Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
IzI
senior tag
válasz IMIIKE1998 #108590 üzenetére
Asztali van jelenleg,csak gondoltam kiváltom.Mivel leszokóban vagyok a játékról,így elég lenne egy gyengébb gép,ami nem foglal túl sok helyet.
-
tjokai
senior tag
Sziasztok
Gamer laptopot szeretnék vásárolni, ebben szeretném segítségeteket kérni. Nem akarok újat venni, tökéletesen megfelelne egy megkímélt használt darab is. Mai játékokkal szeretnék rajta vadulni akadásmentesen(leginkább F1 2015, Dirt Rally, Far Cry 4, GTA 5, és ehhez hasonlók) a magas grafika fontos számomra. Némi kompromisszum esetleg belefér de legyen élvezhető a grafika.
Leginkább 17 esetleg 15"-ban gondolkodom. Hálózatról használnám, akkumulátor üzemidő nem lényeg.
Árban max 200ezer Ft a korlát.
Milyen típusokat javasoltok?Segítségeteket előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
Üdv!
-
félisten
válasz tjokai #108606 üzenetére
Hello
1. Amit 200-ért kapsz gamer gépet azon nem fog menni a játék akadásmentesen, nagyon max alacsony felbontáson.
2. Használt gamer gépet nem nagyon szokás ajánlani, mivel jócskán bele lehet nyúlni a dologba...aztán csak a szitkozódás menne.. gamer gépeket eléggé csúnyán szét szokták hajtani.Ezek alapján gondold újra.
-
Khelben
nagyúr
válasz tjokai #108606 üzenetére
Spórolást. 280 körül már van az igényeidnek megfelelő darab, ami közepesen elviszi a GTA5-öt. Használtan nem ajánlok gamer gépet, mert erősen lutri kategória egy lejárt garis konzumer gép.
Vagy maradj az asztalinál, abból kétszer-háromszor erősebbet raksz össze ugyanannyiból.(#108602) zenwalk : Asus N550, N551, de ezek is csak 15-ösök.
[ Szerkesztve ]
-
underdark
aktív tag
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
2 hónap múlva
(2) A gépre szánt összeg forintban?
max 180k
(3) Felhasználás?
Játék
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra
megpróbálom kiemelni a "legerősebbeket"
Football Manager (magas ram igény), Cities Skylines, Kholat, Splinter Cell Blacklist, Life is Strange és ehhez hasonló játékok
Grafika ha mediumon megy nekem már jó
5) Kijelző mérete, felbontása
15,6, többit nem tudom
(6) Mennyit lesz hordozva a gép?
Lakáson belül, ágy, kanapé, fotel, munkahelyre néha, utazás közben nem lesz használva
(7) Operációs rendszer?
Nélkül, Win7 támogatás
(8) Tárhely mérete és típusa
HDD 500GB elég (későbbiekben cserélve lesz valószínűleg)
RAM 4GB (8-ra bővíthető legyen, ha áron belül van akkor alapból 8GB
Optikai meghajtó legyen
(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
-
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Csak új*Asztali PC nem érdekel
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
"akinek minden a vállán nyugszik, nem nyugszik senki vállán"
-
őstag
válasz Brandynew #108514 üzenetére
"Én laptopokkal vagyok körülvéve, közöttük sok a vásári 80-100 ezer Ft-os is, de a szervizelés messze áll tőlem, egészen mással foglalkozom." - talán ezek eladásával? Ezért ajánlod őket?
"Egyáltalán nem igaz az, hogy ezeknek az alsókategóriás gépeknek 2-3 év a maximális élettartamuk." - képzeld, egyik sakkozó ismerősöm anyagmérnöknek tanult ... majdnem napra pontosan be tudják lőni mikor dögöljön meg egy adott alkatrész. (csak ne legyen igazam, de ezt mondta....)
"Szerintem akinek kevés pénze van erre a célra, annak érdemesebb az erősebb hardvert választania, mert azzal boldogabb lesz, mint a lassabb, ámde szerkezetileg jobban megépített géppel." - őőőőő .... erősebb hardver bénább házban? Mutass egyet kérlek, de komolyan! Nincs benne logika! Ha erősebb a hardver, akkor erősebb hűtés kell, azt meg erősebb szerkezettel lehet megoldani.
Akkora hüleséget beszélsz, kérlek vedd magad körül még legalább 400db 80-100e Ft-os vásári laptoppal, csak ne férj a klaviatúrához.
Topikgazdák otthon vannak a témában, s én is látom a tendenciát, szarabb gépek jönnek ki mint x éve.
Ha van konkrét ajánlásod, írd le, érvekkel, és a "szerintem"-et hagyjuk ... nekem is volt jó pár 10-20db Acer / Asus, de sajnos DELL-ből is akadt alacsony konfigú notebook, ugyanígy HP Pavilion, stb...
Egy általános, hasznos tanács: ne a márkát, hanem a szériát nézze mindenki. Ismerősöm aki 60 éves, az is a 4GB-ra izgult meg az 500GB HDD-re, azt melóhelyen megmutattam neki a HDD vs SSD különbséget. Én 2 évig SSD-vel dolgoztam, ő meg sajnált 200 złotyt egy szaros SSD-re ... mindegy, csak most kijött belőlemHa válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
PoNR
csendes tag
Sziasztok,
Lassan érik az asztali gépem cseréje és alternatívaként elgondolkodtam, hogy laptopot vegyek mivel néha jól jönne a mobilitás.
Otthon képernyőre, billentyűzetre/egérre kötve használnám (talán dokkolóval).
Általában kisebb hardver igényű stratégiai játékkal játszom, de azért nem szeretnék lemondani az erősebb hardvert igénylő játékokról sem.
Elképzelésem az, hogy egy közepes i5 skylake vinné alapból a stratégiai játékot és ha több erő kell, akkor egy külső vga (eGPU) lenne rákötve Thunderbolt 3-on keresztül (ez nyilván inkább otthoni felhasználás).
E kritériumok mentén a következő spec kellene:
14-15-ös kijelző
i5 skylake
8gb ram
thunderbolt 3
dVGA nem kell, mivel az alap játékra az 520nak elég kell lennie
128GB SSD (jó lenne m.2-es PCIe-s) + 1TB HDD vagy 256GB SSDAhogy látszik ez nem egy klasszikus gamer notebook, szóval jó lenne ha a súlya se lenne 2 kg fölött sokkal.
A dolog nem sürgős, akár nyár elejéig is várhatok.
Keret kb. 300eFt(még +50 beleférhet). Ez csak a notebook, minden más(pl. külső VGA) külön keret.Előre is kösz a segítséget.
Üdv,
-
Khelben
nagyúr
Dell XPS-ekben már van, HP Zbookhoz pedig van TB3-as dokkoló. Ezek olyan 6-800k-s gépek. Jön majd az Asus G752, de az meg gamer gép, dedikált vga-val, jó vastag és nehéz, tehát nem lesz jó neked. MSI és Acer gamer gépeiben is lesz, de azok meg minőségben a futottak még kategória.
Szerintem jó esély van rá, hogy 300k alatt csak akkor fog bekerülni integrált vga-s gépbe, amikor már olyan általános lesz, mint most az USB3. Az meg minimum 1 év, de lehet, hogy több. -
Géjza
őstag
válasz Tikakukac #108624 üzenetére
Oks, akkor csak én értettem félre.
Akkor már csak A555G vs 5558 maradt a kérdés, ezt meg eldöntöm. Én Fuji felé húzok (olvasottak alapján masszívabb, modernebb gép), asszony meg nem nagyon akar feketét, de rábeszélhető (mondjuk Dell-nek is csak a külseje ezüst, belül az is sötétszürke, fekete).
-
marton_wp
csendes tag
Sziasztok! Meglévő Dell Inspiron N5110 laptopomat szeretném lecserélni. Már nézegettem gépeket, de nem nagyon tudtam eldönteni, hogy milyen processzor, illetve videokártya típus lenne alkalmas számomra.
(1) Fél éven belül szeretném beszerezni az új laptopot.
(2) Maximum nettó 150-160 ezer forint lenne a laptopra szánt összeg.
(3) Elsősorban multimédiás (film, zene, internet), iskolai (Office csomag használata) használatra, ezenkívül játékra használnám.
(4) Játékokat tekintve ha nem is a legújabb, de azért frissebb játékok is fussanak rajta (nem max. beállítás).
(5) Kijelző az átlagos 15 colos, ha lehet akkor matt (ha fényes akkor sem zuhanok össze ) és Full HD.
(6) Heti szintű utazáshoz laptop táskában.
(8) ha lehet akkor 1 TB, a memória méret min. 4 GB (nem tudom mennyiben növeli a teljesítményt a 8 GB-os memória).
(9) Megfelelő minőségű webkamera
(10) Mindenképpen új gép!
Válaszaitokat, segítségeteket előre is köszönöm!
-
ngabor2
nagyúr
Jelenleg van egy Lenovo G510 notim, amivel igazából nincs vészesen nagy probléma, csak "kezd öregedni", illetve a vezetékes hálózatával nem boldogulok.
Az összefoglalós kérdésekre válaszolok először, aztán a speciális igények.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
2-3 hónap múlva
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
250k-t ha lehet, ne lépje át.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén)
Böngészés, irodai munka, film, tehát nincs igazán nagy igény, játék nem lesz, az biztos.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem lesz játék, legalábbis grafika-igényes nem.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
14-15,6", preferált a matt és az IPS.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Nem jellemző.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Csak Linux, jelesül Ubuntu.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Egy meglévő SSD menne bele.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Linux alatt működő gigabites lan, AC-s wifi, halk, könnyen benyomható egérgombok. Ezek fontosabbak, mint a többi jellemző.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak számlás új jöhet szóba.
-
Leha
csendes tag
na, szűkítettem a kört 2 versenyzőre:
[link] Dell Latitude E5450
illetve:
[link] Fujitsu E546
Árban az E746 túl sok lenne már, az E546 viszont SSHD-s, nekem meg nem kell tárhely szinte semmi, multimédiás tartalmat felhőből/asztalin nézek. Ezért néztem ki ezt a Dellt, ez az 5000-es Latitude széria ajánlott? Tetszik, hogy megvilágított a billentyűzete (állítólag elég jó), magnéziumházas és fémzsanéros. Viszont csak DDR3, és 5. gen i5, nem 6. Mondjuk nem hiszem hogy észrevenném a különbséget használat közben. Viszont ebben alapból SSD van, amit úgyis kicserélnék az E546-ban. Szóval a kérdésem: mondjátok, ti melyiket választanátok.
u.i: sajnálom, tudom hogy utáljátok ezt a műfajt, de már futottam itt pár kört köszönöm!
Nokia 5530 -> iPhone 4 8GB -> Nokia Lumia 930 [Black] -> Green -> Honor 8 Black -> Huawei P30 Aurora
-
-
kwzatz
őstag
Nem tudom ki terjeszti rólam, hogy értek a számítástechnikához, de ismét megkért egy kedves ismerősöm arra, hogy ajánljak neki laptopot.
Max. 1-2 héten belül venné, 180-200 ezer között lenne ideális, de azt mondta, hogy talán 220-nál még nem kezdene el sírni. Általános felhasználás (netezés, filmezés, skype), valamint némi játék, de nem a csúcs címekkel, inkább MOBA, 2-3 éves vagy régebbi játékok, és nem gond, ha le kell venni közepesre a grafikát. 1080p-t szeretne, 17"-os kijelző lenne az ideális. Utazás közben is használná (filmnézésre pl.), szóval a jobb aksi sem rossz, ha van. Operációs rendszer nem kell, SSD gondolom nem fér bele, RAM örömteli lenne, ha lehetne 8GB, optikai meghajtó legyen. A HDMI és a webcamera is az igények között szerepel, valamint új gépet szeretne.
Előre is köszönöm a segítséget!
"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
Khelben
nagyúr
válasz kwzatz #108636 üzenetére
Sajnos választani kellene a 17" és a fullhd között. Ha mindenképp 17, akkor Dell 5758, de ott viszonylag gyenge a vga és csak 1600x900 a felbontás, ráadásul fényes a kijelző, ami utazásnál gond lehet (van belőle fullhd-s is, de az már 260k). Ha 15 és fullhd, akkor pedig Asus K501. A közepes grafika inkább utóbbit igényelné.
Nem tudom, mivel utazik, de nekem még a 15-ös is kínszenvedés pl. vonaton, oda max 12-13-as gépet vinnék. 17-est nem is tudja kinyitni.[ Szerkesztve ]
-
Aljas
csendes tag
Sziasztok!
Az alapok:
1. Most lenne esedékes
2. Kb. 150-ig jó lenne megoldani
3. Irodai felhasználás, programozás (ez néha virtuális gépen): szóval munkagép
4. Játék nincs, még pasziánsz sem
5. 15", matt, minél bénább (!) felbontással
6. Napi szintű hurcolászás van, de utazás közben ritkán van használva, viszont néha az is előfordul, hogy egy létrán állok egy PLC mellett a bal kezemben a laptoppal...
7. Op rendszer nem kell, de a Win7 támogatás jó lenne
8. Tárhely nem érdekes, mert az aktuális laptopomból átmentem az SSD-met
9. Analóg VGA csatlakozás legyen rajta , és bal oldalt lenne jó az ethernet csatija (nem tudom, létezik-e jobbos). Akkumulátor idő nem érdekes, ha kibír 2-3 órát, az bőven jó, viszont nem ártana, ha azért gyorsabb lenne a jelenlegi P8600-as procijú gépemnél. 8GB RAM viszont fontos lenne.
10. Csak újÖsszefoglalva tehát egy strapabíró alapgép kellene, amit nem sajnálok bevinni egy koszos gyárba sem, de alapvetően irodai gépként üzemel.
Jelenleg egy ősi Fujitsu V6555-öt használok, ami egy hihetetlen igásló, az előtte használt NX-es HP-mban fele annyi idő alatt 3 alaplap járt, ebbe meg csak új akksit kellett vennem, pedig szerencsétlen egyszer még zuhant is egyet. (És a beépített GSM modemet is imádom, de arra már nem lesz szükségem sajnos)
Szóval ezt kéne lecserélnem, mert szépen lassan elhíztak az alkalmazások, ebbe meg csak 4GB RAM mehet. És persze már ezer éves és kezdenek azért kisebb-nagyobb nyűgök is előjönni rajta - ezért már nem szeretném erre újrahúzni a windowsomat.Hess rémes árny. Szörnykép, riogató! Hess!
-
Khelben
nagyúr
válasz Aljas #108640 üzenetére
Használtból lesz csak ilyen gép ennyiért. Fujitsu A514 lenne újból, de az nem ilyen körülmények közé való. Ellentétben pl. egy HP 8570p-vel.
[ Szerkesztve ]
-
Bkrisz9
őstag
válasz Aljas #108640 üzenetére
Újonnan nem kapsz olyan gépet ami ezt a felhasználást meghálálná. Valami használt strapagépet kéne nézni ennyiből olyat kapsz azok közül, hogy megszólal. (és nem jajgat, hogy szét akar esni) Számla,6-12-18 hónap garancia van ezekhez is (és nem mellékesen sokkal kisebb eséllyel romlik el). A konkrét gép ajánlással pedig már megelőztek
[ Szerkesztve ]
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
Aljas
csendes tag
válasz Khelben #108641 üzenetére
Hát szomorúan hallom...
Azért köszi a gyors választ (Bkrisz9-nek is!).Szóval akkor viszont milyen árakon kezdődik egy béna új gép, ami már nem törik ketté a kezemben, ha fél kézzel megfogom?
Nagyjából olyan paraméterekkel, amiket már megadtam, tudtok valami tippet adni?
Hess rémes árny. Szörnykép, riogató! Hess!
-
Leha
csendes tag
-
Bkrisz9
őstag
válasz Aljas #108643 üzenetére
Sajnos itt többszörös a szorzó. Olyan, hogy béna de jó minőségű nem igazán létezik. Több 100.000 egy olyan gép ami huzamosabban bírja ezt a felhasználást és jó is használni (nem zörög, hullámzik a billentyűzet programozás közben pl.). És még ezeknél is jobb minőségűek a nem régi használt üzletik. Az új divat az, hogy csináljunk valamit ami többnyire bírja a garancia végéig meg jól néz ki oszt kész. Pár éve pedig arra tervezték az üzletiket, hogy bírják a strapát és bírják is a mai napig sőt valószínűleg még pár évig bírni is fogják! Ezért vannak ezek ajánlva az olyanoknak mint te. Valószínűleg egy ilyennel megbízható boltból (mint a linkelt bolt is) a legjobb választás jelenleg munkagépnek.
[ Szerkesztve ]
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
Aljas
csendes tag
válasz Bkrisz9 #108645 üzenetére
Köszi, köszi!
Szomorú, szomorú...Ha jól értem, akkor a jó minőség mostanság csak a magas kategóriás gépekre jellemző (jobb esetben), amiben viszont akkor már benne van a komolyabb technika is, vagyis az ára is komoly lesz.
A HP 8570P-n kívül van még esetleg valami tipp?
Hess rémes árny. Szörnykép, riogató! Hess!
-
TMS0
csendes tag
válasz Khelben #108371 üzenetére
Köszönöm a választ, most épp van egy darab a systemnél
[link]
Szerinted érdemes ezt bevállalni, asszem vennék hozzá +1 év garit is. Vagy érdemesebb egy újabb generációt keresni 8570w? pl ez?
[link] (ez az árnak a nagyon teteje) a másik hogy ezt a boltot nem ismerem, nektek vmi infó róla? vagy ez
[link] barátibb áron van de nincs garancia...még a Dellek tetszenek, jókat is olvasok róla pl M6600/M6700 (ami kifejezetten jó, hogy jóval többet bír aksiról) ezt találtam
[link]
[link]Még egy gyakorlati kérdés, ezek a gépek mennyire időtállóak, pl a hp 8560w még kiszolgálhat 3-4 évig?
Illetve mennyire értékállóak? Egy év múlva ezt a 130 E Ft-os gépet el lehet még adni, kb mennyiért?Köszi, elnézést a sok nyaggatásért
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
A barátibb árú gép nagyon retkesen nézett ki a fotókon, de egy hozzászóló tanácsa alapján megpucolta az addig nemtörődömnek tűnő eladó, az utóbb készült fényképek már szebb külsővel mutatják (vajon belül hogyan nézhet ki?).
A két Dell Precisionra pedig csak 1 és 3 hónap garancia jár, ha sok pénzed van és szeretsz hazardírozni...
-
kwzatz
őstag
válasz Khelben #108638 üzenetére
De ebben a K501-ben nincs optikai meghajtó, ha jól látom és az mindenképpen kellene neki. A FullHD kicsit fontosabb, ha már dönteni kell a kijelző méret vagy a felbontás között, így megbarátkozik a 15"-ossal is. Van ilyen notebook ebben az árkategóriában?
"Everything is high risk, if you are a pussy."
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Padavan firmware
- Fujifilm X
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Milyen notebookot vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
- Lenovo Thinkpad Pro Dock 40H dokkoló 135W-os tápegységgel
- MacBook Pro A2141 CTO eladó! i9-9880HK (!), 32GB RAM, gyönyörű állapot, hibátlan gép!
- Dell Latitude 5400 Quad Core i5-8365u 8 GB RAM új 256 GB SSD és akkumulátor
- Macbook Pro 14" M1 16gb RAM 512gb SSD 2021
- Asus F415E 14" Laptop
- Újszerű HP Elitebook 840 G7 (256SSD, i5, 16GB RAM)+ ajándék új ASUS gamer füles
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest