Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Leha
csendes tag
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Fél éven belül, nem sürgős. Jelenlegi Asus K53SV-met szeretném lecserélni.(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
250 ezer forint maximum(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén)
Főleg irodai programokra (MS Office, SPSS) és multimédiás tartalomfogyasztásra (filmek) használnám.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Játékigényem már nem nagyon van, Diablo III, WoW ezek azért jó lenne ha futnának rajta valami elfogadható grafikával, ha mégis leülnénk a haverokkal.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15,6-ra gondoltam, de lehet 17-es is, a lényeg hogy ne legyen nehéz mint a sár. A matt praktikusabb szerintem, de a fényes meg szebb, talán utóbbira szavaznék és ha lehet IPS kijelzőre. Full HD(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
igen, a mobilitás fontos szempont, iskolába, munkába lenne hordozva.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Freedos, de ha van rajta Windows 8 vagy 10 az is jó(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD lenne jó 120 GB-os, de ha nem fér bele a keretbe, az sem gond. Ha HDD akkor legyen azért 500 GB-os. Ram: 6 GB Minimum, optikai nem kell(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
HDMI legyen rajta, és jó felbontású (és minőségű) webkamera is. Ha van rajta valami normális hangszóró, annak is örülnék (zene és film). Illetve vagy legyen fémborítású, de ha az nem is fér bele (egyáltalán nem gond, mert szerintem nem praktikus, csak nézzen ki normálisan), valami jó minőségű műanyag, ami nem kopik le 1 éven belül.(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
ÚjKöszönöm!
[ Szerkesztve ]
Nokia 5530 -> iPhone 4 8GB -> Nokia Lumia 930 [Black] -> Green -> Honor 8 Black -> Huawei P30 Aurora
-
Leha
csendes tag
válasz QwErTy42 #108002 üzenetére
Bocsánat a kérdésért, de olvasva itt a dolgokat kikívánkozik: én a Fujitsu E546 és az E736/E746 között vacillálok. A nettó ár számít, úgy számoltam hogy az E546 kb 220, az utóbbi kb. 280 lenne így. Viszont az E546-ba azonnal raknék egy SSD- ami ugye megdobná az árat ~20-30 ezer forinttal, így a 60 ezres "árelőny" fele elolvadna... és akkor már a magnézium ház, bill. világítás, egyszóval sokkal vonzóbbnak tűnik már akkor az E746...
A kérdésem voltaképpen az, hogy megéri-e az árkülönbözetet? A keret megvan rá, az "akciós" MacBook Air volt a kiindulópont, de hiába optimalizált jobban az OS X, engem bosszant, hogy szinte semmit nem lehet az Air-ben módosítani utólag, még egy SSD csere is szenvedés (alapból úgy indultam, hogy Ultrabookot/MacBook Air-t keresek, de most rátaláltam ezekre a Fujitsu szériákra). Mennyire megbízhatóak ezek a laptopok? Fujitsu-ról olvastam hideget, meleget, de nekem személy szerint nagyon szimpatikusak.
Köszönöm a segítséget, és elnézést az off-ért és a hosszú üzenetért.
[ Szerkesztve ]
Nokia 5530 -> iPhone 4 8GB -> Nokia Lumia 930 [Black] -> Green -> Honor 8 Black -> Huawei P30 Aurora
-
Leha
csendes tag
válasz QwErTy42 #108019 üzenetére
egy ilyen notebookom van jelenleg. A hűtőventillátor elromlott, egy új ~15 E Ft bele, akksi is kell új, az megint 10-15 ezer és ha megtartom, szeretnék bele venni SSD-t, az még 25 ezer. Összesen tehát kb 55 ezer forintba kerülne a helyrehozása. Megérheti ez? Szerintem nem, de a ti véleményetek érdekelne.
-
Leha
csendes tag
válasz Khelben #108346 üzenetére
tudom hogy már volt róla szó, de hol tudok megbízhatóan utánanézni, hogy a Fuji A555G adott verziója tényleg IPS-es vagy sem (vagy hogy melyik az biztosan)? Eddig ezt a verziót találtam meg IPS panelesnek (laptopszalon szerint):
A5550M455CHU
-
Leha
csendes tag
na, szűkítettem a kört 2 versenyzőre:
[link] Dell Latitude E5450
illetve:
[link] Fujitsu E546
Árban az E746 túl sok lenne már, az E546 viszont SSHD-s, nekem meg nem kell tárhely szinte semmi, multimédiás tartalmat felhőből/asztalin nézek. Ezért néztem ki ezt a Dellt, ez az 5000-es Latitude széria ajánlott? Tetszik, hogy megvilágított a billentyűzete (állítólag elég jó), magnéziumházas és fémzsanéros. Viszont csak DDR3, és 5. gen i5, nem 6. Mondjuk nem hiszem hogy észrevenném a különbséget használat közben. Viszont ebben alapból SSD van, amit úgyis kicserélnék az E546-ban. Szóval a kérdésem: mondjátok, ti melyiket választanátok.
u.i: sajnálom, tudom hogy utáljátok ezt a műfajt, de már futottam itt pár kört köszönöm!
-
-
Leha
csendes tag
-
Leha
csendes tag
válasz bugizozi #108690 üzenetére
Fujik ajánlottak, pláne ebben az árkategóriában... én tegnap nézegettem mindenféle notit élőben, nem voltam elájulva az anyaghasználatuktól, de pl. nekem egy Dellhez (Inspiron) viszonyítva szimpatikusabbak voltak
-
Leha
csendes tag
válasz gatesz #108976 üzenetére
errefelé nézd meg: [link]
vagy itt ez: [link]
Én néztem élőben is MM-ben, nekem meggyőzőbb volt, mint egy HP vagy DELL.
Azt pedig nézd el a topikvezetőknek, hogy így válaszolnak mert én folyamatosan olvasom a fórumot, még csak nem is kell válaszolnom semmire, de így is idegesítő tud lenni, hogy ezer féle hülyeséget be tudnak kérdezni egyesek, amit fél perc google-özni, vagy kicsit visszaolvasol és 100 hozzászóláson belül biztos, hogy volt már róla szó (pl. ASUS X-széria miért nem ajánlott
-
Leha
csendes tag
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
- 1 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
- max. bruttó 300 e Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
- Játék lenne rajta, néha CAD (villamosmérnöki munka, eseti, nem rendszeres, nem prioritás), egyébként sima tartalomfogyasztás, filmezés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
- WOW-ot jó lenne ha értelmesen lehetne futtatni rajta HD vagy esetleg fullHD felbontáson, közepes grafikán
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
- fullHD, 15,6", lehetőleg matt, fontosabb viszont hogy ha lehet IPS panel legyen
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
- Nem lenne sokat hordozva, inkább otthoni felhasználás
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
- nem kell, egyedileg lesz rá rakva
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
- sima HDD jó lesz, SSD preferált persze, RAM 8GB jó lenne, optikai nem kell
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
- HDMI
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
-ÚjHa lehet 6. gen i5, de inkább 7. gen kellene. Az átlagosnál jobb billentyűzet előny, nem fontos, hogy megvilágított legyen.
Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Leha
csendes tag
válasz Tikakukac #126972 üzenetére
Erre mit ajánlanál?
"Könnyű" választani, én éppen ezt néztem ki: HP Pavilion 15-BC200NH Linket nem dobok, nehogy reklámozzak, de akkor ezek szerint ez a "feljebb pozicionált" Pavilion is egy rakás ....?
Dell Inspiron 5567-et is néztem, de ott nem IPS a full HS kijelző ha jól tájékozódtam. Tényleg nem lehet 3 kiló alatt értelmes gépet kapni? Régen Fujitsuból volt az A555G, de az új 557ből már nincs G utójelű, pedig az IPS-es volt és tökéletes lett volna. De már nem akarnék 5. generációs i5-t mikor van 7. is. Vagy ez nem számít annyit?
[ Szerkesztve ]
-
Leha
csendes tag
válasz Springfieldx #127031 üzenetére
én így látatlanban simán bemondanám, hogy akkor MacBook Air, már ha ki van békülve a kijelzőjével (és az 1 év garanciával illetve a húzós szervíz és alkatrészárakkal). Én eléggé finnyás vagyok ilyen téren, de ha nem teszek az Air mellé másik kijelzőt, akkor tulajdonképpen tűrhető. HDMI viszont ugye nincs rajta, ha ez must-have, akkor sajnos nem lesz jó. Viszont a kidolgozás magas minőségű. Talán ami felér hozzá és jó lenne, az a Dell Latitude E5470, de az meg inkább 300 felett van árban, a MacBook pedig mostanság 290 körül elvihető a nagyobb boltokból. Viszont a Dell meg fekete szóval nem lesz egyszerű a helyzet
-
Leha
csendes tag
Sziasztok!
Aqua.hu ajánlott hely vásárolni? Én semmi kivetnivalót nem találtam,de biztosra szeretnék menni.
Köszönöm!
-
Leha
csendes tag
válasz sbravub #128228 üzenetére
Ha Pascal 1050es kártyára gondolsz, ott az anyagminőségen/hűtésen spórolták meg azt, hogy kijöjjön. Nálam volt anno Pavilion, és hát... na nem mondok jelzőket, megtették már itt előttem többen. A 7. gen intel procik mellé már erősebb az integrált VGA, játszani nem fogsz tudni érdemben rajta, de ha jól láttam nem is arra vennéd (javíts ki ha tévedek). Szerintem arra a használatra amire írtad bőven elég kell hogy legyen, egy 950M kártya inkább plusz hiba és hőforrás.
De ha mindenképp kiesne a Fujitsu (ami egyébként ajánlott gép, csak épp most jött ki a legújabb generációs procikkal), akkor inkább a K501 mint a HP Pavilion.
Egyébként notebookcheck.pl-en IPS-nek írják a kijelzőjét, ami valószínűleg inkább egy jófajta TN, de hivatalos forrásból nincs információ. Ez is egy hatalmas plusz -szerintem-.
-
Leha
csendes tag
-
Leha
csendes tag
válasz Narakh #128309 üzenetére
Én a kijelző valamivel jobb minősége miatt mondanám talán az A557et. Meg otthon is tudod takarítani,ami a hprol nem mondható el annyira. A HP szerintem egyetlen előnye,hogy lehet bele m.2 ssdt tenni
-
Leha
csendes tag
válasz Károly 99 #128498 üzenetére
hú, mit fogsz kapni
viccet félretéve: ennyiért csak használtban érdemes gondolkodni, pláne az általad megadott felhasználás miatt. Egyébként nekem a személyes véleményem, hogy maradj az asztalinál, nem fogyaszt annyival messze többet, hogy behozza az árát belátható időn belül... Egy olyan noti, amit kérsz, 150 e Ft körül van, de egy jobb minőségű inkább 200 körül
[ Szerkesztve ]
-
Leha
csendes tag
most már igazán ajánlott lehet a Fujitsu A557
[ Szerkesztve ]
-
Leha
csendes tag
válasz Wiz Khalifa #128566 üzenetére
Hivatalosan a Fujitsunál nincs feltüntetve, de itt valaki linkelte magát a panelt, és ott sem volt a tulajdonsagai között. De a betekintési szögek, színek alapján az.
[ Szerkesztve ]
-
Leha
csendes tag
válasz Bavid #128568 üzenetére
Raksz bele +ramot meg ssd m.2-t (de van alapból ssd-s verzió is).
Ha pedig windows is kell rá, akkor már 270, az picit felette van, de kb ez ajánlható, mert IPS kijelzős
-
Leha
csendes tag
válasz greg77 #128986 üzenetére
Egyik gép sem ajánlott, illetve a leírt paraméterek alapján (minőségi, tartós, színes) 160-180ert. Van színes, de rossz, van minőségi,ami drágább és fekete/szürke. Létezik 175ert Fujitsu A557,na nagyjából az felel meg annak amit írtál, de az meg nem színes.
[ Szerkesztve ]
-
Leha
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg MacBook Air 2015-öt használok nagy elégedettséggel, semmi baja, csak továbbadnám barátnőmnek, mert neki kell új laptop. A lakásunk mérete behatárolja, hogy nem tudok PC-t használni, viszont alkalomadtán játszanék, WoW Classic, mást nem nagyon hiszem. Tudom hogy kicsit overkill erre, de DELL G5-öt nézegettem, vagy G7-et. Ne legyen "gamer" megjelenése a laptopnak, azt nem igazán szeretném. Ami a legfontosabb, az a jó kijelző, és lehetőleg jó billentyűzet és touchpad.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 2 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 500 ezer forint
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Office, Filmek FullHD, netezés, játék
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? WoW Classic, FHD, High-Ultra
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? FullHD, IPS
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? nem igazán
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Win10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? gyors SSD, HDD plusz, de nem létszükséglet
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) HDMI, esetleg DisplayPort
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) ÚjNokia 5530 -> iPhone 4 8GB -> Nokia Lumia 930 [Black] -> Green -> Honor 8 Black -> Huawei P30 Aurora
-
Leha
csendes tag
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Most
(2) A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) max 300 ezer forint
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) irodai programok, oktatáshoz munkaeszköz
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? nem
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? mindenképpen 14", technológia mindegy
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? nem igazán
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) vagy semmi, vagy WIN
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? mindenképpen SSD, min. 128 GB ; RAM min. 8 GB
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) csak újNokia 5530 -> iPhone 4 8GB -> Nokia Lumia 930 [Black] -> Green -> Honor 8 Black -> Huawei P30 Aurora
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Újszerű ASUS ROG STRIX 2026ig Garis Gamer Laptop 144hz Ryzen 7 4800H 16GB 512GB SSD RTX 3050 Ti
- Játékra-Munkára! izom i7/ 16GB/ 512GB SSD/ GTX 960 4GB gDDR5 VGA-s Asus Laptop!
- ÚJ HP 250 G10 Intel i5 13.Gen 10 mag 16GB DDR4 512GB M2 Notebook garanciával!
- Asus X556 Notebook Full HD kijelző keret+billentyű +keret Alsó felső Burkolat +Hangszorók
- Ritkaság! Hp Elitebook 2170P I5 3427U HD graphics 4000 ...stb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest