Hirdetés

2023. december 7., csütörtök

Gyorskeresés

(#1) sirály69

sirály69
őstag

Csak én látom úgy, hogy a samu nagyon túlárazza a telefonjait....? :U

Szerver Hosting Debrecenben

(#2) bitblueduck válasza sirály69 (#1) üzenetére

bitblueduck
senior tag

Ki nem árazza túl? Régen Apple-t meg HTC-t volt divat ezzel kritizálni. Azóta minden vállaható/félig vállaható gyártó felzárkózott.

An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.

(#3) dilajoska1 válasza sirály69 (#1) üzenetére

dilajoska1
őstag

Hát igen, pl mikor a Xiaomi szinte mindenből a legjobbat rakja bele akkor egyből írja mindenki hogy túlárazott, nem ér annyit ............ de ahogy látom a Samsungnál ez teljesen elfogadott. :U

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Mi 10T Pro Lunar Silver 8/256Gb (GPU Adreno 650 - 925Mhz OC UV [original 587Mhz] + new Vulkan driver)

(#4) Predatorr

Predatorr
őstag

Hát a 4-5 év támogatásról inkább lemondok, mert a samu már úgy fossa a leirthatatlan, akkuzabáló bloatware-eket a frissítésekkel, hogy lassan xiaomi után sírok. Már az shealth is dobálja föl, h válogassak a menő influencerek menő edzéstervei közül, miközben már akkor edzésterveket csináltam, amikor még nem is volt okostelefon, ráadásul sokkal többet fogyaszt, mint a Mi Fit. Mindemellett egyetlen frissítéssel sem javítják a beépített bugokat a kamera szoftvertől az aod-ig, az 5.1 felület jó pár app normális használatát lehetetlenné tette. De hát melyik újabb szarra cserélhetném le a €24e Ft-os A52S-t? :Y

"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."

(#5) #77167872

törölt tag

Töltőadapter hiánya +25W max ráta, közelségérzékelő hiánya, 200e+ár a 8Gb-os! Csak pár apróság....
Kenjék a hajukra!

(#6) Predatorr válasza #77167872 (#5) üzenetére

Predatorr
őstag

Jack csat. sincs.
Előző (4) jav: 124e Ft.

[ Szerkesztve ]

(#7) cs.zs.

cs.zs.
addikt

6/128 GB ezüst és fekete (grafit) 135.000.- Ft,
érdekes módon a lila és a lime 20.000 Ft-tal drágább,
(pedig az is csak 6/128),
a 8/256 GB-os pedig lime és fekete (grafit) színben 178.190.- Ft,
azaz kb 1 árban van az A54-gyel, és akkor mindenki azt veszi, amelyik szimpatikusabb neki

akár 20 havi kamatmentes részletre is

...

(#8) Predatorr válasza cs.zs. (#7) üzenetére

Predatorr
őstag

Nekem most szimpatikusabb egy xiaomi.

(#9) FattyDove válasza dilajoska1 (#3) üzenetére

FattyDove
őstag

Samsungnál sem teljesen elfogadott, de elfogadottabb, mivel ad rendes és valós supportot a telefonjaihoz, nem úgy kint micimackóék.

(#10) Nemeth-R válasza Predatorr (#8) üzenetére

Nemeth-R
csendes tag

Soha többé semmit a gyártótól, amelyik olyan ótvar szoftvert hegeszt a telefonjára, hogy volt, amikor hivatalosan is bocsánatot kértek miatta. Bár iPhone-t használok, mindig szimpatikusabb lesz egy Samsung.

(#11) janeszgol

janeszgol
félisten

Ezen telefon helyett inkább az A53-at venném meg. Az sokkal minőségibb, kamerában is.

Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512 GB zöld, iPhone 15 Plus 256GB zöld

(#12) Hallosz

Hallosz
senior tag

#11 Janeszolg
Jogos. :K

Még csak említve sincs a GSM térerő, pedig késhegyig menő feszkó van ezen a területen.
Érdeklődve figyelem a visszajelzéseket az Exynos/térerő kombóban.

Mert lakni, muszáj.

(#13) ProEvoFan válasza Predatorr (#4) üzenetére

ProEvoFan
nagyúr

Ugyan így vagyok a lassan 3 éves Xiaomi mi 10T telefonommal.
Nem tudom cserélni normális, értelmes áru telefonra....mert mindegyik túlárazott. :(
Pedig nagyon vártam az a54et.
Már csak az elméleti síkban év végén megjelenő Samsung s23 FEben bízok... talán nem lesz több az ára, mint negyed millió....

[ Szerkesztve ]

(#14) cs.zs. válasza ProEvoFan (#13) üzenetére

cs.zs.
addikt

Az A54-nek mostanra eléggé leesett az ára.
Sokallod?

...

(#15) Fred23 válasza cs.zs. (#7) üzenetére

Fred23
nagyúr

135-ért már oké ez a teló.

Nekem mondjuk a mérete már túl van a tűréshatáron.

(#16) #77167872 válasza Predatorr (#6) üzenetére

törölt tag

Jogos bár én még sosem használtam jacket és nem is hiányozna! :R

(#17) total90 válasza ProEvoFan (#13) üzenetére

total90
veterán

Esély nincs rá, hogy negyed milla alatt nyisson az S23FE, már csak annyak fényében sem, hogy most mennyi a S22FE.

Ha nincs jó, ló a szamár is.

(#18) manokaki

manokaki
őstag

De jó volt az A3 ( 2017 ) , vagy A5 ( 2017 ) , üveg hátul is , jol összerakott minőségi , és pici , na meg olcsovolt a mai árakhoz képest..

(#19) dilajoska1 válasza FattyDove (#9) üzenetére

dilajoska1
őstag

Az egy dolog de mi lesz ilye hardverrel 3-4 év múlv? :))

Én meg vagyok elégedve a 3 főverzió frissítéssel (2020-as kiadású a telefonom) + még most jött ki a legújabb Miui verzió ami szerintem az év végéig még kap security frissítéseket.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Mi 10T Pro Lunar Silver 8/256Gb (GPU Adreno 650 - 925Mhz OC UV [original 587Mhz] + new Vulkan driver)

(#20) cs.zs. válasza Predatorr (#8) üzenetére

cs.zs.
addikt

Nem vagyunk egyformák.
3 db volt a családban, a Note 10S-t már eladtuk, van még egy Note 10Pro, és egy 9T 6000mAh akkuval.
Nekünk nem kell több.

...

(#21) cs.zs. válasza Fred23 (#15) üzenetére

cs.zs.
addikt

Szerintem is. (bár a lila meg a lime 20ezres felárát kicsit erős)
Ez egyáltalán nem "irreálisan drága"

[ Szerkesztve ]

...

(#22) Ironizer válasza cs.zs. (#7) üzenetére

Ironizer
tag

Ez gyors vót, már 170k. Alzánál még 135-öt ír az árukereső, de az oldalon már ott is 170. A 8/256-osok meg felmentek 195-re.

Szerk: Ja nem szóltam, látom nálad -10% kupon van. Az alza mondjuk attól még fura.

[ Szerkesztve ]

(#23) Wilks válasza cs.zs. (#7) üzenetére

Wilks
tag

Az emag oldalan nezelodni.......
Ott azert az arak picivel pluszosak.

(#24) FattyDove válasza dilajoska1 (#19) üzenetére

FattyDove
őstag

Android 11 van azon a telefonon, nos.. most jön az Android 14. Xiaomi esetében minden van, csak szoftvertámogatás nem.

(#25) Ironizer válasza Ironizer (#22) üzenetére

Ironizer
tag

Szerk szerk: mégse, a -10% nem magyarázza a 135k-t, szóval mégis fura az emag is.

(#26) dilajoska1 válasza FattyDove (#24) üzenetére

dilajoska1
őstag

Android 10-el kezdett. De egyébként se minden a verzió frissítés. Lényeg hogy még egy darabig kapja a security frissítést. 1 évvel van kevesebb támogatás mint a Samsungnál főverzióból és security updatek-ből, legalább is az általuk fontosabbnak tartott telefonoknál :D (Érdekes hogy viszont pl. a Mi 10 4 Android főverziót kapott + új Miui verziót a T sorozat csak 3-at).

[ Szerkesztve ]

(#27) atosan válasza total90 (#17) üzenetére

atosan
addikt

S21FE-re gondoltál, gondolom.
Szerintem sem lesz negyed milla, az S21Fe is 270 körül kezdett.

Boldog Mikulást!

(#28) total90 válasza atosan (#27) üzenetére

total90
veterán

Igen, arra, elírtam. Szerintem 350 000 egy realisztikus ár a megjelenéskor.

Ha nincs jó, ló a szamár is.

(#29) cs.zs. válasza Wilks (#23) üzenetére

cs.zs.
addikt

Csak 1 a sok közül, és valóban nem a legolcsóbb, de még ez is olcsóbb mint a tesztben említett árak

...

(#30) scyllarus

scyllarus
veterán

Ez a telefon, meg a rokonai lesznek az oka, hogy bár utáltam az IOS-t, vissza fogok térni rá. 190 cm vagyok, nincs kis kezem, de ezek a lapátok egyszerűen kezelhetetlenek.
Ami tökéletes méretű, az az A20e, de abban gyakorlatilag nincs vas, csak két leszedált levéltetű forgat egy kereket, bármilyen alapműveletre másodperceket kell várni úgy, hogy összesen 3 db app lett rá telepítve.

"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar

(#31) Nekton

Nekton
aktív tag

Ebben tényleg 3.2-es USB van, vagy előírás?

(#32) janeszgol válasza scyllarus (#30) üzenetére

janeszgol
félisten

Az A20e kapcsán lehet az a baj, hogy nem One UI Core van rajta, hanem a teljes értékű, ezért lassú. Az A12-n pl a Core verzió van rárakva.

Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512 GB zöld, iPhone 15 Plus 256GB zöld

(#33) ProEvoFan válasza cs.zs. (#14) üzenetére

ProEvoFan
nagyúr

Leesett?
Nem látom hol :)
Függetlenül még mindig (normális boltban) 200K körül dobálják Az sem ér annyit.

(#34) dredjudge84

dredjudge84
senior tag

Erre a 4+1 évre igen rá van kattanva mindenki. Nekem több samsung telefonom is volt már, és kivétel nélkül mindegyiknél amikor kijött egy főverzió frissítés, romlott az üzemidő és a teljesítmény is. Ráadásul a Samsung esetében nem olyan egyszerű a rollback sem, ha egyszer frissítettél, ott is ragadsz.

(#35) #27070592

törölt tag

A cikkből: és jó pár márkahű ismerősünk ül tehetetlenül maga előtt.
Ezt hogy kell csinálni? :D

De hogy ne csak off legyen: estig tudnám részletezni milyen telefonért fizetnék ki nagyon szívesen negyedmillát, de ilyen telefon egyszerűen nem létezik.
Nagyon fárasztó már ez a centes alkatrészekből összehányt de legalább méregdrágán adott felhozatal.
Nagyon idegesítő hogy marketingesek és infuenszerek akarják előírni, mit használjak napi szinten digit kommunikációra/tartalomgyártásra/tartalomfogyasztásra.

(#36) klaya86 válasza dredjudge84 (#34) üzenetére

klaya86
senior tag

Pontosan ezért adtam el ma az S21FE-t. Az átlagos üzemidőből lett a one UI 5.1 után átlag alatti, napi 2 töltés. Papíron szép és jó az sok év update,de .....

(#37) CapriBoy válasza sirály69 (#1) üzenetére

határozottan nem csak te látod így :)

(#38) vilmose33

vilmose33
senior tag

Köszönöm a tesztet.

A jövő most van

(#39) sfdrakex válasza manokaki (#18) üzenetére

sfdrakex
nagyúr

130 ezer volt az A5 2017 hivatalos helyen induláskor. Volt nekem is, jó telefon volt, de 6 éve 130 nem olcsó telefon volt, szerintem.

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#40) Vtwo válasza sfdrakex (#39) üzenetére

Vtwo
senior tag

Nem bizony. Az mai áron 195-205e ft (infláció kalkulátorral számolva).

(#41) Noukoum válasza sirály69 (#1) üzenetére

Noukoum
veterán

Nálunk az összes telefon magasabb áron van, ennyibe kerül a narancsnak a felára.

„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

(#42) Graphics

Graphics
Jómunkásember
LOGOUT blog (1)

Szépen megszórták felesleges appokkal, legalább törölhetőek lennének. :(

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#43) doooo válasza Nekton (#31) üzenetére

doooo
addikt

Elírás.

(#44) doooo válasza Hallosz (#12) üzenetére

doooo
addikt

Hol van itt Exynos?

(#45) mindhunter

mindhunter
csendes tag

Ehelyett szerintem is az S21FE jobban megéri :DD

(#46) TeeJay válasza Graphics (#42) üzenetére

TeeJay
félisten

Egyik sem pucolható?
Xiaomi van most nekem MIUI13 és amit csak tudtam pucoltam, mondjuk a gyári böngészőt nem tudom sajnos

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#47) Zwiebi válasza scyllarus (#30) üzenetére

Zwiebi
tag

Miert kellene atmenni az utalt iPhone-ra emiatt a telefon miatt? Ott a sima S23, pont akkora mint az A20e vagy a kis (nem Plus, Max, etc.) iPhone 14, de annal 50k-val olcsobb es szinten csucskategorias teljesitmenyt kapsz. :U

(#48) Hallosz válasza doooo (#44) üzenetére

Hallosz
senior tag

Hát ebbe jól belelgabajodtam, igazad van. :R

Mert lakni, muszáj.

(#49) bmt50

bmt50
senior tag

A cikk első oldalát akár én is írhattam volna.
Nincsen kis androidos telefon, nincs választási lehetőség az alsó és középkategóriában, csak egyentepsi. Pixel 6A hivatalos helyről kishazánkban nem beszerezhető, így hazai garancia sincs.
A mobilgyártók a legtöbb telefont szolgáltatói kínálaton keresztül értékesítik. Vajon így kiknek az igényei fontosabbak?? Hát nem a felhasználóké, hanem aki többszázezer mobilt berendel/kifizet.
A szolgáltatók mindig szolgáltatási díjakból éltek. A telefon nekik csak eszköz, amin keresztül a felhasználóktól pénzt csalhatnak ki. Kis telefonon nem akkora élvezet a tartalomfogyasztás, tehát kevesebb "bevételt" hozhat. És miközben fogyasztunk, mint a birkák, elmegy melletünk az élet.
Szükség volna korlátozó intézkedésekre, amiket nyilván nem a profit orientált gyártók és szolgáltatók fognak önkéntesen megtenni. A "digitális jólét" egy bullshit. A telefonhasználat függést okoz, és kevés függőről hihető el, hogy képes magát kontrollálni.

[ Szerkesztve ]

Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!

(#50) scyllarus válasza Zwiebi (#47) üzenetére

scyllarus
veterán

A kollégám azt vett, nem győzött meg. Az volt a másik jelölt különben.

"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.