- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Telda
addikt
válasz
Repsol600 #67744 üzenetére
Az is lehet hogy az állító csavar vége van deformálódva és szorul tőle a súber, anno volt nekem ilyen Simsonon
.
Vedd le a levegőszűrőt, húzgáld meg a gázkart és meg fogod látni ha esetleg szorulna, vagy nem állna vissza alapjáratba. De az is lehet hogy csak a bovden szorul.
2200? Nekem kb 900-1000-ra van beállítva, vagy rossz a műszerem.
-
válasz
Repsol600 #67747 üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert a 4T karbiknál ha subert membránon van egy minimális kis szakadás, akkor az is tud ilyeneket produkálni. Sokan azt iszik, hogy csak a menetteljesítményre/dinamikára van hatással a sérült membrán, de nem.
De mindegy, nálad ezt ki lehet zárni. -
Repsol600
addikt
Igen 2t.
-
-
Repsol600
addikt
Szórakozik a Kymco, mitől lehet az, hogy beállítom melegen az alapjáratot 2-2200-as fordulatra, tartja is szépen, aztán amikor megyek vele már kb 4000 legy az alapjárat. Letekerem a csavart lemegy a fordulat is, de így meg egy idő múlva leáll mert annyira visszaesik a fordulat.
Ha beállítom megint akkor jó, ha megyek vele megint felmegy.
-
dtsdexter
csendes tag
Van pár hely, de a legtöbben még mindig várni kell ... -3-6 hét, mire fogadni tudják.
Momo96, XX. Vörösmarty utca 178. LINK
1097 Budapest Könyves Kálmán krt 16. http://www.tuttomoto.hu/
1215 Budapest (Csepel) Ady Endre út 94. https://www.motor-sapiens.hu/szolgaltatasaink/motor-es-robogo-szerviz
Állítólag utóbbi egész jó munkát végeznek, még nem volt időm elvinni az újat átnézetni, a régi meg még mindig darabokban ... -
Mattb
senior tag
válasz
sityupityu #67740 üzenetére
Újabb kérdés. Pesten tud valaki, valakit vagy helyet, ahol át tudom nézetni a motort, hogy mégis minden rendben van e vele, esetleg a kipufogóra mit tudnak mondani személyesen akár?
-
-
dtsdexter
csendes tag
Első blikkre, nem is rá való cső van rajta, a kipufogó eleje peremes, ami ezzel a tömítéssel teljesen értelmetlen.
Ha sikerül is megoldani, akkor legalább annyit elérsz, hogy nem fog csöpögni az olaj, ellenben most a kipufogóba fog beégni... valami nem jó utána kellene nézni.
Lehet 2002-s, lásd Aprilia SR 50 ... ott már ha jól emlékszem a "99-s LC is digites
Én egyébként, az idomokba és lámpába nyomott dátumból tudtam meg, mikori gyártás.
-
-
Mattb
senior tag
válasz
sityupityu #67736 üzenetére
És én kitudom deríteni, nincs valami online adatbázis az aprilianak?
-
-
Mattb
senior tag
válasz
sityupityu #67734 üzenetére
Alvázszám alapján esetleg kilehet deríteni, hogy ez "régebbi" talán derbi vagy az újabb "piaggio" blokkos? Ha jól informálódtam, akkor 2006-ban volt a váltás. És ez alapjan tudok alkatrészeket rendelni, szóval kéne tudni ezt
-
Mattb
senior tag
válasz
sityupityu #67732 üzenetére
Nem gyári, se az eleje, sem a vége.
Ha mégis cserélném van valami hely, webshop, ahol találok hozzá? -
-
Mattb
senior tag
válasz
sityupityu #67730 üzenetére
Hát mivel 3 darabból áll a kipufogóm, gondotlam veszek rá egyet
Turbokit az eleje, a közepén egy gumicsővel van megtoldva és végül egy leovince dob van rajta de az is heggesztve elég kókányul. -
Szerintem simán lehet 2002-es.
Azt gondoltam, hogy ennél a típusnál nincs is semmi tömítés a csatlakozásnál, de neked van ott valami. Eleve nem is olyan az illeszkedés mint amire én gondoltam..
"Most nemtudom hogy ez a mosás, vagy az olajcsere okozza, hogy ma például cseppent is belőle az olaj a földre. Eddig nemvolt ilyen, talán az olajsár megfogta?"
Igen, azért vetted csak most észre mert letisztítottad. Semmi köze hozzá az olajcserének. Amúgy te váltóolajat cseréltél, itt meg a keverékből származó motorolaj nyoma látható. Jut eszembe, azt szoktad ellenőrizni?
Ne hülyéskedj már, képes lennél új csövet venni ez miatt? Az azért nem lenne olcsó móka.
És fölösleges is lenne. Szereld le az egészet és nézd meg, hogy mi a helyzet vele. Nézd meg a csonkot is meg a tömítést is. Ezt simán meg lehet csinálni.
-
-
Mattb
senior tag
Sziasztok!
Továbbra is Aprilia SX 50. Első kérdés. Mikori lehet a motor? van egy 2002 a vázon, de nemhiszem hogy akkor digit km/hórával valamint 300-as tárcsával gyártották volna ezt a gépet akkoriban. Jelen pillanatban így néz ki:
[kép]
kép1Kipufogó kérdés. Nyomja az olajat a gép ahol csatlakozik a blokkhoz a kipufogó, ki is fúj. Namár, tegnap megejtettem az olajcserét, és lemostam utánna a blokkot, mert már alul vastagon állt a kipu alatti részen az olajsár.. Most nemtudom hogy ez a mosás, vagy az olajcsere okozza, hogy ma például cseppent is belőle az olaj a földre. Eddig nemvolt ilyen, talán az olajsár megfogta? Készítettem 3 képet.. mert szerintem itt valami nagyon nemjól áll. A csavarok sem mennek bentebb, nemtudom hogyan kellene ennek a résznek kinéznie..
Eddig ott láttam engedni, ahol a "króm színű csonk" csatlakozik fel, tehát nem közvetlen a hengernél, de lehet hogy ott is.. Hogy kellene itt kinéznie ennek a résznek? Van olyan kipufogó, ami egyből felcsavarozható és nem kell hozzá ilyen "konzol"?
Gondolom ez a kipufogó cserés lesz, tudtok ajánlani valamilyet, ami hangra tompább, mélyebb karakterű? Nem kell hogy ordítson a gép
Előre is köszönöm!
-
F1r3b1rd
tag
sityupityu, Telda
Mindkettőtöknek köszönöm a tanácsot, tippet !
Jobbkor nem is jöhetett volna ez az akció. Reggel hazafelé a melóból derült ki csontra le van merülve az aksim( a blokkújítás matti több mint egy hónap állás, meg az azóta megtett 230km rövid szakaszokban nem tettek jót). -
nyogo83
Topikgazda
válasz
Rellind #67721 üzenetére
Igen, de ezekbe is 2004 utan szereltek Piaggio blokkot. Nagyon keveset lattam eddig olyat itthon, es ez is hiaba elvileg 2004-es, de meg Morini blokkos.
Az ekszijfedelet ha megnezed, akkor arrol viszonylag konnyen fel lehet ismerni.
A morini blokkos ilyen mint ezen van, a Piaggio blokke pedig ilyen [link] (sajnos csak alkatresz kepet talaltam hirtelen) De latszik a kulonbseg mar csak a felso rogzito csavarok szamabol, valamint a "kor" hatul korbe van csavarfuratokkal.Amit linkeltel az nagyon lelakott, az elso futomuve is el van menve, abszolut nincs egyvonalban a vazzal.
-
BlackPriest
őstag
egy full szintetikus olaj a flakonban bontatlanul tönkre tud menni? elvileg 5 év van ráírva, ez mennyire igaz?
-
Telda
addikt
válasz
sityupityu #67720 üzenetére
Lidl-ben 09.28-tól pont lesz aksitöltő, 4990ért.
[link] -
Rellind
senior tag
válasz
nyogo83 #67718 üzenetére
Köszönöm szépen az infokat. Szóval a Piaggio blokkosra menjek inkább rá? Évjáratban az beazonositható? (Ez az lenne? A sebesség hiánya nem zavar. Városban még sok is
-
válasz
F1r3b1rd #67719 üzenetére
A lidl és hasonlókban kapható ciklikus/csepptöltés stb-re alkalmas töltők több mint jók hozzá.
Az efféle és ehhez hasonló töltőkre gondolok.
Kb 6-8 ezer környékén vannak. Többször vizsgálták már ezeket az olcsó töltőket és bebizonyosodott, hogy szinte ugyanolyan pontossággal töltenek mint a drágább társaik amik mondjuk 20-25 ezerbe kerülnek. A lényeg, hogy alkalmasak a csepptöltésre ami egyrészt biztosítja az akku maximális feltöltését, és ami még rendkívül fontos, hogy nem nyírja ki az akkut ha rajta marad a töltőn, nem tölti túl.. Elektronika szabályozza az egészet, és nincs olyan, hogy túltöltés. Akár szó szerint éjjel-nappal rajtalehet egy ilyen töltőn hagyni az akkut. Mindig csak akkor kapcsol be ha valamennyi lement belőle, és egészen kis árammal, csak minimális töltéssel pótolja a hiányzót. Nekem csónakmotorhoz vannak pl munka akkumulátoraim, amiket kb szinte sosem veszek le ilyen töltőkről ha nem használom őket. Az egyik ilyen munka akkum már közel 5 éves. Egy a lényeg, a régi hagyományos töltőt felejtsd el. -
F1r3b1rd
tag
Sziasztok !
Akkutöltő vásárlás előtt állok.
Májusban vettem egy Dynavolt aksit(azonnal kellett és más nem volt) és ehhez kellene.
Elég hozzá egy akármilyen egyszerű vagy kifejezetten zseléshez való nézzek ?Válaszokat előre is köszönöm
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
Rellind #67717 üzenetére
Szia!
Habanabol csak 2T van 50-esben. Ketfele blokkal szereltek, mindketto levegos, az egyik Morini a masik a kesobbi Piaggio blokk (hivatalosan).
Viszont a valosagban a Habanakban 99%-ban Morini blokk van es a Habana felcsicsazott verziojaban a Mojito vagy Mojito Custom-ban van Piaggio blokk.Ez a Morini blokk nem a legkedveltebb, nagyon gyenge a tobbi 50-eshez kepest, valamint ha kifogsz egy olyat akkor eleg beteges tud lenni.
Nagy, viszonylag nehez robogo, max sebesseg ora szerint 80, ami a valosagban nagyon max 60. Fekek atlagosak, futomuve kicsit hajos/hintalozos. Viszonylag nagy a csomagtere, valamint eleg jol vedett a szeltol a labter. Alkatreszek atlagos aron vannak hozza.
Ha bejon ez a stilus, akkor egyutt kell elni azzal, hogy ezzel nem fogsz szaguldozni.
Hasonlo retro stilusu robogokbol ez a legnagyobb testu (pl Vino, Honda Today, stb). -
Aprilia SR 50 WWW... Megkímélt.
-
Mattb
senior tag
[Aprilia SX 50]
Újra itt. Mai jóidő eredménye, kis motorozás. 20km munkába be, 20 vissza. Hazafele jövet gondolt egy olyat a motor, hogy lámpánál megállt és off, nem indult. Gondoltam gyertya, sikerült szereznem kulcsot (persze hogy nem volt nálam, pedig gondoltam rá,(köszönet még1x a futár srácoknak
)), gyertya ki, megtörölget, megkapirgál, visszarak, indul... De ez menet közben történt. Tiszta fekete olaj volt, pont mint amikor elhoztam a motort és nem szivatóval indítottam. Na már lenne 2 kérdésem. Egyik a szivató használata. PHBG 21-ről van szó, nem tudom ki ismeri de gondolom a lényege ugyanaz. "Bekapcsolom" a szivatót, beindítom a motort, és már vehetem is le a szivatót? Legalábbis én eddig így csináltam, mert elvileg ez nem áll vissza "alapállásba". Egy kép a karbiról: [kép]
Szóval jól használom a szivatót? Vagy tovább kellene, hogy "bekapcsolva" legyen?
Másik kérdés, NGK B10-es gyertya van benne, nemtudom mikori lehet, de csinálhatta azért, mert mondjuk rossz a gyertya? Mindenféleképen le fogom cserélni, csak érdekelne az ok, hogy mitől lehetett.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv! -
-
hugi0
őstag
válasz
takacsbotond #67618 üzenetére
Nekem nem eppem a szivem csucskei. - se motorral se annelkul.
-
Mattb
senior tag
válasz
sityupityu #67711 üzenetére
Fantasztikus, köszönöm szépen. A napokban megejtem a cserét
-
Igen, jól érted.
Bár én az olajbetöltést úgy szoktam inkább, hogy a kémlelőnyílást eleve nem tekerem be. Ha a betöltés alatt elkezd ott folyni, akkor az azt jelenti, hogy elég az olaj, gyors tekerd be.Nem kell semmilyen paszta. Vagy valami réz-bronz alátét szokott az ilyen csavarok alatt lenni, vagy magába a csavarba van esetleg besüllyesztve egy O gyűrű. Kitekered a csavarokat majd vissza, nem kell csinálnod semmit.
"75W-90 milyen olajat ajánlanátok? Castrol jó?"
Annak feleljen meg amit a manual előír. Vegyél egy átlagos normális minőséget, mindegy a gyártó.
"Nem befolyásolja az olajmennyiséget, hogy nagyobb henger van fent?"
Semmi köze hozzá.
-
Mattb
senior tag
Akkor ha jól értem. Motor bemelegít, töltősapka leteker. Legalul a nagy leeresztő kicsavar, oldalt is kicsavar a leeresztő, vár amig kifolyik az olaj. Utánna alsó csavarok vissza, Fentről 6-7deci olaj betölt, és ha ezt betöltöttem akkor kell az oldalsó "kukucskáló" nyiláson kitekerni a csavart? Ha jön belőle olaj jó, ha nem akkor kell még.?
Kell paszta a leeresztő csavarok alá? Vagy nem szükséges? 75W-90 milyen olajat ajánlanátok? Castrol jó? Nem befolyásolja az olajmennyiséget, hogy nagyobb henger van fent?
-
-
JoinR
őstag
Google 1. találat, minden benne van, fotókkal.
-
Mattb
senior tag
Sziasztok. Újabb kérdésem lenne..Aprilia SX 50. Szeretnék olajat cserélni a motorban, a kiskönyve szerint 75W-90-es olaj kell bele. Ez gondolom váltó olaj. Mint már írtam van rajta egy airsal 80-as henger és egy phbg21-es karbi. Igényel ez alapján más fajta olajat? Vagy jó hozzá a gyári könyvben megadott. Valamint mennyi olaj kell bele? Milyen márkát érdemes venni? Fullszintetikus legyen ez is?
A nagyobb problémám az, hogy utánnanéztem ennek az olajcserének, de a betoltőnyílást én nem találom.. Se fekete kupak se csavar.. biztos hogy én nézem el, ezért készítettem 2 képet. Elsőn keresném a betöltőnyílást, a másodikon pedig a leeresztőt. Előre is köszönöm! -
üszök
őstag
válasz
ANDROID??? #67698 üzenetére
Szerintem van ilyen most is. Forgalomba helyezed,motorkerékpár lesz belőle,legalább A1 kategória kell utána hozzá. Ha arra gondolsz,hogy rendszámmal 50 -es motorral 2 személlyel segégédmotor jogsival, vagy B kategóriával vezetni,ilyen soha nem volt. Fiatal koromban volt több rendszámos Simson a környezetemben,mind azért volt levizsgáztatva mert 2 személlyel lehetett használni úgy.
-
Nem írt semmiféle átalakításról vagy tuningról, csak sima ötvenesről.
Egyébként meg olyan állapotban kell vizsgára vinni ami ésszerű és ne kössenek bele. Aztán utána....Szerinted a nagymotorokat is azokkal a nyílt rendszerekkel műszakiztatják mint amikkel az utcán közlekednek?
-
siti
őstag
válasz
sityupityu #67699 üzenetére
onnan kezdve hogy nem számít smkp-nak (tuning, fojtás kivéve) kaphatna rendszámot. csak éppen műszakin leszel gondban a nem gyári átalakítás miatt. Ezért lesz problémás.
ha alapból 50cc és gyári állapotban viszi a 70-t, akkor nem fér bele az smkp kategóriába és rendszámos. Jó kérdés hogy milyen jogsi kell rá, gondolom b125 minimum.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest