Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gyomman

aktív tag

Szép estét/reggelt (ki mikor téved ide)!

Már kérdeztem itt korábban az alacsonyabb árkategóriás üzleti notebookokkal kapcsolatban, de azóta kicsit változott a keret, többet is rá tudok szánni a dologra:
    (2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 250/260 ezer
    (3) Felhasználási kör? programozás (C/C++,Matlab), virtualizáció (akár 2-3 gép), játék nem fontos
    (6) Szeretnél bele SSD-t? Igen, vagy SSHD-s gép is megfelel (ezen még gondolkodom)
    (7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? 15,6
    (10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége: 8 GB
    (14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? Csak új!

Olvasgattam a hozzászólásokat, de még mindig zavaros nekem néhány márkával kapcsolatban az álláspont. Lattitude E5540, Probook 650, Probook 450 (i5-4xxxM főleg), Thinkpad E540-eket nézegettem, ebből nyilván utóbbi kettő egy picit alatta van minőségben az előző kettőnek. Mennyivel éri meg a 30-40-50 ezer forint ráfizetést egy Lattitude vagy egy 650-es a Probook 450-essel szemben? Mennyire éri meg az árát egy Thinkpad E540 végeredményben? (vagy mivel úgy látom ez is drágább a Probook 450-nél, jobb-e annyival nála?) Thinkpad-re másabb-e a mostanában kritikán aluli garancia, mint a konzumer gépek esetében?

Alapvetően heti 3 nap munkára, és egyetemi használatra lenne véve. Hozzáteszem, hogy konzumer gépem volt lassan 5 évig, ez volt hetente utaztatva, utóbbi 1.5 évben munkára is használva és valami csoda folytán, de simán bírja (Lenovo G550, egyedül a kijelzője "foltos" picit már, de nem zavaróan). Ez alapján úgy érzem, melóra talán egy Probook 450 szintű gép is kibírja nálam újabb 5 évig, de az eddigi hozzászólásokat nézve erősen tévedek :)

Cogito ergo sum

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés