Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:51:26

LOGOUT.hu

Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15001) runner 125


runner 125
nagyúr

Noh, ma lekaptam a két idomot ahol volt a kis sérülés, a héten megy fényezőhöz, s aztán akkor lesz egy mikrokarcmentes gépem. ;]

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#15002) Tothgera30 válasza kpal (#15000) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Hát megbízható ha kifogsz egy jót, amúgy általában hülyegyerekek hajtják, szóval a magyar átlag az kókány.. Étvágya viszont van, olyan 3,5 liter-4 liter körül bekajál. Tapasztaltok jók, könnyű, gyors, erős öregedő, de strapabíró Minarelli blokkal, ha hosszú távon nem használja az ember akkor hű kis társ lehet.

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#15003) slynevem


slynevem
tag

Venni készülök egy Honda Dio AF35-t.Valakinek valami tapasztalata ezzel a motorral kapcsolatban?Vagy bármi javaslat mire figyeljek ennél a típusnál?
Előre köszi.

(#15004) mocsanisi válasza priti (#14999) üzenetére


mocsanisi
senior tag

Aksi nekem sincs leszorítva semmivel, és ugyan úgy csavarral vannak a saruk rögzítve. Szerintem ez így van kitalálva... :U

‎"Vékony srácoknál a kockahas olyan, mint dagadt csajoknál a nagy mell. Nem számít..."

(#15005) priti válasza mocsanisi (#15004) üzenetére


priti
addikt

Nekem ilyesmi csúszósarus az akksi annyi különbséggel, hogy a sarukon van gumis szigetelés. Eldőlni a méret miatt végülis nem tud, így annyira nem gáz ha csak pici víz jut be. Nekem nincs rögzítve semmivel se az akksi se a vezeték szóval az akksi mellé betettem egy szivacsot, arra jó, hogy ne ütődjön, a vizet viszont felszívja ha bejut, az akksi tetején kéne legyen egy leszorító lap, aminek ott is a csavarja a rekeszben, csak maga az elem hiányzik. Nem katasztrófa, csak igénytelenségre vall, hogy simán kihagyták, legalább tették volna az akksi mellé ha már erre az akksira nem volt jó. Közben beszéltem haverral, picit megnyugtatott, hogy ez a melegítés szerinte normális egy régi kétüteműnél és emiatt ne parázzak, holnap szétkapjuk, megnézzük a gyertyaképet, meg hogy jó hőértékű e meg hogy nincs e valahol repedés. Olvastam, hogy a japán robiknál a tank szellőzhet a csomagtartó felé, így lehet hogy onnan jön a benzinszag. Igazából örülnék ha találnánk valahol valami kis repedést, vagy a légszűrő lenne dzsuvás mert a torpanásnak nem örülök. Vannak forgalmi helyzetek ahol elég kellemetlen ha nem számít rá az ember hogy meg fog torpanni a motor.

Hardverlesen

(#15006) runner 125 válasza priti (#15005) üzenetére


runner 125
nagyúr

Az enyémben sincsenek gumi szigetelések, ez gyárilag ilyen. Két 10-es csavar fogja a sarukat aztán annyi, sőt, tegnap tűnt fel, h az akku mellett jókora "lyukak" vannak, szal a víz könnyen felverődhet ebbe is.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#15007) kpal válasza Tothgera30 (#15002) üzenetére


kpal
veterán

Így ahogy a hirdetéseket nézegetem kb 200k -tol kezdődik a mondhatni normális Aerox de vannak köztük szépek is . Én olyasmit keresnék a mi teljesen gyári bontatlan a motorja és csendes de igaz ezt személyesen lehet csak megtudni . Neten lattam olyat aki 2.5 - 3 liter is tudta használni .
Olyan előfordulhat hogy visszapörgetik benne az órát ?

(#15008) DigitXT válasza kpal (#15007) üzenetére


DigitXT
félisten

Olyan előfordulhat hogy visszapörgetik benne az órát ?
Szerinted?:DDD

(#15009) kpal válasza DigitXT (#15008) üzenetére


kpal
veterán

Jó hülye kérdés most vagy vagy . :B

(#15010) DigitXT válasza kpal (#15009) üzenetére


DigitXT
félisten

Természetesen gátlástalanul pörgetik vissza az órákat.:(
"Welcome to the real world."

(#15011) runner 125 válasza kpal (#15009) üzenetére


runner 125
nagyúr

Jó reggelt, ez Mo. :)

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#15012) kpal válasza runner 125 (#15011) üzenetére


kpal
veterán

Sajnos. :O :W

(#15010) DigitXT :Lutri a használt cucc ez van. De ha nincs más .

[ Szerkesztve ]

(#15013) runner 125 válasza kpal (#15012) üzenetére


runner 125
nagyúr

Nem lutri, csak alaposnak kell lenni, plusz kell egy kis türelem.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#15014) kpal válasza runner 125 (#15013) üzenetére


kpal
veterán

Türelemből nincs hiány és mivel nagyon hosszú időre venném nem akarok mellé nyúlni . De már a hangjáról is hallatszik milyen élete lehetett a motornak .

[ Szerkesztve ]

(#15015) slynevem válasza kpal (#15014) üzenetére


slynevem
tag

Én emiatt veszek inkább 10-20 ezerrel drágábban egy üzletből japán importos motort.Ennyi ráfordítást nekem megér. + kapok 1 hónap garit is rá és teljesen mindent átnéznek előtte benne :)

[ Szerkesztve ]

(#15016) Gergello válasza slynevem (#15015) üzenetére


Gergello
addikt

Nem tudom milyen üzletekben jártál, de itt Szegeden motor üzletben 50-100 eFt-al drágább. Konkurenciájuk nem sok, de szerintem (motor eladásból) forgalom se.

Cserébe kikenték műanyag ápolóval. :DDD

(#15017) priti


priti
addikt

Ilyen nincs, hogy motort akarok szerelni és azóta esik, ma is reggel óta egyfolytában. Ez az időjárás jelentés is annyit ér, mint a tökm boxkesztyűben. Hétfőre megjavul az idő... meg mi? :W

Senkinek sincs Yamaha CV50 típushoz service manual-ja? Ez ennyire ritka lenne itthon?Rittig nem találom neten, csak az új JOG-ét. Még a nyomi gyertyát is csak egy robogó szervíznek a táblázatából tudom, hogy milyen kell bele. Annyira faja, persze rittig champion van csak a táblázatban ötezeré', most kereshetem, hogy annak melyik NGK felel meg. :)) Legalább az eső állna már el :((

Hardverlesen

(#15018) slynevem válasza Gergello (#15016) üzenetére


slynevem
tag

Kereskedésről beszélek nem hivatalos üzletről.Oda mentem be hétvégén szétnézni és egy 20ezer forintos eltérések voltak(neten lévőkhöz képest).Cserébe viszont egybe voltak a motorok és mondta, hogy mindent átnéznek rajta mielőtt eladnak valamit + új akksi ilyenek.Nem magyarországi robogók vannak ott hanem olaszországból és japánból behozottak.

(#15019) Gergello válasza slynevem (#15018) üzenetére


Gergello
addikt

Én is arról beszéltem, használt kereskedésről.

(#15020) slynevem válasza Gergello (#15019) üzenetére


slynevem
tag

Hát akkor az gáz.Viszont ha fent tudja tartani magát akkor valamiért biztos jó.Én pesti vagyok egyébként.

(#15021) DigitXT válasza slynevem (#15018) üzenetére


DigitXT
félisten

Mondani bármit lehet... Én is kereskedésből vettem a robogóm, sőt, szervizből!:DDD Aztán úgy volt szar, ahogy - friss műszakival.:U Új akksi, hát persze: hova gondolsz, az +5K költség, tehát kevesebb profit... Jó lesz bele az, ami éppen indítja a motort, hátha nem veszi észre a vevő... Persze biztos nem mindenhol megy ez, és én csak "kifogtam", de azért én a jövőben is/már fenntartásokkal kezelnék mindent, amit a kereskedő állít.:R

[ Szerkesztve ]

(#15022) priti válasza slynevem (#15018) üzenetére


priti
addikt

Na szétkaptuk a mocim. Állításuk szerint kétszer átnézték. Ahogy levettük az ülést abban a pillanatban látszott, hogy a szívócsonk 3 helyen végigrepedve, szvsz. Bele sem néztek.
Kértem hogy nézzék át az elvileg átnézetten kiállított robogót és amit kell cseréjék ki, kifizetem a vételár felett 4 napot vártam rá, hogy átnézzék és kicseréljék a hátsó gumit. Ezalatt annyi történt, hogy kicserélték a gyári yamaha ülésem (a fenekére rá van írva, hogy yamaha) egy utángyártottra (nincs ráírva semmi) .
REKORD kft-nél az életben ne vegyetek motort !!! Bele sem néznek, azt kapod ami a konténerben jön. Első fékbetétem vason maradt, azt is vehetek és cserélhetem ki magam. Kapják be.

Yamaha robibontó BP-n, vagy új alkatrészek ? Elkezdem fúrni a netet, ha valaki ismer egy megbízható helyet írja meg plíz :R

[ Szerkesztve ]

Hardverlesen

(#15023) slynevem válasza priti (#15022) üzenetére


slynevem
tag

Én ahol venni fogom ott mondták, hogy régen ők is így adták el átnézetlenül ahogy megjött a konténerből, de mondta, hogy most már átnézik mivel volt rá eset, hogy valaki ahogy kigurult a sarkon lerobbant...

(#15024) priti válasza slynevem (#15023) üzenetére


priti
addikt

duma, én azt hittem naívan, hogy majd levesznek egy kis felárral, de legalább rendbeteszik, de még ez se.
Körbetelefonáltam a bontók várják a konténert, mint a messiást, csak annyit tud mindenki, hogy augusztusban jön. A Yamaha márkaképviseletnél meg 7-8k egy szívócsonk, na ez már nem fért bele. Szarnak ezek a fejedre. Érted annyit nem tesz meg hogy felhív, hogy te repedt a szívócsonk, ennyi és ennyi megrendeljük? Szart, eladja így. Vigyél csavarkulcsot és a helyszínen szedd le az ülést. Komolyan mondom. A telómon az összes gumi szanaszét szakadva keresztben, az is úgy maradt. Áhh, nem is dühítem magam. Elmondtam nekik érthetően, hogy kifizetem csak nézzék át. Kár volt elhozni, csak csepregett az eső aztán fostam hogy elered jobban... Mindegy a lényeg, hogy ebben az országban pénzért sem lehet bizalmat venni, itt mindenki átbac mindenkit. Most nekem a diplomámmal kell nekiállni szerelni különben sose lesz jó. Rögtön hagyd ott érted a legapróbb hibával is, aztán teszik bele a következő szart és folyamatosan vesznek le ha hagyod. Mondom neki a telefonban ez a szívócsonk mittom 4 csavar, most ez nem várhatom meg? hát beszéljek a főnökkel... na ilyenek ezek...

[ Szerkesztve ]

Hardverlesen

(#15025) slynevem válasza priti (#15024) üzenetére


slynevem
tag

Az a baj, hogy én teljesen új vagyok motor téren.Sose volt még.Ha engem most átbasznak akkor biztos, hogy szervizbe fogok járkálni, mert nem értek hozzá még minimálisan se.Pénzzel természetesen nem vagyok eleresztve..

[ Szerkesztve ]

(#15026) priti válasza slynevem (#15025) üzenetére


priti
addikt

Persze értelek, a legtöbben így vannak vele. Nézd ha veszel egy japcsi belpiacos vasat az még mindig kevesebb kockázat, mintha csak úgy magánszemélytől kinézel egyet itthonról és elhozod szerintem. Ott van kultúrája a robogózásnak és nem csak és kizárólag tizenéves gyilokagyú köjkök nyúzzák őket. Úgy amúgy az én motorom sem olyan rossz, mindene működik, erős a motorja stb. túlnyomórészt rendben van, de ahol lehet ott levettek. Most megveszem a gumiharangokat az első villára, a fékbetéteket, a szívócsonkot hopsz tizenezer alaphangon és ha nem tudnám beletenni még munkadíj is... namost ehhez képest vettem 140k-ért a motort. Azt hittem azért ennyi, mert költségmentes és nem kell végigszkennelnem gyanakvóan ha a szerelőgarázsból hozzák ki 4 nap után. Frászt. Ugyanilyet vehettem volna 100-120k között simán itthonról és még az ülést is leszedhetem az embernél ha olyan típus a kereskedéssel ellentétben, normálisan átnézhetem mert nem rugóznak felettem hárman, de ha meg a blokkal van baj amit nem veszek észre, vagy a fél elektronika nem működik vagy gányolt a motoron az is cumi. Ennél még mindig mázli, hogy legalább olyan baja van, amit meg tudok csinálni két kicsi kezemmel. Mondjuk ennyiért akár makulátlan is lehetne, kellene hogy legyen. Ilyenkor szokták mondani a másik oldalon, hogy akkor vegyél újat B+ én meg hogy akkor áruljál kenyeret B+ és dejót beszélgettünk.

[ Szerkesztve ]

Hardverlesen

(#15027) bambucsa válasza slynevem (#15025) üzenetére


bambucsa
csendes tag

Miért nem próbálsz meg kéz alól venni?? Nem ismersz senkit, akinek lenne eladó robogója?
Én például az enyémet 30.000 ft-ért vettem, teljesen új elemek vannak rajta, új hátsó gumi,meg ráköltöttem 10.000ft, de ebbe biztos az az új alkatrész van belerakva ami bele való és biztos új :) Szerintem nem létezik olyan robogó, se kocsi, se semmi, amihez nem kell nyúlni egyáltalán. Most is tudok egy suzuki sepiát 40.000ft-ért, teljes motorgenerál után. :)

(#15028) priti válasza bambucsa (#15027) üzenetére


priti
addikt

és az neki miért éri meg? Lopja az alkatrészeket vagy hogy? Ha beleteszi az alkatrészt és utána eladja 40-ért azon ő nem keres semmit. Ha meg nem teszi bele akkor az mitől teljes motorgenerál? Én ilyet biztos nem mernék megvenni.

Vagy lopott a motor maga úgy ahogy van és azért 40k, mert neki nincs egy Ft-ba se. Na úgy igen, úgy értem.

[ Szerkesztve ]

Hardverlesen

(#15029) bambucsa válasza priti (#15028) üzenetére


bambucsa
csendes tag

Olyanról hallottál e már, hogy valaki meg van szorulva?? Tudom nem szép dolog, de ha jó üzletet akarsz csinálni, akkor ezt is ki kell használni. Ha kereskedőnél veszed, biztos lehetsz benne, hogy Ő fog jól járni, nem pedig te! Az enyémre 40-be kerültek a srácnak az új elemek és mégis megkaptam 30-ért. A pénz nagy úr. /főleg, ha nincs/ Ja és egyik sem lopott motor! Olyat olcsóbban is lehet venni, de olyannal nem foglakozok :)

(#15030) priti válasza bambucsa (#15029) üzenetére


priti
addikt

Hallok ilyen történeteket. Többnyire romáktól. Létezik jó üzlet, csak általában nem annak szokott szerencséje lenni, akinek lövése sincs a motorról, hanem annak aki nagyon ért hozzá és mindent le tud csekkolni. Na Ő saját bevallása szerint nem ilyen. Szerintem messze ívben kerülje az ilyen ajánlatokat. A kereskedő legalább úgy veszi a motort hogy tovább is akarja adni és van emebre aki átnézi, így nagyon szarba kevesebb esélyjel fut bele kereskedőnél. Átveri az is, engem is átvert, de legalább úgy hoztam el, hogy van biztosítás a motoron, mert helyben meg is kötötték. Legalább nem utólag derül ki, hogy lopott.

[ Szerkesztve ]

Hardverlesen

(#15031) bambucsa válasza priti (#15030) üzenetére


bambucsa
csendes tag

Csak van neki talán olyan ismerőse, aki kicsit konyít a motorokhoz, vagy legalább már volt neki motorja és van hasonlítási alapja.

(#15032) mocsanisi válasza priti (#15024) üzenetére


mocsanisi
senior tag

Odor motor, 15.ker-be van, vannak bontott alkatrészek, meg hoz újakat is. Bontottra telefonon kérdezz rá, a neten lévő lista semmit se ér. [link]

‎"Vékony srácoknál a kockahas olyan, mint dagadt csajoknál a nagy mell. Nem számít..."

(#15033) priti válasza mocsanisi (#15032) üzenetére


priti
addikt

ide el is tudnék menni motorral simán itt a kertek alatt alag felöl, csak hát ezzel a szívócsonkkal most hogy már láttam, pff bakker keresztben olyan repedések, hogy csoda hogy melegen elindul vele a motor, nem is értem. Szerintem összekenhették valami ragasztóval vagy hogy a fenébe volt ez jó, mert mostmár alapjárat sincs hidegen. Hatszor kellett újra berúgnom, mire el tudtam vele indulni haver garázsához.
Köszi, holnap felhívom, biztos el tudják küldeni GLS-el is vagy bekockáztatom, melegen még jól húz :DDD :W

[ Szerkesztve ]

Hardverlesen

(#15034) slynevem válasza priti (#15030) üzenetére


slynevem
tag

Kapok ra 1 honap garit. Ezert nem aggódom :) direkt rakerdeztem

(#15035) priti válasza slynevem (#15034) üzenetére


priti
addikt

Az nem hangzik rossznak. Kérdés mire terjed ki. Mert ha karosszéria korrodálásra meg ilyenekre adnak egy hónapot, mint egyes használtautósok, akkor egy vicc és inkább csak üzleti fogás. Emiatt ne előlegezz meg túl nagy bizalmat, de azért több, mint a semmi. Én azt mondom, hogy meg kell venni, különben sosem lesz motorod. Kár túl sokat rugózni rajta, hogy hol. Újat meg baromság. Magyar bérekhez képest annyira drága, meg annyira lopják és a rendőrség is annyira tojik rá, hogy nem kérdés szerintem, hogy használtat kell venni. Én is csak azért vettem 100k fölött, mert abban bíztam, hogy picit magasabb árban már a fiatalabbak közül választva nem kell a vásárlás után alkatrészért rohangálni. Nem jött be, szóval hülyeség, mert külsőre meg 12 egy tucat. Ha újra kéne vennem olcsóbbat vennék.

Hardverlesen

(#15036) CL Smooth válasza runner 125 (#15001) üzenetére


CL Smooth
tag

Szia. 125-ös és 180-as runner között kb mennyi a teljesítmény különbség? 2 üteműekre gondolok. Úgy rémlik, hogy neked volt az is. Kb mik a tapasztalataid? Van értelme 125-öst is venni?

[ Szerkesztve ]

(#15037) dJ Peer


dJ Peer
aktív tag

Gáz centríroztatni robogó kereket? :DDD

(#15038) slynevem válasza priti (#15035) üzenetére


slynevem
tag

Koszi a tippet rakerdezek majd mire terjed ki. Erre nem is gondoltam. A motor veteles kerdessel ugy vagyok ahogy irtad :) Eldontottem hogy holnap elmegyek mert tenyleg csak ragodom rajta foloslegesen.

(#15039) priti válasza slynevem (#15038) üzenetére


priti
addikt

Jó szerencsét hozzá ! Figyelj annyira filléres ezekhez a Yamahákhoz is minden ahogy így átnéztem, hogy olyan szörnyen nagyot nem tudsz bukni. Kicseréled ami rossz aztán kész. Igazából nem is a motor a lényeg szerintem, hanem hogy találj egy embert aki ért hozzá és nem bac át, inkább úgy válassz típust hogy legyen hová vinned ne külső alapján. Sajnos elég ritka az ilyen nyugdíj mellett elbütykölök ember. Ahol meg már több rabszolga van és gyenge pénzért dolgoztatják őket ott meg már nemtörődömség van. Ha nem konkrétan kéred, hogy ezt és ezt cseréld ki, csak úgy "nézzék át" szinten... hát elég reménytelen. Maszekolni szólóban meg gondolom túl szezonális, nem élnek meg belőle hiába értenek hozzá és emiatt vagy a fene tudja, szóval kincs a becsületes hozzáértő szerelő.

Hardverlesen

(#15040) runner 125 válasza CL Smooth (#15036) üzenetére


runner 125
nagyúr

50-es robogó után szerintem korrekt lépcső a 125-ös, legalábbis visszaemlékezve elkerekedett a szám. :)
Mivel a 125 már rég volt, így nagyon tuti különbséget nem tudok felállítani az és a 180-as között, de az biztos, h a 180 _ ha, nem egy trágya darabot fogsz ki_ tud meglepetéseket okozni.
Egyszerűen már indulásnál érezni az 1 henger nyomatékát, s folyamatosan tudatja veled, h te bizony nem egy libakergetőn ülsz, ráadásul abszolút nem egy forgós 2t.
Ha, számít a 4 liter alatti fogyasztás, akkor 125 2t, ha kicsit hajlandó vagy többet áldozni benzinre, akkor 180 2t - DE, nagyon alaposan meg kell nézni vétel előtt, 9/10 kotla!

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#15041) CL Smooth válasza runner 125 (#15040) üzenetére


CL Smooth
tag

Igazából azért kérdeztem mert 125-ös gépem még nem volt. 180-as hoz volt szerencsém pár éve. Egy barátom tartozott pénzzel és tartozás fejébe adta a 180-as runnert. Külsőre elég lelakott volt, viszont mielőtt az enyém lett 100 ezer lett ráköltve a blokkjára, nagy generál volt. Tehát az egy műszakilag rendben lévő 180-as volt, kegyetlenül ment. Úgy ahogy mondod, tudatja veled, hogy ez bizony nem egy libakergető. :) De vajon a 125 milyen lehet a 180-as hoz képest? Volt aki azt mondta majdnem ugyan az volt aki meg lehúzta a 125-öst, persze lehet aki lehúzta azért tette mert szét volt már hajtva. Én most ezt néztem. Ha 150-be oda adná és tényleg egybe van akkor lehet ezt megvenném.

Még gondolkoztam a 150-es Aprilia sr-en, de akkor már inkább a vizes 125-ös.

[ Szerkesztve ]

(#15042) DigitXT válasza priti (#15039) üzenetére


DigitXT
félisten

szóval kincs a becsületes hozzáértő szerelő
Pontosan.:K Én ezért viszem megint ehhez a sráchoz a gépet, mert "arany keze van", úgy összerakta nekem a cuccot, hogy hidegen is pöcc-röff, amihez még a gyenge gyári akksi is simán elég.:D (Bezzeg, amikor úgy kellett reggelente a gépnek imádkozni, hogy induljon, meg másodpercekig indítózni... Na azt nem komálta az akksi. Csak éppen az erősebb akksi beszerzése csak tüneti kezelés volt a részemről, kvázi felesleges.) Amúgy azért kellett visszatérnem a gyári akkuhoz, mert a kínai tuningakksi (spirálcellás, baszomnagy indítóárammal, meg minden) egyik pillanatról a másikra megmakkant.:( Pech. Ezekután viszont vicces az, hogy a 3+ hónapja félrerakott, már előzőleg is gyengélkedő, abszolút hagyományos (kb. gyári speckójú) akksi is megfelelt. Hát igen, könnyen indítható motorral kevesebbet kell szenvedni: ez a nem mindegy.:B (A visszacsere után egy darabig még vittem magammal a bikázót, biztos ami biztos alapon, de egy-két út után már rátöltött annyit, hogy nem kell aggódnom.:DDD)

[ Szerkesztve ]

(#15043) Tothgera30 válasza kpal (#15007) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Én ezt így elvetném, amikor én kerestem motort faternak, akkor azért lyukadtunk ki az NRG Power-nél, mert nagy ülése van, szvsz. kényelmes, digitális km órája van, amit nehezebb visszapörgetni. Agy nézem, 300ezres körül van épkézláb motor, de sok helyen ismerős a hirdető neve, és lám az Aeroxok 90%-a kereskedőtől van, és előtte eléggé hülye gyerekek használták akik ugye nem kímélték. Viszont egy egyszerű Minarelli blokk van benne, a felújítása is bagóba kerül, szóval a motor előéltét te nem ismered meg a hangjából, mert lehet hogy a 2-3. hengerszettet-főtengelyt nyúzza mát és annyi szerelő látta mint egy 20 éves Simsont. Valahogy a megbízható motorok ilyen áron szoktak kezdődni, esetleg Pigi blokkos NRG. De meg is nézem az Aeroxokat, szóval újrafestve, újramatricázva, heh, 2002-es Rssi Replica, lol, becsapós (cserélt "tuning" lámpa), eredeti, oh, még egy. Szóval ha engem kérdezel, akkor kicsit hozzáraksz az árhoz, vagy veszel egy olyan motort amire még félreraksz, mert tuti hogy szerelni kellesz. Erről van egy kis sztorim: Az utóbbi napokban benéztem a Loobelthez, mert lehet vennék magamnak is nyíregyre valami olcsó igáslovat, ahol volt egy NRG Power DT. Egész pofás, kiglancolva, csillogott, villogott, 249-et kértek érte. A kereskedő rögtön rám akarta dumálni hogy teljesen gyári, minden papírja megvan, stb. Erre én két hibára mutattam, az első a fordulatszámmérő volt, nem úgy mozgott ahogy kellett volna, leállítás után még mínuszba ment a 0-tól, a másik az hogy az eleje ferdén állt, szóval tuti hogy kapott egy olyat amit én siratnék.

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#15044) danntora


danntora
tag

Hali!
Ez milyen tipusú kipufogó lehet, úgy értem katalizátoros, sportkipufogó...Elég nehéz ezért gondoltam hogy katalizátoros. 50-esre jó lesz?

[1]
[2]

(#15045) barack1997


barack1997
senior tag

Van egy könyvem amiből tudnák tanulni az egészségügyire. Csak nagyon bonyolult és csütörtökre nem tom megtanulni. Mit tegyek ?

(#15046) kpal válasza Tothgera30 (#15043) üzenetére


kpal
veterán

Nekem külsőre az Aerox tetszik a legjobban . Ha kilehetne fogni egy jót nálam tuti hosszú életű lenne nem úgy kezelném mint sok kis hülye gyerek . Aeroxon lehet látni milyen évjáratú pl. felniken rajta van vagy egyéb alkatrészen ?

Én ilyeneket néztem így a neten egyenlőre 1 , 2, 3.

[ Szerkesztve ]

(#15047) slynevem válasza barack1997 (#15045) üzenetére


slynevem
tag

Beszoptad

Az egész egészségügyi vizsga nem bonyolult.Ami fontos, hogy a vérzés típusokat és a kötés típusokat tanuld meg.Továbbá azt, hogy kit hogy látnál el.Tehát egy égési sérültet,egy nyílt törésest stb...Ha ezek megvannak menni fog.Amúgy az én könyvem kb. 50 oldalas volt, de lehet túlzok.Meglehet tanulni csütörtökre csak állj neki.Én elsőre megbuktam, mert azt hittem sima ügy és úgyis minden hülye átmegy.Hát nem...

(#15048) barack1997 válasza slynevem (#15047) üzenetére


barack1997
senior tag

az én könyvem 173 oldalas :D

[ Szerkesztve ]

(#15049) slynevem válasza barack1997 (#15048) üzenetére


slynevem
tag

Amiket leírtam nem több, mint 20 oldal. + még a fizikai gyakorlatokat tehát a lélegeztetés ilyeneket nézd át.Ha ennyit megtanulsz át fogsz menni.

(#15050) barack1997 válasza slynevem (#15049) üzenetére


barack1997
senior tag

Pontosan miket kell tudnom ? Mindent irj le kérlek,arról miket kell tudnom Köszi :D

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.