Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
Sziasztok!
Hosszas egyeztetés után a döntés, h édesanyámnak valami olcsó, egyszerű laptopot vennék (tabletet tervezett, de az kicsi, kényelmetlen neki). Újat, forrás megvan. Netezés, hírolvasás, ritkán YT, főleg skype. Szövegszerkesztés lesz a legdurvább, meg gondolom az online videók. Nem hurcolná, akku nem szempont, ahogy különösebben a kijelző sem, 11-15" megfelel már.OS-nek Lubuntu, Peppermint vagy ilyesmi light Linux lenne. Keretet nem tudok mondani, 100 k alatt. Ram 2-4 GB ebben a sávban, Linuxal ez elég is. SSD nem lesz, bár lehet párom kap egy nagyobbat, akkor az a gép megörökli nyáron a 120 GB-ost, addig megteszi amivel adják. USB legyen rajta, elég akár a 2.0 is, sem DVD olvasó, sem HDMI kimenet nem fontos.
Nyilván itt még Intel IGP a vga. Prociban amiket találtam: atomokat kizárnám, Cerkák vannak, csak nem tudom, h melyik milyen, erre kellene infó első sorban (CPU és IGP "kraft").
2840, 2940, N3050, 3215U, 2957U, 3150... jajj.Köszönöm a segítséget!
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
zyzz
tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1-2 hónap
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) Max 220 000 Ft (nem merev határ, de ennyit terveztem elsőre)
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén) főleg office + sok ablakkal böngészés, ritkán fotószerkesztés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? nem használom játékra
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? max. 14" (ha az árkeretbe belefér, akkor FHD), az össztömeget szeretném 2kg alatt tartani töltővel együtt
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? hosszú külföldi hátizsákos nyaralásokra + belföldi rövidebb vonatutakra magammal vinném + lakáson belül hurcolás
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) nem kell oprendszer
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? SSD min. 128GB, RAM min. 4 GB (legyen bővíthető), optikai meghajtó nem lényeges
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) webkamera legyen
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) használt is jöhet[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz ViZion #108701 üzenetére
Intelek mellett még ezt láttam, mint lehetőséget: AMD Quad-Core A4-5000.
Magas TDP, de árban jó, csak nem tudom a fentebb írtakra melyik lenne megfelelőbb.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Bkrisz9
őstag
válasz ViZion #108701 üzenetére
120.000Ft alatt nincs ajánlott gép. A Fujitsu A514 a legalja. Ez alatt nagyjából annyi a feltétel, hogy DELL legyen a garancia miatt, minden másban egykutya az összes: fejfájós és szemből is invertálódó kijelző,hullámzó,zörgő,kopó,fényesedő billentyűzet, olyan pocsék anyaghasználat, hogy előfordulhat olyan is, hogy kiszakad a zsanér a műanyagból (fogdoss meg egy tejfölös poharat, na kb abból készülnek), a hw is katasztrófa a sima netezés is meg tudja fektetni azokat a táblagépbe való CPU-kat.
Használtan tök olcsón (100.000-ft-os felső határral) kapnátok igazi minőségi gépet ami minőségbe és erőbe is rommá veri az új gépek nagy százalékát 200.000ft-ig és hűen fog még szolgálni éveket (legalábbis vagy 3x akkora eséllyel mint az említett tejfölös pohár vackok). Ezeket is lehet kapni megbízható boltból, 6-12-18 hónap garanciával, számlával.Link: [link]
Van amelyikhez tudsz még garancia kiterjesztés is vásárolni ha belefér.
[ Szerkesztve ]
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
buccsi
tag
Sziasztok!
Az öcsém barátnője lecserélné mostanában a 7 éves laptopját.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
3 héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
kb 120.000
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén)
internet, skype, office munka, tanulás(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
kb 15"
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
lakáson belül
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
windows vagy windows támogatás
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
500 GB HDD (de ha ebbe az árba belefér 250 GB SSD az is jó)
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
webkamera a skype-nak
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
újMárka szintjén még annyit, hogy a Dell és a HP felé nézelődik, de nyitott minden olyan márkára ami jó támogatással rendelkezik.
Ha megjön a munkakedvem, leülök egy sarokba és megvárom míg elmúlik.
-
-
trogerarc
csendes tag
Sziasztok!
Notebook vásárlását fontolgatom, és kérem a segítségeteket. A kérdőív:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? - azonnal
(2) A gépre szánt összeg forintban? kb. 300k
(3) Felhasználás? irodai programok + fotószerkesztés, tervrajzok, összetettebb kalkulációk – minden munka szintjén, mindennapos használat
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? ritkán jut rá idő, ha igen akkor a civilization 5 a teteje, bármilyen felbontásban minőségben jó arra az évi pár órára
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 14-15” matt, IPS
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? sokat, nem mindig, de alkalmanként igen (1-2 óra hosszat)
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Win vagy semmi
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? 500 GB SSD, 8 GB RAM, optikai meghajtó nem kell
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
nem igazán tudom, hogy mekkora a gépigénye ezeknek a dolgoknak. az aláírásomban lévő asztali gép tökéletesen megfelel, egy olyan laptop kellene, ami hordozható formában tud nyújtani hasonló teljesítményt. fontos szempont, hogy csendes, akár teljesen hangtalan és gyors, illetve lehetőségekhez képest időtálló (4-5 év) legyen, sokat lenne irodában használva külső monitorral és billentyűzettel. túl nagy tárhely nem kell. van egy lenovo ThinkPad t400s-em, amit nagyon szeretek, de sajnos már eljárt felette az idő, de szívesen vennék újra lenovot, pláne ThinkPadet.(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) ha számlás és garis akkor lehet kicsit használt is
Előre is köszi
-
Integrale
veterán
Sziasztok!
Édesanyámnak kellene egy laptop, lehet használt és új is, böngészés, filmnézés, dokumentumok szerkesztése, egyszer egyszer munkába is vinné (ezért kell, hogy mobilis legyen a gép).
Felhasználásból kifolyólag dedikált VGA felesleges, viszont egy 4. generációs Intel i, M és U is szóba jöhet, utóbbi esetében inkább i5-től felfele. 4 GB RAM vagy felette, 4 esetében lehessen bővíteni.
Optikai meghajtó nem lényeges, idővel SSD-kerülne bele, ODD helyére pedig a HDD, ami elég ha van 500GB.Igazából modellekre vagyok kíváncsi, amiket érdemes megnézni, mivel fogalmam sincs, hogy mire keressek, amivel kipipálom a fenti kritériumokat.
Bőven elég lehet egy konzumer laptop is, nem lenne dobálva, sokat hordozva, vagy táskában nyomorgatva.Köszönöm!
"Bad reklám is reklám too"
-
Oryctolagus
tag
Sziasztok!
Ez az asztali gépem:
CPU AMD Phenom II x4 955 BE
MEM Kingstone 8GB 1600MHz
VGA Gigabyte hd6870 1gb
HDD 500GbHa olyan laptopot keresnék mai legalább ilyen tudású.
Van erre egy weboldal, vagy zongorázzam végig, hogy melyik alkatrész egyezik meg a mobil verzióval egy összehasonlító oldalon?Per aspera ad astra.
-
Devily
tag
válasz Oryctolagus #108718 üzenetére
Arra kérlek, hogy töltsd ki a leírásban található összefoglalót.
Egy laptop nem csupán az alkatrészek összessége. Egy komplett rendszer, amiben az alkatrészek cseréje nem olyan egyszerű, mint egy asztali gépnél és végig azzal a házzal/billentyűzettel/kijelzővel használod, amivel megvetted. A kérdésekre adott válaszok után a szakik tudnak neked ajánlani olyan gépet, ami az igényeidnek a legmegfelelőbb, vagy a legkevesebb kompromisszummal jár.szerk.: kihagytam a legfontosabbat: GARANCIA!
Nem minden gyártónál ugyanaz a "garanciális ügyintézés" fogalma[ Szerkesztve ]
-
Integrale
veterán
válasz QwErTy42 #108715 üzenetére
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Akár ma is, nincs kitűzött időpont.(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
100 körül(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén)
dokumentumok szerkesztése, internetezés, filmnézés, zenehallgatás(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
nem lenne játékra használva(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15"(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
70%-ban asztaliként üzemelne, maradék 30%-ban hordozva, de ennek felében autóban, másik felében vonattal vagy lábon, utazás közben nem lenne használva, vagy csak nagyon ritkán.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Ha van előretelepített az előny, ha nincs akkor veszek egy kulcsot.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
HDD, mérete mindegy, később SSD-re lenne cserélve, ODD helyére pedig a HDD, kb 100-200 GB adat lenne rajta, zene és képek formájában, filmek nagyrészt online vagy egyszer-egyszer letöltött.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
3 USB és HDMI(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Használtat preferálnám, feltétel a garancia.Amiket néztem: Dell Inspiron 3537 i5-ös variáns, legtöbb garanciális, viszont felesleges a 8670, amire kell, arra elég az Intel GPU, tehát leginkább olyat keresek, ami erősebb CPU és integrált VGA kombináció.
Lenovo S500
És a többi hasonszőrű olcsójános.[ Szerkesztve ]
"Bad reklám is reklám too"
-
Oryctolagus
tag
válasz Oryctolagus #108718 üzenetére
Bármikor, nem sürgős.(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
max 200K(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén)
a felsorolásban találhatók, tanulás szintjén(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
játékokból elég ha Skyrim elindul 1920x1080-as felbontásban(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15",az elérhető legnagyobb, matt, ips(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
háztól-házig, szóval a dobozában is utazhat,autóval járok(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
semmi, nem fontos(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
500GB HDD, SSD nem, 8GB, optikai meghajtó nem kell(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
USB 3.0(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Legyen új.Per aspera ad astra.
-
Wyll
őstag
válasz Khelben #108713 üzenetére
Igaz ami igaz, ha jól sejtem, akkor erre az Inspiron 5558-ra gondolsz.
Sajnos erről azt írja a notebookcheck, hogy hiába IPS-es, ennek a panelnek csapnivaló a fényereje ami kiváltképp nem előnyös ha családi videózásra szánja a leendő tulaj.[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
Khelben
nagyúr
válasz Oryctolagus #108721 üzenetére
Ennyiből vagy játék (Asus K501) vagy IPS kijelző (Fujitsu A514, Dell 5558).
-
Wyll
őstag
válasz Dhampir #108726 üzenetére
Nem is a legolcsóbb volt a lényeg
Azért a 15-ös Pavilion ~200k környékén már jó vétel szerintem, elvileg ott már jó az anyaghasználat. Azokat is nézegetem. (Lan sebessége az én vevőmet nem hiszem hogy izgatná.)
Máté94: nézem azt is, köszi!
[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
zsero
aktív tag
Sziaszok,
Új 17-esek közül melyik modellekben van IPS/PVA panel? A Mysoft a Dell 5759-re ír IPS-t, de a notebookcheck azt írta nem az van benne. Notebookcheck HP 470 G3-re azt írja IPS-es, de itthon meg ezt nem látom sehol sem.
Egyébként 17-es nem játékra, jó kijelzővel melyiket ajánljátok?
-
nemettom
csendes tag
Sziasztok, Kis segítséget kérnék otthoni gép vásárlásához.
Kb 2 hónapon belül, nem sürgős
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Max 200e, örülnék ha olcsóbb lenne, de normális gépet szeretnék.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén)
Otthoni használat: időnként fotó és videó szerkesztés (nem nagy mennyiség), minimális hobbi programozás, nagyon kevés játék, esetenként filmnézésre, de főleg netezés az elsődleges
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
A felbontás föleg a filmek és a képek szempontjából fontos, szóval FHD.
15", ha belefér, akkor FHD
Esetleg nyaralás alkalmával visszünk magunkal, viszont lakáson belül többször is használjuk táp nélkül
Nem gond ha nincs rajta, ezt a részét meg tudom oldani, csak legyen hozzá támogatás (driver, stb.)
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
HDD/SDD ár függő, és nem kell nagy tárhely: 250-500 GB (SDD preferált), 8GB memória, optikai meghajtó nem létszükséglet, de időnként hasznos ha van.
HDMI, webkamera
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Új gép a cél, jó garancia háttérrel.Köszi előre is
-
tibbike01
őstag
Sziasztok!
Hosszú várakozás, reménytelen emailezés után ma kaptam egy cserejegyzőkönyvet a Lenovo szerviztől, így a laptopszalonnál vásárolhatok bármilyen készüléket (135ezer). Január 11-én járt le a gari szóval nagyon jól jártamAnno Lenovo U510 laptopom volt (imádtam) Msata 60gigás SSD-vel, amit visszaküldtek nekem + van 2GB ramom is. Ezeket szeretném felhasználni az új laptopomba.
Kérdés: van-e olyan "olcsó" (értsd jól) laptop amelyben Msata foglalat van? Arra már rájöttem ha 130körül vennék laptopot akkor csak Fuji A514 van, de meggyőzhető vagyok drágább, jobb gépek vásárlására.
[ Szerkesztve ]
-
Adamant
csendes tag
1 hónapon belül
Max. 150 000 Ft
Office, internet, filmnézés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
3-4 éves játékok néha alacsony beállításokkal, de ez nem fontos
15", inkább IPS, matt, előny a nagyobb felbontás
Hetente egyszer, de utazás közben nem lesz használva
Legyen Windows 8.1 és 10 támogatás. Van 8.1-em és frissíteném 10-re.
Minimum 500GB HDD vagy 256GB SSD, 4GB ram, optikai meghajtó kell.
Egyetemre kell, jó lenne ha minél tovább kitartana
Új és használt is jó minimum 2 év garanciával, érdekelne használt üzleti is. -
Hoffer
őstag
Sziasztok!
Új laptop vásárlásra kerül a sor, már ki is néztem a Dell 5558 szériát, nagyon tetszik és 3 év garanciát adnak rá.
Elsősorban normál felhasználásra kellene de a lényeg, hogy a Counter Strike Go játékot lazán futtassa.
Az i5 5200U, 4Gb ram, Gforce 920M 2GB felszereltséget néztem ki, de nem vagyok benne biztos, hogy kell e egyáltalán I5 nem elég e az i3 4005u, illetve nem elég e az integrált HD vga.
Max brutto 160-170 ezer lenne rá. -
Bkrisz9
őstag
válasz Adamant #108733 üzenetére
150-be se nagy felbontás se IPS nem fér bele (utóbbi használtan se nagyon ahogy én tudom). Használt üzletikre pedig nem igazán van 2 év garancia. Újonnan Fujitsu A514 (a HDD-s változat) és még tudsz venni egy SSD-t is bele, a HDD pedig jó lesz adattárolásra külső házban.
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
jeni
félisten
válasz tibbike01 #108732 üzenetére
Szia!
Remélem ez segít választani márkát és típust. -
alpihun
senior tag
válasz alpihun #108607 üzenetére
Szóval dell 5558 vagy hp probook 450 G2? (i5-s kiszerelések)
Hali!
Lenne egy új notebook. Általános (mármint mindenféle) felhasználásra, ami alatt középszintű programozást, szövegszerkesztést, netezést, filmezést és nagyon kevés játékot érteni. 180k-ig el max. Lényeges, hogy egyben legyen, mert jópár évre kell, súly és akku nem akkora faktor.Bagoly mondja verébnek, hogy nagy a feje, búsuljon a ló.
-
alpihun
senior tag
válasz Khelben #108738 üzenetére
Miért, mi a gond vele? Filmezésre is értendő ez, vagy csak a felbontás miatt írod?
S dell-nek jobb? Mert tényleg csak középszintű, úgymond offspec a kódolás.
S nagyon fontos, hogy bírja, mert a nem nagy keret ellenére is jópár évre lesz. Bár ez ugyanannyira múlik rajtam is, tudom, de nem mindegy hogy és miből rakták össze.szerk: kaptam G3-at is. Ez jobb?
[ Szerkesztve ]
Bagoly mondja verébnek, hogy nagy a feje, búsuljon a ló.
-
Khelben
nagyúr
válasz alpihun #108739 üzenetére
Egy nagyon gyenge tn panel van bennük, ha pont szemben ülsz vele, akkor is torzulnak a színek és a kontraszt. Filmnézésre egyáltalán nem ajánlanám.
Az emag nem magyar bolt, nem magyar garanciával adja a gépeket és sokszor a billentyűzet sem magyar, remélem, ez megvan.[ Szerkesztve ]
-
tibbike01
őstag
Erre a gépre mit mondtok...ennyiért ajándék szerintem. Ha jól tudom van benne M.2 sata foglalat. Habár szívesen megtapogatnám élőben. Ebben már szerethető full hd display van?
[ Szerkesztve ]
-
-
fishman985
tag
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Mostanában
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 250.000.- bruttó
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén) irodai, ne essen össze ha 10-20 lap és táblázat van egyszerre nyitva, időnként filmet is nézne a kolléga
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? nincs tervben
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Csak matt jöhet szóba
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Iroda és lakás, közte csak táskában
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Nem szükséges
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? 500Gb elég vagy 250 Gb SSD
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Ramból minél több 8-12
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) csak új legalább 3 év gari, magyar megbízható szervizháttérVárnék ötleteket, előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
QwErTy42
addikt
válasz fishman985 #108745 üzenetére
Szia,
Hány colos?
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
Khelben
nagyúr
válasz fishman985 #108745 üzenetére
Fujitsu A555G + ssd. Vagy Dell E5550.
-
kantorcsaba
csendes tag
Sziasztok!
Laptopot szeretnék vásárolni, olyan kategóriában ami a jelenlegi gépemet kiváltja. Új géppel kapcsolatban már kaptam itt sok hasznos tanácsot de hirtelen sürgőssé vált a dolog és az a pénz még nem jött össze. Mivel most is főként egy erős asztali gép a cél ezért ezzel nem szeretnék elszállni de jó lenne ha annyit nyújtana mint amin eddig dolgoztam, mert egyenlőre akkor ez lesz és a jövőben is jó hasznát tudnám venni.
Felhasználás: CAD rajzolás, tervezés, modellezés, renderelés, grafikai munkák, videóvágás. Játék egyáltalán nem.
Laptop oka a jelenlegi PC halála és majdani új asztali géptől független másodlagos mobil munkaállomás lehetősége, egyeztetés, prezentáció.
Ár max 250 000 vagy olcsóbb
Leginkább Dell de lehet más is ha oka van
Numpad, magyar billentyű, WindowsAsztali volt:
- Intel Core2 Quad Q6600 2,4GHz
- GeForce 9600 GT
- 8,00 GB RAM
- 1920x1080, 60Hz
- Win 8.1 Pro x64Amit néztem helyette:
- DELL Inspiron 15 5558 18120
i5-5200U 2,2 GHz, 8,00 GB, GeForce 920M, 1920 x 1080
[link]- DELL Inspiron 15 5558 17894
i7-5500U 2,4 GHz, 8,00 GB, GeForce 920M, 1366 x 768
[link]Nem tudom annyira számít e itt az i5 / i7 teljesítmény különbsége amiért feláldoznám a fullHD felbontást, mert munkaterület miatt a kisebb felbontás szerintem nagy hátrány. Ezért inkább az elsőre hajlok de tudnátok esetleg véleményezni vagy ajánlani más típust, ami jobban megfelelne? Illetve ezekkel már a régi teljesítményét elérem ugye?
i5 / i7 CPU : [link]
asztali / laptop GPU : [link]Nagyon köszönöm a segítséget előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Asus X556 Notebook Full HD kijelző keret+billentyű +keret Alsó felső Burkolat +Hangszorók
- Ritkaság! Hp Elitebook 2170P I5 3427U HD graphics 4000 ...stb
- Lenovo Legion y520 / Nvidia Geforce GTX 1050ti / 7th gen I7 proci / 12 GB RAM
- Macbook PRO 16 M3 PRO CHIP! 18GB/512GB SSD silver 2025 március 25-ig Apple garancia! Akku 100%!
- Acer Aspire 1 , DDR4 , SSD , Makulátlan , 2027-ig Garanciás !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest