Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
piRate_nEx
aktív tag
Nos, van valami jobb ajánlat a Lenovo G580AH sorozaton kívül játékra, 150 körül, mint amióta utoljára itt jártam? (2 hete)
[ Szerkesztve ]
The glass is already broken.
-
btudos
nagyúr
-
Dhampir
félisten
válasz piRate_nEx #17054 üzenetére
Mi baj a Lenovoval?
-
piRate_nEx
aktív tag
válasz Dhampir #17055 üzenetére
Az i3 második generációs, az i5 harmadik, de 30 ezerrel drágább is.
Ami még nagyon bejön kinézetre, az a Dell Inspiron 7520, de gagyi a VGA, ezek mellett drága.
Ha az Asus K55VJ-t nem ilyen metál barna kasznival adnák, akkor még versenyképes lenne. De tényleg, mi ütött most az iparba, hogy a barna szín lett a menő?
-
Dhampir
félisten
válasz piRate_nEx #17056 üzenetére
A népdalban és a nótában is "barna kislány" a sláger.
Mostanság nagy az árhézag a belépőszintű masinák és az erősebb, multimédiás felhasználásra szánt, valamint a jobb minőséget képviselő üzleti gépek között.
A Lenovo és a Samsung egyaránt megörvendeztetett minket a gyengébb processzorral (Z585-ban A10 helyett A8 és operációs rendszer nélkül) és gyengébb videókártyával (Series 5 NP550P5C-ben GT 630M a GT 650M helyett, de legalább van hozzá Windows) felszerelt masinákkal.Az Inspiron 7520-ban leledző 7730-as videokártya azért nem olyan rossz, például egy Probookban vagy Vostroban jó lenne viszontlátni.
Remélhetőleg Karácsony előtt lesz egy kis árkedvezmény, mert ha nem, akkor erős kompromisszumot kell kötni valamelyik csodabogárral, vagy pötyögős masinának átmenetileg marad a használt piac, illetve játékra az asztali konfiguráció összerakása.
-
piRate_nEx
aktív tag
válasz Dhampir #17057 üzenetére
Oh, igen, ez meg a másik. Néhány laptop csak a Win7 vagy Win8 miatt drágább egy 20-assal... Yarr, harr!
Asztali pedig van, ez amolyan egyetemi gamer laptop lenne. Néha összeülni haverokkal lanozni, szóval jó, hogy könnyen lehetne cipelni. Ehhez pedig nem is kell egy erőmű, modernebb játékokon medium megfelel, ha pedig itthon vagyok, akkor pöröghet a GPU az asztaliban.
-
Dhampir
félisten
válasz piRate_nEx #17058 üzenetére
Körülbelül az Inspiron 7520 az, amelyik a "nem erőmű, de játszani lehet rajta" kategória jeles képviselője. A Skullcandy hangszórói jól szólnak, bár csak a 7720-ban található mélynyomó. Az olcsóbb, 190 körüli 7520 kijelzője viszont átlagos felbontású és tükröződik. A 7520 nem kapott numerikus padot, és a hazai forgalomban lévő típusok nélkülözik a billentyűzet háttérvilágítását is.
[ Szerkesztve ]
-
piRate_nEx
aktív tag
válasz Dhampir #17059 üzenetére
Megmondom őszintén, nem is akarok FHD kijelzőt. Pont azért, hogy az újabb játékok jobban fussanak rajta. Ha filmet nézek, gyengébb játékot játszok, akkor rákötöm az 1080p monitorra. (1 itthon - asztalira, 1 kollégiumban)
Az a 190 ezer pedig bántja a szememet, és hogy 1 TB a HDD. Az asztaliban is az van, még azt sem használom ki, nemhogy 2 TB helyet...így megint csak feleslegesen fizetek.
Meglátjuk karácsonyig kap-e akciót, ennyit nem terveztem költeni a laptopra.The glass is already broken.
-
7heaven
csendes tag
Sziasztok!
Ha tudná a Mikulás teljesíteni a kérésemet notebook formájában:
1. minőségi, fém anyagból készült ház
2. lélegző billentyűzet, megvillágítás is van rajta, esetleg még a numerikus rész is külön van
3. matt képernyő, min. hd felbontás (nem szükséges az fdh feltétlenül)
4. cpu min. core i5
5. hosszú üzemidő (esetleg 8 cellás aku)
6. külön GPU (nvidia, amd)
7. min 8Gb mem+. ssd bővíthetőség
+. ár max. br 330eFtakkor milyen notit hozna nekem? (természetesen a virgáncsok mellett )
[ Szerkesztve ]
-
Watto1991
senior tag
válasz csobanandras #17044 üzenetére
Tökéletesen kihajtja az i3.
-
Rico Muerte
csendes tag
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy a Core i5 245M-be integrált Intel HD Graphics 3000 hellyett hogyan tudnám az ATI Radeon HD 6940-et alapértelmezetté tenni?
(A Windows élmény index is csak a HD 3000-rel számol.)
Az eszközkezelőből való tiltás nemmegoldás sőt hiba eseményt generál a Radeon kártyával kapcsolatban is.
Eyenlőre a Samsung support-ról letöltött, elég kiheréltne tűnő Catalist Contol Center 2012 0418 645.10154 verziója van telepítve.R_M
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Rico Muerte #17064 üzenetére
Én úgy tudom csak akkor kapcsol be ha szükség van rá, külön csak azt nem lehet használni, az élmény indexel meg nem kell foglalkozni...
-
Meldiberard
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy laptopot, körülbelül 200-220ezer forintom van rá, de mindenképpen PC-t szeretnék. A cél az lenne, hogy Adobe termékek jól fussanak rajta: főként After effects, Premiere pro, de emellett InDesign, Illustrator, Photoshop is kellene, hogy fusson (például olyan megoldásban, hogy akadásmentes legyen, amikor Premiere pro, After effects és Photoshop egyszerre nyitva van). Ennyi pénzből lehetséges egy ilyen laptop megvétele? Ha esetleg nem, melyik lenne ár/érték arányban a véleményetek szerint a legkedvezőbb?
Köszi.
-
Clemi
veterán
Sziasztok!
Tudom elcsépelt kérdés, de a fórumot olvasgatva teljes a káosz A kérdés tehát laptop ajánlás....
Ami szempont:- Semmi játék, sok munka, mégtöbb tanulás kevés multimédia: (Office, Internet, néha mozizás)
- Megbízhatóság
- Legalább 4GB RAM
- 500GB tárhely elegendő
- Kijelző mérete 14-15"
- Az ár kategória max 120k de inkább alattaA legnagyobb dilemma a gyártók között van számomra. Sajna sose volt laptopom, megrögözött asztali gép használó vagyok abban viszont nálam az ASUS az abszolút favorit. Mivel csajnak lesz a gép, a színesek is erősen szóbajöhetnek.
Létezik valami gyártói toplista, mint például a tápoknál ha asztali gépről beszélünk? Például azt se vágom, hogy most akkor az ASUS-nál a K vagy az X sorozat a jobb? A gyártóknál ebben van valami sorrend?Köszi előre is a válaszokat, és néhány ajánlott típusnak örülnék.
-
brumi1024
veterán
válasz piRate_nEx #17056 üzenetére
Mi a baj a hd7730-as vgaval? Erösebb mint a lenovo gt635-e(ami mellesleg egy átnevezett 630).
#17066: Az optimusnal sem lehet csak a dgpu-t hasznalni, mindenkeppen az integralt kari adja a kepet.
[ Szerkesztve ]
-
f4cg80
tag
válasz Aldo Novares #17018 üzenetére
http://prohardver.hu/tag/alfa156.html
Gépei pedig itt megtekinthetőek: http://laptopsystem.hu/
Csak ajánlani tudom,én kb. 3 hete vettem tőle egy Lenovo (IBM) T500-as gépet 80 ezerért,ment bele egy Samsung 830-as 128GB-s SSD,és van egy villámgyors,megbízható,minőségi,nem nyeklő-nyakló,jól összerakott gépem kb.100 ezerért. Minden gépére vállal 6 hónap garanciát is!
-
félisten
válasz Meldiberard #17067 üzenetére
szerk.: illetve ez a 7520-as még durvább, most akciósan!
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Clemi
veterán
Akkor konkrétabban kérdezek:
Az ár alapján ezeket néztem ki:
vagy
A kettő közül melyiket éri meg jobban?
-
Árpád2
csendes tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy annak van-e értelme hogy merevlemez helyett SSD-vel vegyek laptopot? Köszönöm a segítséget!
-
runner 125
nagyúr
válasz Árpád2 #17075 üzenetére
Persze, h van, de tapasztalataim alapján a gyárilag SSD-vel szerelt konfig drágábbak, mintha megvennéd HDD-vel, és utólag magad cserélnéd ki.
[ Módosította: ngabor2 ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Árpád2
csendes tag
válasz runner 125 #17076 üzenetére
Köszönöm a választ! És milyen elönyöket nyújt az SSD? Gyorsaság, élettartam?
-
RedHarlow
aktív tag
Szerintetek az alábbi laptop megér újonnan 154 ezer forintot. Most akciós egy oldalon. Ilyen árkategóriában ezt találtam a legjobbnak. Mit gondoltok játékokra kb mennyire jó?
ASUS K55DR-SX135D
CPU: AMD A10-4600M 2.30GHz
MEMÓRIA: 8GB
1. INTEGRÁLT VGA: ATi Mobil RadeOn HD7660
2. INTEGRÁLT VGA: ATi Mobil RadeOn HD7470
HDD: 500 GB -
runner 125
nagyúr
válasz Árpád2 #17077 üzenetére
Számtalan összehasonlító tesztet találsz neten, SSD egyik nagy előnye, h nincs benne mozgóalkatrész és kisebb az áramfelvétele is. A boot időtől elkezdeve, progik, adatmásolás, minden sokkal gyorsabb lesz.
Nem tudom milyen gépet néztél, de célszerűbb mSata-s csati felülettel rendelkezőt keresni, így a HDD-t sem kell kivenned (persze a lemezmeghajtó helyére is lehet egy ideje kapni beépítőkereteket), így azon továbbra is tudod tárolni az adat jellegű dolgaidat. SSD-re célszerűbb csak a rendszert és a fontosabb progikat telepíteni.
Az újraírások száma korlátozott, (MLC NAND kb 10k, SLC NAND 100k, de ez is csak egy arányszám). Más részből több minden befolyásolja egy SSD élettartamát, itt van egy jó kis írás az egészrőlRedHarlow
Ár-érték aránya jó, de én továbbra sem bízom a K szériás Asus-okban.
Nézz kicsit olcsóbban i3-GT635M-mel szerelt Lenovo G580-at, és spékeld meg egy SSD-vel.
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
kisorosz
tag
válasz Árpád2 #17077 üzenetére
Az SSD gyors OS betöltést (bekapcsolás, ébredést), gyors program indítást, gyorsabb játékpálya betöltés (de nem magasabb FPSt!!),,gyorsabb fájlmásolást tesz lehetővé, szóval olyan feladatokban gyorsabb amiben a HDD kritikus, a HDDből kell sok adatot elérned.
"Listen, you lot,you're all whizzing about,it's really very distracting. Could you alljust stay still a minute? Because IIIIIIIIII AAAAAAAM TALKIIIIIIIIIING!" (Doctor Who - S05E12 - The Pandorica Opens)
-
laszlo168
senior tag
Ezt nem fogjátok elhinni szuper gépek, szuper áron
-
őstag
Szerintem itt megint moderáció lesz, most talán már egy kis pihenővel is
De egyálatalán nem szükséges, én speciel jót nevetek. Szabi vagy hogy hívták óta ez a legjobb troll -
beklas
csendes tag
Szevasztok ismét!
Kicsit utánaszaglásztam a neten a radium.hu-nak és asszem elment a kedvem a tőlük való rendeléstől.
Kinéztem pár gépet kérlek írjátok meg a véleményeteket róluk, hogy sztetek melyiket érdemes választani (a gép HD-filmnézésre és újabb nem-fps játékok futtatására (pl. Guild Wars 2) lenne szánva)
Illetve érdekelne melyek sztetek a megbízható notebook-értékesítők, akiktől ti is szívesen vásárolnátok?Köszi előre is.
"When shadow comes to claim our souls, some must rise the Light of Old.Names in stones, spirits of legend, deeds unknown yet never forgotten.Theese are the Duranin of honor within and fear without, remember them, when in hope you doubt."
-
dudi6
senior tag
Sziasztok! Egy megbízható i7-s játékos gép kellene. Lenovo Y580-nak van vetélytársa? 300 ezerig nézegetek. Mennek még lejebb az árak karácsonyig, vagy addig már nem nagyon. Köszönöm
-
beklas
csendes tag
Mondjatok akkor pls rendes boltokat.
Erről pl. mi a véleményetek? [link]
Amúgy most e 3 gép játszik (mind I5-ös procival):
ASUS K55VJ
Lenovo Ideapad Z580 (Y580 ha kicsit olcsóbb lesz karácsonyig)
Dell Inspiron 7520"When shadow comes to claim our souls, some must rise the Light of Old.Names in stones, spirits of legend, deeds unknown yet never forgotten.Theese are the Duranin of honor within and fear without, remember them, when in hope you doubt."
-
Pocok256
veterán
Nem értem én ezeket a szellemileg fogyatékos nyomorék embereket akik ide jönnek trollkodni ebbe a topciba Akinek nem inge az ne vegye magára
Mostanra volt ígérve az A10 el szerelt probook, de még mindig semmi hír felőle
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Devilfox
csendes tag
Sziasztok!
Milyen laptopot ajánlanátok nekem 180,000 ft környékén 90 százalékban játszásra használnám.
Ezt a tipust néztem ki...
http://pc-outlet.hu/images/ASUS_K55VD-SX022D.jpg
Ez jó ár-érték arányban, vagy tudtok valami jobbat?
Üdv:
Devilfox
-
Tenken
őstag
válasz brumi1024 #17069 üzenetére
Lehet, csak engem zavar, de ilyen vga-t 2012 végén már ne szereljenek ddr3-al.
Anno asztalon poénkodtak sokat a 2GB-os DDR2-es Sparkle kártyákon.
7730-on inkább kilóra van a társítva a memória, mint használhatóságra."Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
piRate_nEx
aktív tag
Hah, Laptopszalon megemelte a 139 ezres G580 árát 5 ropival. Csak nem azért, mert viszik mint a cukrot?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Automata kávégépek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Ukrajnai háború
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Politika
- OLED TV topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
- Lenovo Thinkpad Pro Dock 40H dokkoló 135W-os tápegységgel
- MacBook Pro A2141 CTO eladó! i9-9880HK (!), 32GB RAM, gyönyörű állapot, hibátlan gép!
- Dell Latitude 5400 Quad Core i5-8365u 8 GB RAM új 256 GB SSD és akkumulátor
- Macbook Pro 14" M1 16gb RAM 512gb SSD 2021
- Asus F415E 14" Laptop
- Újszerű HP Elitebook 840 G7 (256SSD, i5, 16GB RAM)+ ajándék új ASUS gamer füles
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest