Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen notebookot vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-10-16 20:13:15

LOGOUT.hu

Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#180226) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.

Köszönettel:
Pyttawrx

[ Szerkesztve ]

Hozzászólások

(#45501) Chaser válasza yossarian14 (#45498) üzenetére


Chaser
titán

Szerintem nem akarod tudni az árát ;] SSD-t kb bármelyik gépbe tehetsz utólag. Míg pl egy samsung 120GB 22-24k bruttó üzletből, addig ha gyárilag ekkora SSD-vel veszed azért 40-50k felárat kérnek el.
Legolcsóbb IPS acer V3 220k körül, SSD-vel is megáll 250k alatt. Na most hogy ez érelmes-e neked vagy sem nem tudom. Minőségre nem a legjobb. Sonyk vannak még ilyen árkategóriában. Efölött csak 1-2 üzleti modellnél érhető el jelenleg csillagászati áron. Igaz, méretet nem írtál, azt se mire használnád, tehát ha kitöltenéd a téma kérdőívét előrébb lennénk.

Dreadloord: Kb semmi nem történne, ha azokat az adatokat közölték le amit a gyártótól kaptak. Nyilván nem fognak felbontogatni minden egyes gépet. Akinek az ilyesmi fontos, vásárlás után ellenőrizze. Ha neten vette visszaküldheti nyugodtan. Ha meg személyesen bármelyik értelmes bolttal meg lehet beszélni.

Egon: Hát nem sokkal lennél előrébb az tény:) Egyébként szerintem nem lenne ilyesmire lehetőség ebben az esetben.

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#45502) runner 125 válasza Egon (#45496) üzenetére


runner 125
nagyúr

..ezt már akkor is megmondtam, amikor legutóbb szó volt róla, nem hittem h egy B szériás Lenovo-ba beletennék, pláne a keleti régióba szánt modellekbe.

Dreadloord

Túl sok homár blogot olvasol.

Mint írtam a gyártók régió alapján más más specifikációkkal látják el a gépeiket. Az egy általános tájékoztató, ami nem szent írás, pláne nem pontos specifikációs leírás.
Mindemellett az mSata foglalat megléte a webshop-ok 99%-ánál nincs feltüntetve, az-az szó sem lehet félrevezetésről.
Itt maximum akkor beszélhetnénk megtévesztésről, h ha előtte e-mail formájában tájékoztatást kért volna az adott üzlettől az mSata-val kapcsolatban, s a bolt azt válaszolta volna, h "megnéztük, igen, van benne".
..persze a fekete péntek keretében erre az ügyfélnek ideje sem lett volna, hisz percek alatt kelt el minden, minden webshop-nál.

[ Szerkesztve ]

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#45503) Egon válasza Chaser (#45501) üzenetére


Egon
nagyúr

A baj csak az, hogy szükségem lenne az SSD-re, ugyanakkor nem nagyon tudom nélkülönözni a vinyó jelentette tárhelyet (bár az is igaz, hogy a 750 GB felével is ellennék, de akkora méretű SSD túl drága lenne), és az optikai meghajtót is elég gyakran használom...:( Ha lenne MSATA csati, akkor pont ideális lenne számomra ez a noti: matt, a teljesítménye elég, minősége megfelel, kellően halk, és nem kellene lemondanom sem a tárhelyről sem az optikai meghajtóról (a külső meghajtó jelentette kényelmetlenség nélkül).
Így most csak "rossz" megoldások közül választhatok...

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#45504) runner 125 válasza Egon (#45503) üzenetére


runner 125
nagyúr

Mindjárt megsajnállak, h 80.000FT-ért nem teljesült minden kívánságod. De tényleg.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#45505) Egon válasza runner 125 (#45504) üzenetére


Egon
nagyúr

LOL, rossz napod van, vagy netán én sajnáljalak, hogy nem nálad vettem valamit?!? :U
Ehhhh... Mellesleg ami off, az off.

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#45506) Tikakukac válasza Dreadloord (#45499) üzenetére


Tikakukac
titán

ami a kézikönyv és spec alapján is része a laptopnak

Uhhuhuuuu, hát akkor megtévedtél rendesen. Ilyen alapon MINDEN géppel rohanhatnál az óvónénihez, hogy nade a könyvben meg a specben van más is. Mindig lesz más és mindig lehet kötözködni.

Ha neked fontos, akkor nézd meg vásárláskor. Hadd ne részletezzem miért nem lehet minden gépet tökig bontani. Kezdjük ott, hogy mindenki bontatlan gépet akar. Namármost ha infó kell, akkor minden gépet fel kell bontani, mert így lesz 100%, hogy tuti az van benne ami. 22-es csapdája, mert így megint nem lesz géped soha az életben.

A fogyvédelmet küldheted mondjuk a Lenovo meg Dellhez. Még az ajtón se fognak bejutni, nem, hogy lobogtassák a vackaikat :B

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#45507) Chaser válasza Egon (#45503) üzenetére


Chaser
titán

Persze ez érthető. Viszont ebben az esetben a kisker nem hibázott. A hibát ott követted el, hogy nem nézted meg azonnal ami neked kell. Akkor megnézed visszaléphetsz. De gyanítom, akkor se léptél volna vissza:) Marad az optibay+külső dvd, vagy spórolni kell egy nagyobb ssd-re. Esetleg valami hibris ssd+hdd megoldás köztesnek.

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#45508) Egon válasza Chaser (#45507) üzenetére


Egon
nagyúr

Nem mondtam, hogy hibázott a kisker.
Mármint miben hibáztam, hogy nem vittem csavarhúzót a kiskerbe? Azért álljon már meg a menet: érdekes módon ha veszek mondjuk egy tévét, ott senki nem várja el, hogy egy komplett Kermi vizsgálatot végezzek a terméken (nem mellesleg ott azt kapom, ami a kézikönyben szerepel...), míg laptopnál elvárás?!? Ugyanmár. A hibát véleményem szerint a Lenovo követte el, hogy nincs korrekt specifikáció (pl. régiós bontással) a neten... Csak egyetlen példa: Nvidia NVS 5200 helyett Geforce 610M van benne ugyebár, ami csak masszív netes keresés és tesztelés után derült ki egyértelműen, a specifikációból nem igazán (ráadásul meglehetősen nehéz lett volna a boltban kideríteni).
Na ja, valami ilyesmi megoldás lesz a vége (esetleg odaadom az asszonynak: úgyis akar egy új notit a százéves HP-ja helyett), én meg nézek valami mást (ha találok értelmes áron, szubjektíve megfelelő alternatívát).

[ Szerkesztve ]

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#45509) Tikakukac válasza Egon (#45508) üzenetére


Tikakukac
titán

Zokszó nélkül mentem 17-es kulccsal gáztűzhelyet nézni. Elmondtam mit akarok, 1 hét után a cég vonta vállát, elmondtam, hogy ha akarnak 100k-t akkor itt bizony meg fogom nézni amit a gázos mondott. Gép kibontva, lekaptuk ami kellett és kész, másnap otthon volt.

A TV-s hasonlat erős csúsztatás, LG és Samu TV-t vettem 3 hónapja, kézikönyv fele csillagos és opció és ellenőrizendő meg régiónként változó.

Szumma: ja, ha valamit tutira akarsz akkor ellenőrzöd, ha nem teszed szopó lesz.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#45510) Egon válasza Tikakukac (#45509) üzenetére


Egon
nagyúr

A tévés példa lehet hogy nem túl jó, de mondhattam volna egyéb elektronikai cikket, amire ráhúzható lenne (pl. DVD-lejátszó).
Úgy gondolom, ha csavarhúzóval mennék vásárolni, azzal csak megerősíteném a cégek jelen gyakorlatát, nevezetesen a korrekt tájékoztatás hiányát (nem hiszem hogy az lenne a normális, hogy csavarhúzóval megyek vásárolni, ezt te sem gondolhatod komolyan - másrészt várom a választ, hogy a vga-ra hogyan jöttél volna rá...). A normális hozzáállás (tudatos vásárlóra jellemző magatartás) inkább az lenne, hogy jelen esetben visszavinném a cuccot, asztal ráborít az eladóra, panaszlevél stb. Az eladó áll kapcsolatban a gyártóval, jelezze ő IS, hogy valami nem stimmel a kréta körül - és persze írni is kellene/lehetne a Lenovo-nak, hogy jelezzem a problémát. A jövőben pedig esetleg nem vásárolni tőlük (más kérdés, hogy sanszos, hogy másnál sem...).

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#45511) A_ScHuLcZ


A_ScHuLcZ
addikt

Sziasztok!

A tanácsotokat kérném laptopcserét, avagy felújítást illetően.
Jelenleg egy HP Compaq 8510p (T7500, 4GB) géppel dolgozom, amit idestova 5 éve vásároltam (egészen pontosan 1 hónap múlva lesz 5 éves a gép), és nagyon meg vagyok vele elégedve, hiszen még mindig működik különösebb hiba nélkül. Az akku 1x volt már cserélve, de jelenleg ismét cserére szorul, mert sajnos pár percnél nem megy többet konnektor nélkül, illetve az alvó módot sem bírja ki 1 napnál tovább.
Az akkun kívül szerintem a HDD-t kellene SSD-re cserélni a gyorsítás végett, viszont ez esetben vásárolnom kell egy beépítő keretet az optikai helyére, hogy oda be tudjam szerelni a jelenlegi 500-as WD HDD-met, amit szintén utólag vettem a gépbe. Amit sajnos már kicsit megbántam az az, hogy dedikált VGA-s gépet vettem anno, mert egyrészt semmi szükségem rá, másrészt roppantul melegszik, tehát amint valami elkezdi használni a procit akár 10-15% körül, a venti máris pörög fel, ami zavaróan hangossá teszi a gépet.
Tehát felújítás címszó alatt ezen a 3 dolgon gondolkodtam, kérdés, hogy ezzel járok jobban, vagy azzal, ha eladom a gépet, és veszek helyette másikat? Igaz, ha az utóbbit választom, akkor az nálam azt jelenti, hogy minimum egy minőségi üzleti szériás gépet, amivel várhatóan pár évig biztosan nem lesz probléma, ahogy a mostanimmal sem. (renew gép volt, 250-ért vettem)

Esetleg csere egy nagyon megkímélt állapotú 6910p-re? 50k-ért tudnék most venni olyat T7700-al 2giga rammal 80-as HDD-vel, ezesetben nyilván a memóriát és a HDD-t áttenném a mostanimból, ezt pedig eladnám.
Hordozhatóság szempontjából szimpatikusabb.

A tanácsokat előre is köszönöm! :)

"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."

(#45512) Chaser válasza Egon (#45508) üzenetére


Chaser
titán

Nem is mondtam hogy te mondtad:) Valaki hőbörgött, hogy asztalt borogatna ;] Ott hibáztál, hogy nem nézted meg a gépet van-e benne mpcie. Persze idézőjelben. Otthon meg tudod nézni, vagy ha személyes átvét net nélkül akkor megkéred lessék meg mert neked ez kell. Rengeteg elírás van neten gyártói részről is, nézhetjük akár az intel cpu speceket régebbről, vagy amd-t. Ha nekem szükségem van valami "extrára" én utána járok és akkor nincs meglepi. gondolom lenovonál is fel van tüntetve, hogy a feltüntetett speceket azért ne vedd kp-nak és régiófüggő. Ha félreértetted volna nem hibáztattalak, de ha neked ez extra fontos ezzel kellett volna kezdeni. És mint mondtam, valszeg ha átvétkor kiderül akkor is elviszed 80-ért..én is elvittem volna:)

szerk: A_ScHuLcZ: SSD egy gépbe sem árt, ha kevés a memória és többet raksz bele az se. Innentől kezdve neked kell tudni mire használod a gépet és mennyit hordozod:) Ha 14-re váltanál sok minden miatt azt mondom inkább T400. Nem mintha 6910p rossz lenne, sőt. Egy etalon gép. De ddr2, 65nm cpu. T400 alig drágább, ddr3, 45nm cpu. Ha diszkrét vga-sat veszel már az is lekapcsolható benne. Annyi alkatrész van hozzá forgalomban mint égen a csillag. Nem mellesleg kvázi hangtalan gép tud lenni. TP-nek a leghalkabb szériái T400/T500 14" fölött.

[ Szerkesztve ]

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#45513) Tikakukac válasza Egon (#45510) üzenetére


Tikakukac
titán

A DVD lejátszó is hibás példa volna, ha leírnak egy formátumot mellé pedig nincs bitmélység (sosincs) akkor csá. Keresztbe és hosszba tudnám szivatni az összes ilyen termékkel az összes boltot, kivétel nélkül. Szóval továbbra is, menj, szerelj, kérdezz, hacsak nem foglalják imába, hogy igen, tuti az és van meg ilyesmi.

ezt te sem gondolhatod komolyan

Mérnök ember volnék, de, atomkomolyan gondolom, zokszó nélkül kicsapom a Te asztalodra is a köteg pénzt és felteszem a kérdést: na akkor most ez meg amaz van benne, az-e? Írásba adod? Ha igen, tied a köteg pénz, ha nem akkor a péknél is húzd a vállad ha fizetned kell. Ennyi. A korrekt tájékoztatás mit jelent? Definiáld akkor, ha már korrektek akarunk lenni, mit is jelent a pontos és korrekt esetünkben, mi az a mélység, milyen alkatrészekre vonatkozik és tér ki? SMD-ket is kell kiírni pontosan, kondikat is, a félvezetők vastagságát, esetleg a sataIII port valódi sebességét is? Hangchip felbontóképessége? Ez mind olyan dolog, ami korrekt tájékoztatás lenne, és így mondjuk tudná a user mennyire gagyi a lap ami a laptopban van.

VGA: windows fel, aida megnéz, nem stimmel. Gép vissza. Ha spékelni akarunk, akkor visszavételnél asztalverés, bontsátok szutyokra, chip teteje ellenőriz, számsor nem stimm, gépek sorszáma ellenőriz, oldalon infó javít. És lám-lám máris jól jártunk mi is, a többi vásárló is és a bolt is. A bonyodalmakért pedig kérünk egy vezeték nélküli egeret (ebben az esetben nem, mert 80k-ért az a gép ajándék volt, ha visszaveszi a bolt, akkor lesz 80k-d, de hasonló géped biztosan nem, ezen 20 tonna levél sem segít).

Boríthatod az asztalt, küldheted a levelet, előbb utóbb ez oda vinné ki a dolgot, hogy okés, ellenőrizzük, rendben van. Ez munkaórában 2-3 embernek heti plusz 20 óra, plusz a netes bázis tartása és a járulékos költségek. Akkor ezt ráverjük a vevőre, mivel ő akar pontos infót, fizesse meg a kényelmet. Erre jönne a szájhúzás meg hogy blőőe drága noti, csúnya boltosbácsi.
Hint: az eladó nem áll kapcsolatban a gyártóval, max disztrivel, esetleg a gyártó valami szófecsegőjével aki sík, mint Alföld. Akik a gyártóval. Akik pedig legtöbb esetben maguk sem tudják mi a túrót csinálnak, Lenov és Dell imádja kutyulni a belsőket, meg a sorszámokat pölö.
Amennyire fogynak a gépek meg megy a tömegtermelés, hidd el, képen is röhögnének grátiszban, ilyen tételek mellett 200-300 asztalcsapkodás nudli.

[ Szerkesztve ]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#45514) Egon válasza Chaser (#45512) üzenetére


Egon
nagyúr

Kétségtelen, de megmondom őszintén, amikor vettem, nem is tudtam hogy lehet benne msata: ebben az árkategóriban sajna nem nagyon szokott lenni.
Az igény leginkább utólag jött: használat közben bebizonyosodott, hogy nekem lassú az a laptopvinyó, amivel szerelték (pontosabban igazából nem is a sebességével van a baj, hanem a 8 mp-enkénti parkoltatással, amit sajnos a wdidle3.exe-vel nem sikerült eliminálni).
Szerencsétlen módon, a netes leírások alapján, egészen beleéltem magam abba, hogy viszonylag fájdalommentesen átállhatok SSD-re, de csalódnom kellett, ez fáj egy picit... :( Túlélem. ;]
No de ne offoljunk tovább, szerintem túlbeszéltük a témát.

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#45515) Egon válasza Tikakukac (#45513) üzenetére


Egon
nagyúr

Csak pár dolog.
Milyen AIDA, amikor oprendszer nélkül adják a gépet? :U Ráadásul az AIDA sem mindig írja ki helyesen a GPU paramétereit (ahogy a GPU-Z sem).
Hol a határ? Ez jó kérdés. Ha hozzád hasonlóan demagóg akarok lenni, akkor a kisker nyugodtan hirdesse i7/8 GB RAM/660GTX/512 GB SSD stb.-vel az összes Celeronos alapkonfigot: miért nem tesztelte le a gyökér vásárló, így járt alapon...
Hint: garival sem a gyártóhoz megyek, mivel én a kereskedővel vagyok üzleti kapcsolatban, nála látom hirdetni a webshopban adott paraméterekkel a terméket, kb. lesz*rom hogy miképp játssza le a gyártóval/nagykerrel/disztribbel/akárkivel a dolgot (ahogy a magyar nyelvű tájékoztató hiányában sem a gyártóhoz megyek, mivel arról nem neki kell gondoskodni), ha nem stimmel valamilyen paraméter.
A gyártónál lehet felesleges reklamálni, de ha a felvázolt hosszú lánc miatt semmilyen panasz nem jut el hozzá, akkor az eddigi rossz gyakorlat tovább folytatódik (illetve romlik), és nem lesz elég csavarkulccsal menned vásárolni, hanem lassan vihetsz lakmuszpapírt is a közértbe, és felbontathatod az ásványvizet, hátha túlzottan savas/lúgos kémhatású a cucc... :U
Szerintem zárjuk le a témát, felesleges a szájtépés.

[ Szerkesztve ]

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#45516) Tikakukac válasza Egon (#45515) üzenetére


Tikakukac
titán

Milyen AIDA, amikor oprendszer nélkül adják a gépet?

Gondolom nem szobornak veszed a gépet, hanem rendelkezel otthon operációs rendszerrel, azért vetted rendszer nélkül. Ez leginkább windows és akkor öö izé, hát tessék.
Ha meg Linuxon vagy akkor ugyanez a téma. A GPU kódja az mindig stimmel, max a progik rendelnek hozzá rossz karit. Ha magát a kódot nézed, nem amit kiír nevet akkor tévedhetetlen leszel. Tehát ez done.

Sarkítasz, túlzol, maszatolsz. Itt egy nyamvadt msata portról volt szó, nem pedig komplett konfigról. Tartsuk szinten nagyzási hóbortjainkat demagógiában is.

Hint: Hint: Hint: Gari. Az egy teljesen más tészta, nem erről beszéltünk. És a bolt ott sem fog mást csinálni, mint egy plusz kapocs lesz amivel megint te szívsz 2 napot. Ezért jobb az a gari ami egyből szervizbe tolja a gépedet. A bolt 1 dolgot tud csinálni: pénzt visszaad. Semmi mást. De ettől továbbra sincs se csatlakozód, se géped, se semmi másod, csak nyeltél jó sok felesleges kört, mert a túl jó vételnél még jobb kellett volna. Annak a tájékoztatós példának is ugorj neki, gondold át mélyebben kicsit, ki és mit rak a dobozba és hol.

Mondom, túlsarkítod, msatás példával akarsz komplett konfig lapokat átírni, meg vázolni dinoszauruszokon lovagló náci robotkatonákat a jövőben és hasonlók. A rendszer így megy nagyon régóta, most előjött a dolog nálad, nyilván felhúztad magad és nem tetszik. Nekem sem, éppen ezért én vásárlás előtt 5* gondolom meg kinek nyomom oda a dellát és mire.
Ja zárjuk akkor.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#45517) Egon válasza Tikakukac (#45516) üzenetére


Egon
nagyúr

Gondolom nem szobornak veszed a gépet, hanem rendelkezel otthon operációs rendszerrel, azért vetted rendszer nélkül. Ez leginkább windows és akkor öö izé, hát tessék.

Jah, és majd a boltban telepítek Win-t. Életszerű. És én sarkítok meg esek túlzásokba. Aham.

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#45518) stratova


stratova
veterán


Relax Urak, péntek van! Legalább talán Ti nem dolgoztok holnap. :)

[ Szerkesztve ]

(#45519) Egon válasza Tikakukac (#45516) üzenetére


Egon
nagyúr

Annak a tájékoztatós példának is ugorj neki, gondold át mélyebben kicsit, ki és mit rak a dobozba és hol.

Parancsolj:

1997. CLV. törvény
12. § (1) Külön jogszabályban meghatározott termék csak használati és kezelési útmutatóval forgalmazható.
(2) Az ilyen használati és kezelési útmutatóban a fogyasztót magyar nyelven, közérthetően és egyértelműen tájékoztatni kell a termék rendeltetésszerű használatának, felhasználásának, eltarthatóságának és kezelésének módjáról.
(3) Az (1) bekezdés szerinti esetben a termékhez csatolt magyar nyelvű használati és kezelési útmutatónak a (2) bekezdésben említett körben tartalmaznia kell mindazt az információt, amelyet a gyártó által csatolt idegen nyelvű használati és kezelési útmutató tartalmaz.

16. § (1) A használati és kezelési útmutatóra, a megfelelőség értékelésére, valamint a csomagolásra vonatkozó rendelkezések megtartására a gyártó, az ár feltüntetésére vonatkozó rendelkezések megtartására a forgalmazó, illetve a szolgáltatást értékesítő vállalkozás köteles.

(2) Ha a gyártó nem tesz eleget az (1) bekezdésben említett kötelezettségeinek, a forgalmazó köteles azt pótolni.

Esetleg jobban kiemeljem? Ha ennyire nem vagy képben a vonatkozó jogszabályokban, akkor miért állsz le vitatkozni? :U

[ Szerkesztve ]

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#45520) Tikakukac válasza Egon (#45517) üzenetére


Tikakukac
titán

Ki mondta, hogy a boltban? 8 nap vagy 14 nap vagy mennyi idő alatt csak sikerül, addig minden gond nélkül visszaviheted. Szerintem életszerű. De egy win8 telepítés mostanság már olyan laza időben van, hogy belefér, foglalj helyet, csináld. Ez is életszerű, igen, ennél komolyabb dolgok is életszerűek, el nem hinnéd, mennyi ilyen esetet tudok kapásból.

Esetleg jobban kiemeljem?

Nem kell, felesleges. Elég értelmezni amit próbáltam veled megértetni, csak burkoltan. Gondoltam leesik, mindegy. Első körben a gyártó kötelessége és ha ez nincs meg akkor a boltnak, ez remek. Csak akkor ugorgyunk ki a törvények mögül a realitás talajára. Mivel a boltnak nem lesz zsigerből mindenhez magyar tájékoztatója mert miért lenne papíroskönyv S600-hoz is minden merga szervizben/boltban, így vagy ők is lenyomtatják a netről, vagy tanácsolják, hogy nézd meg te magad. Esetleg várd meg az x hetet és kapsz egyet mert nekik is hozni kell, na honnan, ördögöd van, igen. Tehát megint elértük azt, hogy beszélnünk kell az autofellációról amit sikeresen előidéztünk ismét.

És így jutunk el odáig, hogy már megint elcsesztünk 3-4 szabadnapot az életünkből mellesleg, csak mert na, nekünk kell a tömegcikk olcsón, ezzel viszont nem vállaljuk, hogy beüt a gixxer néha. Ez pénzben úgy legyen példámban 30k. Megéri az a 3 papírlap? Vagy egy msata port egy olyan gépen ami így is nevetségesen olcsó volt? Szvsz nem, de ezt Te tudod :B A tudatos vásárló akiről beszélünk gyakorlatilag nem létezik. Ha létezne, akkor a fogyvédelem foglalkoztatná az ország 90%-át, néha kell a kis "törődés" a boltnak, de közben ne legyünk nevetségesek.

És tényleg vége az offnak, a munka még vár :K

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#45521) f.szabo


f.szabo
tag

Üdv mindenkinek, notebookot szeretnék venni a feleségemnek, használtan. kb.30-50 e. között.
Mit tudnátok ajánlani, a Dell notijáa is gondoltam, csak elég gyengék a procik /Dell Inspiron Mini/ ezekben. 10-12" kijelző.

"Boldog ember az aki féli az Urat"

(#45522) bn007


bn007
újonc

Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Ki néztem magamnak ezt a gépet Packard Bell EasyNote TE11HC-B962G75MA 90000 pénzért. Megéri az árát vagy keressek másikat? Netre filmre tanulásra lenne használva, játékra nem.Választ előre is köszönöm. bn007

(#45523) runner 125 válasza bn007 (#45522) üzenetére


runner 125
nagyúr

Keress mást.

G500, A512

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#45524) NEMO1968


NEMO1968
őstag

Sziasztok!
Ez a masina megérné ennyiért?
Kaptam már linkeket ebben a kategóriában,de (számomra) elég borsos áruk van.

Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.

(#45525) Chaser válasza f.szabo (#45521) üzenetére


Chaser
titán

Azok netbugok, nem notebookok:) 50k körül lenovo x200 12", dell e4300 13"

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#45526) bn007 válasza runner 125 (#45523) üzenetére


bn007
újonc

Köszi a választ !

(#45527) Chaser válasza NEMO1968 (#45524) üzenetére


Chaser
titán

Nem igazán. Mire kell a gép? 15" nagy felbontású T500-at kapsz 60-70k körül, HD3650-nel. Enyhén más kategória, esetenként jóval erősebb cpu-val. Ráadásul ddr3, olcsó bővíteni.

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#45528) NEMO1968 válasza Chaser (#45527) üzenetére


NEMO1968
őstag

Szia!
Köszi a választ.
Kb. erre kellene a masina.
Ezt ajánlották,de erre még kicsit gyűjtiznem kell :B :(( .
Külföldön(Németeknél) esetleg lehetne jobb árban kapni?

[ Szerkesztve ]

Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.

(#45529) f.szabo válasza Chaser (#45525) üzenetére


f.szabo
tag

Üdv, köszi a választ, most már ezen gondolkodom újonnan megéri szted? ASUS X402CA-WX076D 14" notebook (80e-ft.)

[ Szerkesztve ]

"Boldog ember az aki féli az Urat"

(#45530) Tikakukac válasza f.szabo (#45529) üzenetére


Tikakukac
titán

Sarkánál megfogod a másik vége letörik. Nem feltétlenül kéne ilyesmit venned.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#45531) f.szabo válasza Tikakukac (#45530) üzenetére


f.szabo
tag

hát, jah occsó pénzért mit várhatunk, még ami számításba jöhetne:HEWLETT PACKARD 650 15,6" notebook (H5V82ES) (80e-ft). vagy ACER AO725-C7XBB 11,6" notebook + Windows 8 kék (84e-ft). köszi :K

"Boldog ember az aki féli az Urat"

(#45532) Tikakukac válasza f.szabo (#45531) üzenetére


Tikakukac
titán

Fhuhuu, hát azért röpködnek itt a masinák. Egyiket se leginkább.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#45533) Tikakukac válasza f.szabo (#45531) üzenetére


Tikakukac
titán

Egyszerűbb lenne amúgy, ha kifejtenéd a 0. hsz.-t, ha nincs 90-95k gépre akkor használtat mondanék.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#45534) f.szabo válasza Tikakukac (#45533) üzenetére


f.szabo
tag

jah, igaz, ez a keret, ez a média mark ajánlata volt, ebben az árban. Valószínű maradok a használt Dell mini mellett, (35-ért, már kapok) nincs tapasztalatom ezen a téren. Köszi :R

[ Szerkesztve ]

"Boldog ember az aki féli az Urat"

(#45535) Tikakukac válasza f.szabo (#45534) üzenetére


Tikakukac
titán

A Dell Minitől sem borultam hanyatt, ennyiből akkor inkább subnotit, de rendeset.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#45536) f.szabo válasza Tikakukac (#45535) üzenetére


f.szabo
tag

oksa, igazad lehet, ajánlhatnál milyen márkát vegyünk, igazából a feleségem tanárnő és semmi extra nem kel neki bele, itthon van jó gép, és laptop is, de azt nem szeretném ha a suliba hordaná. Oda elég egy alap tudású is.
Fő szempont, hogy ne legyen nehéz, beférjen a hátitáskájába, stb.

[ Szerkesztve ]

"Boldog ember az aki féli az Urat"

(#45537) Chaser válasza NEMO1968 (#45528) üzenetére


Chaser
titán

Arra valszeg mindketto keves. Ha fl ev múlva kell 5 hónap múlva Gyere vissza;)

f.szabo : gagyi;) ha sokat cipelne nagy es nehéz is lesz. Nézz meg egy ilyen business gepet amit mondtam, ufana nem lesz tobb ketdesed.

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#45538) Tikakukac válasza f.szabo (#45536) üzenetére


Tikakukac
titán

Ilyesmi lesz a tutiság nektek.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#45539) f.szabo válasza Tikakukac (#45538) üzenetére


f.szabo
tag

Na, igeen háát, ilyesmire gondoltam, köszi :R

"Boldog ember az aki féli az Urat"

(#45540) Chaser válasza Tikakukac (#45538) üzenetére


Chaser
titán

Kis felbontás, netre nem jo. Nem mintha a legtobb netbugnak jobb lenne:) cpuban se túl acelos, flasht se tud, x200 dragabb kicsit de megeri sztem. Mondjuk ezek keves nonek jonnek be. Kis dellek jobban.

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#45541) Tikakukac válasza Chaser (#45540) üzenetére


Tikakukac
titán

4:3 arány, sima felbontás, akinek ez nem jó sima netre az kicsit sokat akar bagóból :B x200 jóval drágább, ha csak suliban kell ppt-t nyitni meg neten 1-2 vackot megnézni, mellette meg van másik gép otthon, márpedig van, akkor ennél jobb ennyiből nem lesz, felesleges még 20-30k-t ölni a notiba.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#45542) f.szabo válasza Tikakukac (#45541) üzenetére


f.szabo
tag

Ezen, össze ne akadjatok, a feleségem nem válogatós, amit veszek neki elfogadja, persze azért megmutatom neki a Dellt is. Igazából netre, szövegszerkesztésre, levelezésre használja a suliba. :R

"Boldog ember az aki féli az Urat"

(#45543) Chaser válasza Tikakukac (#45541) üzenetére


Chaser
titán

Tudok olcsobban is:P

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#45544) Tikakukac válasza Chaser (#45543) üzenetére


Tikakukac
titán

Ha ugyanez vagy jobb konfig 1 év garival, nekem 8, ezt mindig a vevőre bízom honnan hajtja fel a legjobbat :B

f.szabo: A Minihez ehhez képest gyerekjáték, szóval azt szerintem ne. Kettő között újkori árában volt egy kettes szorzó, ha nem hármas, nem véletlen.

[ Szerkesztve ]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#45545) Chaser válasza f.szabo (#45542) üzenetére


Chaser
titán

Ez egy fórum, azért van, hogy megvitassuk ki mit gondol. Ha mindenben egyetértenénk akkor nem kellene a fórum csak egy összefoglaló:)

Tikakukac: Amint én tudok az nem 1 év garis, de magyar billes és jóval olcsóbb speciel. Kinek mi fontos:)

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#45546) Chaser válasza f.szabo (#45542) üzenetére


Chaser
titán

szerk: dedupla

[ Szerkesztve ]

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#45547) Kombat


Kombat
őstag

Sziasztok!

Finomítottam picit a követelményeken így most újra megkérdezném, hogy mit ajánlotok.
Tehát:

1. Amint találok egy megfelelő gépet. Nem sürgős.
2. Nagyon max. 150eFt, de inkább alatta.
3. Lényegében általános felhasználás. (Net, zene hallgatás, HD film TV-re kötve, irodai alkalmazások)
4. Nem valószínű.
5. Minőség.
6. SSD-t később mindenképp raknék a HDD helyére.
7. 13,3-14,4", felbontás minél nagyobb, lehetőleg matt.
8. Nem igazán lényeg, viszont a vastagsága igen. Lehetőleg minél vékonyabb. (3cm alatt)
9. Jó lenne Win 7-el vagy 8-al, de nem feltétel.
10. Nem kell nagy tárhely, mint írtam úgyis cserélem SSD-re. 4GB RAM amit később megdupláznék. ODD nem lényeg.
11. HDMI kell és minimum 3 USB port. (legyen USB 3 is)
12. Nem különösebben. Azt mondanám, hogy mindkettő legyen kielégítő.
(CPU kb. i3 3110m körül, GPU meg jó lenne 7670 körül, de ha választani kell akkor inkább a CPU legyen erősebb.)
13. Aprón néztem Sony vaio-kat bár drágábbak egy picit a kelletnél, de talán ki lehet fogni egy megfelelőt.
Vagy Dell 3360 ha már lesz használt.
14. Használt is lehet, szép állapotú, garanciával.

Válaszokat előre is köszönöm.

(#45548) Pala válasza Pocok256 (#45452) üzenetére


Pala
veterán

Hol olvastad az infót? Kutatom a DELL honlapját, de nem találom egyelőre... :F

Nagyon erősen gondolkodom ezen a gépen (5737), de csak ha valóban "jóféle" 8870M van benne.

[ Szerkesztve ]

(#45549) runner 125 válasza Kombat (#45547) üzenetére


runner 125
nagyúr

3360-as Vostro remek alternatíva lehet, pláne ennyi pénzért ki lehet fogni nagyon újszerű darabot, sok garival.

Ár/érték/minőség arányban egy ilyen NP535 sem lehet rossz választás, pláne ha SSD-t szeretnél rakni bele.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#45550) Chaser válasza Kombat (#45547) üzenetére


Chaser
titán

Ennyiért HD felbontásnál nagyobb újan egyik méretben sincs. Főleg nem 13-14"-ban, az 250k-s kategória. Ha használt is jó, dell E6320 vagy 6330. Ezek nagyon jó gépek, esetenként több év gyári garanciával meg lehet őket csípni. Alfa156 mesternél szoktak is lenni. Viszont dgpu ezekben nem lesz. Ha feltétlen kell nézünk mást. Vostro minőségben már egész más kategória, lefelé.
Újan ami hirtelen eszembe jut, i3 ivy, HD7xxx vga a HP probook 4340s 13". Az 170k körül van. 3 év garival, alu borítással és ezzel a vga-val nem rossz ár érte, kijelző matt.

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen notebookot vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.