Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz Braunnn #108299 üzenetére
Mondjuk nálam már az felvetődött, hogyan lehet elégedettnek lenni a 6 évvel ezelőtti TN-el is, de előrébb nem jutottunk sokkal, bevonat ügyileg nyugodtan jelentem, hogy visszafele sikerült több esetben is.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Khelben
nagyúr
válasz Braunnn #108299 üzenetére
Itt van előttem egymás mellett egy 6530b és egy Probook 430. A 6530b annak ellenére jobb, hogy már sárgul a háttérvilágítása (6 éves gép). És nem kicsit jobb, meg szakavatott szemnek jobb, hanem a 10 éves lányom mondta az előbb a 430-ra, hogy "apa, ennek miért ilyen rossz a képe?". Szóval hidd el, nem akarsz dolgozni belépő TN panelos gépen. Mindenképp érdemes lenne elmenni egy Fujitsu A555G-ig.
-
volvoguy
addikt
Üdv! Javaslatotokra megnéztem a neten a használt üzleti notebook-okat. Igaz, hogy jó áron futnak, sokszor felesleges is a bennük rejlő hardver számomra, hiszen játszani nem nagyon fogok rajta, csak amolyan általános felhasználásra kellene, de mégis, 4-5 éves gépekről van szó. Ez kicsit eltántorított.
Mit gondoltok?Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
félisten
-
glspeter1
őstag
Sziasztok.
Szerintetek egy HP Probook 455 G2-őt (a6-7050b / 4gb / m255 / 1366x768) megéri lecserélni egy 450 G3-ra (i5 6200u / 4gb / hd520 / 1920x1080) ?
Jó ez a 455 is, de nekem lassú még netezésnél is.
Ez a 2magos amd proci elég karcsú.Élj ma, harcolj holnap. Privát üzenetre illik válaszolni !! :)
-
félisten
-
glspeter1
őstag
válasz szabonagyur #108309 üzenetére
Igen az is 2magos, de még ott van +2szál is.
Ezen felül szerinem nem is lehet összehasonlítani egy ilyen low end amd-vel.
Mit nem bír ? Új lapok megnyitása egy évtizedig tart, yt videóknál van, hogy a kép egyszer csak megáll majd folytatja ahol a hang már előre haladt, valamint a beletekerést sem igazán díjazza. Egyszóval: lassú. Egy asztali erőmű után (hiába az ssd) minden tetű lassú.ivana Isten ments!
Akkor már inkább váltok.Az is oké, hogy csak TN paneles. Ilyen áron nincs is nagyon más.
Kiszemelt lenne még egy Asus G551 is, de már túlmegy a kereten.
Valamint egy Lenovo Y700 is, de nem bízok a szerencsémben, így ez kiesik (hiába olyan sexi).[ Szerkesztve ]
Élj ma, harcolj holnap. Privát üzenetre illik válaszolni !! :)
-
Tikakukac
titán
válasz glspeter1 #108311 üzenetére
Y700 az utólag felnyalt matt fóliájával nálam kicsit elborzasztó volt. Hogy ezt így tényleg így kiengedték kezek? Nem semmi móka van levonóéknál az biztos, mert amit csinálnak az vicc, de abból parádés.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
félisten
válasz ivana #108310 üzenetére
Majd kiderül élőben mennyivel is gyorsabb, én most akarom visszacserélni az E7440-et mivel kevés a 4310U... E6430 volt előtte i5-3320M-el és nagy visszalépés volt. (kollégák szintén nem akarnak új gépet, mivel látják, hogy mennyivel lassabb...E7450-ről ne is beszéljünk).
-
ivana
Ármester
válasz szabonagyur #108313 üzenetére
Egy FX-7500 van egy szinten kb. egy 4310u-val, ami négy magos, ez 2 magos hasonló órajellel szóval ez nagyon gyenge.
Ez meglep, hogy a 4310u ennyire nem jött be, a 3320M alig erősebb erősebb az én 2520M-emnél ami azért nem mai darab (gpu nem érdekel amíg képet ad). -
félisten
válasz ivana #108314 üzenetére
Kb ^300 gépünk már az új E7440/7240 vagy E7450/7250-ből vannak, és multitaskint, 1 szál terén nagyon gyengék. Rengeteg táblázattal, tele macroval stb dolgozok, és van ami a 6430-on lefut egy percig, 7440-en meg 5 vagy akár több perc is. Sajna az energiatakarékosság hátulütője itt előjön (jó persze háttérben folyamatosan titkosít, stb. szóval nem átlag felhasználás, de annyira nem is megterhelő neki).
De hogy témánál maradjuk, annak az AMD procinak bírnia kéne a netezést, van itthon egy régi Turion RM-72-es csoda és azzal is jót lehet netezni, csak sajna a gépnek más baja van
[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
válasz szabonagyur #108315 üzenetére
Érdekes Titkosítás az egy ideje már szinte mindegy mert van rá cél hw. Eddig is szkeptikus voltam az ulv procikkal munkára, egyre jobban az leszek...
Kérdés mi számít lassúnak, nekem xeon után a sandy i5 is lassú pedig ezerszer gyorsabb ennél. Meg tudom érteni, hogy lassú az az amd, mondjuk lehet még 4GB ramot elbírna.
-
félisten
válasz ivana #108316 üzenetére
4GB RAM netezni elég kell, hogy legyen és elég is. Ott vagy driver gond, vagy túlmelegedés van vagy a netezés nála azt takarja, hogy 20 oldal, 2 FHD videó stb, ez meg nem fog menni rajta.
Illetve írtam, hogy a 8 éves Turion-on is lehet netezni még normálisan, ezen is mennie kell.
Gondolj csak bele, hogy ha ez az AMD ennyire szenvedés akkor mi van a Pentium U meg baytrail cuccokkal...
-
JegesEmber20
aktív tag
Üdv!
Barátnőm 45-55e között keres használt laptopot átlagos felhasználásra (Word,Excel,Face,Youtube,Film, semmi játék). Hardveraprón szeretnék neki keresni.
Lehetőleg dizájnos legyen, és "jól nézzen ki". Eddig ezt néztem ki neki -
ivana
Ármester
válasz JegesEmber20 #108318 üzenetére
T500, designos és jól néz ki Esetleg egy 8440p ha kapsz annyiért.
[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
válasz JegesEmber20 #108320 üzenetére
Consumer gagyi volt újonnan is, ilyen idősen meg bontó szökevény.
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Február elején terezek notit venni, nem rizsáznék sokat, nem leszek könnyű eset, előre szólok, de nagyon hálás leszek mindenféle segítségért cserébe
Specifikáció:
Szükséges:
- Kijelző: 13-14", IPS, NO-PWN
- CPU: Legalább i5-ös CPU, de inkább i7. 6-os széria. 4 maggal
- Dedikált GPU: Nem kell, sőt baj ha van.
- Háttértár: 250 GB-os SSD, vagy 120-as csere lehetőséggel + 2.5"-os HDD hely
- Magyar billentyűzet
- Minimum 4 db. USB port, legalább 2 USB 3.0
- Webkamera: 720p ha lehet.
- 1 db. HDMI vagy DP kimenet
- 1.5 Kg körüli súly és vékony legyen valamennyire.Opcionális:
- SD kártyaolvasó
- Billentyűzet háttérvilágítás
- Trackpad
- Bírjon sokat az akkisja . (6-8 óra)További elvárásaim a fentieken felül:
Legalább 3 évre venném, de inkább több, ebből következnek az alábbiak:
Akksija jó lenne ha cserélhető lenne szakember nélkül is.
Strapabíróság, mivel hordozni fogom. Nem dobálni szeretném, de ne ropogós műanyag legyen.
Hűtése jó legyen, ne melegedjen nagyon és ne is süvítsen, bár gondolom ez elég lehetetlen elvárás.
Minimum 2, de inkább 3 év garancia, lehetőleg hosszabbítási lehetőséggel.Ár: Nem számít
Apróról, külföldről, bárhonnan ahonnan olcsóbban lehetne venni, a lényeg hogy új legyen, vagy szinte nem használt.
Nem véletlenül emeltem ki a PWM mentességet, gondolom olyat nem nagyon találok már, ami ne lenne PWM-es. Nekem sajna a szemem nem bírja, de lehet kevésbé agresszív kijelzőt megszokna, nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
QwErTy42
addikt
-
QwErTy42
addikt
-
Vasinger!
nagyúr
válasz QwErTy42 #108323 üzenetére
Igen, közben megnéztem az Intel honlapján, hogy ritka mint a fehér holló. Egyelőre engedjünk ebből és megnézem majd, hogy mit tudnak azok a procik a tesztekben. Egyébként egy i5 3320m-et kéne leváltani, ami nem volt kevés, de elbírnék több "kraftot" bőven.
Tikakukac:
Az akksi csere miért szívós? A szervizes csere se akkora nagy baj, ha nem horror áron kell és kibírja 2 évig az akksi kb. Akksiról ritkán használnám viszonylag egyébként.
Máté94:
És mindenki más:
A legfontosabb követelmény a PWM mentes kijelző. A felsorolt notik közül bármelyik kielégíti ezt? A jelenlegi notimmal nagy baj nincsen ezen kívül, hogy 10 percig tudom használni saját kijelzőről, ami miatt inkább asztali gép lett, mintsem notebook.
[ Szerkesztve ]
-
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Tikakukac #108328 üzenetére
Na ez zene füleimnek, hogy van PWM mentesség.
Kraft igazából nem játékra kéne, inkább mindennapi használatra és fejlesztésre, programozásra. Jó lenne, ha 4k-s videókat is gond nélkül játszaná le böngészőből, mert ugye 3-4 év múlva az se lesz már újdonság egyáltalán.
Sok chrome tab megnyitva YT-vel, ez az ami jelenleg terheli főleg a mostani CPU/GPU-t.
[ Szerkesztve ]
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Kérlek benneteket hogy az alábbiak alapján ajánlott gép esetében vegyétek figyelembe, hogy nem tudom eldönteni,hogy notebook vagy billentyűzetes komolyabb tablet jöjjön-e szóba.
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 5 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? Max. 180k
(3) Felhasználás? irodai programok munkára, Office Outlook társai, netezés, nagy ritkán Photoshop használat és dreamweaver, de ezek ritkán ne ezé legyenek a meghatározók
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nem lesz játék.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Nagyon kényes vagyok hogy tűéles kijelzővel nézhessem a fényképeket és a lehető legnagyobb kijelző jöhetne.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Utazásra ritkán, de azért bírja az aksi.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) csak windows7 től
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Optikai kell hdd mérete nem meghatározó.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) csak új.F.K.T.
-
underdark
aktív tag
Üdv
Asuserről mi a véleményetek? néztem yt-n videókat ugyanezzel a felszereltséggel és elég meggyőző volt
fő cél a játék lenne vele, de nem ilyen BF, COD, GTA szintű mnagy grafikai játékokra kell gondolnide túl olcsónak tűnik ,valami biztos nem jó benne
egy dolog nem tetszik benne, hogy 1 memória foglalata van és miaz a DDR3L memória, mert még ssoe hallottam róla
Köszi"akinek minden a vállán nyugszik, nem nyugszik senki vállán"
-
Tikakukac
titán
válasz Vasinger! #108329 üzenetére
Az a baj, hogy erősen kezdődik az újabb vides szabvány bevezetgetése, amibe beletörik a procid, mert GPU kell majd hozzá. Emiatt nem 4 mag kell, hanem olyan GPU ami tud dekódolni.
underdark: Valóban van vele valami: erősen elspórolós a cucc.
[ Szerkesztve ]
-
-
tibe0309
tag
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Az elkövetkezendő egy hónapban (igazából minél előbb, mert haldoklik a mostani)
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
max 100.000 Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén)
facebook, word, tétel kidolgozás, filmezés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
nem használnám játékra
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15" környéke, 1366*768
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
néha, de nem ez az elsődleges
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
windows, vagy minimum jó windows-os driver-ek (win7 vagy win10)
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
HDD, 500Gb környéke
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
-
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)*
Jó lenne az új, de egy jó használt vételtől sem zárkózom el teljesenKöszi, Ábel
[ Szerkesztve ]
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz glspeter1 #108311 üzenetére
Nekem A8-7100 van benne és semmi bajom vele, továbbá netezés közben sem érzem lassabbnak mint bármi mást, ami ettől erősebb és inteles (pl.: másik lapos, asztali melós gép). Ott valami fogja a rendszeredet szerintem, inkább ott lehet a baj, vagy a vírusirtó, vagy nemtom.. vagy szar lehet a neted, vagy a router, vagy valami. Esetleg ha linuxos, akkor a driver, azzal én is szoptam ubuntu alatt, ezt a "kép megáll-hang megy tovább" -dolgot rendszeresen csinálta nekem is, sőt, végleg le is fagyott, és akkor csak főkapcsoló segített rajta. Nekem most Win 8.1 van, és teljesen okés minden, egy 60-as nettel, az esetleges lassúság olyankor fordul elő, mikor csúcsidőben a letöltési sebességem ilyen 15 megáig berokkan.
[ Szerkesztve ]
Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
Aleee
csendes tag
Sziasztok
Ilyen feltetételekkel mit tudnátok ajánlani?(1) Február végén, március elején venném.
(2) 130-140 ezer forintot szánok rá.
(3) Felhasználás? Elsősorban böngészés, filmnézés és zenehallgatás (Spotify). Veszek mellé egy fullHD tv-t is a falra, azzal fogom összekötni (HDMI vagy chromecast segítségével), szóval a FullHD filmek mindenképp menjenek rajta szépen. Minimális webszerkesztésre használnám még, nem baj ha néhanapján elfut rajta a photoshop.
(4) Nem használnám játékra.
(5) Talán 15" lenne a legideálisabb, de kisebb semmiképp.
(6) Nem tervezem rendszeresen hordozni, főleg otthoni használatra lesz.
(7) Nem lényeges hogy adjanak hozzás operációs rendszert. Windows 10-et fogok rá telepíteni.
(8) Min. 500 GB HDD
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? HDMI mindenképp legyen, de ez talán ma már nem annyira speciális igény
(10) Csak új gépben gondolkodom.Fontos lenne még a megbízhatóság, lehetőleg 2-3 év múlva ne kelljen lecserélnem.
-
FingR86
őstag
sziasztok
használt laptopot szeretnék vásárolni, és főleg a VGA lenne a lényeges, mert gondolom az nem bővíthető, de egy processzor esetlegesen igen
a kérdésem az lenne, hogy melyik VGA erősebb ??
HD7670M 1GB
vagy
GT635m 2GB
mindkettő alatt egy ilyen proci van jelenleg: Core i3 3110M
Asus K55VJ
Samsung NP350V5Cnéztem EZT a tesztet, de itt az nvidia alatt gyenge a proci sztem, így nem igazán fair a teszt.
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
Fujitsu A555G és Dell 5558 van 200-240k között IPS-sel. A Fujitsunak jobb a billentyűzete és strapabíróbb, a Dell-ben pedig Nvidia vga van, utóbbinak jobb a támogatottsága. Munkára a Fujitsu a jobb választás, otthoni multimédiára a Dell is jó lehet.
(#108344) FingR86 : egyik géppel sem a vga lesz a probléma. Inkább messze kerüld el őket.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Sziasztok!
Két kérdésem lenne:
1. Ultrabook, 15W-os Skylake procival, 1.5kg alatt, 13.3 IPS panellel, felbontás mindegy de leginkább FHD, backlit bill, használható méretű akksival, nem kell túl nagy. Van most ilyen gép értelmes árban? Samsung Series 5, Ivy i5 helyére menne.2. Az új Dell Latitude-okban (15", de főleg 14") úgy láttam csak 15W Skylake procik vannak. 28W-os várható valamelyikben, vagy más Dell szériában? Ill. 45W-os érkezik majd? Úgy láttam vmi hírben, hogy elvileg igen, de a modellek között kb. képtelenség végignézni mi-mivel választható.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- ÚJ HP 250 G10 Intel i5 13.Gen 10 mag 16GB DDR4 512GB M2 Notebook garanciával!
- Asus X556 Notebook Full HD kijelző keret+billentyű +keret Alsó felső Burkolat +Hangszorók
- Ritkaság! Hp Elitebook 2170P I5 3427U HD graphics 4000 ...stb
- Lenovo Legion y520 / Nvidia Geforce GTX 1050ti / 7th gen I7 proci / 12 GB RAM
- Macbook PRO 16 M3 PRO CHIP! 18GB/512GB SSD silver 2025 március 25-ig Apple garancia! Akku 100%!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest