Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fogtunder
nagyúr
válasz margithid #566 üzenetére
kicsit kevered a dolgokat. két verzió lesz, ARM és x86. az ARM verzió lesz a tableteken, erre csak a marketplace alkalmazások tudnak majd települni. az x86, bár lesz metro felülete, visszaváltható rendes ablakos verzióra, korábbi programokkal kompatiblis. az ARM verzióból nem lesz se RT, se RC, se semmi ilyen verzió, kizárólag tabletre előtelepítve lehet majd hozzájutni.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Dhampir
félisten
válasz margithid #9287 üzenetére
Lengyelországban javítják.
2012.03.06-án a Lenovo megváltoztatta szervizfolyamatát. Az IdeaPadok és IdeaCenterek szervizelése központosítva lett, a teljes folyamatot a lengyel központú Jabil veszi át a leköszönő Profi Szerviztől. Ugyancsak mai naptól lépett életbe a technikai segítségkérő és hibabejelentő vonal, amely a 06-80-987-425 –ös ingyen hívható számon érhető el. Az IdeaPad és IdeaCentre termékcsalád teljeskörű műszaki támogatása a fent említett call centerünkön keresztül folyik a mai naptól. Ezen számon kell az ügyfeleknek és partnereknek továbbiakban az esetleges meghibásodásokat bejelenteniük, ahol az ügyfélszolgálatos kollégák minden szükséges információval tájékoztatják a betelefonálókat.
Garanciális ügyintézés folyamata
1. Fogyasztói hívás, igény bejegyzése, a hibás termék begyűjtése
2. A Hotline szám hívása – szolgáltatásigénylés (06-80-987-425)
3. A POP-t (számlát) vagy Jótállási jegyet a Call center konzulens elkérheti: pdf másolatot a retail_HU@teleperformance.com email címre küldendő
4. BIOS update elvégzése és a Call center konzulens informálása
5. Call center munkatárs intézi a gép felvételét (kiválasztott futárszolgálat: UPS)
6. Felvétel és szállítás a Jabilnek (Lengyel központú szerviz)
7. A termék javítása és visszaküldése a meghatározott címre
8. A javított terméket Magyar nyelvű jelentéssel történő kiszállítása (csatolt részletes javítási leírás)Szolgáltató: Jabil Lengyelország - www.jabil.com
Helyszín: Bydgoszcz
Logisztikai és szállítási szolgáltató: UPS[ Szerkesztve ]
-
rizso
addikt
válasz margithid #9287 üzenetére
Biztos elromlott a wifi? Csak mert a napokban én is szívtam párom gépével (Lenovo Z570), egyszerűen nem volt wifi, pedig telepítve volt a driver, aktív volt a hardveres kapcsoló is, de az Fn+F5 kombóra csak a bluetooth jött elő, egyszerűen mintha nem is lett volna a gépben wifi. Aztán az egyik oldalon találtam egy olyan tippet, hogy egy BIOS reflash megoldja a problémát (nem tudom miért, vagy hogy hogyan, de tényleg segített).
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
brumi1024
veterán
válasz margithid #9305 üzenetére
Felhívsz egy számot be mondod a problémát es ha szerencséd van jönnek. Nálam nagyon bénáztak, júliusban jelentettem be és tegnap vitték el a gépet ~20 telefon beszélgetés után. Szóval biztosra menj, hogy rossz a wifid feleslegesen ne küldd el egy hétre minimum a gépet.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz margithid #14824 üzenetére
Dehogy eszik annyit. Már eleve azt kétlem, hogy 3%W-os TDP osztályban lenne. De ha az is, semmit nem jelent. Ez az érték csak azt jelöli, hogy mit nem lépt át fogyasztásban a cpu maximális alapórajelen túlhajtás nélkül sz@rrá terhelve se. Valósgában fogyaszthat épppen 20W-ot, v 15-öt is. Nyilván az i7 közelebb van a 35W-hoz mint a celeron.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Godefroy
senior tag
válasz margithid #14824 üzenetére
Azért ez az i7es nem olyan mint egy asztali i7.
Bár csak rövid ideig, de volt olyan laptopom amiben i7 3210 volt... hááát azért nem tettem le a hajamat. Lehet túlságosan hozzá vagyok szokva a i7 2600K hoz és valószínű, hogy az 5400 pörgő a HDD a szűk keresztmetszet az egészben.[ Szerkesztve ]
Arra sosem emlékezünk ami nem jut eszünkbe...
-
-
Müszi
senior tag
válasz margithid #15930 üzenetére
Egy dolog a proci. Összességében azért jóval kevesebb egy mai modern noti fogyasztása. Új I5 Ivy-s 17,3"-os notim netezés közben 17-25W-ot fogyaszt, amíg a nem sokkal elavultabb asztali gépem 21,5"-os moncsival 100-125W között mocorog. Friss mérés ugyanazzal a konnektoros fogyasztásmérővel. A mai áramdíjak mellett azért nem elhanyagolható. Persze egy jó kis ITX lapos HT PC, vagy egy egybegép hasonlóan jó fogyasztásértékeket tudhat produkálni. Az említett dolgokra mindegyilk teljesítménye elegendő.
[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
válasz margithid #15941 üzenetére
Mint írtam egy gép fogyasztása nemcsak a procitól függ. Egy notinál minden egyéb alkatrész a kisebb áramfelvételre, hőtermelésre van optimizálva, mig asztalinál ez a mai napig másodlagos dolog. Neked kell eldöntened, hogy az arányaiban jóval kisebb fogyasztású és valamivel kisebb teljesitményű, de compaktabb mobil megoldást választod-e, vagy egy jóval nagyobb teljesítmény igényű és egy asztalt állandóra kisajátító, de erősebb hardvet. Az időtállóság sajnos egyik megoldásnál sem jó, de egy asztali gép cseréje kétség kívül kevésbé zsebbenyúlós egyenlőre.
-
margithid
veterán
-
Müszi
senior tag
válasz margithid #15959 üzenetére
Ezek a fogyasztási értákek max terhelésen mért fogyasztások. A gépedben ritkán fog ilyen terhelésen ketyegni. Ha meg kevesebb procizabáló folyamat fut messze nem fog annyit enni, melegedni. Ha egyáltalán nem cipeled tényleg felesleges a noti. Egy ITX-es kis HT PC vel jobban járnál mellé meg beszereznél egy jófajta ledes moncsit. innen válogathatsz. Veszel hozzá egy mini ITX házat táppal, meg némi ramot, összepattintod és már rőföghet is a HD filmezés, netezés kis fogyasztással olcsóért.
[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
válasz margithid #15967 üzenetére
Bocsi, azt hittem a spórolás a lényeg. Az egy picike ház nem normál méret 414x95x280 mm persze a tápot én is kivágnám belőle. Annak a lapnak pont elég és semivel nem vacakabb mint egy 3000ft-os. Persze Ha nem ilyesmire van szükséged, maradjunk inkább a Dell-nél. Ez úgyis egy laposos fórum
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz margithid #16487 üzenetére
Sok 17-esben van 2. 2.5" hdd/ssd hely. 15-ösökben elvétve és ez jgy is fog maradni. Azon egyszerű oknál fogva, hogy ott kisebb a hely. Azokban jobban fordul elő msata bővíthetőség. De mivel manapság az optikát nem nagyon használják legtöbben, vagy ritkán, így sztem ott se fogják erőltetni a dolgot eddiginél jobban. Mert kerettel még mindig olcsóbb ugyanakkora ssd mint msata verzióban, amit ráadásul desktopban nem is lehet használni, max vmilyen átalakítóval.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-
Chaser
legenda
válasz margithid #16491 üzenetére
Ez a "szétbaarmolás" abból áll, hogy kicsavarsz 1-2 csavart. Jó, előfordul olyan, aminél lapot is kell bontani, de az nagyon ritka. A legtöbb ma kapható gépnél 1-2 csa var, vásárlás előtt a gép service manualját meg lehet nézni. Eleve ne látszik a csere, másrészről meg bármylik értelmes gyártó engedi. Itt tán az asusara mondták, hogy nem enged semmilyen cserét meg rambővjtést se. Mondjuk ez onnantól érdekes, hogy haver a boltjában új asus gépbe is ugyanúgy bővít ramot mint bármelyikben. Mégse dobta még vissza a szerviz hogy belenyúltak.
Delleknél meg szabad cserélni hdd-t, optikát, billt, kb mindent. Max cpu-nak nem örülnek de NBD garos gépnél azzal se foglalkoznak. Delleknek nagyon jó manualja van 1ébként.
/Nekem anno 1525 inspiron volt, az nagyon jól szerelhető. Kis kerettel lehet kihúzni a hdd-t, majdnem mint a Thinkpadekben, csak ott egybe van építve a keret a fedőlapjával, kb mint egy mobilrack. a manual külön kitér rá, hogy nyugodtan cserélhető. Csak lehetőség szerint ne napi több alkalommal mert azt nem fogja bírni /_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Tikakukac
titán
válasz margithid #16644 üzenetére
Ahha, mondjuk azt b@sznak odaírni, hogy a 12 óra, az álló szöveg olvasást értelmez, netezve ez is 6 óra körül mozog, ami máris nem térd lehugyozós. Melegedni meg melegszik, tesztek 50 fokokat mutogatnak, az sok lesz, ennyit alapjáratos ventivel fut az x200s-em is. Ha mondjuk a billzetet eltüntetnék, raknának lámpicskát bele, akkor neadjisten 2 év múlva egy használtat megvennék. Addig kukás.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Borote
addikt
válasz margithid #16644 üzenetére
Jó kis gépnek tűnik
Viszont az a 12 órás akkuidőt úgy képzeld el, hogy nem nyúlsz hozzá a géphez. Így elmegy bármelyik 48Wh-s gép is úgy 7 órát. Minden esetre a 83Wh-s akksi kifejezetten jól hangzik. TESZT.
Nálam mondjuk kapásból kiesék ez a gép, a kijelző elég halovány + a hőmérséklet sem túl biztató, i3-mal 90 fok...[ Szerkesztve ]
-
abi67gel
csendes tag
válasz margithid #16650 üzenetére
korulbelul egy arban vannak, koszonom
(#16652) Tikakukac: nem Magyarorszagon vennem. hanem Romaniabol. megneztem a 4540 Probookot, csak 1 ev garival adjak, ahogy a lenovot is. a dell es az asus melle 2 ev gari van.
hogy milyen furak mostanaban a billentyuzetek..[ Szerkesztve ]
-
-
cascada
senior tag
válasz margithid #16696 üzenetére
Köszi! Tehát akkor ez jobb választás lenne: LENOVO IdeaPad G580 (59-351270) - 131k
Az i3-mas procikkal szerelt gépek valahol 125k körül kezdődnek. Egy olcsóbb mondjuk 120k-s gépnek milyet ajánlanátok? Ezek a Samuk nem tudom mennyire strapabírók: SAMSUNG Series 3 NP300E5X-T01HU 114k
-
margithid
veterán
válasz margithid #16802 üzenetére
Bocs, hogy itt teszem fel, de ssd topikban nem válaszoltak.
Msata ssd és sata3-as ssd között van valamilyen teljesitménybeli különbség vagy esetleg tartósság terén melyik a jobb? Msata jóval drágább, de ezt tudjuk be a méretének talán?
17-es gépekbe "barmolás" nélkül mehetnek, igy csábító lehet sokaknak. -
őstag
válasz margithid #16803 üzenetére
A sata3-as msata és 2,5 SSD-k között nincs jelentős különbség általában. Az msata drágább és kicsit lassabb.
Nekem jól mükődik már egy éve ez az msata ssd (de ez csak sata II).
Amire vigyázni kell hogy még mostanában sem tud minden msata hely sata III sebességet ami 2,5 helynél természetes. Ennek mindig érdemes utánanézni. Ha jól emlékszem alaplapi korlát még mostanában is az egy gépen max 2 db sata III sebeséggű meghajtó. Ezért pl. az enyémben is sata II az msata, és sata III a 2db 2,5-es hely (és ez így van az M6700-nál is).
-
DeFranco
nagyúr
válasz margithid #16857 üzenetére
Szvsz a cél a döntő, az árkülönbözetet nem hozza be a villanyszámlán, ha megfelelően takarékos asztalit választ.
(Én is ugyanerre a célra rendeltem tegnap egy AH531-es Fujit, de ott egyértelműen lapos kellett)
Milyen online vásárlásra gondolsz? Az upgrade-hez, ami most akciós, kell egy már meglévő licensz, anélkül nem jogtiszta.
-
btudos
nagyúr
válasz margithid #16879 üzenetére
Játékra is kell, szóval az IGP-s verziókat ne mutogasd neki
attosz1120: A Dell hazai supportja jobb, de igazából én megnézném mindkettőt (a Lenovo-t és a Dell-t is), és amelyik jobban tetszik, azt venném, egyikkel sem jársz rosszul.
[ Szerkesztve ]
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
btudos
nagyúr
válasz margithid #16882 üzenetére
Tiszta sor, ha nem túl GPU igényes játékok lennének, akkor a Fujtisu A532 HD4000-rel pont 150 k, de az általad linkeltek sajnos csak HD3000-esek, ami kevés játékra Nyilván ha elég a HD3000, akkor a Probook a legjobb választás.
attosz1120: A Lenovokkal nincs gond (persze mint mindenhol, itt is előfordulhatnak hibák), sokan vettek már ebből a szériából, még senki nem küldött a pokolra minket mert ezt ajánlottuk neki.
[ Szerkesztve ]
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
Fishor
senior tag
válasz margithid #16892 üzenetére
Valószínűleg nem vennének külső vinyót hozzá, hanem örülnének hogy dupla akkora mint a régi Viszont a duál core procit kicsit gyengének tartom a mai világban, i3 proci már gondolom kellően teszi a dolgát, de nem tudom mivel jobb mint amit mutattál. Bár nem tudom hogy az általam említett dell esetleg Toshiba mennyire megbízhatóak, mondjuk a dellre 3 év garit írnak.
Üdv: FIshor
-
Borote
addikt
válasz margithid #16977 üzenetére
Nem mindegy? A fogyasztása attól még nem lesz 35W Az a lényeg, hogy csökken az alap frekvenciás fogyasztás - ergó ha akksiról akarod használni, akkor Te is le tudod korlátozni a processzor órajelét ugyanarra a szintre. Egyedül a feszültségértékek lesznek magasabbak valószínűleg egy picivel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
- Lenovo Thinkpad Pro Dock 40H dokkoló 135W-os tápegységgel
- MacBook Pro A2141 CTO eladó! i9-9880HK (!), 32GB RAM, gyönyörű állapot, hibátlan gép!
- Dell Latitude 5400 Quad Core i5-8365u 8 GB RAM új 256 GB SSD és akkumulátor
- Macbook Pro 14" M1 16gb RAM 512gb SSD 2021
- Asus F415E 14" Laptop
- Újszerű HP Elitebook 840 G7 (256SSD, i5, 16GB RAM)+ ajándék új ASUS gamer füles
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest