Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Norbika88
senior tag
Gyári szűrő helyett valaki használ ilyen red filtert? (gyári alap robogón)
[link]Van értelme cserélni, illetve utána kell állítani karbin?
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
Narancs #64045 üzenetére
Haaaat jogilag elvileg rendben van, mert 50-es.
Igaz, hogy alvazszamot szoktak lekerdezni mostanaban ellnorzeskor es ott ha esetleg kibukik hogy alvazszam alapjan tenyleg valami 125 v 180-as, akkor elkuldhetnek KPM-es bevizsgalasra.
De ott meg mivel 50-es a blokk, nem fognak semmit se csinalni veled.Igazabol siman akkor is elkuldhetnek, ha kicsit bizonytalan a rendor, vagy nem ismeri az adott tipust. Ilyenkor a balf*sz csak azt nezi mennyi van az oraba irva vegsebessegnek es ha kocsog, ugyanugy elkuld KPM-hez.
Velem is megakartak csinalni anno egy Aprilia Habanaval, hiaba alvazszam alapjan es hengerszam alapjan okes volt, a majom csak azt nezte, hogy 130 van vegsebessegnek az orajaban.
Van belole 125-os, de a blokkon kivul mindenben megegyezik a 2 modell, szoval ezert van ez.
Mondtam ha gondolja, menjen egy kort es egybol kiderul, hogy 50-esVegul kiderult, hogy szegrol-vegrol ismerem az egyik rendort es elengedtek
-
Narancs
őstag
válasz
nyogo83 #64044 üzenetére
Én is kb erre jutottam miután széttúrtam a netet. Pont úgy megy, ahogy írtad. 60-at szereti, 80-nal még elmegy, 90 a vége de ott már tényleg vége. Na most a találós kérdés igazából, hogy jogilag ez így rendben van-e, nem lesz baj, ha megállít a rendőr? Hisz épp azért választottam ötvenest, hogy ne legyen baj.
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
Narancs #64042 üzenetére
A blokk az tenyleg 50-es, legalabbis hengerszam alapjan illetve a blokk kinezete es a legszuro merete alapjan.
Illetve gyanus lehet, hogy mennyire megy
Azert egy 50-es 60ig huz mint a barom, utana komotosan max 85-90km/h korul kifekszik. Attol fuggoen, hogy bele van-e piszkalva(karbi, variator, stb).
A 125-180 2T-t szerintem eszrevenned, mert az megy mint a meszes.Viszont lehet, hogy egy 125 vagy 180-as Runner vazaba lett belerakva, mert a ZAPM az tenyleg a 125-180-as vazszama (07-08 jon a betu utan).
Az otveneseknek ahogy en is tudom, mindnek ZAPC-vel kezdodik a vazszama.
-
Bilux
veterán
Én is csinálta pár képet.
sajnos eladó -
Narancs
őstag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Gilera Runner 50-es 2T robogót, mert csak B-s jogsim van. Viszont ma elkezdtem gyanakodni, hogy mégse ötvenes, mert ZAPM188-cal kezdődik az alvázszáma. Viszont a blokkon meg ez áll: 4772 (Piaggio jel) cc05, kicsit lejjebb meg, hogy IS-1 (lásd a képen):
Konkrétan erre az alvázszámra nem találtam semmit, de az ötvenesek mind ZAPC-vel kezdődtek. Viszont ott a cc05 a blokkon. Tanácstalan vagyok. szerintetek tényleg 50-es? További képek a mociról, hátha segítik az azonosítást:
-
nyogo83
Topikgazda
Van valakinek otlete, hogy hol tudok szombat delutan 15w50-es olajat venni a motoromba?
Az altalam ismert boltok 1-kor bezartakSzerk:
HKorn, probald meg a nagyrobogos topikban, ott jobban tudnak segiteni [link] -
csoki46
senior tag
Sziasztok!
Van egy Piaggio Bravo típusú kis libakergetőm, van rajta 1-2 kisebb átalakítás is viszont most kicsit elakadtam. A motor 6V-os rendszerű 2 évvel ezelőtt ráraktam előre 12V nappali menetfényt világítás gyanánt, egyik ismerős oldotta meg, hogy működjön, most viszont elhalálozott a lámpa. Először csak az egyik lámpában pár led, majd lassan mind a két lámpa teljesen elsötétedett. A kérdésem az lenne, ha új menetfényt vásárolok azon mit kell "átalkítani", hogy 6V-ról tudjon működni?
Ha esetleg tudtok jobb topikot ennél helyezzétek át, vagy jelezzétek nyugodtan -
HKorn
veterán
125-ös robi nézegetésben vagyok épp, mivel van A1-es jogsim rendszámosat szeretnék.
Régebben volt már Aprilia Leonardo-m, nem volt rossz, de szeretnék valami újabbat. Körbenéztem hahu-n, de alig van szinte kínálat.
első körben Aprilia Sport City Cube-ot néztem, illetve a Kymco Agility City-t, de alig van pár db eladó.
Mit tudnátok ajánlani 300e körül, lehetőleg minél fiatalabb legyen, ha lehet nagykerekű.
Igazából legjobban a Honda PCX tetszik, csak az picit drágább kategória még.
-
nyogo83
Topikgazda
Runnernel ennyi minimum. Raadasul kulfoldrol lehet csak rendelni hozza cuccokat.
Ciak-et nem ismerem, de erdemes rakeresni, mielott meglepetes er, hogy mennyibe faj egy ilyen moka.
Alapveto gond, hogy nem nagyon kapni itthon alkatreszt zsiros teli felujitashoz, a specifikus perselyeket meg mègugyse -
válasz
SzlobiG #64029 üzenetére
Persze, attól még érhető.
Úgy látszik, hogy akkor nekem csak 2003 előttiekkel volt dolgom, mert csak zsírossal találkoztam.(#64031) nyogo83 Jól fogalmaztál.
Egyébkét a #64028 hozzászólásomba én is félreérthető voltam, mert a mondatom végére egy kérdőjelet szándékoztam eredetileg írni.
-
SzlobiG
félisten
válasz
sityupityu #64028 üzenetére
Igen én is ezt írtam.Bocs tényleg, telórol nem figyeltem, de szerintem érthető a hsz-em többi részében.
-
-
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
sityupityu #64024 üzenetére
Ha jol remlik nem mindegyik 180-asban van zsiros, talan csak az elso szeriasokban(2003-ig talan).
Utana mar olajos telo kerult bele.
Amugy irtam mar korabban itt a forumon egy szosszenetet, hogy minimalis atalakitassal (feknyereg/nyeregtarto konzol, elsotengely csere) az 50-es Runnerre gond nelkul feldobhato a nagyteso olajos teleszkopja.
Olcsobbra jon ki hasznaltan 30k korul egy ilyen olajos telo, mint a zsiros felujitasa( csak az anyag:persely+szimmering+csillapito patron kb 35-40k). Es persze minosegben ossze se lehet hasonlitani oket. -
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
Narancs #64019 üzenetére
Amire a legjobban figyelj a Runnernel:
- elso teleszkop ne legyen teljesen gatya. Ne lotyogjon, ne legyen beallva, rugozzon szepen, ne f*ssa mindenhol a zsirt. A teleszkopszar ne legyen megserulve(mely karc a kromon, utodes), ne legyen gorbe.A tobbi dolog meg mint egy atlagos robogonal: konnyen induljon hidegen, szepen visszaejtse az alapjaratot ahogy melegszik. Jol huzzon, jol vegye a gazt. Csorges, zorges ne nagyon legyen.
Ha injektoros, akkor szemely szerint kerulnem, mert itthon 10-bol 8-nak a bele log es hamar feneketlen kut lehet a javitasa, mert kevesen ertenek rendesen hozza.
A legfontosabb viszont az emlitett teleszkop. Sajnos speci zsiros forditott teleszkopja van, amivel ha gond van, akkor szinte lehetetlen normalisan javitani, vagy csak horror arban kapni hozza alkatreszt kulfoldrol. Nagy tobbsegenek egyebkent ez a baja
Csak a nagyon problemas dolgokat irtam le, mas dolgok ugyanugy ervenyesek ra mint mas robogora (fekek jok-e, egy vonalban vannak-e a kerekek, stb)
-
-
Narancs
őstag
Sziasztok!
50es Gilera Runnert szeretnék venni, találtam is egy eladót a közelben, de nincsenek papírjai, csak adásvételi. Ez így mennyire necces, és mire figyeljek a vásárlásnál? Például hogy ellenőrizhetem le, hogy nem-e lopott?
-
rolcsi099
csendes tag
Csak egy ötlet volt
amúgy is egy nagyobbat akarok majd
elkezdtem már a korlátlanból a jogsit, de ahogy elnézem nem lesz nagyobb motorom :/ 350 alatt nem találtam egy rendeset se, amihez lenne okmány is
-
SzlobiG
félisten
válasz
sityupityu #64016 üzenetére
Ja azt hittem.
-
-
SzlobiG
félisten
válasz
rolcsi099 #64013 üzenetére
És hogy gondoltad ezt a dolgot pl a kihajtást hogyan oldod meg az elektronikát hogyan oldod meg? Ugyan is nem csak annyiból áll hogy beledobjuk a blokkot ami szintén nem fog passzolni a vázba és ennyi.
Ehhez a művelethez igencsak érteni kell hozzá amit ha sikerülne is megcsinálni amit kétlek, ha egyszer balesetet csinálsz meg fogbak hurcolni érte teljesen jogosan. Inkább vegyél rá egy 70-es hengert meg jobb variatort a mostanira ha több lóerő kell.
-
-
rolcsi099
csendes tag
Olvasgattam ezt a blokk cserét, nagy motorból kis motor lesz
engem az érdekelne hogy van ez a rieju mrx 50 es motcim és ha abba tennék egy 125 ös pitbike komplett blokkot, az észre vehető? Mert egy ismerősömnek van egy honda lifán motorja, 4 t de olyan pörgős hogy csak na
és a hangja brutális
Ha meg venném és bele raknám a vázamba akkor az adásvételibe mit kellene bele írnom? a blokk adatait vagy a váz?lehet hülye kérdés de azért érdekelne
-
-
válasz
dugynok #64010 üzenetére
Köszi, de ez az egyik legdrágább, akivel eddig beszéltem.
Hihetetlen, de kb. ezek a nagyobb helyek annyiért vállalják a láncfelrakást, mint amennyibe kerül láncszem kiszedő szerszám... Az, hogy első és hátsó lánckerékhez sem kell hozzányúlni, semmit nem jelent, nem olcsóbb a munkadíj.
-
BP, 11-22 kerületben van valakinek ismerőse, szervizese, szervize, aki a mocimon tudna csak láncot cserélni?
-
SzlobiG
félisten
válasz
thEndeR #63963 üzenetére
Nocsak ilyet is látni, mert nem nagyon szoktak foglalkozni. Nem bantasbol, de helyesnek tartom több ilyet kéne nekik kiszedni ugyanis ha csinálsz egy balesetet maggadal is kiszursz.
Más: Elkezdtem napi szinten használni a gépet én is így két év után úgy vagyok vele ha már fizetem a kötelezőt akkor minek álljon a garázsba legalább nem a kocsit gyilkolom a kis távokra.
-
siti
őstag
válasz
Casoli #64000 üzenetére
mert ezzel akarja kikerülni a 150/50-es bírságot
motor csere elméletileg engedély köteles, de mivel a 150-esnek sem volt engedélye és most 50-es lesz, amire kamuzhatod, hogy így vetted, akkor már csak amiatt meszelhetnek el, hogy nem tartottad be a sebességkorlátozást.
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- Politika
- Elemlámpa, zseblámpa
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest