség miatt nem igen vennék, viszont valami térdvédőt igen. Ilyenekből esetleg valami katonai boltban kapható cucc nem jó, ami lényegesen olcsóbb mint egy motoros boltban/webshopban vásárolt? -
Telda
addikt
válasz
dellfanboy #66204 üzenetére
Pont a mai nap nézegettem ezeket a motorokat, de egyszerűen lehangoló a használt piac. 90%-ban 50-ként használják és semmi papír nincs hozzá. Ezekkel nem is érdemes foglalkozni, ha egyszer valaha behozzák kismotorra a rendszámot, a sok papír nélküli import szutyok mind mehet a kukába. Ami értelmes az 250-300e körül van. 400e meg már van 650es Pegaso vagy F650, igaz ahhoz más jogsi is kell.
-
csongi
veterán
válasz
dellfanboy #66204 üzenetére
Amennyit kifizetsz erte
. Uzembizos nincs, legfeljebb kevesebb problemakkal. A letutibb az uj robogo szalonbol.
De alhangon 300k val szamolhatsz, es kell egy adag szerencse is hozza. -
dellfanboy
őstag
szerintetek mennyibe kerül egy üzembiztos városálló 125-ös 4 ütemű b125 kompatibilis robogó érvényes papírokkal, rendszámmal? esetleg típusra van tippetek? pl. piago liberty ?vespa et4? honda sh125?
-
siti
őstag
válasz
csongi #66201 üzenetére
leeresztő csavar a másik oldalon van, ez a fele meg a garázsfal felé néz. A variátor meg a padlón várja hogy össze rakjam. majd kitologatom, csak okosan a motorra pakoltam minden apró dolgot, mert nem mozdul
csak ahogy nézem, sok helyen más a kép az 50 és 125 között, és még a 2t képeket is bele szokta keverni google, mert usaban nem volt 4T50.
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- KERÉKPÁR / BRINGA / ALKATRÉSZ beárazás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Artemisz ART-230L-EL "A" Minősített Laptopszéf
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Kugoo Kirin G1
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest