Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:51:26

LOGOUT.hu

Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17001) Tothgera30 válasza Brogyi (#17000) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Azt teszem, ezért gondolom hogy ha alapjáraton hagyom ketyegni akkor kb. 5 perc alatt átmelegszik, mivel nem kap friss kraftot. Nem igazán akarok már motorozni ilyen hidegben, főleg hogy rendesen át se melegszik, nem is érzem hogy izzadna mint nyáron, mikor szinte forró levegőt tolt ki a hűtőn keresztül, na az lábszőrégető érzés volt, most pedig épp hogy csak langyos lesz (ilyen hidegben nem is csoda), azt meg lehetséges hogy állva is elérem. Ha megyek vele akkor is csak 3-4 csíkot tudok kifacsarni a vízhőmérsékletből, persze ekkor már megtettem vagy 3-4 km-t, leállítom és megnézem a csövet, meleg, akkor jó. Ha alapjáraton ketyegtetem (talán egy-két pici gázfröccs), vagy 5 percet akkor langyos, megfelelő, de itt is csak 1-2 csíkot érek el (utóbbit inkább nyári +40C-ban, gondolom ez most nem jönne össze, kivéve ha leviszem szaunázni). Itt nincs hűtő venti, termosztát nem tudom hogy dolgozna errefelé, itt egy hőleadó van a motor elejében, oszt' jónapot. Ezért érdekelne pár embernek a véleménye erről a témáról, főleg olyanoké akik csináltak már ilyet a tél beállta előtt.

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#17002) h1n1_900 válasza Brogyi (#17000) üzenetére


h1n1_900
senior tag

Hat nem hiszem, hogy az ovebe lenne hutoventillator.
Se termosztat. Enyembe sincs. Csak vizpumpa,csovek,radiatort latok meg tartalyt.

[ Szerkesztve ]

Logitech X-530 eladó jó állapotban olcsón! http://href.hu/x/gkgr

(#17003) leroyclub


leroyclub
senior tag

Na ugynéz ki hogy ezt a mocit fogom megvenni: [link]
Télen nem nagyon szeretném használni. Inkább most lerakom és ha már jobb idö lesz akkor kezdek neki. Mire érdemes figyellni? A szabadban fedett helyen fog álni a motor. Az akut kiveszem és beviszem a lakásba. Gondoltam hogy veszek rá egy ponyvát is. Még mire érdemes figyelni? Hűttőfolyadékot méressem be?

(#17004) h1n1_900 válasza leroyclub (#17003) üzenetére


h1n1_900
senior tag

Nem ártana beméretni. Esetleg lecserélni. Motor ha karban volt tartva tartós. Ugyan olyan van a roximban vízpumpa alapján.

Logitech X-530 eladó jó állapotban olcsón! http://href.hu/x/gkgr

(#17005) t1


t1
addikt

Szombat óta tulajdonomba került az előzőleg linkelt Yamaha Neo's (2002).
125.000 ft-ért vettem meg, szép állapotban van, 1-2 karc van rajta illetve a baloldali tükör van ketté repedve, szépen húz alattam is egyenesben 75 amit tud lejtőn megvolt a 80 is de általában 50km/h-nál nem hajtom többel. Eddig 35-40km tettem bele és a szint mutató szerint 3/4 körül van az üzemanyag szint. Úgyérzem nagyon megérte, addig míg csapadék nincs ezzel járok dolgozni (2x3km) csak jól be kell öltözni mert este 10kor elég hideg van :D .
Ma kicsit megvicceltem magam vele, mert 10 percig rúgtam be de nem indult be, aztán rájöttem, hogy nem kapcsoltam át szivatóra :W :W . Szokni kell de jó lesz ez. Jelenleg 14.500km van benne.

(#17006) h1n1_900 válasza t1 (#17005) üzenetére


h1n1_900
senior tag

En ma nem tettem ra a gyujtast es ugy rugdostam... :D

Logitech X-530 eladó jó állapotban olcsón! http://href.hu/x/gkgr

(#17007) t1 válasza h1n1_900 (#17006) üzenetére


t1
addikt

Az se rossz, már kész ideg voltam aztán egyszer csak eszembe jutott, hogy szivató is van. Ráadtam majd első rúgásra beindult :C

(#17008) Topiccsendőr válasza Tothgera30 (#17001) üzenetére


Topiccsendőr
addikt

Szerintem nem érdemes azokat a csíkokat nézegetned. Csodálkoztam is, hogy nem mered ráhúzni, ha nincs ott mittomén mennyi csík. Ez egy hülyeség. Semmi baja nem lesz tőle ha nyelezed bemelegedett állapotban, akármennyi is legyen a műszerfalon. Ezek vashengeres dolgok, nem nikaszil, alapvetően igénytelen henger, én még hidegen is nyelezném. (mondjuk ez én vagyok) alapjáraton ki fog nyitni a termosztát, de sok idő neki hidegben.

Nem menekülsz a csendőrség elől.

(#17009) runner 125 válasza t1 (#17005) üzenetére


runner 125
nagyúr

Na, gratula hozzá, akkor úgy tűnik jó választás volt. :K

persu

A nikaszilos aluhenger attól különbözik a vastól, h jobban tud melegedni? Vagy, arra miért illik jobban vigyázni? Köszi.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#17010) Topiccsendőr válasza leroyclub (#17003) üzenetére


Topiccsendőr
addikt

a mínuszokban a karbiban lévő benzin szeret szétesni. A karbit mindenképp engedd le!
ne maradjon benzin benne, mert tavasszal meglepi lesz benne. Aztán lehet pucolni.
Akkut vedd ki, töltögesd, de ne vidd melegre! (Szobába) A meleg nem jó neki, hamarabb tud merülni mert nagyobb a reakcióképessége a savnak.

Nem menekülsz a csendőrség elől.

(#17011) Topiccsendőr válasza runner 125 (#17009) üzenetére


Topiccsendőr
addikt

Sokkal jobb az alunak a hővezető képessége, mint a vasnak. Ebből a szempontból egy vashengerest ha nyelezel hidegben, az alu dugónak jobban kéne dagadnia, mint a hengernek, tehát a hidegen nyelezésnek károsabbnak kéne lennie, de ezek már nagyon kiforrott dolgok, a dugattyú ötvözete olyan, hogy a hőtágulása teljesen uralható.
Alapvetően nem hinném, hogy baja lenne az alunak, de nikasilt akkor használnak, ha hegyesebb egy blokk, és sokkal nagyobb hőcserélés kell neki. Csak azért nem raknak nikasilt egy blokkba, hogy 1,5Le őt teljesítsen, ott nagyobb a hőterhelés is általában, és minden más is. Nem is a nikasil bevonat miatt érzékenyebb, hanem az egész motor tervezése miatt érzésem szerint. Az alunál ha gyorsan melegíted, kérdés, hogy a többi alkatrész is tud vele jönni, de 50 köbcentinél nincsen akkora anyagvastagság sehol, illetve olyan távolságok, hogy hullámos legyen a henger a feszültségektől, és hengerfejes legyen, tehát annyira nem vészes a dolog.
Alapvetően a 125 ös ben is egy vashengeres az örök élet+ két nap, a nikasil meg sokkal sérülékenyebb, de nem a bevonat miatt itt sem, hanem azért, mert egy Yamaha vashengeres DT12-22 LE addig egy aprilia RX nikasil 33 LE. Tehát itt keresendő a dolog nyitja.
A nikasilnál én inkább a min 50e forintos felújítási költség miatt (ami nem egyenlenő a paraszt meghüvelyezéssel, hanem az új réteg elktrolízissel felhordása) melegíteném óvatosabban, illetve mert ott koppon van minden alkatrész tervezése valószínűleg, nem pedig mert bármi baja lenne :D
A vashengert meg furatni, szerezni, felújítani is könyebb, olcsóbb, aprópénz a nikasilhoz képest. :D

[ Szerkesztve ]

Nem menekülsz a csendőrség elől.

(#17012) Area51


Area51
csendes tag

Én pár hete vettem,fel akarom újítani teljesen,
Festés,motorikusan,stb
Nézegettem a színeket és a sárga fekete nekem is nagyon tetszik,
Mintha láttam volna már a motorodat,Hirdeted?
Az enyémnek vannak gondjai,csepeg a benzin,melegiti a vizet,a hátsó kerék érdekesen csámpásan áll amit még nem tudok pontosan miért talán szilent,
Az első telón gondolkodom hogy cserélem,
Volt már néhány robogóm de még Gilera nem megtetszett és gondoltam ki próbálok egyet,de nagyon tetszik,bika erős,nagyon jó élményt nyújt!
Minden hasznos infót szívesen veszek mint a szerelésben mint a runnerral kapcsolatban,tippek tanácsok,vélemények!

(#17013) Area51


Area51
csendes tag

Üdv
Ez így elég értelmetlen Runner 125-el folytattam privált bezsélgetést, és gondoltam ide is be rakom,Más véleményét is szívesen veszek!
Köszönöm

(#17014) runner 125 válasza Topiccsendőr (#17011) üzenetére


runner 125
nagyúr

Ok, átjött a lényeg.

Csak az enyém kapcsán merült fel bennem a kérdés, ugyanis ez is nikaszilos aluhengeres, ellenben 'csak' 21 ló. Szóval a kihegyezéstől távol áll, sőt, mint tudjuk inkább fojtott. (50-es membrán, eltolt gyertyahelyes hengerfej)

Area51

Ezért sem szeretek privátban olyan témáról dumálni, ami esetleg mást is érinthet, mivel nem egyszer fordult már elő, h másnap megkérdezték kétszer is ugyanazt. Semmi kettőnkre tartozó nincs benne, a topikban meg elfér, így típusspecifikus részét berakom ide is.

Karburátort érdemes szétkapnod, és ellenőrizni a főfúvóka méretét. Sok tuningbetyár áldozata volt már a 180-as 2t Runner. Javaslom, h mindenből gyári értéket állíts vissza.

A vizet enyém is melegíti. Ez az egy hibája, amit még nem orvosoltam. Gyanítom a hűtőventilátor nálad sem kapcsol be. (Jobb oldali lábmelegítőt ha kinyitod látszik). Ennek az oka, h a hűtőben lévő hőgomba megadta magát. Mondhatni típushiba, több helyen is találkoztam már ezzel. Kb 3500ft ez a gomba. Ez pedig a bal oldali lábmelegítőt kinyitva már látszik is. Csak ezt az oldalsó vesét kell lekapni a cseréjéhez, noh meg a hűtővizet leengedni. .. apropó, a hűtővízfolyadék szintjét ellenőrizted? Ha, kevés, attól is melegedhet.

Sajnos a motorblokk tartó szilentek kopása is típushiba a robogónál. Aminek elsődleges oka, a nagy motorrezonancia.
Nincs mese, azokat ki kell cserélni. Van egy nagy gumibak is, illetve 2-2 kicsi azt hiszem.

Összegezve azért még leírom a típushibáit, amiket érdemes átnézni:

- Mint írtam, hőgomba elhal a hűtőben - nem kapcsolja a ventit, ez által nyári időben melegszik a vize.
- Blokkszilentek kopása - ferdén áll / lóg a blokk. Oldalirányba nagyon kileng. Sajnos ez sokkal súlyosabb probléma, mint sokan gondolják. Annó Egü forumon egy srác ilyen motorral perecelt kanyarban egy nagyot. Ugyanis olyan szinten szarrá voltak kopva a szilentek, h a kanyarban a hátsó teleszkóphoz hozzáért a gumi, minek következtében blokkolta a kereket.
- Hűtővíz betöltőnyílásánál a kupak alól szivárog a hűtőfolyadék. Ez ellen kb. semmit nem lehet tenni, egyszerűen fos a gyári menet - kupak csatlakozás.
- Főtengely elkopik, megforog a csapágyban. Ez 40-50.000 km után fordul elő leginkább. Felújítani necc - új főtengely a megoldás.
- Vízpumpa szimering. A dekli felőli oldalról, kb. a varió alatt csöpögni fog a hűtővíz. Mivel belső vízpumpás, a cseréje nagyon nagy munka. Szét kell húzni a blokkot.
- S, utolsó sorban, ami inkább az első típusokat érinti; piszok szar első futómű. A zsírt nagyon hamar kitolja magából, így beáll - megszűnik a csillapítás.
- Illetve a km óra pontatlansága. Az első fehér és második zöld műszerfalas változat felső sebességtartományban egyaránt ~ 20km/h-t csal. A valós végük kb 120km/h, míg ezek hajlamosak voltak 140 fölött mutatni.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#17015) Area51 válasza runner 125 (#17014) üzenetére


Area51
csendes tag

Igen ezeket nagyjából tudom,
Nekem be kapcsol a ventilátor azzal nincs gond szerintem a thermosztát adta meg magát,Vagy hengerfej tömítés lesz még nem tudom.
Igen a karburátorom lehet a gond a benzin szivárgás miatt de nem tutam még rájönni mi,szerintem cserélem mert a karbin van egy pipa ami szerintem valami jel adó bár nem tudom mi az le van törve,ez nem tudom mit határoz meg, De te ezt biztosan meg tudod nekem mondani! ;)
Már fel újítottam pár motort, van egy 150ccm-es sr-em is [link]ami szintény gyári semmi tuning és imádom semmi pénzért nem válnék meg tőle!
Ezt is hasonló módon szeretném megcsinálni,csak gyári semmi tuning hiszen ezek tuning nélkül is hibátlanok!

[ Szerkesztve ]

(#17016) h1n1_900 válasza Area51 (#17015) üzenetére


h1n1_900
senior tag

SR-re nem kene rendszam? :U

Logitech X-530 eladó jó állapotban olcsón! http://href.hu/x/gkgr

(#17017) runner 125 válasza Area51 (#17015) üzenetére


runner 125
nagyúr

Az az automata szívató.

Szép az SR is.

h1n1_900

..nem látod, ottan' vagyon ráírva, h "SR50".
;]

[ Szerkesztve ]

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#17018) Area51 válasza runner 125 (#17017) üzenetére


Area51
csendes tag

Persze kellene rendszám.
Nem az Automata szívató van letőrve! Azt azért ismerem :B
Ugyan olyan csatlakozója van mint az automata szivatonak,ez egy pipa alakú menetes gumi borítású csavar ami belemegy a karburátorba egy "vak" lyukba.valami hő jel adó lehet szerintem,de nem tudom,és azt sem hogy ha az nincs akkor mi a hibajelenség!

(#17019) h1n1_900 válasza runner 125 (#17017) üzenetére


h1n1_900
senior tag

Veszek egy 250-es runnert oszt odairom, hogy 50 :D

Logitech X-530 eladó jó állapotban olcsón! http://href.hu/x/gkgr

(#17020) Tothgera30 válasza Topiccsendőr (#17008) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Azért jobb elővigyázatosan közlekedni, mert mégis csak magának kíméli meg az ember :K . Vagy jól jár vele aki megveszi :DDD . Sőt itt hidegen annyi benzin tol hogy nagyon tépne, mikor már bemelegszik, akkor jó, tehát érezni azt hogy mikor lehet már húzni, ezért szoktam megvárni mikor már a 4. csíkot is elhagyja, mert akkor már biztos jó ;) . Amúgy kicsit féltem is mert a szervizben azt mondták hogy az ilyen Piaggio blokkosokat 100k körül újítják fel (majd 30 ezer km után :DDD ), ami kicsit sok, bár érthető ha minden aslaktrészárat és munkadíjat beleszámolunk :U .

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#17021) Area51 válasza Tothgera30 (#17020) üzenetére


Area51
csendes tag

Nem az a lényeg mi van rá írva! Van hogy be jön! :B
Nekem az a tapasztalatom ha ésszel használja az ember nem feltünősködik akkor nem bántja a szerv. A rendszám csak plúsz költség és ennél a kategoriánál szerintem nem éri meg. Ez az én szerény véleményem

(#17022) Tothgera30 válasza Area51 (#17021) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Nekem? Szerintem ezt elnézted, egyel feljebb!

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#17023) Area51


Area51
csendes tag

Igen valóban ez h1n1_900 kollégának szántam

(#17024) h1n1_900 válasza Area51 (#17021) üzenetére


h1n1_900
senior tag

Majd ha lesz egy baleseted akkor rajossz :U
Ha nem is te leszel a hibas radverik. Meg ha akar belekot a rendor. Kicsit mas a hangja :D

[ Szerkesztve ]

Logitech X-530 eladó jó állapotban olcsón! http://href.hu/x/gkgr

(#17025) Area51 válasza h1n1_900 (#17024) üzenetére


Area51
csendes tag

Én ezt mind értem,és teljesen igazad is van :R
Én így használom . 12-éve motorozom és szerencsére vagy nem tudom minek köszönhetően még nem okoztam közúti balesetet!
Pedig a robogók melett van egy Aprilia RSV1000R factory-m is.
Ha nagyon bohóckodni akarok ki megyek a pályára és kész, a városban és azon kivül való száguldozásnak soha nem voltam a híve! És ez tényleg így is van! Sajnos veszítettem el motoros barátot!
Részemről ki is beszéltük ezt a témát

(#17026) h1n1_900 válasza Area51 (#17025) üzenetére


h1n1_900
senior tag

Nem is azzal van baj, hogy te okozod. Elutnek pl. Biztositast is neznek. Hopp egy biztositasi csalas. Hopp meg ha nem is te vagy a hibas csak nezhetsz.

Logitech X-530 eladó jó állapotban olcsón! http://href.hu/x/gkgr

(#17027) Topiccsendőr válasza Area51 (#17025) üzenetére


Topiccsendőr
addikt

RSV? az zsír kis motor :D
Majdnem olyat vettem :)

Nem menekülsz a csendőrség elől.

(#17028) Area51 válasza h1n1_900 (#17026) üzenetére


Area51
csendes tag

Igen
Ezekkel tisztában vagyok! :R
És bízom is benne hogy nem történik baj,
Azt azért hozzá teszem ezek hobbi motorok,a runner és az Sr, évente max 300-500km.
De tudom hogy ez is elég ahoz hogy baj legyen!
Már kezd lelki ismeret furdalásom lenni!

(#17029) h1n1_900 válasza Area51 (#17028) üzenetére


h1n1_900
senior tag

Ha videken vagy kisebb az esely :)
De az ordog nem alszik.

Logitech X-530 eladó jó állapotban olcsón! http://href.hu/x/gkgr

(#17030) h1n1_900 válasza Area51 (#17028) üzenetére


h1n1_900
senior tag

dupla

[ Szerkesztve ]

Logitech X-530 eladó jó állapotban olcsón! http://href.hu/x/gkgr

(#17031) Area51


Area51
csendes tag

persuader
Igen az RSV nagyon jó motor.
Nekem ez a második nagy előtte GSX-r-em volt 600ccm azt is szerttem de ez ég és föld.
Nekem többet soha nem lesz csak Apriliám.

[ Szerkesztve ]

(#17032) Topiccsendőr válasza Area51 (#17031) üzenetére


Topiccsendőr
addikt

05 utáni, zsíír! :D

Nem menekülsz a csendőrség elől.

(#17033) vicces


vicces
addikt

na azt hiszem a fogyi mérése nálam idén már elmarad. ilyen hidegben még az autóba sem szivesen mászok ki.
pici akkumlátor már ki is került a jó meleg pincébe. valamikor jövőre a jó időben folyt.köv. :K

:)

(#17034) h1n1_900


h1n1_900
senior tag

Hidegben jobban megy a motorom :Y
Nemrég értem haza és pirosnál majdnem kerékre áll :Y

Logitech X-530 eladó jó állapotban olcsón! http://href.hu/x/gkgr

(#17035) runner 125 válasza Area51 (#17018) üzenetére


runner 125
nagyúr

Most hirtelen nem tudom mire gondolhatsz, fotózd le.

Mert hasonló pipa szerű menetes van még a motoron, de az a hengerfejbe megy, és az vízhőfok mutatónak a jeladója.

Egyébként meg amiket írtál a 125/50-ről tipikus önigazolás. :) "Eddig még megúsztam, eddig még nem volt baj, eddig még szerencsém volt."

Pláne úgy nem értelek, hogy mellette fenntartasz és birtokolsz egy 1000-es sportmotort. De, 50k-val többért már nem módi megvenni egy rendszámos robogót, aminek azon kívül, h _szabályosan_ fogsz használni, számtalan előnye van.

Nekem (mivel fiatal vagyok, és nincs 10 éve jogsim, nah jó majdnem :) ), de így 7k a rendszámos 180-as biztosítása 1 évre. Egy 50-esé kb 4. Plusz évi 3.000ft-ot nem ér meg neked egy rendszámos robogó, amivel ha kedved szottyan, a pároddal elmehettek bevásárolni, moziba, vagy szimplán kerülni egyet a városba?!
Mellesleg nem kell a tükröt bújni, nem kell rendőrautónál belefékezni, majd görcsölni, h megállít-e - ha, igen feltűnik-e neki. S, mi van ha KPM vizsgát követel?! Ugye.. :)

Visszakanyarodva az enyémre, a vételárát nem említeném, mert bazi nagy mákom volt vele, ennyiért még papír nélkülieket sem lehet kapni ilyen évjáratban. De, a fentebb említett összegbéli difi kb. megvan a rendszámos és kamu 50-esek között.

h1n1_900

Igen, ilyenkor alattam is kerékre áll a Babetta, sőt múltkor 40 métert egy keréken mentem, de 80-nál már nagyon hideg volt, le kellett raknom, de még ment volna. ;]

[ Szerkesztve ]

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#17036) Tothgera30 válasza runner 125 (#17035) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Egyetértek veled, akinek megvan nagymotorra a jogosítványa, van egy kis motoros rutinja, és persze pénze a műszakiztatásra, illetve feltételezem hogy épeszű ember, az beláthatná hogy nem érdemes nagy köbcentisekkel játszani 50-esként, termeszesen ha az előbb leírt pár feltétel nem teljesül, akkor sem érdemes ilyenekkel játszani. Manapság sokan ránéznek a deklire és megmondják hogy kb. hány ccm-es a motor, ha úgy nem akkor kipufogó méretet és hangot hallgatnak, 4T-nél már nagyon egyszerű, 2T-nél pedig erősebb hang halható, ami ugye felételezheti hogy jóval nagyobb az smk.-nál (pl. 125-180ccm) vagy 70-es hengert húztak az 50-esre. Itt utóbbi járható, ha a henger falán 49cc beütés van, amúgy nem. Ezzel el is árultam magam, egyszerűen emberünk ránéz a hengerre és meg van a megoldás. Tovább buktató tényezőt az alvázszám, motorszám és még ha az adott motort nem gyártották 50ccm-es kivitelben. De általában vannak apró jelek amiből észre lehet venni ezeket a dolgokat, é rendőr ismerősöm szokta is mondani. Bár érdekes módon én legális 50-es gyári motorral 70-80km/h körül előztem be fehér-kék Ford Mondeo-t és nem állítottak meg, pedig már számítoltam a büntetésre. Viszont fater munkatársa 125/50-es Kymco Movie-vel már nem tudom hány csekket kapott, szegényt mindig megfogják, pedig 50km/h fölött nem igazán megy, ezért most cserélné is a motort egy kis Jog/Dio jellegűre. Tehát az nem igaz hogy ha normálisan közlekedik egy rendszám/műszaki nélküli nagy géppel akkor nem fogják meg. Egy közúti ellenőrzésen bármikor kifoghatják, egy motoros rendőr meg kapásból lelövi bárhol, bármikor. Ennyit erről.

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#17037) h1n1_900 válasza Tothgera30 (#17036) üzenetére


h1n1_900
senior tag

49-es beütés:
Gyárilag bele van öntve. Azaz kifelé púposodik. Enyém is ilyen. Haverom vett a Husqvarna-ra 80-as hengert. Abba meg bele van ütve. Azaz befelé nyomódik... :U Elég könnyen észrevehető.

Logitech X-530 eladó jó állapotban olcsón! http://href.hu/x/gkgr

(#17038) Tothgera30 válasza h1n1_900 (#17037) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Láttam már olyan 70-es vashengert amiből kifelé volt nyomódva a 49ccm-es "öntés" és közben valósan 68,7ccm-es volt, ha jól rémlik. Attól még beütésnek hívják mindkettőt.

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#17039) runner 125 válasza Tothgera30 (#17038) üzenetére


runner 125
nagyúr

Jah, Stage6-nak van olyan hengere.

Amúgy érdekes, mert az enyémben tuti nincs benne a ccm.
Egyedül a gyártás éve és a Piaggio embléma, semmi más.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#17040) Brogyi válasza h1n1_900 (#17026) üzenetére


Brogyi
senior tag

Ma az egyik kollégám mondta, hogy a rádió bemondta jan 1-től kötelező lesz a rendszám az 50-esekre, vagy valami nyilvántartási szám. Ti is hallottátok?

(#17041) runner 125 válasza Brogyi (#17040) üzenetére


runner 125
nagyúr

Jaja, 2005 óta minden November végén. ;]

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#17042) h1n1_900 válasza runner 125 (#17041) üzenetére


h1n1_900
senior tag

:DDD

Logitech X-530 eladó jó állapotban olcsón! http://href.hu/x/gkgr

(#17043) Brogyi válasza runner 125 (#17041) üzenetére


Brogyi
senior tag

Gondolhattam volna, hogy ma már ez semmit nem jelent.

(#17044) Tothgera30 válasza runner 125 (#17039) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Azt hiszem az enyémen sincs. Piaggio embléma szintén, meg valami kód, azt még nem néztem tüzetesebben. Viszont egy befecskendezős, gyári kipufogós motorra fogja rá az a hülye hogy nagyobb henger van rajta. Motorszám az ülés alatt és blokk végén, nézzen utána! Bár még mindig nehéz lebukni egy 70/50ccm-el ami azért nincs agyoncicázva és nem ordít a pufón át a kis dugó hogy "neeee, 12 ezer fölött mááár neeeee pörgeeeesss".

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#17045) runner 125 válasza Brogyi (#17043) üzenetére


runner 125
nagyúr

..mondjuk kétség kívül qrva nagy szarban van az állam, gondoljunk csak a sok böszme új adóra. Úgyhogy az eddiginél kissé komolyabban lehet venni. De, én továbbra is azt mondom, h ezt nulláról összehozni/bevezetni esélytelen.

_

Az előbb botlottam bele, ilyen irányáron nagyon jó vétel lehet. Karbis Runner.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#17046) Tothgera30 válasza runner 125 (#17045) üzenetére


Tothgera30
Ármester

...viszont abba sem 11 ezer van, hanem legalább kétszer annyi, sőt...

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#17047) runner 125 válasza Tothgera30 (#17046) üzenetére


runner 125
nagyúr

Felejtsük már el a km órát. :D

Ezt sem azért linkeltem, hanem azért, mert 150k környékén egy gyári állapotú Runner-ért szvsz nem pénz. Ráadásul karbis.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#17048) Tothgera30 válasza runner 125 (#17047) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Én régen elfelejtettem. Egy motorra ránézve sokszor megmondható hogy kb. hogy használták és mennyit ment. Szebb Runnereket tényleg 200 fölött látni, múltkor is volt egy 220 ezresért, nah az szép volt.

"...Ráadásul karbis..." - Ezt hogy kel érteni?

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#17049) runner 125 válasza Tothgera30 (#17048) üzenetére


runner 125
nagyúr

Karburátoros. :D

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#17050) Tothgera30 válasza runner 125 (#17049) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Ráadásul :P ? Azért vannak szép PJ-k is, a múltkor egy Runner (új style) 299-ért volt, nah az lenne az igazi :DDD .

"A pokol nem hely, hanem állapot"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.