Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:51:26

LOGOUT.hu

Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#67951) mumtaz válasza mumtaz (#67950) üzenetére


mumtaz
senior tag

Ez lenne a gyári tömítés. Látszik a forma, hogy miért is vannak a vájatok peremén a kivágások, ahol természetesen a paszta is kipréselődött.

[ Szerkesztve ]

-=- ASUS TUF B450-PRO GAMING - AMD Ryzen 7 1700X - G.Skill Aegis 2x8 GB DDR4@3200MHz - Sapphire RX 5700XT Nitro+ 8GB - ASUS ROG Strix Flare HU - REVOLTEC FightMouse ELITE - RIOTORO ENIGMA G2 850W Gold - Cooler Master MasterCase MC500Mt -=-

(#67952) dtsdexter válasza mumtaz (#67950) üzenetére


dtsdexter
csendes tag

Igen ismerem ezt a tömítést, de a videón (lehet csak a pasztázás meg a befolyt, hűtőfolyadék miatt) tűnik kopottnak, meg töröttnek.

De pasztát szerintem továbbra is csak a hengerfej és henger közvetlen érintkezéséhez kellene kenni, hogy ne folyjon se be a dugattyúhoz, se ki a hengerfejből, a többit a tömítő gyűrűnek kell zárnia.

[ Szerkesztve ]

... esküszöm, gyári főnök ;)

(#67953) sityupityu válasza mumtaz (#67951) üzenetére


sityupityu
Topikgazda

Nem úgy volt, hogy kintről rendelsz ilyen tömítést? Még valaki segített is volna.

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#67954) gerii


gerii
addikt

Üdv!

Van egy segédmotorkerékpárom, Allianznál van rá kötelező biztosítás.
Azonban évek óta nem használom, ezért gondoltam lemondom, hiába ne fizessek. Milyen indokkal lehet ezt megtenni, van valakinek ebben tapasztalata?

Ha más nem, gyorsan "eladom" és a "vevő" elfelejt kötni rá.

(#67955) mumtaz válasza sityupityu (#67953) üzenetére


mumtaz
senior tag

Nem. Úgy volt, hogy a speedfight belső tömítése bele passzol. Passzol is, csak nem jött meg.
Rendeltem egy 70-es alu Airsal hengerszettet. Az hozza a saját tömítését, de a hengerfejét nem fogom használni mert karbis. Viszont össze lett nézve/mérve egy ilyen hengerrel és a méretek egyeznek. Az alapvető különbség, hogy a tömítés vájata az airsal szettnél a hengerben van és nem a hengerfejben. A hengerfeje teljesen sima. Így most az egyik injektoros hengerfejem egy fickónál van, aki fémesen feltölti a gyári hengerfej vájatát és síkolja a hengerfejet.
Sajnos az airsal szett cca 1 hónap, mire megjön. Addig kellene kibírnia ennek.

-=- ASUS TUF B450-PRO GAMING - AMD Ryzen 7 1700X - G.Skill Aegis 2x8 GB DDR4@3200MHz - Sapphire RX 5700XT Nitro+ 8GB - ASUS ROG Strix Flare HU - REVOLTEC FightMouse ELITE - RIOTORO ENIGMA G2 850W Gold - Cooler Master MasterCase MC500Mt -=-

(#67956) mumtaz válasza gerii (#67954) üzenetére


mumtaz
senior tag

Elegendő, ha nem fizeted. Akkor a biztosító felmondja a szerződést díjnemfizetéssel. SMKP-ra nincs mabisz díj.

-=- ASUS TUF B450-PRO GAMING - AMD Ryzen 7 1700X - G.Skill Aegis 2x8 GB DDR4@3200MHz - Sapphire RX 5700XT Nitro+ 8GB - ASUS ROG Strix Flare HU - REVOLTEC FightMouse ELITE - RIOTORO ENIGMA G2 850W Gold - Cooler Master MasterCase MC500Mt -=-

(#67957) gerii válasza mumtaz (#67956) üzenetére


gerii
addikt

Köszi, akkor el is intézve, mert tegnap jutott eszembe, hogy október elején volt évfordulóm, és a csekket sem fizettem be.

(#67958) albinolynx válasza mumtaz (#67955) üzenetére


albinolynx
őstag

O-ring-nel, vagy mashol folyometerben kaphato hengeres gumiszalag nem birna ki azt az igenybevetelt?
Vannak szilikon szeru, nagy hoallosaguak is. Ragasztot meg talalni hozza (pl. novatio). Van kisebb hezagkitoltesre valo is, de olyan is, amivel vegteleniteni tudsz pl. egy egyedi meretu O gyurunek valot.

Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.

(#67959) mumtaz válasza albinolynx (#67958) üzenetére


mumtaz
senior tag

Mindegy már, mert most úgy néz ki, hogy jó. De köszönöm szépen. Ez az infó még jól jöhet. :)

-=- ASUS TUF B450-PRO GAMING - AMD Ryzen 7 1700X - G.Skill Aegis 2x8 GB DDR4@3200MHz - Sapphire RX 5700XT Nitro+ 8GB - ASUS ROG Strix Flare HU - REVOLTEC FightMouse ELITE - RIOTORO ENIGMA G2 850W Gold - Cooler Master MasterCase MC500Mt -=-

(#67960) perge666


perge666
veterán

Jó reggelt.
Aki motorozik ilyen időben is attól kérdezném hogy ki milyen kabátot hord?

Én több mint 10 éve motorozok télen-nyáron de eddig nem volt ilyen jellegű gondom mint most.
Csütörtökön a mellkasom kicsit nyomódni kezdett,péntekre még jobban,tegnapra pedig majd szét szakadt.
Először tüdőgyulladásra gyanakodtam vagy mellhártya gyulladásra,de beszéltem egy orvos asszisztenssel és a tünetek alapján ő légúti megbetegedésre tippel ami szintén a hideg miatt jön elő.
Hétfőn megyek orvoshoz de a jövőben ezt szeretném elkerűlni.

Tudnátok ajánlani valami thermo kabátot?
Meg a szátokat véditek valamivel?
Mondjuk valami sállal vagy maszkkal?
Vagy csak simán bukón lehúzzátok a plexit és kész?

Nekem van egy bő 10 éves Lazer Tribal bukóm,de a plexije olyan karcos már hogy sose húzom le,meg régen is hiába húztam le,pillanatok alatt beleheltem és semmit nem láttam hiába kinyitottam a szellőző reteszeket.
Ezért is nem cserélek plexit.

A többi bukó is ilyen?
Mert ezelőtt csak egy nagyon gagyi Tornado bukóm volt,de annak a plexije az első használatkor eltört olyan gagyi volt.

(#67961) albinolynx válasza perge666 (#67960) üzenetére


albinolynx
őstag

A hozzaszolasokat is erdemes elolvasni a vegen: [link]
Nyaron is huzok balaclava maszkot. Csak szemnel van kivagva. ...es kinosan ugyelek, hogy orron keresztul vegyem a levegot.

Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.

(#67962) BlackPriest válasza perge666 (#67960) üzenetére


BlackPriest
őstag

En amig nem cserelek bukot, max resnyire nyitom fel, ha nagyon parasodna. Ha telibe kapnam a hideget, folyton arcureggyulladasom lenne. Mondjuk specko teli ruham nincs, a dzsekimben van teli beles es ala tobb reteg, ha kell (2 hete polo plusz pulcsi). Nyakra van mellkast is vedo gallerom. Alul alaoltozo+terdvedo, de mar dupla alsogatyan gondolkodok, oda fuj a szel. :)

[ Szerkesztve ]

Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.

(#67963) dtsdexter válasza perge666 (#67960) üzenetére


dtsdexter
csendes tag

Ilyen időben már én is hordom a balaclava-t ... nagyon jól védi az arcot. Sajnos a párásodásra nincsen 100%-s megoldás. Olcsóbb megoldásként, Prevent Páramentesítő lefújod a plexit, viszonylag 50%-s megoldás, de cserébe enyhén homályosodik a plexi. Vannak egyébként olyan bukok mellyek elővannak készítve, egy ilyen páramentesítő fóliára asszem, a sisak kb 25-30K-tól, plusz ez réteg rá. (valami ilyesmi) de ha jól tudom az sem 100% ban működik.

Tavaly még vászon nadrágot, és dzsekit használtam 4 pulcsival ... 7.7 km után már nem tudtam kihajlítani a lábamat, úgyhogy gyorsan le raktam a téli motorozásról, idén már szél és esőálló béléses nadrág és kabátot használtam egyáltalán nem fáztam benne pedig egy polo és egy thermopulcsi volt csak rajtam. Bár eddig még csak 2 fok volt a legalja, de még csak a kezem sem fázott úgy mint tavaly.

A párára, csak annyi, hogy a legtöbb zárt sisakon a plexit, meglehet emelni egy pár milliméterre, de amint megállsz ugyan úgy bepárásodik. Bár jelzem egyenlőre nekem még ez a preventes dolog egész jól fogja. 2-hetente letisztítod és lefújod vele. (Ja azt jelzem, amint belefutottam egy ködös időbe, azonnal vége volt, még a tükrök is párában álltak)
Erről van szó: Prevent páramentesítő

[ Szerkesztve ]

... esküszöm, gyári főnök ;)

(#67964) macilaci78 válasza perge666 (#67960) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Akkor én is... Szemüveges vagyok kicsi korom óta és airsoftozok bő 10 éve. Kipróbáltam majdnem minden csodaszert, a szemüveg akkor is párásodott. Ami bevált, az a minimális kis huzat, ami a párát lehúzza a lencsékről.

Ezen elindulva picit résnyire nyitva a plexit a menetszél a sisakon belül még nem zavaró, de a levegő áramlása még alacsony sebességnél is elégséges. Álló helyzetben meg egyszerűen felcsapom a plexit.

Egy NZI felhajtható állú sisakom van, a plexit ez sajnos csak 3 állásban engedi rögzíteni: teljesen lent, középen és teljesen fent. A résnyire nyitott plexit nem ismeri. :( 27k volt valami akciós utolsó darab, amúgy 30-35 k körül mennek. Pinlock előkészítése van, de nem próbáltam ki. Inkább pillanatragasztóból a plexi alsó peremére két helyre cseppenként építek majd kis távtartót, ami a résüzemet adja. :D

Plexit mindig lehajtom, nyáron is. A szemem nem bírja az erős menetszelet még szemüveg mögött sem.

Síkabát+garbó egész jól bevált. A sisak állvédőjén van egy kis gallér, ami tokára rátakar, így azért van egy-két ujjnyi nyitott bőrfelület. Balaklava, símaszk egy jó megoldás, ad egy plusz sapka réteget is a sisak alá, ha fázna fejed. A másik lehetőség a csősál. Érdemes olyat választani, amit a szél nem fúj át.

Mellkasra mellény esetleg a kabát alá. Ez lehet bőr, vagy akár kötött, hiszen a külső kabátréteg miatt a szél nem fújja át.

Kesztyű: munkavédelmi boltban megvettem a legsűrűbb 3M Thinshulate polár kesztyűt, de tegnap este a városban már éreztem, hogy zimankóban bizony kevés lesz. Téli motorozáshoz kell a téli motoros kesztyű. 20k-t is rá fogok szánni a nekem kényelmesre.

Nadrág: farmer alá felvettem a síaláöltözetemet. A térdemen egy csíkban éreztem a hűvöset, hasonlóan, mint a kesztyűvel, ezzel is kezdenem kell valamit. Motoros nadrágban nem gondolkodom, mert nem mindenhol lehet átöltözni, a dress code viszont nem engedi meg a motoros gatyát. Robogóról lévén szó szoknyában gondolkodom. Mivel máshol így nem fázott a lában, így a szoknya szerintem elég lesz.

Apám annak idején 8 évet járt 200 km-re főiskolára, egyetemre motorral. 250-es MZ és Pannonia. Akkor még akárhogy öltözött fel, az ízületeit érezte: térdek, vállak főleg. Ha a saját örömödön felül többre is akarod használni a motort, akkor ne spórolj rajta, öltözz fel rendesen! Nem minden visszajelzés fog olyan hamar érkezni, mint a szorító mellkasod. Bennem is érlelődik, hogy a motor értékét még el kell költenem a téli üzemre: gumi, szoknya, kesztyű. Tegnap kijártam belőle a benzint, annyi maradt benne, amit kiszívni nem lehet, le is tettem a mélygarázsba, valamikor még az akkut felhozom belőle.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#67965) perge666 válasza albinolynx (#67961) üzenetére


perge666
veterán

Ilyen pinlock nekem gyárilag van a bukómon,de mint láthatod nem sokat érek vele sajnos.

BlackPriest : Résnyire én is próbáltam már,de zavaró a karcos plexi miatt főleg sötétbe.

Akkor a lényeg hogy vastagon öltözzek,amit rühellek,de rá kell magam szokatni....

[ Szerkesztve ]

(#67966) suste válasza perge666 (#67960) üzenetére


suste
veterán

Nekem van ölvedőm, olyan ami rám van akasztva és nem a robogóra. Gyorsan leválasztható és alá nem kell semmilyen extra öltözet.
Ami meglepett, hogy mennyit számít egy jó csizma. Magasszárú munkavédelmi bakancsot használtam, de a bokámhoz néha odatalált a szél. Kaptam egy motoros bakancsot, farmer betűrve, brutális védelmet ad a köténnyel!
Bundás kézvédőt rendeltem Kínából, de még nem jött meg. Az tuti elég lesz a normál kesztyűvel (ha beleférek kesztyűvel :) ).
Sisak alatt kámzsa.
Valamelyik csütörtök reggeli köd nekem is betett a köd, párásodtam mint állat :(.

(#67967) BlackPriest válasza perge666 (#67965) üzenetére


BlackPriest
őstag

A karcos plexi amugy is veszelyes, sotetben ravilagitanak es semmit nem latsz, ezen ne sporolj, vagy uj plexi, vagy uj sisak.

Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.

(#67968) nyogo83 válasza perge666 (#67965) üzenetére


nyogo83
Topikgazda

Szinten NZI bukom van, mint Macinak, vettem bele pinlockot amivel szinte tokeletes, nem parasodik(a szajnal levo kulso szellozo nyitva van).
Kabatot+nadrag meg Plus Racing City+Plus Racing Roller. Emellett van egy belelt vastag motoros borkabatom.
Kesztyu meg egy belelt hosszu szaru borkesztyu (Talan Show Fjord)
Igazabol meg a minuszokban is szoktam meloba jarni igy, csak akkor hanyagolom, ha frissen leesik a ho.

(#67969) perge666


perge666
veterán

Köszönöm mindenkinek a tippeket/tanácsokat.

Szerintem venni fogok egy új bukót,mert a mostani már eléggé leharcolt.
Néztem hogy csak a plexi 7 rugó lenne hozzá...

Még egy normális kabát lesz majd a cél.

Maszkom van ilyen ezer ft-os,úgy festek benne mint egy betörő de az ilyenkor még nem kell csak minuszokba.

(#67970) dtsdexter válasza perge666 (#67969) üzenetére


dtsdexter
csendes tag

Köszi, mindig elfelejtem a nevét (Pinlock) utána nézni meg most lusta voltam. :)
Nem olcsó de megéri, még ha nem is 100%-s.
A karcok miatt érdemes tényleg lecserélni, vagy a sisakot, plexit. (Néha sajna vakon vagyok az SR lámpája miatt, mondjuk a Malagutié sem egy xenon, de legalább látom mit ütök el nem úgy mint az SR-en, hogy csak érzem)

Egy normális eső és szélálló bélelt kabát és nadrágnak elégnek kellene lennie, plusz a póló pulcsi, hőmérséklettől függően.
Egy normális kesztyű, nekem egy Shox Fjord-m van 13k-ért ... eddig egész jó de 0fokban már abban is fázott a kezem. Láttam van egy újabb és jobb Shox kesztyű szél és vízálló duplarétegű ... 38K-ért biztos jó lehet :D
Nem rósz a munkavédelmi bakancs sem, csak ne acélbetétes legyen ... én évekig olyanban dolgoztam sz@r ... iszonyat, hogy mennyire elfagy benne az ember lába, viszont én nem tudok magas szárú bakancsot vagy cipőt hordani, mert a bal bokám lemezekkel van össze drótozva (kivételesen ezt nem motorozás közben szedtem össze, csak jól sikerült egy születésnapi buli 3. napja). Borzasztó zavaró ha ráfeszül valami.

[ Szerkesztve ]

... esküszöm, gyári főnök ;)

(#67971) BlackPriest


BlackPriest
őstag

nálam ma debütált az új nadrágom, vízálló, thermo béléssel, simán fel tudom venni bakancsra, szinte melegem volt, bár ma nincs még hideg. csillaggarázs miatt nem mertem a robogóra szerelhető lábmelegítőt felrakni.

Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.

(#67972) sityupityu válasza perge666 (#67960) üzenetére


sityupityu
Topikgazda

Én felveszem a rendes motoroskabátom amit nagymotorra is használok. Mondjuk én ezt jobb időben is megteszem, kivéve a nyári kánikulát. Többrétegű (ilyenkor minden benne van természetesen), szél és vízálló. Annyi, hogy még pluszban egy vékony pulóver vagy egy melegítőfelső is alattam van ilyenkor. Vastagabbat vagy többet nem is tudnék alávenni, mert szűk szabású a dzseki. Én így nem szoktam fázni. Hozzáteszem persze, hogy én 5 fok alatt sem kicsi sem pedig nagymotorra nem ülök már rá, kivéve ha szerelek és próbálgatom. Robogóra motorosnadrágot nem szoktam felvenni csak egy sínadrágot. Ja és persze egy jó kesztyű. :) A bukóm nekem is szokott párásodni, 100%-os megoldás szerintem erre nincs is. Ha meg kell állni, akkor rögtön felhajtom a plexit, amint elindulok, akkor pedig egyből vissza. Ha megyek egy 15-20-al, akkor nekem már nem párásodik, pedig az állrésznél lévő levegőző el is van zárva.
A karcos plexire ahogy feljebb is írták nincs megoldás, ki kell cserélni. Az minden szituációban rendkívül idegesítő és egyben veszélyes is tud lenni.

[ Szerkesztve ]

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#67973) siti


siti
senior tag

ne dobjatok ki, de én ilyenkor beülök az autóba. a térdem már érzem ilyenkor és nyáron is átmeneti kesztyűben fázok vagy épp melegem van. így 40 felett. (mármint korban több mint 40 :D nem száguldozok)

Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)

(#67974) sityupityu válasza siti (#67973) üzenetére


sityupityu
Topikgazda

Én is az autót választom javarészt, írtam is, 5 fok alatt nem utazom motorral. De tartósan már 10 alatt sem. :N
Én most decemberben leszek 39, de emlékeim szerint mindig is fázós voltam. :)

[ Szerkesztve ]

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#67975) BlackPriest válasza siti (#67973) üzenetére


BlackPriest
őstag

ha van rá lehetőség és ráérsz, akkor jó megoldás :)

Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.

(#67976) suste válasza dtsdexter (#67970) üzenetére


suste
veterán

Lámpa: én rendeltem Kinából ledeset, ami 1000x jobb a gyárinál és nem volt 3$ [link]

Munkavédelmi bakancs: az újabbak már nem acélbetétesek, hanem valami kemény műanyag, talán nem veszi annyira át a hideget.

(#67971) BlackPriest
Nadrágot macerásabb cserélni mint lekapni magadról a 2 csattal rögzített ölvédőt (motorra szerelhetőt én sem merném rárakni, annak ellenére, hogy a városban több kinthagyott robogón látni).

(#67973) siti
Én is 40 felett vagyok már.... nem csak a fiatalok robogóznak :)

[ Szerkesztve ]

(#67977) BlackPriest válasza suste (#67976) üzenetére


BlackPriest
őstag

igen, de nadrágban nagy motorra is fel tudok ülni, a másik meg csak robogóra jó, ez is plusz érv volt mellette.

a lámpa jó, hogy felvetődött, lassan jön a sötétben hazamenés, kelleni fog

Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.

(#67978) perge666 válasza dtsdexter (#67970) üzenetére


perge666
veterán

Nekem is volt egy Shox kesztyűm,fasza bőr volt meg bélelt,de már -2 fokba is szétfagyott benne a kezem.

1 hónapja vettem a piacon nem is motoros,hanem sima kesztyűt 900ft-ért,na ebbe nem fázik a kezem,csak ezek hamar szét szoktak menni,nem bírnak ki 1 szezont,de legalább olcsó.

A lábammal nem szokott gond lenni,de arra is jobban felöltözhetnék.

A melóhely 3km-re van tőlem,szóval nem nagy táv,eddig emiatt vettem ilyen lazán,de most közbeszólt ez a kifázás. :B

Sityupityu : Ezelőtt néhány évvel én is kocsival jártam a nagy hidegbe,de meguntam hogy hazafelé 20 perc előkészület volt mire el tudtam indulni,motorra meg felpattanok és gó haza.
Meg nem beszélve arról hogy lassan 1 éve megszületett a kislányom,és inkább otthon hagyom az asszonynak a kocsit...

[ Szerkesztve ]

(#67979) dtsdexter válasza suste (#67976) üzenetére


dtsdexter
csendes tag

Köszi az infót, de már így is H4 led van benne sajnos ez OLD SR ... maga a búra fogja meg a fényt, sík üvegeset kellene bele berhelnem és akkor minden jó lenne. A Malaguli meg síküveges (műanyag) abba is bele lehetett berhelni a H4 ledet, szép fénye(lenne), bár felpolíroztam üvegtisztára, de foncsorozni kell, szóval huába van fénnye, egyenlőre nem tudom mit tudhat.

Igen kompozit anyag ... fényévekkel jobb mint az acél, és vagy 2 kg-al könnyebb is :)

[ Szerkesztve ]

... esküszöm, gyári főnök ;)

(#67980) BlackPriest válasza dtsdexter (#67979) üzenetére


BlackPriest
őstag

mivel políroztad fel?

Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.

(#67981) dtsdexter válasza BlackPriest (#67980) üzenetére


dtsdexter
csendes tag

Már egy jó ideje csak ilyeneket használok, eddig minden bevált. kb 10-20 alkalomra elég motortól függően. https://zsu.hu/webaruhaz/htmls/cikkszam?km=0&keres=&cikkkod=896458+*PR

[ Szerkesztve ]

... esküszöm, gyári főnök ;)

(#67982) JoinR válasza perge666 (#67978) üzenetére


JoinR
senior tag

Én bélelés nélküli shox alá ilyet rendeltem, valamit segít.

Térdre meg ilyet, de mióta megérkezett, azóta nem volt alkalmam kipróbálni.

(#67983) dtsdexter válasza JoinR (#67982) üzenetére


dtsdexter
csendes tag

kesztyűre én most ilyet használok, eddig jó, egyáltalán nem fázik benne a kezem, és még a telefont is lehet nyomkodni ha nagyon kell :D

... esküszöm, gyári főnök ;)

(#67984) perge666 válasza JoinR (#67982) üzenetére


perge666
veterán

Ennyi ruhától mozdulni sem bírnék már. :DD

(#67985) klykkly


klykkly
tag

Sziasztok

Tud valaki segíteni alaktrész beszerzésben?

[link]

köszönöm

[ Szerkesztve ]

(#67986) macilaci78 válasza klykkly (#67985) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Ahogy elnézem, egész Ukrajnában 2 tag jelölte magát. Nekik írnék privit.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#67987) klykkly válasza macilaci78 (#67986) üzenetére


klykkly
tag

:R köszönöm jó ötlet volt a térkép. Írtam nekik.

(#67988) mumtaz


mumtaz
senior tag

Most egy lehidalás jön a hengerfej tömítéses balhéban.
Egy olyan probléma van, ami a motor típusától független, viszont a korábbi tulajtól nem. Kiderült, mi okozza, hogy az utóbbi pár hétben csak egy ideig tömít a paszta. Az egy dolog, hogy többszöri ilyen-olyan próbálkozás után sokszor nem kötött meg a paszta. Viszont olyan probléma (is) okozza a tömítetlenséget, ami egyértelműen emberi hiba.
Kiderült, higy a blokkban az egyik hengercsavar zsákfurata a perselyezéssel lett javítva. Mikor hideg, akkor jó, de ha felmelegszik a blokk, akkor a perselyt simán ki-be lehet huzogatni a furatban.
Tehát ezt már javították egyszer. Mikor felmelegszik, akkor az a csavar már konkrétan semmit nem tart, a paszta meg hősiesen ellenáll a hűtőfolyadéknak és a nyomásnak, amíg bír, aztán vége.

Most vagy ezt fogom javítani, vagy a másik blokkomat, vagy csak azt a blokkfelet felhasználva fogom javítani a problémát.

-=- ASUS TUF B450-PRO GAMING - AMD Ryzen 7 1700X - G.Skill Aegis 2x8 GB DDR4@3200MHz - Sapphire RX 5700XT Nitro+ 8GB - ASUS ROG Strix Flare HU - REVOLTEC FightMouse ELITE - RIOTORO ENIGMA G2 850W Gold - Cooler Master MasterCase MC500Mt -=-

(#67989) albinolynx válasza mumtaz (#67988) üzenetére


albinolynx
őstag

A blokkfelben levo menet serult?

Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.

(#67990) dtsdexter


dtsdexter
csendes tag

Na most kb így ketyeg :) https://youtu.be/2pF4IF1h_3M

... esküszöm, gyári főnök ;)

(#67991) sityupityu válasza dtsdexter (#67990) üzenetére


sityupityu
Topikgazda

:)
Viszont azzal a rezóval kezdjél valamit (kezeld le), mert sokáig nem fogja bírni ilyen állapotban.

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#67992) mumtaz válasza albinolynx (#67989) üzenetére


mumtaz
senior tag

Igen. Nem csak sérült, hanem nincs is. De nekem úgy tűnik, hogy elbarmolták a menetet benne. 6-os a gyári menet. Kicsit felfúrta, majd kitömte a lukat blokkjavítóval. Ilyet már én is használtam. Egy kétkomponensű, fémtartalmú műgyanta keverék. Menetet is lehet vágni bele. Szerintem ezzel javították, de az nem bírja a végtelenségig. Én meg jó párszor vettem már le a hengert, ami biztos még pluszba rátesz.
Ma felfúrtam ezt a javítást és az kiderült, hogy emberünk telibe végigfúrta a zsákfuratot. Mármint átfúrta a blokkot is a forgattyúsházig.
Ezt én nem fogom javítani. Ez egy nagyjavítás lesz. Asszem, kikapom a komplett blokkot a régi jetforceomból és egy az egybe átrakom. Nem akarom szétszedni. Más választásom most nincs sajnos. Bár az a blokk műszakilag hibátlan. Ami baja van, hogy az egyik kipufogó rögzítőfül törött. Ráadásul pont azon a blokkfélen, amelyikben ennél a blokknál szétment a menet.

[ Szerkesztve ]

-=- ASUS TUF B450-PRO GAMING - AMD Ryzen 7 1700X - G.Skill Aegis 2x8 GB DDR4@3200MHz - Sapphire RX 5700XT Nitro+ 8GB - ASUS ROG Strix Flare HU - REVOLTEC FightMouse ELITE - RIOTORO ENIGMA G2 850W Gold - Cooler Master MasterCase MC500Mt -=-

(#67993) dtsdexter válasza sityupityu (#67991) üzenetére


dtsdexter
csendes tag

Szívem szerint kib@sznám a kukába, valami halkabb dobot kellene felrakom, mert ettől kivagyok. :D

... esküszöm, gyári főnök ;)

(#67994) albinolynx válasza mumtaz (#67992) üzenetére


albinolynx
őstag

Ha az amire gondolok, kb semmire sem jo - csak eladas idejere. A leirasod alapjan nekem egyaltalan nem tunik nagy problemanak. Igaz konnyen beszelek sajat forgacsolomuhellyel a hatam mogott.

Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.

(#67995) sityupityu válasza dtsdexter (#67993) üzenetére


sityupityu
Topikgazda

Pedig ennek még egész szolid a hangja. :)

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#67996) Fkris


Fkris
őstag

Sziasztok!

Elsősorban csak érdeklődés miatt írok a csoportba.

Elgondolkodtam, most, hogy suliba már nem járok, 10e. lenne a BKV bérlet, autózni hétköznap meg drága, robogóval viszont gombokból bejutnék a városba (nyilván elsősorban ha arra alkalmas az idő).

18.kerből járnék be, 190centi és 80 kiló vagyok, de csak valami 50ccm környékén nézelődtem, hogy ne kelljen hozzá a B-s jogsin felül másik papír.
150e környékén milyen állapotú motorizált drótszamarat lehet kapni? Nézegettem a Yamaha Neos-okat, azok nagyobb testű darabok, ha minden igaz, és van belőlük 6-7-8 lóerős is hirdetve.

Sisakkal, minimális védőfelszereléssel, mennyiből érdemes elkezdeni robogózni ( ha rossz motort kapni 150ért, mennyiből érdemes normálisat venni, amit csak tankolni/olajcserélni kell?)

Olvasgattam a topikot, és vannak meredek sztorik, és el is hiszem, hogy egy alacsonyabb rendű fajként kezelik a robogósokat, szüleim is riogatnak, hogy szervdonornak még jó leszek, ha motoroznék.

5 éve vezetek, és mindig is figyeltem a motorosokra, vasmérettől függetlenül, ezért inkább arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek megéri-e?

Köszönöm a válaszokat! :R

"...on the Fields of Trenzalore, at the fall of the Eleventh, when no living creature can speak falsely or fail to answer, a question will be asked — a question that must never ever be answered...

(#67997) macilaci78 válasza Fkris (#67996) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Zsebbe nyúlós történet a robogón felül a biztonságos és konfortos közlekedés: sisak, ruházat, kesztyű, esőben, szélben is, ha nem is télen. Mivel mész, ha rossz az idő? Bérletet veszel?
A robogóra is többet kell költeni attól, ami a töltőpisztolyból kijön.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#67998) suste válasza Fkris (#67996) üzenetére


suste
veterán

de még így is a robogó ami tényleg megérheti, csak a felhasználásnak megfelelőt kell választani
persze egyszeri beruházásként kell normális bukó,kabát, kesztyű, de azért nagyon nem mindegy, hogy 8-10l-t tankolsz 100km-enként, vagy 3l-t
én most ültem át 125-ös rendszámosra, ez kicsit lassabban fog megtérülni a B125 kiegészítés miatt is
de szerintem max 20km-es távolságra jó egy 50-es (motornak és a motorosnak is:) )
nekem heti 2 alkalommal 35-40km-re kell, ezért volt a váltás (a többi napokon rövidebb az etap)
az 50-es robogóm fogyasztását nézve 2 év alatt megtérült és 4 évig használtam, és akkor nem beszéltem arról hogy mennyi időt spóroltam, és szeretek robogózni :)
ha erősebb, gyorsabb 50-est (70-est) veszel/építesz, hogy menjen 70-80-at, akkor az már nem áll meg 2,5-3l-ből (és duplája lesz az ára is), és nem is lesz olyan tartós, szóval akkor már inkább érdemesebb nagyobbra váltani (szerintem)

(#67999) dtsdexter válasza sityupityu (#67995) üzenetére


dtsdexter
csendes tag

Igen tudom, bár nem értem miért. Mindent kicseréltem, csak a kipu maradt a régi ... és ezzel régebben, kb 2 utcával arrébb kellett tolnom, hogy ne zavarjam fel a szomszédokat, úgy üvöltött. :)

... esküszöm, gyári főnök ;)

(#68000) dtsdexter válasza Fkris (#67996) üzenetére


dtsdexter
csendes tag

A robogózás szerintem továbbra sem a legolcsóbb megoldása a hétköznapi közlekedésnek, arra továbbra is ott a BKV ... Bár ár érték arányban valóban jobban áll a robogó mint a BKV, ha a komfort érzet és az utazással töltött idő is számít.

Ha elvagy városban, kis utcákban akkor elég egy jó állapotú gyári 50-s 2T ... esetleg tiltás mentes, hogy azért egy 50km/h-t el lehessen vele érni és ne pörögjön nagyon. Lehet tuningolni is de az költséges, és közel sem költség hatékony. Ott már érdemes inkább egy 125 4T robogót beszerezni. Gyorsabb dinamikusabb. Ha rendszámos, akkor pedig olyan helyekre is fel lehet ballagni ahol egyébként sima 50-el a rend éber őre agyon lő azonnal. Árban egy jó 50ccm 2T és egy 125 4T között nincsen különbség.
Lényeg, hogy messze kerüld el a Kínai meg Tájváni (kymco, Motowel és a többi belpiacos hulladékokat)
Ott van a Honda (Made in India), Suzuki, Aprilia, Piaggo, Malaguti (Minarelli blokkos, egyébként ezt sem ajánlom), talán még ott a Peugeot (bár fogalmam sincsen, hogy áll magyar piacon alkatrészekkel)

Lényeg, hogy legyél körültekintő, főleg ha ez lesz az első robogó. Kérj bátran tanácsot, különben előfordul, hogy nagyon átfognak verni vele és élményrobogózás helyett csak egy pénztemetőt veszel.

[ Szerkesztve ]

... esküszöm, gyári főnök ;)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.