Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyomman
aktív tag
válasz Khelben #79798 üzenetére
Ha a felbontást levesszük a palettáról, akkor 250-ért a Probook 450 kijön (és akkor persze megint csak nem workstation modellről beszélünk, ez igaz). Persze hogy tudjam, mennyire befolyásolja a komfortérzetet a 1600x900 a 1366x768-hoz képest, pár napot el kéne töltenem mindkettő előtt (utóbbi felbontással megy a mostani gép is - ezt tekintve elég szomorú, hogy még mindig ez az alapfelbontás egy 200 ezres gépnél). Sajnos bár ki lehet fogni nagyon jó használt gépeket, én még mindig idegenkedem a gondolattól.
El fogok gondolkodni mindenesetre az általad ajánlott gépeken (nyilván nem véletlen írod őket, tudom hogy a drágább üzleti modellek tuti fix kibírnak minden strapát), csak nyilván még egyetemistaként az ember nem szereti nagyra nyitni a tárcát... (főleg ilyen 400ezer irányába...)[ Szerkesztve ]
Cogito ergo sum
-
ModliH
tag
Sziasztok!
Ezekkel a paraméterekkel létezik valami vállalhatóbb alternatíva? Egyik lány ismerősömnek kéne.
(1) Mostanában
(2) ~150000(ha van valami nagyon jó akkor nagyon max +20k)
(3) Youtube videók, facebook, meg tanulás(pdf nézegetés)
(4) nope
(5) A fehér szín Lánynak lesz a gép és hajthatatlan, hiába ajánlottam neki egy Fujitsu lifebookot, de neki mindenképpen vagy szürke vagy fehér csajos gép kell(tehát nem üzleti, "csúnya" (lol...).
(6) Ő azt mondta hogy nem, de én módosítanám, nem tudja mit beszél (nem látott még ssd-s gépet). Ha belefér jó ha van.
(7) Lényegtelen, úgyis kicsi a választék fehérből, ami van az jó lesz.
(8) Nem nagyon hurcolássza, lényegtelen.
(9) op rendszer nélkül
(10) tárhely lényegtelen, lesz külső winchester, RAM 4 GB, optkai nem kell, de ha van az se baj
(11) az a fránya szín....
(12) nem
(13) Acer Aspire V3-371, tudom hogy acer, tudom hogy tesco minőség, de fehér Ez nagyon tetszene neki, még ssd is van benne ráadásul, csak nem tudom hogy mennyire fog szétesni, elkopni, stb...
HP Elitebook 2570P-t ajánlották itt a kollégák, nekem nagyon szimpatikus a gép, erre megpróbálom majd rábeszélni, bár nincs benne ssd.
A lenovo gyárt még feér viszonylag olcsó gépet, de azt hanyagolnám, nem akarom őket megszivatni a lenovo garival.
(14) Leginkább új, de ha van használtból valami frankó az is jöhet.Tudom hogy nincs ajánlott fehér gép, el is mondtam neki, de hajthatatlan szegényke Esetleg valami más alternatívát tudtok ajánlani?
-
Khelben
nagyúr
válasz ModliH #79803 üzenetére
Pedig más nem lesz ennyiért, csak a Lenovo Z50-70. Ha nem hurcolja meg nem megy rajta munka napi szinten, akkor egy asztalon állva, fehér csipkével letakarva elketyeghet pár évet, egyedül a garancia szopás.
-
ModliH
tag
válasz Khelben #79805 üzenetére
Az nvidia 840M-et óriási overkillnek tartom facebookozásra. Jah és ahogy őt ismerem nem asztalon állva, hanem ágyban fekve használná, eddig egy Latutude 4310 gépe volt (amíg le nem öntötte tejjel ) azt viszonylag kényelmesen tudta rakosgatni. Bár a Z50 70-ben szimpatikus az fHD felbontás is, lehet a végén ez lesz belőle, max majd nagyon vigyázni fog rá r
-
Birsmann
tag
Sziasztok!
Tegnap írtam már, köszönöm a segítséget (Latitude E6220-at választottam, ajánlottátok is) azonban méretben szeretnék esetleg eggyel nagyobbat... E6430 szintén ajánlott kategória? (i3 4Gb HD4000, szinte ugyanaz a "belső" a leírás alapján, csak nem 12,5" hanem 14"...)
Köszi előre is!
A.[ Szerkesztve ]
-
LamerGyuri
senior tag
Urak, segítséget kérnék, mert nekem beletört a bicskám, elvesztem a procik és a ram bővítés lehetőségeinek sűrűjében...
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 3-5 napon belül
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 150.000Ft
(3) Felhasználási kör? Irodai munka, sulis cuccok, face, youtube, film, egyszerűbb játékok
(4) Játékra használnád-e? Igen, játszani is szeretne /bár én még sosem láttam a gépén ilyesmit/ szerintem böngészős, meg ilyen "csajos" játékok, talán Fifa...
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? 150-ért? hehe...is-is
(6) Szeretnél bele SSD-t? Ha belefér a keretbe, úgyis rábeszélem
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? 150-be tényleg csak 1366x768-at találni?
(8) Notebook tömege? nem számít
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? lehet nélküle. eredeti win7 van, Dellhez win8 is
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? Későbbi rambővíthetőség esetleg. dual-channel ma már nem opció a választásnál, nem számít a megléte-hiánya?
(11) Egyéb kívánság? HDMI /vagy VGA/ mert 2 képernyőt szeretne később. Lenovo-t nem. Mert csak. Mert nincsen rajta sapka, mondta ő. Rózsaszín és fehér nem.
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? pfff..aha. fentiek, többet én sem tudok. szerintem dedikált videokártya nem ártana, Intel integráltat nem akarok.
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! HP ProBook 455 G1 H0W65EA
A bolt (sajna?) fix, mert ide van ajándékutalvány. Plusz megkötés, hogy Székesfehérváron legyen készleten.
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? Csak új.Előre is megköszönöm!
[ Szerkesztve ]
"Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen."
-
Nauda
tag
sziasztok!
Segítsetek légyszi. SOS vétel lenne, netezésre és skype videóbeszélgetésre. oprendszer nem szükséges
ezeket néztem ki, de nem tudok dönteni:
[url=https://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/lenovo/Lenovo_G50_45_AMD_E1-6010_2GB_500GB_AMD_DOS_Fekete_LENOVO-G50-45-80E300DFHV_15223.html]Link 1[/url]
[url=https://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/lenovo/Lenovo_B50_30_Intel_Celeron_Dual_Core_N2830_2GB_320GB_Intel_Windows_8.1_Fekete_LEN_59-421056_13514.html]Link 2[/url]
[url=https://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/hp_compaq/HP_15-r099sh_Intel_Celeron_N2830_4GB_500GB_Intel_Windows_8_Feher_J7T91EA_13442.html#]Link 3[/url]
[url=https://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/asus/ASUS_X553MA_XX041D_Intel_Celeron_Dual-Core_N2830_4GB_500GB_Intel_DOS_Fekete_ASNBX553MAXX041D_13467.html]Link 4[/url]
[ Szerkesztve ]
-
Gergosz2
veterán
válasz LamerGyuri #79813 üzenetére
a kinézett gép jó lenne csak nem ezzel a procival. Sajnos harmatgyenge szegény .
inkább akkor ezt:[link]
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
veterán
Amennyiben valóban csak böngészésre és skype-ra kell, egy asztalon fogja tölteni életét, akkor erre bármelyik elég, a HP-nek a hűtése is egész normális, meglepő módon a Lenovo sem forrósodik fel. Az Asus-nak nagyon gyenge a kijelzője.
Ugyanakkor erre a célra fele áron is kaphatsz megfelelő gépet használtan.
Ha nem asztalon akarod használni, ha picit többet szánnál rá, de főként ha megfelel használt gép is, akkor vannak sokkal jobb ajánlatok.
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
Nauda
tag
válasz Khelben #79815 üzenetére
Köszi, akkor kitöltöm az összefoglalót:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Most
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
90-100 eFt, de inkább 90
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
net, skype videóbeszélgetés
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
Nem
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
minkettő
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
nem
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
mind1
(8) Notebook tömege?
mind1
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
mind1
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
CD / DVD olvasó legyen benne
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Webkamera
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
Nem
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
Szóba jöhet, de akkor az még olcsóbb legyen -
MrRL19
senior tag
Na, viselkedj rendesen, kaszáld a dohányt, tudd, hol a helyed és ki tudja? Talán egy nap majd kinyitják a könyvet és beírják a neved. Befogadnak a családba. Beavatott leszel. Na gyere, emeld a poharad! ///M P O W E R
-
Vermilion69
aktív tag
válasz ModliH #79803 üzenetére
Nekem ez az acer gépem van, a v3-371, fehér, ssd-vel, 3 nap után jöttek már a problémákat, most ott tartok, hogy listát írok a szerviznek, hogy majd miket kell kijavítani benne. Ha nagyon machoista és bevállalós és nem bánja, hogy mennie kell a szervizbe, akkor vegye meg.
-
premete
veterán
válasz Vermilion69 #79820 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de Brnoban jó ha egy hibát kijavítanak, sajnos gyakran még azt sem. Haver az 5. brnói "városnézés" után már nagyjából tudta használni, abba belenyugodott, hogy hangja nem volt se saját, se külső hangszórón.
@Bodrik: Ez[ Szerkesztve ]
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
Delerium
senior tag
Sziasztok
Ismerősnek keresek laptopot, amire kellene: FHD filmek nézése TV-n, böngészés, nagyritkán pár játék(Metro, Fallout) Csak új gép jöhet szóba, lehetőleg minél több garanciával. A márka igazából mindegy, személyes átvétellel a mai nap folyamán(Székesfehérvár, esetleg BP) dedikált VGA előny, de nem feltétel. Eddig AMD noti volt, ami bevált. Optikai meghajtó legyen, SDD a 120e Ft-os limitbe kötve hiszem, hogy belefér.
Amit eddig néztem: Edigital, Lenovo
[ Szerkesztve ]
"I fight for the Users"
-
Vermilion69
aktív tag
válasz premete #79822 üzenetére
Na az szép, idáig a szervizükről jót hallottam, de mondjuk olyan nincs, hogy minden mindig jó.. hát majd meglátjuk.. esetleg a fogyasztóvédelem emlegetésére sem javult a helyzet? Olyankor azért össze szokták kapni magukat.
Na, csak emlegetni kellett.. megint valami furcsaság történt.. magától elment a monitor fényereje, aztán szép lassan visszajött O.o ez nem tudom mi lehet? Még sose tapasztaltam ilyesmit.. ez valami win 8.1-es cucc? Sötét hátterű oldalakon elsötétedik, világoson meg kivilágosodik az energiatakarékos üzemmód csinálja esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
Birsmann
tag
Sziasztok!
Tegnap írtam már, köszönöm a segítséget (Latitude E6220-at választottam, ajánlottátok is) azonban méretben szeretnék esetleg eggyel nagyobbat... E6430 szintén ajánlott kategória? (i3 4Gb HD4000, szinte ugyanaz a "belső" a leírás alapján, csak nem 12,5" hanem 14"...)
Köszi előre is!
A. -
Tikakukac
titán
válasz Vermilion69 #79825 üzenetére
Ez a fogyvédelem mindig megkuncogtat. Szerinted te lennél az első aki ezzel nekimenne ennek vagy a Telemaxnak?
Én azért adtam tesóm gépére +2év véletlen garit is, mert akkor legalább nem tuti, hogy fizetek a szervizért. De sohasem volt biztos. 2 napja mióta eladtam annyira nyugodt vagyok, jahj, nagyon jó Acermentes családban élni
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
veterán
válasz Vermilion69 #79825 üzenetére
Nézd meg, hogy nincs-e automatikus fényerőszabályozás bekapcsolva (ha van ilyen a gépeden). Ha van rajta, akkor szinte biztos, hogy ez okozza. (Sötét kép esetén a fényérzékelő azt hiszi, hogy sötétebb helyen vagy, ezért visszaveszi a fényerőt, világosnál pedig fordítva. Az érzékelő rossz elhelyezése vagy rossz kalibrálása szokott ilyet okozni)
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
Geresics
addikt
Sziasztok, egy kis segítségre volna szükségem, mert notebookban vakon vagyok
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1 hónapon belül
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
passz, 400.000
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
CAD (nincsen 3d rajzolás, de nagy méretű rajzok lehetnek), irodai munka, pdf konvertálás
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
nem hinném
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
a kettő valamiféle megfelelő kombinációja
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
nem ártana
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
15,6 nem kell nagyobb, de elvileg lehet 17 is akár (24-es monitort fogok használni vele) a matt jobbnak tűnik, de nincsen bajom a fényessel sem
(8) Notebook tömege?
mindegy
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
kell oprendszer is
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
kell optikai meghajtó, az SSD rendszernek fonotos, 8GB ram kell
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
külső monitor csatlakoztatására kell HDMI, illetve valami DVI, vagy analóg izé
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
az autocad és a pdf konvertálás (nagyobb méretben) a leg hardverigényesebb
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
Lenovo y50 70, de a Full HD LED Touch kijelző szerintem nem jó semmire
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
csak új*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Tikakukac
titán
válasz Vermilion69 #79831 üzenetére
Nyugi, nincs fényszenzorod, az egy másik szint
Dinamikus kontraszt viszont van. De az nem tüntet el semmit csak fehér után fekete és vissza lesz fura. Kikapcsolható.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Khelben
nagyúr
válasz Geresics #79833 üzenetére
Ennyiből U-s i5 cpu-val felszerelt Dell Latitude E6540 vagy HP Elitebook 850-et kapsz, de itt még ssd-t és ramot neked kell bővíteni.
-
Geresics
addikt
válasz Khelben #79836 üzenetére
Hmm... ezek mind U-s procik, és csak 4GB RAM van bennük...
Ennyi pénzből nem lehet normális CPU-sat venni?Mi a helyzet ezzel az ASUS N551JK-val pl.?
De van még itt:
- ASUS N750JK
- Lenovo E540
- Lenovo T440Az i7-xxxxU is "gagyi"?
(#79835) premete
Munkára lesz, cégnek, ezért csak új, és csak számlával jöhet szóba...[ Szerkesztve ]
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Geresics
addikt
válasz redwhite78 #79839 üzenetére
Köszi, egyszer ezeket bevizsgáljuk!
Mi a baj amúgy az ASUS-sal és a Lenovo-val?
-
Geresics
addikt
-
Tikakukac
titán
-
Geresics
addikt
válasz Khelben #79846 üzenetére
No, akkor kérnék egy kis útmutatást, mert azt hiszem képzavarom van...
A munkára használt, és az un. gamer noti között a különbség a VGA, nem?
Jó, tudom, hogy a 150eFt-os "óccsó gamer noti" anyaghasználata teszkós műanyag, de ezek már nem az a kategória, vagy tévedek?
Amúgy meg a gamer noti i5-4210M, és a munkagép i5-4310M számolási kapacitása között nincs nagy különbség, vagy ezt is rosszul gondolom?...és mi a helyzet az eredeti Lenovo Y50-nel? Ugyan érintőképes, ami kell, mint mókuskának az erdőtűz, de mit lehet tenni...
-
Khelben
nagyúr
válasz Geresics #79847 üzenetére
Nem, egyáltalán nem a hardverben van a különbség. A különbség a házban van, a billentyűzetben, a zsanérokban, a hűtésben, a kijelzőben, a felhasznált anyagokban, az összeszerelési minőségben, a garanciában, a supportban.
Jelenleg újonnan üzleti gépet a Dell és a HP gyárt (legalábbis nálunk ezek elérhetők), előbbi a Latitude és a Precision, utóbbi a Probook, Elitebook és Zbook név alatt. Illetve van még a Lenovo a Thinkpaddal, de arról majd lebeszélnek a többiek, azt nem ismerem.[ Szerkesztve ]
-
-
RnR7
csendes tag
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 2-3 nap múlva.
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 130.000 FT
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…) Photoshop,internet,torrentezés,Youtube HD videó nézés,
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? Nem játszom.
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? Mindkettő.
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! Nem.
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? Méret:15,6 vagy 17,3
(8) Notebook tömege? Mindegy.
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? Midegy.
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? HDD: minimum 500GB, Ram min. 4GB,
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Webcam
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? Photoshop nem tudom mennyire az.
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)-
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?Csak új!
Márkák amikhez ragaszkodom: DELL, ASUS
Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest