Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
martin0094
csendes tag
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=297IMG_20170606_141158.jpg
Ez maradt belőle.
-
Telda
addikt
válasz
martin0094 #66897 üzenetére
A gyári 50ccm hengerhez és 12es karbihoz, a 96os fúvóka szerintem egy kicsit nagy.
Nekem 74-es volt benne gyárilag.
Most a 70-es hengerhez és 17-es karbihoz 85-ös van benne.
A letörött darab pedig valahova lett, lehet lerendezte a hengert. Sajnos az anyagkeménységekkel nem vagyok tisztában, így ezt nem tudom biztosra mondani. -
martin0094
csendes tag
Sziasztok! adott egy aprilia sr50 '93, álló minarelli blokkos, léghűtéses. Múltkor egy hosszabb út után, valami történt és 30nál nem ment többet. megnéztem pár dolgot, és a gyertyának az aljánál a kerámia darabnál levolt törve egy darab. Vettem bele megfelelő gyertyát azonban hol megy rendesen hol hirtelen elmegy az erő és kb lefullad. Karbi pucolásnál vettem észre hogy az előző tulaj 96-os főfúvókát rakott bele. 12-es gyári dellorto karburátorról van szó. Kérdésem az lenne hogy a letört kerámia darab okozhatott kompresszió csökkenést? ugyanis berugokar is alig jön vissza. Valamint mekkora fúvókát érdemes belerakni?
-
x1port
addikt
Üdv.
Variátor szíj méretet hogy tudok kideríteni ?
Nem vagyok benne biztos hogy jó méret van fent.
Suzuki lets. Az50. Ca1ka.
Köszi -
siti
őstag
válasz
dtsdexter #66891 üzenetére
kéne legyen ott tömítés:
huniross
az hogy milyen magasan legyen a benzin szint, passzolom. karbi válogatja, szervíz könyvben talán benne van. régi szabály volt szociban, hogy a tömítés szintjén legyen és kész.
sokkal fontosabb, hogy eléri e a torkot, mert akkor szépen kicsorog ott a motor vagy légszűrő felé.amúgy a téli leállításkor is jól jön, hogy le tudd engedni a benzint és nem romlik bele a karbiba.
-
dtsdexter
csendes tag
Még egy kérdés, és szerintem meg is van a válasz, mivel "nedves" amit eddig nem vettem észre, bár nem tudom miért?! (hülye vagy gyerek, az is ...) Szóval, az úszóház és a karbi között kellene lennie egy gumi tömítésnek? Mert ezen nincs (Dollerto PHBN 17.5), a másik probléma amit már egyszer írtam, és kaptam is rá tippet, a 2 rugó Gáz+ Szívató ... elég gyenge valószínűleg már nem látja el a feladatát.
Ha ez a probléma, nem állok neki tákolni, kap új karbit ebben az esetben maradjon ez vagy mást használjak (70-s henger Malossi Sport, 47.00mm dugattyú), GIANNELLI EXTRA V2 (tiltás mentes), Polini High Speed (Minarelli),
-
forandor
tag
válasz
blizzrd #66889 üzenetére
Szia!
A seeger gyűrűs dolgot tapasztaltam, de nem foglalkoztam vele, ott táncolt egy jó darabig a berúgó tengelyén az alátéttel együtt. Egyszer csak (talán már lassan egy hónapja) úgy jártam, hogy berúgásnál az egész beljebb ment, és a berúgót megértem felhúzni a helyére. Onnantól már használhatatlan volt mert hallatszott, hogy a variátortárcsa ventilapátjai ütköznek valamihez. Kijjebb húzni (a tengely mentén) nem tudtam, utólag kiderült, hogy becsípte a rugót is.
Valószínűleg zsírozni kéne a berúgó tengelyét. A rugó eszméletlen erős, jól gondold meg ha szét akarod szedni.
Youtubeon találsz videókat, hogy hogyan áll össze (pl.: minarelli kickstarter). -
blizzrd
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék: adott egy 50-es 2T kínai robogó. Vásárlás után leszedtem a deknit, és a berúgókart és a forgó alkatrészeket lepucoltam, kentem. Pár hete a berúgókaron seeger gyűrűt cseréltem mert a régi kilazult. Aztán pár napja, ha berúgókarral indítok, előfordul, hogy a berúgókar lent marad. Leszedtem a deknit, a rugó a helyén, nincs eltörve, berúgóperselyen kopást nem látok.
Tapasztalt már valaki hasonlót?
-
huniross
tag
A mindenit, nekem ez újdonság volt! Múltkor pucoltam én is a karbit és a kis csonkon eltöprengtem, hogy mi célból lehet ott (a mellékelt kép)? Mert ki és miért akarná az úszóházból leereszteni a benzint? Ugyanis arra jutottam, hogy azért van ott.
Na most, hogy már tudom miért van, megnézném én is a benzinszintet. Kívül van valami jelölés, hogy mekkorának kell lenni a szintnek? Yamaha Jog Minarelli blokkal. -
forandor
tag
A régi rugós tűszelep rugója elfáradhat, szerintem. Az enyém sem szeret elzárni, járó motornál álló helyzetben majdnemhogy folyik a túlfolyón a benzin. Bár az előző szezon előtti karbipucolás után ez a probléma megszűnt, az idei rendberakás után már megint előszeretettel megjelöli azokat a helyek, ahol megállok. Nem ejtőtankos, így nem kell félnem, hogy huzamosabb állás után lerészegedik.
-
siti
őstag
válasz
dtsdexter #66885 üzenetére
eltűnik a benzin? nosza keressük meg!
tank->szűrő->karbi->motor->kipufogó útvonalon közlekedik a benzin, normál esetben. elég ezt végig nézni.
szűrőben nincs, de vákuumcsap van előtte, akkor a csap jó, nem engedi bele (ha fel akarod gyújtani az egészet, ez majd problémát fog okozni, de most nekünk ez jó hír)
szűrőben van este, reggelre eltűnik esetén, mi a helyzet a szűrővel? repedés, csatlakozások? minden OK, akkor irány tovább a csövön!
Cső OK, csatlakozások a karbin OK, akkor jöhet a karbi. Külseje száraz, sehol nyoma sincs tömítés hibának?
OK. túlfolyó van rajta? és ha kötünk rá egy csövet és felemeljük a szabad végét? reggelre ott figyel a benzin?
Ha nem, akkor még mindig elmehet a motorba, légszűrőbe, bár a túlfolyónak pont ezt kellene kivédeni. Nézzünk bele a karbiba! de mielőtt neki esnénk mint az a bizonyos nemzetiségi a nőnemű felmenője farának, a karbiban is van egy csap, amit egy úszó mozgat. Itt álljunk meg egy picit!Ha eddig minden OK volt, akkor a tűszelep nem zár. Tuti.
no de miért?
úszó magasság nem jó (benzin szintet mindenki tudja hogyan? remek!)
úszó nem jó - lukas?
minden jó, de a tűszelep és párja nem jó.
én itt néznék körbe, mielőtt a maradék benzint rálocsolnám és felgyújtanám az egészet (vákuum csap 100-as szeggel való átszúrása javasolt előtte)és miért nem indul? mert tele a henger benzinnel (a felgyújtásnál ez megint jól jön, indítózásnál nem)
az egész iromány egy tippelésre (karbi tűszelep hiba) alapul!
-
dtsdexter
csendes tag
Sziasztok! Szokásos problémával fordulok én is hozzatok, nem indul ez a sz@r!!
Kitéptem a maradék hajamat (pedig már így is kopaszodok és őszülők) de hirtelen már nincsen több tippem. Adott
Friss 100 benzin (nincsen keverve), új gyújtás alaplap (ad áramot, tölti az aksit is) önindító jó (pörög, picit melegszik) új cdi, új légszűrő ház (plusz szűrő, olajozva Mannol légszűrő olajzoval) új gyújto trafó (ad ampert) új gyertya (3 féle br7-8-9hs szikra van) új kábel ( világítás műszerek minden működik) új főtengely, csapagy, szimering, dugattyu, henger+fej+tő csavar+ tőmítesek (nem ereszt sehol, nincsen folyás, nem nedves sehol) új blokk öntvény, új kuplung (kuplung rugó, komplett varió szett pollini), új karbon membrán+ház+ szívó csonk (nem ereszt, kompresszió van) új gazkar+bovden+szívató bovden, viszont továbbra is eltűnik a benzin szűrőből nem tudom hova.Utolsó két tippem: kuka a karbi, vagy dugattyu gyűrű megint berohadt. Más ötlet?
-
Dezit1
újonc
Időközben cseréltem gyertyát benne meg karburátort, öninditóval egyáltalán nem indul csak ha berugom a motort. A benzinszűrőben alig van benzin. Kis fordulatnál szépen gurul semmi baja de hha ráhuzom a gázkart akkor akadozik. Nem tudom a szelepfedél is tűzforró pedig csak pár percet ment a motor az normális? Néztem a gyertyát és levan rakodva kormos pedig most vettem rá napja mi lehet az oka?
-
-
lelkes73
csendes tag
válasz
sityupityu #66877 üzenetére
Köszönöm!!!
Hétvégén szétszedem. -
Narancs
őstag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy melegen szarabbul megy a gép? Lustán veszi a gázt, nem pörög fel olyan gyorsan, és csökken a végsebesség is.
A végére jártam a jelenségnek, nem-e csak beképzelem. Lementem a hegyről, ahol lakom, majd azonnal feljöttem az emelkedőn. Negyvenig mint a rakéta, onnan kicsit lassabban de elérte az ötvenet is, még úgy 52-53ig gyorsult, fölfelé végig lassan emelkedett a fordulat.
Másodjára fölfelé már csak a 45 km/h-t érte el, azt tartotta. Harmadjára már csak a negyvenet, negyedjére ötödjére ugyanígy, közben kicsit esett a fordulat, a végén már csak 37-38-cal jött fel. Közben szarabb lett a hangja, és gázadásra nem pörgött fel olyan fürgén, mint mikor hidegen beindítom. Mi lehet a gond? Karbit szétszedtem, kipucoltam, nem lett jobb. Légszűrőt szintén, de semmi változás. Tankoltam másik kúton, gyertyát cseréltem, kipróbáltam a súbertű mindkét végállását, de semmi változás.
Gilera Runner 50 2T '99.
-
-
lelkes73
csendes tag
válasz
sityupityu #66875 üzenetére
Hali!
Köszi a segítséget,nem karburációs azzal nincs gond hétvégén szétszedem ,athena görgő van benne.
Eredetileg a hátsó varióra gondoltam de akkor nem az lessz.
Köszi -
válasz
lelkes73 #66874 üzenetére
A szíj elméletileg még biztos, hogy jó, a görgőket meg ajánlatos azért néha ellenőrizni. Valamikor furán, és érthetetlenül hamar kopnak el, bár nem hiszem, hogy bajuk lenne. Én szétszedném azért a teljes meghajtást és átnézném, hogy minden rendben van-e. A leírásod alapján gondolom nem karburációs problémád van? Nem fulladozik stb amikor el akarsz indulni? Ha nem, akkor a meghajtásban kell keresni a hibát.
-
lelkes73
csendes tag
válasz
sityupityu #66873 üzenetére
Hali!
9800-nál volt görgő,10500-nál szíj csere most van benne 12500 kb.
A szíj gyári bandoo mit gondolsz az adatok alapján? -
-
lelkes73
csendes tag
Sziasztok!
Addig logikus hogy dombon lassabb lessz.de eddig alig volt észrevehető most meg érezhetően gyengül.Dombtetőről való indulásnál lassan indul kövér gáz kell neki utána simán megy.Ez mitől lehet,görgő esetleg kontrasztrugó?
Köszi -
dtsdexter
csendes tag
válasz
dtsdexter #66869 üzenetére
Maximális össze nyomási érték:
elöl: 80 mm
hátu: 80 mm
Fork oil (recommended): fork oil F.A. 5W or F.A. 20W; an alternative FORK 5W or FORK 20W.
Should you wish for a performance somewhere between that offered by F.A. 5W and F.A. 20W or FORK 5W
and FORK 20W, these can be mixed as indicated below:
SAE 10W = F.A. 5W 67% of the volume + F.A. 20W 33% of the volume;
FORK 5W 67% of the volume + FORK 20W 33% of the volume.
SAE 15W = F.A. 5W 33% of the volume + F.A. 20W 67% of the volume;
FORK 5W 33% of the volume + FORK 20W 67% of the volume
[KÜLÖN IS KAPHATÓ 5-10-15-20W olaj, nem feltétlen kell keveréssel szórakozni]
(A keveréssel állítja a keménységét, a mennyiséggel a max rugózást)Azért nézz utána, mert ez csak egy típus, ha jól emlékszem 2002-é viszont, hogy mennyi kell bele arra hirtelen nem találtam infót, mondjuk azt az enyémhez sem.
-
lelkes73
csendes tag
Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani miért lassul a robogóm dombnak felfelé,utána alig akar elindulni.
Sima úton nincs vele gond.
Köszi -
Dezit1
újonc
válasz
sityupityu #66862 üzenetére
Igen motorolajra gondoltam, holnap kiprobálom a benzines tanácsot, köszi
-
-
dtsdexter
csendes tag
-
dtsdexter
csendes tag
válasz
Dezit1 #66854 üzenetére
annyit mondjuk megtehetsz (ha ez is vákuumcsőves) akkor húzd már le a szűrő elöl a benzint majd rakd azt a végét egy flakonba vagy bármibe csak ne szétlocsold, a vákuumcsővet pedig szívd meg jó erősen, és próbáld vákuum alatt tartani. Ha folyamatosan folyik a benzin akkor f@sza ha meg akadozik vagy csak csöpög akkor ott a benzinszűrőnél lehet gond, a tankba.
-
Dezit1
újonc
válasz
sityupityu #66856 üzenetére
Amúgy mikor a karburátort kitisztitottam, akkor amig feltöltötte a karburátort szépen áramlott bele az üzemanyag gyujtás után de a probléma csak megvolt az akadozás. Van rá esély hogy vákum probléma legyen vagy esetleg olaj? Olaj se mostanság volt benne cserélve gondolom.
-
válasz
Dezit1 #66854 üzenetére
Az a baj, hogy itt annyi sebből vérezhet az egész a leírásod alapján, hogy nem lehet pontosan megmondani.
Az, hogy kevés a szűrőben a benya, akkor az egyértelmű üzemanyag probléma. Viszont a puffogó motor meg az a gyújtáshibára utal. Amit leírtál az egy komplex hibalista, mind az üzemanyagellátásban, mind pedig a gyújtásnál is lehetne keresni a hibát. -
Dezit1
újonc
válasz
sityupityu #66853 üzenetére
A lényeg önditóval be se gyújt csak ha berugom. Magas fordulatnál elkezd akadni vagy leakar fuladni vagy mégse aztán meg ha elindulok akkor akadozik mintha nem lenne ereje. Benzinszürőben meg alig van benzin fél óra járatás után is csak az aljában van. Gyújtás lenne és ha igen akkor mit lehet tenni?
-
-
Dezit1
újonc
válasz
sityupityu #66851 üzenetére
Most lett cserélve a gyertya benne. Ha meg gyujtás akkor , miért nem tölti fel rendesen a szűrőt? És ha gyujtás akkor miért csak akkor csinálja mikor teljes gázt ráhuzom?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest