- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Fecogame: A csámcsogás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Tothgera30 #68049 üzenetére
A szíj szélességét lemérted már, hogy esetleg mennyi hiányzik (kopott) belőle?
-
Kukucs.
Adott egy Malaguti F12 Phantom 50 AC (2005) Minarelli levegőhűtéses, hosszú fekvő blokk.
Tehát a kismotor külföldi import (mint a legtöbb hazánkban használt smkp.), jelenleg 13016km van benne, teljesen gyári (vagyis annak tűnik). Viszont nem gyorsul 45-50km/h fölé. Variátort átnéztem, nincs benne távtartó gyűrű, gyári görgőket kapott, szíj is gyári még. Kicsit magasabb végsebességet szeretnék elérni, hogy utazósebességben tudja a jelenlegi maximumot, hol érdemes elkezdeni a kutakodást?
-
Geresics
addikt
válasz
sityupityu #68047 üzenetére
Ohh, köszi, ezt a topikot kerestem!
-
Geresics
addikt
Sziasztok,
egy kollégám szeretne venni első gumit a Yamaha T-Max 530 nagyrobogójára. Van valami ajánlott gumi rá? -
dtsdexter
csendes tag
válasz
macilaci78 #68044 üzenetére
Érdekesen hangzik, de inkább maradok a hagyományos módnál ... megkeresem hol a hiba
-
macilaci78
nagyúr
válasz
dtsdexter #68043 üzenetére
Ha jelet ad, akkor tegyél egy gyújtásalaplap által vezérelt relét, FET-et.
Airsoftban is használjuk, hogy a tűzkapcsolon ne menjen át a nagy áram. Van, aki 11,1 V, 3 Ah, 25/50 C akkut használ, az folyamatos üzemszerű terhelés mellett is le tud adni 270 A-t, rövid időre ennek dupláját is és ezek a FET-ek bírják. -
dtsdexter
csendes tag
válasz
macilaci78 #68041 üzenetére
Banner (Nem banner, de fekete alapon piros
) Aksi van benne annak semmi baja. A probléma a gyújtásalaplappal van ... jelet ad, csak amper nem jön le róla. úgyhogy a 20 perc járatás után 12.8-ról 12.5 ig lekúszott az aksi. (igen tudom, 8 hónapot állt az akku fel kellene tölteni). Ráadásul az is új. Azért évente nem cserélném gyújtást, annyit nem ér az egész.
-
válasz
macilaci78 #68040 üzenetére
Semmi irónia nem volt abban amit írtam, tényleg sokat fog számítani ha nem lesz benne.
Tulajdonképpen nem is értem, hogy miért van még ott?
(#68039) dtsdexter "Amúgy meg inkább járj biztosítás nélkül mint 50-s papírokkal ... "
Én azért ezt sem javasolnám.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
dtsdexter #68039 üzenetére
Tavasszal rendbeszedéskor tett bele Apám új Bosch akkut, király, indul is. 2 nappal később meg semmi, még a műszerfalon az olajszintlámpa sem villan gyújtáskor. Az új Bosch akku gyári hibás volt, egy éjszaka alatt a fullra feltöltött akku feszültsége beesett 10 V alá.
De hogy ezért hányszor szedtük szét a motort a hiba után kutatva, mert hát a Bosch, az minőség!
-
macilaci78
nagyúr
válasz
sityupityu #68032 üzenetére
Nincsenek illúzióim. Hídon lefelé mentem már 60-at is.
-
dtsdexter
csendes tag
válasz
sityupityu #68038 üzenetére
Valóban. Bár nálam megáll a történet, 55ezerbe
(2003.12. forgalomba helyezés) Sok minden nem kell hozzá. Gondolom olasz, ott adnak 2 hivatalos dokumentumot, egyik a forgalmi, a másik a kivonás. Ill kell egy 2 nyelvű adásvételi is, azt fogják kérni az regisztráláskor. Amúgy meg inkább járj biztosítás nélkül mint 50-s papírokkal ... Ha megfognak, és jó fej megbüntet szemetelésért 10ezer ... ha meg nem jó fej, feljelent, ill ha nem jó fej, és 50-s papírjaid vannak még el is visznek.
Inkább papíroztasd le. Jobban jössz ki vele, még ha jogsid sincsen rá, akkor is jobban jársz.
Amúgy nem rósz kis gép, bár kicsit drága.Másik ...
SR ... újabb hiba, nem tölti az aksit, de legalább a lámpák sem világítanak ...! Most gyújtsam fel, vagy várjak vele szilveszterig?! -
válasz
BlackPriest #68034 üzenetére
Persze, tisztában vagyok azzal, hogy ötvenesként használja. Viszont azt tényként odaírta, hogy plusz 15 ezerért műszakival adja át. Szerintem nincs tisztában azzal, hogy ez mivel jár.
(#68037) máyköl Így én azt mondom, hogy szép és jó állapotban van, és azt is tudom, hogy drágán szokott ez a típus elkelni. Azokat a külföldi okmányokat ahogy már előttem is írták nagyon meg kell nézni, hogy rendben vannak-e, különben az életben nem fogod tudni itthon lepapírozni.
-
máyköl
veterán
válasz
sityupityu #68033 üzenetére
Természetesen utána jártam, és a 100 ezres forgalomba helyezéssel tisztába vagyok, bele is van kalkulálva.
Inkább a motor évjáratára/km órára/állapotra nálam hozzáértőbb szeműek véleménye érdekelne.
BlackPriest: Kaptam már mindenféle papírt, utána is jártam, honosítható.
-
forten
aktív tag
válasz
sityupityu #68032 üzenetére
Na az az,"subertű".Bocs,mondom én nem vagyok hozzáértő
.Ezt egy külsős szerelő mondta.A sajátomnak még nem is panaszkodtam,a fogyasztásról.De,azt más is mondta már ,ha lassabban mennék a fogyasztás is kevesebb lenne.Valamit ,valamiért...
-
Debilon
addikt
válasz
BlackPriest #68034 üzenetére
pont ezt akartam írni a biztosításról
ha nem tud prezentálni bármilyen külföldi okmányt, főleg a kinti forgalmit, a kinti kivonásról és adás-vételit akkor hagynám a fenébe, ezek nélkül szóba sem állnak az emberrel honosításkor
-
BlackPriest
őstag
válasz
sityupityu #68033 üzenetére
Szerintem a legtobben beirnak valamit, mert kotelezo. Ha a biztositast adja hozza, ahogy irja (jelentsen is barmit, hiszen az o nevere szol, nem tudja tovabbadni), akkor ez 50-eskent fut. En eslo korben kepet kernek a kinti papirokrol.
-
válasz
máyköl #68031 üzenetére
Szép darab. Nem az én világom ezek a fajta robogók, ezért nem is tudok érdemben nyilatkozni arról, hogy megéri-e vagy sem. Azt azért kalkuláld bele, hogy csak lejárt külföldi okmányai vannak. Tehát ha forgalomba akarod helyezni (persze ha tényleg rendben vannak az eredeti papírjai), akkor az plusz 100 ezer lesz.
Ha rajtam kívül senki sem tud neked kielégítő választ adni itt, akkor kérdezd meg őket.szerk: Most olvasom jobban a hirdetést: plusz 15 ezerért fogalomba is helyezik?
Na ez érdekes. Így viszont azt mondom, hogy mindenképp megéri. Ha odafigyeltek rá és rendesen karban volt tartva, akkor az a 30 ezer km sem olyan vészes.
Csak azt nem értem, hogy ez nekik hogyan éri meg plusz 15 ezerért? Csak a honosítás még egy ilyen robogóra is 50 ezer felett van. -
válasz
forten #68019 üzenetére
Ha az úszószintre (benzinszintre) gondolt, akkor az egy jó nagy marhaság. Annak az ég világon semmi köze sincs a fogyasztáshoz. A legszélsőségesebb esetben, ha nagyon alacsonyra van állítva max az történhet, hogy nyél gázon egyszerűen elfogy a karbiból az üzemanyag, és ezáltal pár másodpercre fullad és nem megy egészen addig, amíg ismét el nem éri a megfelelő szintet. De mondom, ez nagyon szélsőséges példa, ráadásul ezt egyből észrevennéd. És még egyszer hangsúlyozom, hogy semmi köze a fogyasztáshoz. Ezt az úszószint állítást többek között arra találták ki, hogy pl döntött karburátoroknál be lehessen állítani, hogy ne folyjon túl a benzin. Nagyon sok karburátornál (pl a dellorto-nál) ezt nem is lehet állítani mert fix műanyag az egész. A fémből készülteknél lehet úgy állítani, hogy hajlítasz rajta, de olyan, hogy három állás mint amit említettél ilyen itt nincs.
Karburátornál a főfúvókával és a subertűvel, illetve annak állásával lehet befolyásolni a fogyasztást. Bár a subertűk a legtöbb esetben 5 fokozatban állíthatók, de mintha én is emlékeznek olyanra, amin csak három barázda volt. De nem vagyok biztos benne. Tehát a lényeg, hogy a szerelőd nagy valószínűséggel a tű állására gondolhatott, azzal valóban lehet befolyásolni a fogyasztást. Ha viszont mégis az úszószintre gondolt (bár nem hiszem) akkor egy pancser, ne vidd hozzá többet a motorod.
Egyébként állandó nyélgázon felmehet akár 4-4-5 liter környékére a fogyasztás. Persze mint mondtam, ez sok mindentől függ.(#68025) macilaci78 Az rengeteget fog számítani a végsebességnél ha kiveszed a variátor fojtást.
-
máyköl
veterán
Sziasztok,
Ide irányítottak a motoros topikból.
Valaki hozzáértő rá tudna nézni nekem erre a hirdetésre? Gondolkozom komolyan a megvásárlásán.
Előre is köszönöm.
-
JoinR
őstag
válasz
macilaci78 #68027 üzenetére
Nálad szerintem normális a 4,5L.
forten: Nem lehet, hogy azért kellett kiégetni a kipufft, mert rengeteget kap? Hidegen indul szívató nélkül (ha kézi)? Ha igen, gyanús.
-
JoinR
őstag
Guminyomást is érdemes ellenőrízni, végsebesség nálam akár 7-8 km/h-t is számít, és fogyasztásban nagyjából -0,2 baronként 0,1L a többletfogyasztás.
-
macilaci78
nagyúr
Nem nyélgázzal megyek, olyan 80%-os állásnál már eléri az 55 km/h végsebességet. Budapesti forgalom, saroktól sarokig gyorsulva, nagyon kevés az az összefüggő kilométer, ahol egyenletes sebességgel lehet utazni.
Az én súlyommal olyan, mintha állandóan 2 személy ülne rajta.
Teljesen gyári, minden fojtás benne van még. A karburátoron lett állítva kicsit, hogy jobban húzzon, de előtte se volt kisebb fogyija.
Ezt vezetem, mióta Budapesten van a robi.A télen akarom megnézni a belsejét: szíj, görgők cseréje, variátorból kivenni a fojtást.
-
suste
veterán
válasz
macilaci78 #68022 üzenetére
A 4,5 egy normál 2T/4T 50-esnek normál használatnál szerintem sok.
Állandó nyél, tuning, 70-es henger, vagy rossz beállítás, hiba esetén lehet "normális" a 4,5 -
siti
őstag
válasz
macilaci78 #68021 üzenetére
úgy nem lobogok eléggé
-
siti
őstag
válasz
BlackPriest #68018 üzenetére
én 30e-ből öltöztem fel, bukó, kesztyű, napsütés.
-
forten
aktív tag
válasz
sityupityu #68016 üzenetére
Igen,tudom,azért is írtam,hogy csak tippeket.Szerelőnél volt más ügyből kifolyólag,akkor volt karburátor tisztítás,levegőszűrő is okés.Sajnos én nem értek a motorokhoz,csak ,amit elmondanak ,azt megjegyzem.Viszont mesélt egy szerelő srác valamit,ami kicsit kínai volt nekem,de megpróbálom leírni.
Elmeséltem neki is ,hogy mi a helyzet.Azt modnta,hogy az úszónál lehet állítani valamit,ami 3 állása van,és aállítólag az nem mindegy,hogy van.És azt állítása szerint,csak úgy lehet,kiszűrni,hogy kipróbálni,a 3 állás közül hol fogyaszt a legjobban.Lehet,hogy zagyva volt ,amit leírtam,de remélem,azért kihámozod ,mire gondolhatott. -
Dtomka
veterán
válasz
sityupityu #68016 üzenetére
"Felesleges drágább benzint tankolni ilyen alap gyári motorba."
Én meg shell v powert szoktam tankolni az Aprilia Sr50 be -
-
forten
aktív tag
válasz
sityupityu #68014 üzenetére
Van egy ilyen kis robogóm.2 éve vettem,patika állapotban,női tulajdonostól.Legnagyobb hibája az volt,nem volt rendesen kiégetve a kipufogója,mert 30-40-el zötyögött vele a hölgyike.
Hozzom került,húztam neki a gázt,az okosak javaslatára.
Nincs is ezzel hiba,szedi a lábait most már a kis aranyos.Most jön a problémám,csak elötte tálaltam az előzménYeket.A fogyasztása,a gondom 4,5 L,amire azt mondják ,hogy túl sok.Hozzáteszem a motoron nincs semmi tuning,kipufogó is eredeti.Tudom,hogy csak tippek vannak ,de arra lennék kíváncsi.Ja,és a benzinből a drágábbat szoktam tölteni bele. -
-
forten
aktív tag
Hello.
Tök véletlenül van valakinek Gilera Stalkerral tapasztalata?
-
Fkris
őstag
válasz
sityupityu #68011 üzenetére
Meg gondolkodok rajta, hogy mi legyen, de ha megvan, akkor jövök és kérdezek!
Köszönöm szépen
-
-
Fkris
őstag
válasz
macilaci78 #67997 üzenetére
,suste, dtsdexter köszönöm!
Van mellette egy auto, ami 6,5et eszik, szóval csak ha jó az idojaras, es a városba kellene mennem a csucsban, akkor használnám.Meg nyilván szaladgálni a kerületben.
Akkor nagyjából 200k kéne a projekt elkezdésehez, védőfelszereléssel a motorral együtt, aminel meg jó lenne, ha fojtas nélküli/kamu 50es.
Köszönöm a véleményeket és tapasztalatot.
-
perge666
veterán
válasz
sityupityu #68008 üzenetére
Uncsim tavasszal vett Kymco Quadot mert azt ajánlották neki,de meg is van vele elégedve motorikusan.
Külseje is elég nagy egy 250-eshez képest. -
-
dtsdexter
csendes tag
válasz
macilaci78 #68005 üzenetére
Valóban
(nem szabályos)
-
dtsdexter
csendes tag
válasz
sityupityu #68001 üzenetére
A kymco 125 4T-hez alig van alkatrész (én legalább is nem nagyon találtam, ami volt bontottan, az meg nagyjából hasonlóan sz@r állapotban volt), újonnan meg baromi drága (legalább is nekem egyenlőre ez a tapasztalatom)
150 4T-hez jóval több alkatrész van bontva is és újonnan is és ha jól láttam árban is jobban áll mint a 125-s társa.Ha lesz időm kicsit átnézem nálam mi lehet a gond, most járok kb 2300 km-nél Augusztus óta, de rengeteg hiba merült eddig fel.
-
-
suste
veterán
válasz
dtsdexter #68000 üzenetére
pl nekem az 50-es az Tauris Samba volt (150.000ft volt újonnan!), 12.000-et mentem vele (végig 2,5l-es fogyasztással), és a motorhoz annyit nyúltam, hogy kivettem a variátorból a folytást
karbantartás: évente új gyertya, szintetikus 2T olaj, és a váltó olaj, 10000-nél szíj+görgők
leginkább a műanyag alkatrészek mentek szét, egyes burkolatokat kellett újra rögzíteni, meg a kilóméterórahajtás ment szét egyszer
a mostani gazdája sem nyúlt még a motorhoz, de lassan azért majd érik legalább egy gyűrűzés (14000km)
én nagyon szerettem, nagyon jól gyorsult, 55- 60-at ment utazóban nem üveghangon
ha valaki nem botfülü, nem használja túl nagy fordulaton, akkor nagyon sokáig elmennek ezek is
én most is inkább egy új ilyet vennék, mint egy használt vizes márkásabbat -
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Windows Phone felhasználók OFF topikja
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Elemlámpa, zseblámpa
- Napelem
- Milyen légkondit a lakásba?
- PlayStation 5
- Redmi Buds 6 - ajándék fülesnek hallgasd a dalát
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- Eladó Woom Up 5 szuperkönnyű elektromos mountain bike
- Artemisz ART-230L-EL "A" Minősített Laptopszéf
- Goodyear EfficientGrip Performance 2 205/50 R17 93W méretű nyári gumi
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest